جشنواره ملی موسیقی خلاق
 
کنسرت قاف - فرهاد فخرالدینی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
بنیامین و برخورد نزدیک از نوع سوم!
یادداشت‌های هفتگی
بنیامین و برخورد نزدیک از نوع سوم!
  • میثم یوسفی | منتقد موسیقی
موسیقی ما - 1- تا جایی که خاطرم هست محرم سال هشتاد و چهار بود که خواننده‌ای با روضه‌های موزیکالش گل کرد. چندماه بعد «دنیا دیگه مثل تو نداره»اش که می‌گفت برای امام زمان (عج) خوانده دست به دست چرخید و تبدیل به آهنگ سال شد، ولی سر از بیلبوردهای تبلیغاتی شهر در آورد و عید همان سال با آلبوم بنیامین 85 وارد عرصه ی مجاز موسیقی شد. به هر حال کارنامه‌ی کاری بنیامین بهادری با مداحی گره خورده است و شاید این روایت که شاگرد یا هم هیئتی مداح معروف عبدالرضا هلالی بوده است؛ در این بین کم تاثیر نباشد. بنیامین در برهه‌ای سعی می‌کرد از اینکه سابقه‌ی مداحی‌اش بازخوانی بشود جلوگیری کند، شاهد این مدعا یادداشتی بود که در نشریه‌ی رویش در سال 87 منتشر کردیم و بنیامین در تماس با رضا رشیدپور (سردبیر وقت رویش) خیلی از این موضوع گلایه کرده بود!

2- روزهای ابتدایی محرم امسال بنیامین بهادری با هم‌خوانی سهراب پاک‌زاد دو قطعه‌ی موسیقی با حال و هوای عاشورایی منتشر کرد که شاید رجعت دوباره‌ی این خواننده به پیشینه‌اش بود. من در مسافرتی بین شهری این فرصت را داشتم که دو قطعه‌ی «قلب محرم» و «موج محرم» را چندین بار بشنوم، این قطعات و مقدمه‌ای که نوشتم بهانه‌ای بود برای پرداختن به خواننده و موضوعی بود که همیشه برای خود من جالب بوده است.

3- بنیامین 85 که تبدیل به آلبوم محبوب عام و خاص در آن زمان شده بود، یک مشکل بزرگ داشت که من تا آلبوم بعدی این خواننده، در مقابلش گارد داشته باشم و نتوانم بی‌طرفانه سراغش بروم. مشکلش همین همگانی بودن بود. دوستانی داشتم که ترانه‌هایی متفاوت و پیشرو می‌نوشتند و موسیقی روز دنیا را گوش می‌کردند، اما با این آلبوم هم حال کرده بودند و هیچ دلیل منطقی هم برای این نداشتند و مثل همه‌ی مردم بنیامین را دوست داشتند! برای من که آن روزها حتا هنگام لذت بردن از چیزی هم دنبال دلیل و سند بودم این مسئله تعریف شده نبود! فاصله از این اثر و مواجهه با آلبوم بنیامین 88 کم‌کم توانست هنرمند پاپیولاری را برای ما بنمایاند که سرشار بود از ایده‌های متفاوت و خاص که گاهی اجرای درستی هم داشت و گاهی با اجرا و خروجی ضعیفی آن ایده را از بین برده بود! اینترو و اندینگ چند ثانیه‌ای با ترانه‌های که انگار برای همین کار سروده شده بودند و چند قطعه‌ی کوتاه دیگر در میانه‌های آلبوم که به صورت کامل با بافت آلبوم همسو نبودند اما ادامه‌ی همین ایده‌ی متفاوت بودند، معرفی کننده‌ی هنرمندی بود که در بدترین حالت «افه‌های روشنفکری» را خوب بلد است. باز اولین کنسرت بنیامین بود که سلیقه‌ی من را هم با این هنرمند آشتی داد و به شکلی غیرقابل پیش‌بینی با خواننده‌ای آشنا شدم که هم مردمی بود، هم دغدغه‌های پیشرو (ولو در حد آزمون و خطا) داشت، و هم با اعتماد به نفس فراوان و ایده‌های اجرایی متمایز، بلد بود که در برخورد نزدیک با طرفدارانش آن‌ها را تهییج کند و فشار خون و ضربان قلبشان را بالا ببرد.

