برنامه یاد بعضی نفرات
 
محسن چاوشی
نخستین گفت و گوی محسن چاوشی پس از انتشار آلبوم «من خود آن سیزدهم»؛
چاوشی: بغض مردم را فریاد می زنم
مصطفی امامی: هربار که رو به روی محسن چاوشی می نشینم تا با او به بهانه های مختلف صحبت کنم، جلو جلو دلم برای گفت و گو با او تنگ می شود. او آنقدر گرم و جذاب صحبت می کند که گذشت زمان را فراموش می کنی. گاهی در میان حرف ها، نکته هایی را برادرانه در مورد کار به تو گوشزد می کند که تو از این همه دقت او حیران می مانی! شاید همه شما می دانید که لقب محسن چاوشی در بازار موسیقی ایران، آقای خاص است. این عنوان شاید بهترین لقبی است که می توان به آقای چاوشی نسبت داد. محسن اگرچه یکی از بهترین های موسیقی بعد از انقلاب ایران به حساب می آید، اما بر خلاف خیلی ها هیچ رابطه ای با غرور ندارد و مثل همه مردمان خوب خرمشهر، ساده است و صمیمی. او برای دوستانش، رفیق است و سنگ صبور، برای مخاطبینش در تولید و انتشار کارهای با کیفیت و خوب حریص است و در مقابل دشمنانش هم سیاستِ مدارا و دوری و دوستی را پیش گرفته است. در وصف خاص بودن محسن چاوشی همین بس که او در تمام این سال ها از پول زیادی که می توانست از راه برگزاری کنسرت کسب کند، تا امروز چشم پوشی کرده است و دلیلش را هم احترام به مخاطب عنوان می کند. او معتقد است زمانی باید روی صحنه قرار بگیرد که حداقل ها را برای ساختن شبی به یادماندنی برای مخاطبانش در اختیار داشته باشد. این مصاحبه یکی از مفصل ترین گفت و گوهای آقای کم حرف موسیقی ایران است که اتفاقاً مصادف شده است با انتشار جدیدترین آلبوم او یعنی «من خود آن سیزدهم»! آلبومی که با وقفه ای تقریباً پنج ساله وارد بازار شد و بدون شک نقطه عطف آثار محسن چاوشی تا امروز هم به حساب می آید.
 
  • خیلی ها معتقدند کارهایی که تو در موسیقی به اصطلاح زیر زمینی انجام دادی نسبت به کارهای مجازت حال و هوای بهتری دارند، این موضوع را قبول داری؟
اول باید این را بگویم که من هیچ وقت به صورت زیرزمینی کار نکرده ام، چرا که همیشه دوست داشتم کارهایم به صورت مجاز منتشر و پخش شود اما چه کنم که از بد روزگار برخی ساخته هایم لو رفته است و این لو رفتن به معنای آن نیست که این کارها نمی توانسته مجاز پخش شود. همه کارهای من مجاز هستند و هیچ مشکلی برای اخذ مجوز ندارند. من دوست دارم مخاطبنم کارهایم را با کیفیتی که شایسته آن هاست گوش کنند، چرا که معمولاً کارهایی که اینگونه پخش می شوند، اغلب از کیفیت خوبی برخوردار نیستند.
حالا به اصل سوال تو برگردیم، کارهایی که از من اینگونه (تو اسمش را میگذاری زیرزمینی) پخش شدند طرفداران بی شماری دارند ولی با اطمینان می گویم که همان مخاطبان امروز هم پرچم سفید را گوش می کنند و منتظر آلبوم «من خود آن سیزدهم» هستند.  بالاخره من هم روز به روز تغییر می کنم و قرار نیست مدام خود را تکرار کنم. من نیز مثل خیلی از آدم های دیگر، محسن ِ 9 سال پیش نیستم و سعی کردم همیشه به سمت و سوی بهتر شدن تغییر داشته باشم.  حالا این مخاطبان هستند که باید نظر بدهند، اما اگر از خودم بپرسی می گویم راه را درست انتخاب کرده ام...
 
  • از «پرچم سفید» و تک آهنگ هایی که به مناسبت های مختلف بعد از این آلبوم منتشر کردی؛ اینطور به نظر می رسد در نوع موسیقی ات داری تغییر ایجاد می كنی، در این مورد برایمان بگو.مگر سبكی كه پیش از این طی می كردی جواب نداده بود؟
من همیشه در حال تغییر هستم، مگر این تغییر را در «حریص» احساس نکرده بودی؟! قرار نیست خودم، خودم را تکرار کنم. همین الان که در کنار تو نشسته ام خوب می دانم که قرار است در آینده در چه مسیری حرکت کنم. من برای خودم برنامه ریزی دارم، هیچ چیز در این دنیا بدون هدف و ایدئولوژی معنی ندارد. سبک هایی که تا پیش از این کار کرده ام را هم دوست دارم ولی این را مطمئن باش که دیگر بازگشتی به سبک های گذشته نخواهم داشت چرا که قبلاً یک بار آن را تجربه کرده ام. به نظرم اوج این تغییر در « من خود آن سیزده ام» نمود پیدا کرده است. در این آلبوم شما می توانید تراک به تراک تغییر را احساس کنید. ضمن این که مطمئن هستم با انتشار « من خود آن سیزده ام» بازخوردهای متفاوتی نسبت به کارهای قبلی شاهد خواهید بود.
 
  • این تغییر سبك را می توان یک نوع احساس مسولیت نسبت به مخاطبینت تلقی كرد؟
حتماً همینطور است. دوباره تکرار شدن راحت ترین کاری است که تو می توانی انجام دهی اما مردم دوست دارند هنرمند مورد علاقه اشان هر روز حرف جدیدی برای گفتن داشته باشد و داستان جدیدی برای آن ها روایت کند. این حسی است که نه تنها در من، بلکه در همه گروه من وجود دارد.
 
