در آستانه آغاز مراسم آیین بدرقه عباس کیارستمی، پیکر این هنرمند سرشناس به محل برگزاری مراسم واقع در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان رسید.
این مراسم رسمی که اجرای آن را پرویز پرستویی برعهده دارد، دقایقی دیگر آغاز خواهد شد و قرار است برخی چهرههای هنری دربارهٔ این کارگردان سرشناس سینما سخنرانی کنند.
پیکر این کارگردان پیشکسوت سینما از ساعت هفت صبح در محل کانون و جایگاه خاصی قرار داده شده است.
تاکنون افرادی همچون استاد شهرام ناظری، اصغر فرهادی، رخشان بنیاعتماد، حبیب رضایی، فرامرز روشنایی، نیکی کریمی، مسعود کیمیایی، امیر عابدی، رضا بنفشهخواه، جمشید مشایخی، مجید درخشانی، علیرضا رضاداد، شهرام مکری، احمد مسجدجامعی، بهمن فرمان آرا، رضا میرکریمی، نرگس آبیار، محمدحسین قاسمی، محمدعلی سجادی، احمد و بهمن کیارستمی، آتیلا پسیانی، یدالله صمدی، تورج اصلانی، علی زمانی عصمتی، کامران ملکی، حجتالله ایوبی، جعفر پناهی، رضا کیانیان، سیروس الوند، ایرج نوذری، امیر اثباتی، علیرضا افتخاری، امید نعمتی و رویا نونهالی در مراسم حضور یافتهاند.
حاضران در این مراسم درحالیکه عکسهایی از کیارستمی در دست دارند و به احترام او ایستادهاند، زمزمه میکنند: جاوید باد عباس کیارستمی.
مجری مراسم پرویز پرستویی است. وی با دعوت حاضران به رعایت نظم و سکوت در مراسم گفت: ما امروز اینجا گردهم آمدیم تا بدرقه کنیم کسی را که از خود خاطرات زیادی بهجا گذاشت و در نیم قرن تلاش؛ آثاری را بهجا گذاشت که امروز میراث فرهنگی ایران است. کیارستمی یعنی هنر متعالی و پهناور ایران.
ابراهیم حقیقی نیز گفت: حرف زدن از کسی که بیش از ۴۵ سال دوست بودیم؛ بسیار سخت است. تعالی هنر سینما و نگهداری آن بسبار سخت است و کیارستمی در زمانی که فیلمها خشن بودند؛ آثاری ساخت که پر از مهربانی بود. اینکه میگویند همه کیارستمی را نمیشناسند و این یک ضعف است؛ حرف اشتباهی است. مگر همه میکل آنژ را میشناسند. عباس کیارستمی برای سینمای جهان الفبایی تازهای ساخت و سینما را چند گام به جلو برد.
سیفالله صمدیان نیز با اشاره به اینکه نمیخواهد خاطرهگویی کند، گفت: از کیارستمی پرسیدند دوست داری کدام اثرت بماند؟ گفت: هیچکدام. میخواهم خودم زنده بمانم. کیارستمی را خود کیارستمی نمیتوانست بشناسد و این حرف او نشان از زندگی عادی و کشدار بیمعنی نیست بلکه از عشق او به کار ناشی میشد. کیارستمی کارگران بالفطره و خالق بود و ۲۴ ساعت از شبانهروز ۲۰ ساعت کار میکرد. عطش کار بود که به وی عطش زندگی میداد.
صمدیان افزود: ژیل ژاکوب رئیس جشنواره فیلم کن میگفت آرزو دارم در سن ۷۵ سالگی دوباره سر کلاس بروم و سینما را از کیارستمی بیاموزم.
آیدین آغداشلو نیر برای این مراسم یک فایل صوتی ارسال کرده بود. او در این فایل درباره کیارستمی گفته است: حاصل عمر کیارستمی را به این سادگی نمیشود برشمرد زیرا او هنرمند سادهای نبود. او در دو وجه شخصی به عنوان یک سینماگر شخصی جهان را روایت میکرد و خودش را نشان میداد. و از طرفی سینمای جدیدی ساخت و جهان کیارستمی تبدیل به سینمایی جدید شد همانطور که گریفیث این کار را کرد. او یک سینمای متشخص را بوجود آورد.