4- «قلب محرم» و «موج محرم» فراتر از ظاهر سوگوارشان، چیزی با خود دارند که من را به بنیامین بهادری متوجه‌تر می‌کند! دو قطعه با حال و هوایی نزدیک به هم؛ یکی در سوگواری امام حسین (ع) و دیگری در سوگواری پرچم‌دار لشکر و برادرش حضرت ابالفضل (ع)، با یک خط ملودی نزدیک به هم ثابت، تم ثابت شعری با تکرار «چه اتفاقی افتاده...» برای ورود با روایتی در هر دو کار، و فرم جالبی سرشار از اجرا در متن است. در «قلب محرم» دو برا به دو شعر معروف از محتشم کاشانی تضمین می شود و در میانه‌های کار با آوردن اسم محتشم وارد «باز این چه شورش است» می‌شویم و با فرمی مشابه کار تمام می‌شود. در «موج محرم» هم در قسمت اوج، کار وارد عزاداری می‌شود و یک نوحه‌ی معروف را برای حضرت ابالفضل می‌خواند و بار با اندینگی مشابه کار به اتمام می‌رسد.

5- در همه‌ی این مثال‌هایی که زده شد و در همه‌ی زمان‌هایی که بنیامین حرکتی رو به جلو داشته و ایده‌ای نوتر را نسبت به جریان حاضر موسیقی با خودش همراه داشته، از نظر تکنیکی گاهی آن‌قدر ضعیف بوده که بشود در مقابل کارهایش گارد گرفت و ایده‌ی نوگرایانه و خلاقانه‌اش را به علت بیان و اجرای ضعیف زیر سوال بود. موضع فردی مثل من در قبال هر اثر هنری تحلیل آن است و هرگز سیاه سیاه یا سفید سفید نمی‌بینم، اما نمی‌توانم از این بگذرم که کاش بنیامین این ایده‌های خلاقانه را با خروجی و اجرای درست‌تری ارائه کند که ما هم بتوانیم از کل کارش لذت ببریم و فقط از دیدن و شنیدن یک اتفاق خلاقانه سرخوش نشویم و بعدش هزارتا مورد دیگر مثل تنظیم‌های ضعیف، گروه متوسط در اجراهای زنده، روایت‌های ناقص در بعضی از ترانه‌ها و ... باعث شوند از همان اثر فراری باشیم! هنرمند مردی اما پیشرو بودن کار سختی‌ست اما ناممکن نیست. در هفته‌های بعدی در این مورد بیشتر خواهم نوشت.
منبع: 
تاریخ انتشار : چهارشنبه 15 آذر 1391 - 00:00

دیدگاه‌ها

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

بنیامین یکی از بهترین آهنگسازهای ایران هست و همیشه طرح های جدیدی توی ذهنش داره که مخاطب رو غافلگیر میکنه...
اما متاسفانه با ترانه سرایی کار میکنه که شاید 3-4 تا ترانه خوب توی کارنامش داشته باشه و اکثر ترانه ها با تکیه به ملودی بنیامین تبدیل به یک کار قابل گوش دادن شدن...
نمیدونم جدا شدن از آقای احمدی (که مدتی استاد هم خطاب میشدن!) چقدر روی این روند خلاقیت بنیامین تاثیر بذاره اما نمیشه با یک اشتباه همزیستی مسالمت آمیز ایجاد کرد!