  • استارت این تغییر ذائقه را از «پرچم سفید» زدی، آن جا جواب خوبی گرفتی كه ادامه ش دادی؟
نه این شروع پیش از این ها که تو می گویی اتفاق افتاده بود. شاید از همان روز اول که کار حرفه ای خود را آغاز کردم. البته باید بگویم که با گذشت زمان متوجه شدم راه درستی را پیش گرفته ام.
 
  • تغییر سبكی كه دنبال می كنی به خاطر جذب مخاطب بیشتر است یا دلیل دیگری دارد؟
می توانی رسانه ای اسم ببری که دنبال مخاطب بیشتر نباشد؟! همه هنرمندان علاقه دارند که مخاطبانشان هر روز بیشتر شود اما من به هر قیمتی حاضر به این کار نیستم. حاضر نیستم با حاشیه سازی تلاش کنم چشم های بیشتری را به سمت خود خیره کنم، دوست دارم اگر این اتفاق رخ می دهد، به خاطر هنرم باشد.
 
  • سیاست خاصی برای انتشار تك آهنگ هایت داری؟
سیاست که نه ولی قطعاً هیچ چیز بدون برنامه ریزی نیست. اینطور نیست که الان تصمیم بگیرم و سر خود یک تک آهنگ منتشر کنم. همانطور که در جواب سوال قبلی هم گفتم، هر هنرمند یک رسانه است و رسانه با توجه به اتفاقات پیرامون کشور و مردم اش فعالیت می کند. من هم توجه می کنم که در چه برهه ای از زمان قرار داردم و بعد کارم را انجام می دهم. هیچ چیز اتفاقی نیست.
 
  • به نظر می رسد به مناسبت های مختلف تك آهنگ می دهی مثل تولدت و زلزله، می خواهی این روند را ادامه دهی؟
در مورد روز تولد که دلیل انتشار موجه است، دوست دارم رو تولدم، دوستان و مخاطبانم را خوشحال کنم تا آن ها نیز در شادی من سهیم باشند. اما در مورد زلزله باید بگویم که هنرمند باید همگام و همراه جامعه خود باشد. وقتی هر کس به نوبه خود با مردم زلزله زده همدردی می کند، من هنرمند هم وظیفه دارم همراه با گروهم به صورت تمام قد در کنار این عزیزان باشم. این وظیفه هر هنرمندی است که نشان دهدهیچ برهه ای از زمان از جامعه و هموطنانش جدا نیست و در غم و شادی آن ها شریک است. خیلی خوشحالم که بسیاری از هنرمندان در آن روزهای سخت، کنار مردم آسیب دیده آذربایجان بودند و نشان دادند که انسانیت همچنان حرف اول را می زند. مطمئن باشید که در لحظات سخت کنار مردم خواهم بود و تا روزی که در توانم باشد این کار را انجام خواهم داد.
 
  • این كه در آهنگ ماهی سیاه كوچولو در کنار دوستان آهنگی را اجرا کردی، یك اتفاق جدید بود، اتفاقی كه سال ها پیش با فرزین و یگانه انجام داده بودی، چی شد كه تصمیم به چنین کاری گرفتی؟
اولاً که اتفاق جدیدی نبود، دوم اینکه با رخ دادن حادثه دلخرانش زلزله آذربایجان، من و دوستانم تصمیم گرفتیم با همدلی یکدیگر،  به همه هموطنان عزیزمان ادای دین کنیم. اتفاقاً همین در کنار هم قرار گرفتن چند هنرمند در یک اثر است که همه چیز را زیبا می کند. این در کنار هم بودن نقطه اشتراک همه ماست. نقطه اشتراکی که اصل آن همدردی با مردمی است که عزیزان خود را از دست داده اند. امیدوارم خیلی زود مردم عزیز آن مناطق زلزله زده بتوانند سرپناه امنی برای خود داشته باشند.
 
  • در مورد انتشار «مترو» و « ماهی سیاه كوچولو» برایمان بگو، ایده این آهنگ ها از كجا آمد؟
هر اثر هنری پس از انتشار خود به یک دلیل بر تک تک انسان ها که اتفاقاً خیلی هم شخصی است، تاثیر می گذارد. به همین خاطر من دوست ندارم به این شکل در خصوص کارهایم توضیح دهم. در خصوص « ماهی سیاه کوچولو » که در سوال قبلی به صورت مفصل توضیح دادم. در خصوص «مترو» هم باید بگویم که تلاش کردم حرف دل مردم یا بهتر بگویم، بغض آن ها را فریاد بزنم.
 
  • چی شد كه به فكر ترانه سرایی افتادی؟ با زهم این تجربه را تکرار خواهی کرد؟
پیش از این هم تجربه چنین کاری را داشته ام البته این راهم باید بگویم که خیلی کم پیش می آید چنین کاری کنم. ترجیح می دهم که آهنگسازی کنم و بخوانم. دلیلی هم نمی بینم که بخواهم چند کار را باهم انجام دهم. اما یک وقتی هست که حس می کنم خودم بی واسطه باید با مخاطبانم حرف بزنم. البته تمام این ترانه ها را حتماً با حسین صفا می خوانیم و خیلی درباره اش حرف می زنیم. صفا در این خصوص به من مشاوره می دهد که چگونه حرف را به مردم منتقل کنم. در خصوص تکرار چنین تجربه هایی هم باید بگویم که اگر لازم باشد و حس کنم چنین اتفاقی باید صورت بگیرد، حتماً انجام خواهم داد.
 