در پیام صوتی آغداشلو آمده است: کیارستمی هنرمندی جامعالطراف بود و روح او فقط در یک قالب نمیگنجید و جمعبندی کارهای او را نمیتوان فقط با نگاه به کارهای او در نقاشی یا سینما انجام داد. کیارستمی معتقد بود باید کار کند و تغییر ایجاد کند زیرا چنین وظیفهای برای خود قایل بود و اینگونه است که جاودانگی بوجود آمد و اینجاودانگی تا سالها ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان سینمایی نیز دیگر سخنران این مراسم بود که گفت: امروز را جهان هرگز فراموش نمیکند. کیارستمی مرد آرام فرهنگ و هنر و همه چشم بود. او مردی از سرزمین خورشید بود. او به تماشا خواند انسان را و شمسگونه فریاد زد و چشمها و اندیشهها را روشن کرد. ما امروز سوگوار آینه هستیم آینهای که جام جهان نمای ما شد. چشمهای که او را ندیدند و گوشهای که او را نشندیدند. امیدوارم سرانجام زنگار از چشم و گوش بردارند و سرانجام طعم گیلاس را بچشند زیرا که همچنان کیارستمی ادامه دارد و شاگردان وی وجود دارند و کیارستمی جاودانه است.
ابراهیم فروزش به عنوان چهارمین سخنران این مراسم گفت: نبود کیارستمی جبران ناپذیر است اما امروز در این مراسم معلوم شد کیارستمی تنها نیست. کیارستمی سینما را از میان مردم کوچه و بازار آغاز کرد اما این انتخاب باوسواس بود. نگاه او به انسان بسیار شریف بود و این نگاه روی سینمای دنیا تاثیر گذاشت و امروز در بین 10 سینماگر بزرگ دنیا قرار دارد. درگذشت او ضایعهای برای سینمای ایران و جهان است. او افتخار سینمای ایران بود. یادش گرامی او هنگامه زمان بود.
اصغر فرهادی نیز گفت: از طرف خانواده سینما به همه تسلیت میگویم و بسیار سپاسگزارم. کیارستمی نازنین سلام. باورم نمیشود امروز در میان این جمع به بهانه سفر بیبازگشتات این حرفها را بزنم. من از شما صمیمانه سپاسگزارم که نام ایران را در جهان به نامی پراحترام و عزیر برگرداندید و سپاسگزارم که با همه سنگاندازیهای سفرهلیسان سیاست؛ از کشور رخت نبستید و با همه مشکلات ماندید و امروز راه خوبی برای سینمای ایران گشودید. تو جهان را زیبا میدیدی و از هیاهو دور بودی و از دایره فروتنی خارج نشدی. آقای کیارستمی تو رفتی ولی اگر در تپش باد خدا را دیدی همت کن و بگو ماهیها حوضشان بیآب است.
داریوش شایگان نیز به جمع سخنرانان این مراسم اضافه شد. او در جمع مردم حاضر در مراسم گفت: امروز من صلاحیت این را ندارم که در برابر نخبگان سینمایی درباره کیارستمی حرف بزنم. من و کیارستمی در ایتالیا با هم آشنا شدیم. و از آن زمان فهمیدم بین ما دو نفر آن کسی که باید شنونده باشد من هستم تا بیاموزم. او چیزهایی میدید که من نمیدیدم. در او جوهره نفیسی وجود اشت که از عمر فرهنگ کهنسال ایران نشات میگرفت. عباس برای یاد گرفتن نیاز به انباشت اطلاعات نداشت و مانند داوینچی بود و اسرار طبیعت را کشف میکرد. جوهر درون کیارستمی از درونش به بیرون ساطع میشد و در پس مظاهر دنبال جوهر بود و دنیا را با چشم دل و عینالقرب میدیدید و شخصیتهای فیلمهای وی همیشه در مسیر رفتن بودند و دنبال جوهر حقیقت بودند.
مسعود کیمیایی دیگر سخنران این مراسم بود که گفت: کیارستمی به اندازه تاریخ ماندگار است و من امروز بسیار ناراحتم و حال خوشی ندارم و نمیتوانم حرف بزنم.