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

من عاشق این دو تا آهنگ بنیامینم . اول آهنگ موج محرمو که زنگ موبایلم کردم دوست دارم

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

خدا رو شکر بنیامین عزیز کارنامه ی خوبی داشته از گذشته مثل بعضی از هنرمندان سابقه ی منفی نداشته
اینکه شما نوشته اید بنیامین از گذشته اش جلوگیری می کرده به خاطر بر خورد های بد مردم که داشتن با این موضوع نمونه اش به خاطر لغو شدن یکی از کنسرت های خارج از کشور

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

این دوتا آهنگ که فوقالعادس

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

فرید احمدی همون کسیه که :
1-شادمهر عقیلی با ترانه گل یاس فرید احمدی شد شادمهر
2-فریدون آسرایی بهترین آهنگاش یعنی فاصله ها و خاطره از فرید احمدی بود
3-بنیامین با ترانه های استاد احمدی شناخته شد
استاد احمدی همون شخصیه که روش ترانه نویسی جدید رو در ایران آورد و خیلی از ترانه سرا های معروف حال حاضر ایران شاگرد کارگانه ترانه استاد بوده و هستند.

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

الکی زور نزن استاد بهترینه
کسی که بتونه با ترانه هاش جنگ خیابونی را بندازه استاده چه برسه اونم استاد احمدی باشه با این بار علمی و حسی از ترانه . یه روز یه باغبونی{شادمهر} منو ببخش{ناصر عبداللهی}فاصله ها{فریدون}ترانه ی استاد محمد نوری شاهکار 85و88 بنیامین و.................................برو یه بار کتاب تنها شدم وای یا یه روز یه باغبونی رو بخون یکم حالت خوب شه چون واقعا نگرانتم من. خیلی از بهترین ترانه سراهای حال حاظر خودشونو شاگرد استاد میدونن. دوست داریم استاد فرید احمدی

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

پیمان مرسی که به بعضیا یادآوری کردی در هر صورت بنیامین خودش ادبیات خونده می دونه کی شاعر خوبی هست کی نیست . می خواستم بگم روضه موزیکال واژه ی مناسبی نیست اونم برای اول مطلب.باید یاداوری کنم دنیا دیگه مثل تو نداره اسمش خاطره هاست.در هر صورت مرسی که از بهترین خواننده ایران یادی کردید

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

اقای یوسفی باید با احترام بگم من که خودم همیشه به دنبال ریزترین انتقادات در بنیامین عزیز هستم این بار با نظر شما نصفه موافقم یعنی تا حدودی انتقادات و نظرتون رو قبول دارم اما نه همه!!من همیشه ریزترین انتقادات هم در نظر میگیرم چون پیشرفت و رسیدن به اوج در موسیقی پاپ ایران برای بنیامین بهادری ارزوی من بوده,هست و خواهد بود.از ابتدای نوشتتون شروع میکنم که گفتید بنیامین سعی در کتمان کردن سابقه هنریش در زمینه های مذهبی داره که من اینو به شدت رد میکنم!!!همین دو شب پیش در برنامه اینجا شب نیست رادیو جوان که بنیامین حضور پیدا کرد از این سابقه سخن گفت و در ادامه علل شروع کارش رو در این زمینه و ازخانواده محترم مذهبی و معتقدش که تاثیر گذار بودند گفت! علاوه بر این ها از دوستی با اقای خلج گفتند و خلاصه میشه گفت ایشون هیچ وقت سعی در کتمان گذشتشون که دارای سابقه اگر چه نه عالی ولی خوب هست,ندارند!ضعف اجرایی رو هم من باز به شدت رد میکنم چرا که تا به الان پر انرژی و با احساس تر از بنیامین خواننده ای د ایران اون هم در موسیقی پاپ و در اجرای زنده ندیدم...کسی که اهمیت به شعور مخاطب و احساس ارامش اون مهم ترین دغدغش محسوب میشه در نظر مردم دارای درجه بالایی از اعتبار در اجراست من برای مثال اجرای زنده ای رو میگم که نه تنها هواداران بنیامین بلکه همه مردم اون هم در تمامی سنین از حضور در چنین برنامه زنده ای لذت میبرند و در برگشت به ارامشی که خواسته خودشون و دغدغه بنیامین عزیز بود میرسند این کلام من در تمامی رسانه هایی که در کنار مردم حضور داشتند در اجرای زنده به اثبات رسیده و اگر در میان عامه مردم راجبش به بحث بنشینید به نتیجه مطلوبی خواهید رسید چرا که این مردم هستند که موسیقی پاپ رو اداره و هدایت میکنند!بنیامین اگر نه کاملا مورد تایید مسوولان و رسانه های منتقد و ریز بین باشه که اون هم خیلی کم باید گفت نقش پر رنگی در ذهن و یاد مردم ایفا میکنه و این یک موفقیت خیلی بزرگه!!! شاید برای همین شما نمیتونید چنین موفقیتی که همه رو درگیر کرد و همگانی بود رو درک کنید چون احساسات مردم احتیاج به سند نداره!روایت ناقص در ترانه ها هم که باید بگم خیلی بی انصافی کردید میشه لطفا فقط و فقط یکی از این ترانه ها رو بگید?!!هر کدوم از این ترانه ها قصه گوی خوبی برای عاشق هاست و هر کدوم دربرگیرنده یه داستان عاشقانست...چند ترانه....چند قصه...در فضاهای مختلف عاشقانه!اگر انتقاد سازنده و مورد قبولی باشه حمایت میکنم اما انتقادات رسانه ای و حاشیه سازی رو هرگز قبول نمیکنم.
با تشکر