  • اما ترانه ای كه در مترو استفاده كردی ترانه ساده ای بود، از قضاوت ها و هجمه ها نترسیدی؟
حسن این کار هم اتفاقاً همان سادگی اش بود که خودت گفتی. حس کردم برخی مواقع نیاز است خیلی ساده و بدون پیچیدگی با مخاطبانت حرف بزنی... در خصوص ترس از قضاوت هم باید بگویم که از این کلمه خوشَم نمی آید. خودم هم خیلی اهل قضاوت نیستم. زمانی قضاوت درست است که تو بدانی دقیقاً چه اتفاقی رخ داده است. اگر نگاه کنید می بینید که در هیچ کشوری همه اجازه قاضی شدن ندارند. قضاوت نیاز به علم، آگاهی و سواد دارد. اگر مقیاس ما مردم هستند که به نظرم مردم و هنر دوستان زیاد اهل قضاوت نیستند. آن ها یا از کاری خوششان می آید یا نمی توانند با آن ارتباط بر قرار کنند. پس آن ها قضاوت نمی کنند. اتفاقاً آن هایی که در موسیقی کشور در حال قضاوت های گاه و بی گاه هستند، مخاطب برایشان اهمیت چندانی ندارد.  اهالی رسانه هم اتفاقاً قضاوت نمی کنند، آن ها هم تنها یک اثر هنری را نقد می کنند ولی در نهایت حکم صادر نمی کنند. می خواهم بگویم ملاک واقعی از نظر من مردم و منتقدان منصف هستند.

اما در مورد هجمه هم باید بگویم اتفاقاً من زمانی نگران می شوم که هجمه ای اتفاق نیافتد. تا وقتی این هجمه ها هستند می دانم که در مسیر درستی حرکت می کنم. همیشه آدم های پیشرو هستند که مورد هجمه قرار می گیرند. من زیاد در این مورد نگران نیستم، توصیه می کنم تو هم نگران نباشی! (خنده)
 
  • به نظر می رسد خیلی ها تو را در حال و هوای سنتوری دوست دارند و اكثراً تو را آنجا شخصیت كاملی می دانند، چرا از آن فضا فاصله گرفتی؟
بستگی دارد منظور تو از خیلی ها چه کسانی باشد. قبلاً هم گفتم که علاقه ای به تکرار شدن ندارم. از اینکه مردم سنتوری را هنوز پس از گذشت این همه مدت دوست دارند، خوشحالم اما من به عنوان یک هنرمند وظیفه دیگری دارم و آن وظیفه، رونمایی از مشکلات و حوادثی است که شاید خیلی های دیگر به راحتی از کنار آن می گذرند.

آدم باید بداند حرفی را که عنوان می کند، کجا و در چه بازه زمانی بیان می کند. این روزها با ایامی که «سنتوری» منتشر شد، خیلی متفاوت است. اصلاً و به هیچ وجه نمی خواهم ذره ای از اهمیت سنتوری کم کنم، بلکه می خواهم بگویم من اتفاقاً دارم همان راه را ادامه می دهم ولی تلاش دارم از تکنولوژی و ابزار روز کمال استفاده را داشته باشم. گمان می کنم به زودی هنرمندان ایران باید وارد عرصه های بین المللی شوند و با حریفان جدی تری روبه رو شوند که اتفاقاً دارند از همین تکنولوژی کمال استفاده را می برند.
 
  • و باز عده ای معتقدند آهنگ هایی مثل « بازار خرمشهر» در حد محسن چاوشی نیست....
نمی دانم چرا برخی اینگونه فکر می کنند. اتفاقاً «بازار خرمشهر» طرفداران زیادی در مناطق جنوبی کشور دارد. شاید دلیل این حرف ها این باشد که برخی نتوانسته اند ارتباط درستی با این آهنگ برقرار کنند که این موضوع یک اتفاق طبیعی است. به هرحال ترانه این تراک خیلی بومی شده و کلماتی در آن به کار برده شده است که مردم آن منطقه بیشتر با آن ارتباط برقرار می کنند و متوجه آن می شوند. البته برخی دیگر هم هستند که بر خلاف عده ای که تو عنوان کردی، از روایت درستی که در این آهنگ وجود دارد استقبال می کنند و مورد تحسین قرارش می دهند. در نهایت باید بگویم که نکته با ازش برای من این است که همشهریانم خیلی با کار ارتباط خوبی برقرار کردند و خوشحالم که توانستم دل آن ها را شاد کنم. البته مردمی که تا این حد از خود مقاومت نشان دادند، لیاقت بیشتر از این ها را دارند. اما به طور کل هر اثر هنری مخالفان و موافقان خود را دارد و من هم منکر این مساله نیستم.
 
  • از ابتدا هم به موسیقی الكترونیك علاقه داشتی یا این علاقه در ادامه به وجود آمد؟

باور کن اگر حق انتخاب با خودم بود و شرایط همانطور که انتظارش را داشتم پیش می رفت، خیلی کارها را زودتر انجام می دادم. علاقه به موسیقی الکترونیک از روز اول در من وجود داشت اما شرایط و امکانات آن، طوری که می خواستم برایم فراهم نشده بود.
 
  • چه چیز موسیقی الكترونیك برایت جذابیت دارد؟

بالاخره هر ژانری از موسیقی یک سری جذابیت های خاص خود را دارد. من باید برای خودم یک سبک را انتخاب می کردم، پس بهتر دیدم با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تنوعی که در موسیقی الکترونیک وجود دارد، آن را پیش ببرم. البته اگر دقت کرده باشی می بینی که همیشه نیم نگاهی به سبک های دیگر هم داشته ام. حتی موسیقی اصیل خودمان که نقطه تلاقی اش با موسیقی الکترونیک در « من خود آن سیزده ام» تجلی پیدا کرده است.
 
  • در موسیقی الكترونیك بازهم همان حرف های گذشته ات را خواهی زد؟

بازهم تکرار می کنم که حرف های گذشته، متعلق به گذشته است. من همیشه دوست دارم حرف جدیدی برای گفتن داشته باشم.
 