احمد کیارستمی نیز در سخنانی کوتاه گفت: من از ستاد بدرقه تشکر میکنم. همچنین از کانون پرورش فکری کودکان و از بهمن کیارستمی که 4 ماه سختی کشید. در سالهایی که کمتر از پدر کارهایی پخش میشد؛ او گلایه نمیکرد. او اگر امروز بود و این محبت مردم را میدیدید خیلی لذت میبرد.
در ادامه این مراسم پیکر کیارستمی روی دستهای دستیاران این کارگردان تشییع شد. سیدمحمد دعایی در این مراسم بر پیکر کیارستمی نماز خواند و سپس ترانهی هوای گریه با صدای همایون شجریان از بلندگوها درحالیکه مردم با این ترانه همنوایی میکردند؛ پخش میشود.
ازدحام جمعیت به اندازهای است که خیابانهای حجاب و وصال کاملا مسدود شده است و جمعیت تا هتل لاله نیز رسید است. اداره راهنمایی و رانندگی نیز در تلاش است تا مسیر برای عبور و مرور جمعیت و وسایل نقلیه باز شود.
در پایان این مراسم؛ پیکر عباس کیارستمی برای خاکسپاری به لواسان منتقل شد.
دیدگاهها
عزت و ذلت دست خداست
این هنرمندان رنگارنگ
برای مراسم ثریا حکمت یا
همین بنده خدا ملیحه نیکجومند هم حاضر شدن؟
روحش شاد
تازنده بود خیلی نميدونستن اصلا کيارستمي کیه نصف هنرپیشه ها هم که تاخبروشنيدن گفتن وای حالا من چی بپوشم تو مراسم اومدن خودنمایی روحش شاد
روحش شاد و یادش ماندگار
روحش شاد و یادش گرامی
مرده پرستیم ما روحشون شاد
تو ایران، بیمارستان بود کدومشون رفتن ببیننش؟!
باورش سخته،روحش شاد
روحش شاد
اینقد بدم مردم میرن واسه خاکسپاری هنرمندا پشت میله و فنس نگهشون میدارن.ملت اومدن ابراز همدردی بعد اونا این رفتارو میکنن مثل مراسم پاشایی
Vase inke shore yeseriya paene bejaye ham dardi miran akse selfi migiran
دوستانم میرنجانندم مدام.......از دشمنانم چیزی بخاطرم نیست عباس کیارستمی
مراسم ختم و بدرقه هنرمندامون هم شده فشن شو .. واای خدا
روحش شاد
قضیه عینک چیه ایرانیا به تقلید از غربیا تو مراسم خاکسپاری میزنن؟!مثلا میخان کسی اشکاشونو نبینه یا یواشکی میخوان رفتار دیگران رو زیر نظر بگیرن؟!!
خدا رحمتش کنه
Khosham.miad dar morede hamechi nazar midin..eynak zadan ya nazadan..hejab dashtan ya nadashtan..ina masayele shakhsie..in aghayooni ke negarane hejabe khanooma hastan too in garma mitoonan roosari sar konan????
Roohesh dar aramesh...
اولین استقبال ،اخرین بدرقه??
خدا بیامرزدش
یکی نمیکنم برادر من...مثال زدم..اقای سلحشور هم کارگردان بزرگی بودند و فیلم های خوبی ساخته اند
بله میدونم افتخارات زیادی کسب کردند و چهره شناخته شده بین المللی هستند....منظور من قیاس این دو نبود...
ببینید من منظورم روی شوهایی که با این اشخاص سرشناس میدنه...در حالی که همین هایی که خودشونو خیلی سینمایی میدونن در مرگ سلحشور و امثالهم به یه پیام تسلیت بسنده میکنن یا حتی اونم نمیگن..انگار ن انگار...
هر چند میدونم که سینمای ما اصلا با دین و مذهب کاری نداره و از اون دوری میکنه....کسانی چون سلحشور که تم مذهبی داشتن طبیعی بود که مورد بی مهری این سینمایی ها قرار بگیرن..
روحش شاد
این مثلا سرشناسان هم اومدن برای تظاهر و نمایش سلفی گرفتن و فخر فروختن
Khoda biyamorzatesh
اسمشونو گذاشتن هنرمند فقط همین. ما مردم اینا رو بزرگ کردیم ولی هیچ کدوم پشت مردم تو هیچ صحنه ایی نبودن. حالا الان چی میگن. حبیب رفت اینا کجا بودن تو نخل طلایی کجا بودن..... اینا از کجا سبز شدن که ما ادمشون کردیم
Baradare aziz, salahshoor teme mazhabi nasht.teme eeshoon bieteghadie mahz bood.zire bare tohmat be zanane iran.