  • شنیده ام استودیوی جدیدی تاسیس كردی، انگیزه مالی داشتی یا هدف دیگری در ذهنت بود؟
این استودیو برای من نمی تواند از نظر مالی انگیزه چندانی محسوب شود چون اگر بخواهم به فکر انگیزه های مالی باشم، کارهای بهتری برای رسیدن به انگیزه های مالی وجود دارد که به سراغشان بروم. بیشتر دوست داشتم جایی را برای خودم داشته باشم تا در زمان های مناسب بتوانم کار خودم را انجام دهم.  این استودیو همچنین می تواند مکانی باشد برای همه آن هایی که می خواهند در این عرصه فعالیت کنند. جوان هایی که تازه اول راه هستند و از استعدادهای خوبی هم برخودارند.
 
  • قصه رفتن تو به تلویزیون هم انگار خیلی دنباله دار شده است، چرا در برنامه های تلویزیونی شركت نمی كنی؟
اصولاً در این مورد ایدئولوژی خاص خود را دارم که به مرور زمان متوجه آن خواهی شد.
 
  • مگر تلویزیون باعث دیده شدن نمی شود و هنرمندان هم میل به دیده شدن ندارند؟
فکر می کنی تا به حال من دیده نشده ام؟! آنجایی که باید دیده می شدم، دیده شدم. مهم مردم و مخاطبان من هستند که همه مرا دیده اند. همین که مردم کارهای مرا گوش می کنند، برایم حکم دیده شدن دارد. من همه حرف هایم را در کارهایم با مخاطبینم در میان می گذارم و گمان می کنم بیش از این هر چه گفته شود، گزاف و اضافی است.
 
  • «من خود آن سیزده ام» قرار بود با نام «سیزده» منتشر شود، چرا اسمش عوض شد؟
در حال حاضر اسم آلبوم زیاد مهم نیست. مهم این است که آلبوم درست و خوب شنیده شود. اسم بیشتر سلیقه ای است  این که پس از گذشت چند سال بالاخره اسم عوض شد، مساله چندان جدی و مهمی نیست.
 
  • در یكی از مصاحبه هایت خواندم كه گفته بودی قرار بود این آلبوم اولین آلبوم مجازم باشد، چرا این همه طول كشید؟
ببین من به عنوان آهنگساز و خواننده وظیفه مشخصی برعهده دارم و همیشه تلاش کرده ام کارم را به بهترین شکل ممکن انجام دهم. چرا که گمان می کنم مخاطب، بر گردن من حق دارد. همین که مخاطبان به من اطمینان می کنند، بزرگترین دینی است که بر گردن من وجود دارد و این موضوع وظیفه ام را به مراتب سخت تر می کند. حالا چرا این آلبوم با این همه تاخیر منتشر می شود سوالی بزرگی است که برای خودم هم وجود دارد. باور کن در این میان هیچ کس به اندازه من متضرر نمی شود. من با امکانات و سلیقه چند سال پیش، این آلبوم را ساختم و زمانی که انتشار آن قعطی شد، دوباره تلاش کردم که خیلی چیزها را تغییر دهم. در حقیقت می توان گفت من دوباره این کارها را ساختم و این باعث شد که برای بار دوم انرژی بیشتری صرف این کار کنم.
 
  • فكر می كنی مخاطبت كه با اشعار صفا و ارجینی ارتباط خوبی برقرار می كند، تو را با اشعار كلاسیك می پذیرد؟
بالاخره این هم تجربه جدیدی است که به نظرم هر خواننده ای باید حداقل یک بار به سراغ آن برود. کار روی اشعار کلاسیک که قرن ها پیش سروده شده، کار بسیار دشواری است. حال و هوای اشعار آن زمان با شعرهای معاصر تفاوت بسیاری دارد. من همواره تلاش می کردم در آهنگسازی فضا را طوری جلو ببرم که شنونده به راحتی در جریان همه چیز قرار بگیرد. معتقدم شعر و ترانه اهمیت بسیاری در تاثیر گذاری یک اثر هنری دارد. ما ادبیات بسیار غنی و پرباری داریم و به شخصه گمان می کنم تا به حال آنچنان که باید و شاید، به آن پرداخته نشده است. امیدوارم این آلبوم بهانه ای شود برای قدم گذاشتن به این راه پرخطر و البته دوست داشتنی...
 
  • «من خود آن سیزده ام» یك كار سفارشی است؟
سفارشی هست اما فرمایشی نیست.
 
  • این روزها بازار موسیقی با كسادی روبه رو است اما همیشه از محسن چاوشی به عنوان محرك بازار نام برده می شود، فكر می كنی آلبوم جدیدت می تواند بازار را متحول كند؟
جمله ابتدایی سوالت خیلی دردناک بود. جای تاسف دارد که در حال حاضر شاهد چنین اتفاقی هستیم. به نظرم تحت هر شرایطی، آلبوم های موسیقی نباید از برنامه زندگی مردم حذف شود. این مهم زمانی اهمیتش دوچندان می شود که می بینیم دنیای مجازی و شبکه های مختلف مدام در حال رشد هستند. با پیشرفت تکنولوژی بدون شک همه چیز دستخوش تغییر می شود و من معتقدم مدیران فرهنگی کشور باید برای این معضل چاره ای بیاندیشند. این روزها تعداد آثار مسموم شنیداری، رو به افزایش است. از طرف دیگر به نظرم در خصوص صدور مجوزها باید کمی سیاست ها را تغییر داد تا جوانان این کشور بتوانند هرچه بهتر و راحت تر آثارشان را منتشر کنند. آیا جوان تازه کاری که برای نشر استعدادش یک سال تلاش کرده این ظرفیت را دارد که چند سال منتظر اخذ مجوز باشد؟ به نظرم باید با این قشر از جامعه کمی مهربان تر بود.
 
  • در نهایت فکر می کنی «من خود آن سیزده ام» بازار را به قول معروف تکان می دهد؟
با تمام حرف ها و حاشیه هایی که برای این آلبوم به وجود آمد که البته گمان می کنم خیلی از آن ها می توانست مدیریت شود،  فکر می کنم اتفاق خوبی برای این آلبوم در حال رخ دادن است. امیدوارم با فروش خوب این اثر، کارهای جوانان نیز شنیده شود، شاید از این راه برای آن ها انگیزه ای باشم تا بتوانند با انرژی بیشتری مسیر خود را ادامه دهند.
 
  • « من خود آن سیزده ام » آلبومی است که در لحظه مخاطب را درگیر می کند یا در طول زمان روی مخاطب تاثیر می گذارد؟
در این شکی ندارم که این کار در طول زمان همچنان قابلیت شنیده شدن دارد. دلیلش هم شعرهای اسطوره های شعر ایران زمین است که به گمانم هیچ وقت از حافظه این ملت بیرون نمی رود. از طرفی با توجه به فید بک هایی که تا الان گرفته ام، فکر می کنم « من خود آن سیزدهم» در لحظه نیز می تواند مخاطبین پروپا قرصی برای خود دست و پا کند. در هر صورت هیچ چیز قابل پیش بینی نیست.
 
  • چه خبر از كنسرت؟
در حال برنامه ریزی هستیم.
  • مگر اجرای زنده باعث خوب شدن حال خواننده نمی شود، چرا كنسرت نمی گذاری؟
برای اجرای زنده باید همه چیز فراهم باشد. تا زمانی که حداقل ایده آل های من برای برگزاری کنسرت فراهم نشود، چنین کاری نخواهم کرد. دوست دارم علاقمندان و مخاطبانم در بهترین شرایط ممکن در سالن حضور پیدا کنند. حاضر نیستم حق طبیعی مردم برای حضور در یک کنسرت خوب و ایده آل را قربانی حال خوب خودم کنم. این خیلی خود خواهی است که بخواهم علاقمندانی که این همه منتظر من  بودند را به سالنی بکشانم که هیچ چیزش مهیای یک شب رویایی نیست.
منبع: 
ماهنامه رویش
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 اسفند 1391 - 23:13

برچسب ها:

دیدگاه‌ها

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 08:37

فقط آقاي خاص...
خيلي آقايي محسن جان.
دوست داريم

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 08:54

محسن جان یه دونه یاشی

ali
چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 10:07

دیروز خوندم
واقعا این بشر بی نظیره
عاشقتم محسن
البوم من خود ان سیزدهم شاهکار بود

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 10:08

درباره 13که توضیحات خاصی داده نشده منتظراون شب رویایی هستیم

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 10:37

mohsen ye doonast

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 13:43
danesh jamshidi

dordoonast

2.190.1.171
چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 11:08

بی صبرانه منتظر این شب رویایی هستیم استاد....

vj
چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 11:26

همیشه شیفته تواضع و اخلاقت بودم

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 12:01

مصاحبه خوب و جامعي بود گرچه مربوط به قبل انتشار البومه

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 12:29

گفت و گوی خوبی بود..
اما مثل همیشه تکراری..
مثلا از ترک بازار خرمشهر بگیر تا خوب بودن کارهای قبلی یا غیر مجاز..
چیزای جدیدتری میشد پرسید.مثلا از آلبوم جدید که با آقای صفاریان هستش.
ولی خوشم اومد.از حرفهای محسن.خیلی منطقی..

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 12:45

امیدوارم این برنامه ریزی برای کنسرت زودتر به نتیجه برسه...ما طرفدارات به صدات شک نداریم...اونایی هم که شک دارن بعید میدونم از موسیقی درک درستی داشته باشن...ما فقط دلتنگیم...دلتنگ دیدار...

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 13:42
danesh jamshidi

like

2.190.1.171
چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 12:56

ترانه بازار خرمشهر واقعاااا زیبا و شنیدنی بود...من که هر وقت میشنومش برام تکراری نشده...

محسن چاوشی واقعا لیاقت الگو شدن داره...

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 13:03

صحبتهای خوبی کرد.

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 13:04

محسن چاووشی کسی نمیتونه مثلش باشه

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 13:12

انشاالله در ادامه کار و در عرصه زندگی موفق باشید
من خود آن سیزدهم فوق العاده بود

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 13:20

عشق فقط اقای خاص دیونتیم بخدا دیونه این اخلاق

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 13:21

آلبوم من خود آن سیزدهم بازار را متحول کرده و پیش می رود
به امید موفقیت های بیشتر برای محسن عزیز

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 13:34

منم بعضی از کارهای آقای چاووشی رو خیلی دوس دارم
آقای خاص موسیقی کشور به موفقعیت های بیشتری برسند

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 13:37

آقای خاص فقط و فقط لقب سیروان خسرویه و بس این چاووشی چه خاصیتی داره من نمیدونم !!!

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 15:28
اميرحسين انصاري

نمي دوني واقعا؟ همون خاصيتي كه سيروان خسروي نداره.
ميشه بپرسم سيروان چه خاصيتي داره؟ همون خاصيتو كه كوشان هم در كنار محسن داره حتي بهتر و بالاتر.
راستي در موسيقي و كلا هنر اخلاق مداري حرف اول رو مي زنه كه...
موفق باشيد

151.246.130.192
چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 20:46
آرش جبرئیلی

سیروان خسروی موزیسین خوبیه فقط همین تنظیم هاش خوبه هر چند شخصا کوشان رو بهتر میدونم ولی جناب سیروانم از خوبهای این مملکته لقبم چیز خاصی نیست که به خاطرش کامنت بذاریم و بحث کنیم گذشت زمان و ماندگاری هنرمند نشون میده کی شایسته چه چیزی هست ولی خواهشا مصاحبه های چند سال پیش رو بخون تا اطلاعاتت بره بالا و بدونی که وقتی که سیروان خواننده نشده بود محسن چاوشی این لقب رو داشت...