موافقم باهات دوست عزیز ,اون موقع این هنرمند هایی که ما مردم بزرگشون کردیم کجا بودن
هنرمند سرشناش کجا بوده برن گمشن
اين به ظاهر هنرمندان و هنردوستان براي گراميداشت حبيب ما كجا بودن؟ متاسفم براي فرهنگ اندك ما
خوشبختانه ، از نظرها مشخص میشه ، جامعه داره تفاوت هنرمند مردمی با هنر مندان غیر مردمی رو متوجه میشه
روحشان آرام⏺
خدارحمتش کنه هییی
روحش شاد یادش گرامی
خدا بیامرزتش
یادتون باشه حدری هم مرده ها
حبیب، ای محبوبِ دل ها روحٺ شاد یادٺ گرامے و نامٺ باقے
ای کاش منم ایران بودم میامدم
خوشحالم که مراسم حبیب نیومدید .مراسم حبیب بدون شما پاک و بی ریا و تزویر بود.
خدا رحمتش کنه.....ولی واسه جامعه هنری واقعا متاسفم که تو مراسم حبیبم نیومدن..برن گمشن از همشون بدم میاد..اونا هیچکی نیستن این ما مردم هستیم که به جایی رسوندیمشون
تاکه بودیم نبودیم کسی تاکه مردیم همه یار شدند
ما زنده کشه مرده پرستیم .!!!حبیب قول گرفت که بیایید آیران کشور پستی ها تا دوباره بگه مادر مادر خوب قشنگم اما 6 سال گوشه گیر شد وبا بی تفاوتی فوت کرد .اینجا همه بد قول و دروغگو هستند به جزء گروهی مردم عادی
حق جامعه هنري همين دولت ووضعيته.وقتي نون به نرخ روز بخورن همينه .مگه حبيب هنرمند وادم مسلمون همين مملكت نبود ؟؟؟؟پس چرا همه خفه بودن ؟؟؟؟كيا رستمي هم مثل حبيب غريب بود چون حكومت مجوز داد همه اومدن !!!!چرا تو اين همه سال همكاراش در موردش حتي يك كلمه در دفاع يا تبليغش حرف نزدن .واقعا مرده عزت بده ايم .زنده ها رو ول كنين
خدا رحمتش کنه
چرا همه گیر دادن به حبیب؟ عباس کیارستمی بین المللی بود و کسی بهش تسلیت نگفت همیشه با فیلماش حرف از درستی و انسانیت زد ،همیشه کارهای ما ایرانی ها برعکسه از اونی که باید تقدیر کنیم، نمیکنیم و ادم های بی خاصیت و متظاهر رو مثل خدا میپرستیم
همه تسلیت گفتن برای عباس کیا رستمی ..گله از رفتار به اصطلاح هنرمندان داخل کشور هست ...چرا گشت ارشاد به سر و وضع اینا گیر نمیده اگه اینا خوب لباس بپوشن بقیه هم میپوشن
هیچی ....میخواد مثلا خودش رو متمایز کنه
چرا برای مرحوم حبیب هنر مندا اقدام نکردن
چی میگید شما همش میگید مرده پرست ،،،دیگه چیکار میتونستیم بکنیم ،،،یه عالمه هنرمند نقاش بازیگر سرشناس و....داریم تنها کاری که میتونیم بکنیم اینه که فیلماشونو ببینیم آهنگاشونو گوش بدیدیم کنسرت بریم وگالری و.....با اینا خاطره بسازیم ،،،،دیگه چیکارمیتونیم بکنیم که نکردیم ،،،نه میخواید بریم همگی سر فیلمبرداری یا بریم مهمونیاشون چی میگید ،،،،چرا درک نمیکنید همه مردم سینما میرن تیاتر میرن گالری میرن به وقتش پس ما مرده پرست نیستیم بفهمید اینو
کاش حبيبم نيومده بود
خیلی غریب بودی حبیب عزیز ،اون دنیا غریب نباشی.
اجازه ماهم دسته خلق الله هست دیگه چ برسد به اساتید کشورمان
افزودن یک دیدگاه جدید