151.247.95.74
چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 21:22
محمد مسعودیفر

آقای سیروان اصلا خواننده نیستن نازینین جان
تنظیم کننده و آهنگساز خوبیه ...
دیگه خاص بودنشون کجاس؟!
صدای چاوشی رو با دقت گوش بدید متوجه باید بشید !

2.190.150.118
چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 21:32
بهنام

این که محسن چاوشی آقای خاص هست رو که خود مخاطبا نمی گن، همه منتقدا می گن...سیروان خسروی کارش خوبه، خیلی هم خوبه، اما خاص نیست...محسن برای طرفداراش یه چیز دیگست...

5.52.151.200
چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 23:39
کیوان67

شما یا اینترنت نمیای یا مجله و روزنامه نمیخونی !
اگه اینجوری بود که تا حالا 100 بار این لقب رو واسه محسن شنیده بودی

188.136.149.60
جمعه 25 اسفند 1391 - 14:40
مسعود سهرابی

من خودم طرفدار سیروانم ولی این حرف چیه که میزنید این دو تا هنرمند که هیچ مشکلی با هم ندارند و هر کدوم موزیکای کاملا متفاوتی ارائه میدند که اصلا قابل مقایسه نیستند و هنر هر دوشونم قابل احترامه

94.183.254.60
جمعه 25 اسفند 1391 - 23:12
ali akbar rezaei

یکم میشه گفت موافقم با حرفت نازنین خانم..
به نظر منم نمیشه گفت خاصه ..
سیروان که جای خودشو داره..

5.119.61.212
چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 13:55

(مردم دوست دارند هنرمند مورد علاقه اشان هر روز حرف جدیدی برای گفتن داشته باشد و داستان جدیدی برای آن ها روایت کند) خیلی فوق العاده ای محسن جان!

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 14:08

من ناراحتم از این که بعضی ها دارن با حسودی امتیاز 1 به آلبوم میدن و میخوان آلبومو پایین بکشن
البته موفق هم نمیشن !

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 14:31

محسن چاوشی تکه...
بهترین خواننده و محبوب قلبهاست
آلبوم 13 هم فوق العاده و بی نظیر بودش....محسن جان خسته نباشی
ما عاشقتیم...

NBA
چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 14:55

مصاحبه ی عالیی بود احسنت استاد

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 15:20

عاشقتیم آقا محسـن
ایشالا هرچه زودتر کنسـرت بزاری تا برات بترکونیـم
به امید اون روز ...

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 15:34

مثل همیشه قاطع و عالی.خوشم میاد تو حرف هاش هیچ بهانه ای دست هیچ کس نمیده.دمت گرم!

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 17:01

سلام / ممنون از مصاحبه / کار داش محسن عالیه / میخوام در مورد اهنگ بازار خرمشهر بگم که اتفاقا این اهنگ در تمام خوزستان جزو پر طرفدارترین اهنگای محسن هستش / البته اگه کسی باش ارتباط برقرار نکنه ممکنه بخاطر این باشه که از محیط ابادان و خرمشهر یا بازارهاشون و حضرت سید عباس و این جور چیزا خبر ندارن

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 18:08

مرسی خوب بود
ولی بهتره قبول کنیم این البومش اصلا خیلی خوب نبود

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 19:15

باریکلا

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 21:04

فوق العادس این محسن چاووشی خیلی عاشقشم به مولا

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 21:20

دوست دارم شدید :)
حرف نداری محسن :*
عالیییی

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 21:33

البوم سیزده خیلی عالی بود ولی من شنیدم دو ترک مجوز نگرفته :(
زیر بازار خرمشهر هم جز زیباترین ترانه های اجرایی محسن بود که من خیلی سوپرایز شدم
و نرانه های نفرین و اهای خبر نداری و هرروز پاییز ه هم فوق العاده بودن

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 22:37

آلبوم من خود آن سیزدهم شاهکارهای تنظیمی مثل ترانه غلط کردم و اجراهای بی نظیری دارد که ماندگار است.

چهارشنبه 23 اسفند 1391 - 22:39

گفتگوی خوبی بود
البوم محسن مثل همیشه فوق العاده بود

پنجشنبه 24 اسفند 1391 - 00:12

شخصیتتو عشقه ♥

پنجشنبه 24 اسفند 1391 - 00:40

ینی میشه کنسرت بذاره؟!

پنجشنبه 24 اسفند 1391 - 03:24

با اینکه با چن تا از آهنگای پرچم سفید خاطره های خوبی دارم

و اینکه ملودی ها و آهنگسازی و همه چیز در آلبوم من آن خود سیزدهم خوب بود

بهترین آلبوم محسن رو حریص می دونم شاید به خاطر ترانه های آلبوم است که خیلی دوسشون دارم.

اما در کلاً خوشم میاد محسن متانت و دید بازی نسبت به موسیقی دارد و جهانی فکر می کند.

کاش موسیقی ایران بیشتر از اینها چاووشی داشت.

پنجشنبه 24 اسفند 1391 - 11:26

من خود آن سیزدهم عالیه عاللللییییییییییییییییییییییییییییییییییی

پنجشنبه 24 اسفند 1391 - 22:27

ممنون از سایت موزیک ما مصاحبه دلنشینی بود
صدای محسن چاووشی هم مثل شخصیت ایشون خاص هست

جمعه 25 اسفند 1391 - 02:32

با اطمینان می گویم که همان مخاطبان امروز هم پرچم سفید را گوش می کنند و منتظر آلبوم «من خود آن سیزدهم» هستند. بالاخره من هم روز به روز تغییر می کنم و قرار نیست مدام خود را تکرار کنم. من نیز مثل خیلی از آدم های دیگر، محسن ِ 9 سال پیش نیستم و سعی کردم همیشه به سمت و سوی بهتر شدن تغییر داشته باشم. حالا این مخاطبان هستند که باید نظر بدهند، اما اگر از خودم بپرسی می گویم راه را درست انتخاب کرده ام...

محسن جان ما هم معتقدیم که راه درستی رو انتخاب کردی .....
شک نکن که قلب ما هوادارا پشتته. همین راهو ادامه بده .....
عاشقتم محسن جان .....

جمعه 25 اسفند 1391 - 02:32

با اطمینان می گویم که همان مخاطبان امروز هم پرچم سفید را گوش می کنند و منتظر آلبوم «من خود آن سیزدهم» هستند. بالاخره من هم روز به روز تغییر می کنم و قرار نیست مدام خود را تکرار کنم. من نیز مثل خیلی از آدم های دیگر، محسن ِ 9 سال پیش نیستم و سعی کردم همیشه به سمت و سوی بهتر شدن تغییر داشته باشم. حالا این مخاطبان هستند که باید نظر بدهند، اما اگر از خودم بپرسی می گویم راه را درست انتخاب کرده ام...

محسن جان ما هم معتقدیم که راه درستی رو انتخاب کردی .....
شک نکن که قلب ما هوادارا پشتته. همین راهو ادامه بده .....
عاشقتم محسن جان .....

جمعه 25 اسفند 1391 - 16:32

بنظرم خیلیحرفاش ضد و نقیضه!
من خودم از هوادارای محسنم و دقیقاً به همین دلیله که معمولاً تنها کسی می‌شم که از محسن انتقاد می‌کنه!

توی همین مصاحبه، اول می‌گه کدوم هنرمندیه که دنبال دیدهشدن نباشه؟ بعد میگه کسایی که باید منو می‌دیدن، دیدن!

و یه چیز دیگه توی حرفای محسن هست که "اصل" حرفش درسته، ولی کاری که داره می‌کنه، کاملاً برعکس چیزیه که می‌گه. و اون، حرف جدید زدن و تکرار نشدنه. این دوتا خیلی باهم فرق دارن. حرف جدید زدن، هیچ ربطی به تکرار گذشته بودن نداره.
چیزی که محسن می‌گه، اینه که آدم نباید خودشو تکرار کنه و باید همیشه حرف جدیدی بزنه. که کاملاً حرف درستیه.
اما کاری که محسن می‌کنه، از این شاخه به اون شاخه پریدنه و این بجز مخاطب‌پَرونی، کار نتیجه‌ای نداره.
مسلماً کسی که از فلان خواننده‌ی سنتی خوشش میاد،انتظار نداره آهنگِ الکترونیک بشنوه! فکر کن مثلاً شهرام ناظری، راک بخونه! مطمئنناً کسی خوشش نمیاد حتی اگه بد هم نخونده باشه.

مشکلی که محسن داره، همینه که هنوز رو هواس! نمی‌دونه چی کار می‌خواد بکنه ولی تو مصاحبه‌هاش همیشه می‌گه که اینا برنامه‌ریزی شدس و...
همون‌قدر که اسکارِ جدایی نادر از سیمین برنامه‌ریزی شده بود، این از این شاخه به اون شاخه پریدن‌های محسن هم برنامه‌ریزی شدس.
متأسفانه از کارهای اخیر محسن، اصلاً خوشم نمیاد و بنظرم پرچم سفید، یه فاجعه بود!
البته من خود آن سیزدهم خوشبختانه آلبومخوبی بود.

نمی‌دونم. فقط امیدوارم دوباره همون محسن چاوشی‌ای برگرده که قبلاً میشناختم.
هنر، اینه که توی "یک سبک" حرف جدید بزنی...

شنبه 26 اسفند 1391 - 03:25
Hamid

سلطان موسيقي ايران محسن چاووشي( ما همه سيزده ايم)

2.147.10.249
شنبه 26 اسفند 1391 - 13:25
danesh jamshidi

گلم شما تو اخر بحثت جواب خودتو دادی!!! که گفتی اصلا خوشت نمیاد اینجوری کنه...محسن چاووشی فقط واسه تو یکی نمیخونه گلم که! موسیقی سلیقست و چاوشی تو هر البومش یه طیف خاص رو ارضا میکنه.. حالا شما میگی پرچم بده 13 خوبه ...یکی میگه پرچم خوبه سیزده بده... عزیز دلم موسیقی سلیقست..

یعنی شما میگی مثه یسری خواننده ها بیاد هی خودشو تکرار کنه؟ من به شخصه هیچ موقع منتظر انتشار البومای عزیزانی مثل خواجه امیری و یگانه و غیره رو ندارم..چون سبکشون مشخصه ( البته جسارت نشه اونها هم طرفدارای خودشونو دارن ) ولی این خصلت چاوشیست که باعت میشه وقتی البوم بیاد بدو بدو برم اورجینالشو تهیه کنم. چون واسم مجهوله . یه جور سورپرایزه.
و این نکته رو هم در نظر بگیر که تجربه ی سبک های متنوع همیشه موفقیت امیز نیست ولی هرچی هست بهتر از کلیشه ای شدنه..

به هر حال همون طور که گفتم موسیقی سلیقست. میشناسم کسانی که پرچم سفید رو یه شاهکار میدونن. و کسیایی که اون رو یک فاجعه.

2.190.9.77
جمعه 25 اسفند 1391 - 17:38

یه نکته بود تو این مصاحبه اونم جایی که پرسده شده ایا این کار سفارشی بوده؟ محسن چاوشی عزیز جواب داه سفارشی بوده اما فرمایشی نه...من نفهمیدم یعنی کسی یا جایی یا ارگانی یا سازمانی سفارش کرده به محسن چاوشی که یه البوم اینجوری و با این فضا تولید کن؟ بعد یه کار سفارشی اینقدر خوب ازاب در اومده...نمیدونم شاید اینم یکی از هنرای محسن چاوشیه که یه کار سفارشی بشه بهترین البوم سال...نکته مبهمش اینجاست که اگه این کار سفارشی بوده چرا اینقدر سیر مجوز گرفتنش طولانی شده؟چرا اینقدر ممیزی اذیت کرده این خواننده رو؟ واقعا جالبه ها...

شنبه 26 اسفند 1391 - 13:13

دوست عزیز تهیه ی این البوم سال 86 به ایشون سفارش میشه. اقای چاوشی هم کلیات شهریار و مولانارو میخونن و یسری اشعار رو انتخاب میکنند. البوم وقتی اماده میشه. ریاست سازمان فرهنگی هنری تغییر پیدا میکنه و البوم منتشر نمیشه. بعدش میفته دسته دلالین موسیقی و تاجر چای جواهرالات و....که نهایتا امسال منتشر میشه

یکشنبه 27 اسفند 1391 - 23:48

اینم از نظرات بنده :
غلط کردم غلط :
ملودی : 9 تنظیم : 9 ترانه : 9.5 وکال : 9.5
کو به کو :
ملودی : 9.5 تنظیم : 9.5 ترانه : 9.5 وکال : 9.5
رمیدیم :
ملودی : 9 تنظیم : 8.5 ترانه : 9 وکال : 9
نگار :
ملودی : 9 تنظیم : 9 ترانه : 9.5 وکال : 9.5
ستمگر :
ملودی : 9 تنظیم : 9 ترانه : 9.5 وکال : 9.5
شیر مردا :
ملودی : 9 تنظیم : 9 ترانه : 9 وکال : 9
من خود آن سیزدهم :
ملودی : 9 تنظیم : 9 ترانه : 9.5 وکال : 9.5
قراضه چین :
ملودی : 9 تنظیم : 8.5 ترانه : 9 وکال : 9
بهرام گور :
ملودی :9.5 تنظیم : 9.5 ترانه : 9.5 وکال : 9.5
چندتا نکته :
ترک اول میتونست بهتر تنظیم بشه یا کلا میشد یه سبکه دیگه تنظیم کرد با این حال امیر جمال فرد به نظرم وسطای آهنگ رو خیلی طولانی کرده خیلی خوب بود کل ترک مثل یه دقیقه اولش اسلو بود ..
ترک دوم به نظزم ترک برتر آلبومه تنظیم عالی ملودی عالی شعر استثنایی مخصوصا لحن حاکم چاوشی ویران کنندس ..
ترک سوم ملودی خیلی خوب شعر عالی تنظیم خیلی خوب و البته وسطاش صدای حاکم اونایی که دانلود کردن میگن نامفهومه ولی نسخه اصلی کاملا واضحه ..
ترک چهارم نگار رو من خیلییییی دوس دارم بیشترین چیزی که نظرمو جلب کرد لحن حاکم بود اونجایی که میگه به ولله که جانانم تویی تو به سلطان عرب ... خداااااس ..
ترک پنجم شعر استثنایی ملودی عالی فقط بهتر بود تنظیمش اینجور نبود میتونست آرومتر باشه اصا صدا با ملودی همخونی نداره شعر ته غم ولی ملودی ریتمیکه بهتر بود همون تنظیم قدیمی رو میذاشت تو آلبوم ولی خب بیخیال عیدی میده بیرون ..
ترک شیش تنها ترکی بود که در عین حال که همه چیش کامل بود ولی جذابیت زیادی برام نداشت چون اگه دقت کرده باشین تقریبا تمام قسمتاش تو تیزر و دمو بود کلا همراه اول ضدحال زد ..
ترک هفت شعر استثنایی ملودی خیلی خوب تنظیم خیلی خوب صدای حاکم عالی ولی خوب بود که ترانه رو یه کم بیشترش میکرد ولی مشخصه که ملودی رو این شعر خیلی سخت بوده ..
ترک هشتم ترکی بود که درحالی که خیلی خوب بود ولی حاکم تنظیمشو خراب کرد بهتر بود همون تنظیم کوشانو میذاشت ..
و ترک آخر که فک کنم گل سرسبد آلبوم از نظر ملودی و تنظیم بود ..
آدم واقعا یاد موسیقی فیلمهای غربی مثل ارباب حلقه ها می افته این ترک بین ترک های حماسی جاودانه شد با تنظیم فوق العاده شهاب عزیز ..
در آخر از اونایی که خوندن تشکر میکنم امیدوارم از این سیمرغ موسیقی ایرانی لذت برده باشین .

دوشنبه 12 فروردین 1392 - 03:54

یه روزی محسن چاوشی اونقدر بزرگ میشه که حتی تصورش هم سخته آره خواننده های ایرانی باید جهانی بشن و تو شایسته ی کمتر از این نیستی

پنجشنبه 29 فروردین 1392 - 19:40

بعد از اینهمه دیده نشدن.اجرای زنده خیلی خیلی هیجان انگیزه.
ولی درکل معنی ایده آل هارو نمیفهمم
استاد شجریان
استاد محمداصفهانی و
احسان خواجه امیری
رضا صادقی
علیرضا قربانی...
دارن توی همین شرایط کنسرت میذارن.

شنبه 2 شهریور 1392 - 14:53
مهدی

کاش کنسرت علیرضا قربانی منظومه سمفونی مولانا ساخته هوشنگ کامکار رو میدیدید تا معنی ایده آل رو کاملا متوجه بشید .
واقعا یه سالن اجرای واقعی هست . . .

2.176.154.210

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود چاوشی: بغض مردم را فریاد می زنم | موسیقی ما