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

البته دو تا آهنگ نمیشه گفت

یه کاره با دو وکال
خیلی هم چیز خاصی نداره شماها واسش نقد مینویسین

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

mr frank
که کاملا هم مشخص است مغرضانه برخورد کرده اید!
ترانه سرایی که سه چهار تا ترانه ی خوب دارند حتما در کنسرت بنیامین بهادری شرکت نکردید که فریاد تماشاچی ها رو شنیده باشید ...واینکه همه می گفتند چقدر این ترانه ها زیبایت چقدر تنظیم وگروه حرفه ای هستند بهتر است که شما که حدس می زنم ترانه سرا باشید دست از حسادت ها بردارید!

این کامنتو تو سایت موسیقی در جواب کامنت مسار فرنک گذاشتم ولی انگار ثبت نشد.

وشما آقای میثم یوسفی برای بزرگ کردن خودتون با بزرگ ها در افتادن به جایی نمی رسید

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

به نظره من بنیامین از همه لحاظ حرفه ای کار می کنه وتا حالا اون جور که شمامیگین خروجی ضعیف نداشته نه که نداشته ولی نه اینکه هر ایده ای رو داده خروجی ضعیف بوده شما که دارین سیاه سیاه می بینین جناب منتقد ..
در مورد گروه کنسرتم به نظرمن عالی ان از بهترین ها تو بند بنیامینن ..نیما وارسته ..علی منصوری .علی رضا میر اقا ..داراب داریی و...
در مورد استاد فریدم جای شکی نیست که ایشون بهترینن
ومن فقط موندم کدوم ر روایت ناقص کاش بیشتر تو ضیح می دادین

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

دوست عزیز نیازی به زور زدن بنده نیست...اصراری هم ندارم کسی مثل شما حرفم رو قبول کنه...
اما احتمال میدم صحبت های استاد شاد کن شما از جای دیگه ای آب میخوره!
وگرنه دیگه شاهکارهای 85 و 88 ایشون (به قول خودتون البته!) همون "آی!کجای دنیای!" هست (که البته فک کنم منظورشون دنیایی بوده!!) یا مثلا "تو رو من من تو رو خود خود خدا میدونه که من تو رو!" یا "دلم میخواد بشم پا به پای تو!" (که منظورشون پا به پایــِ تو بوده که تو وزن جا نگرفته!)
و شاهکارهایی از این دست!

اون دو سه تا ترانه ای هم که اسم بردید روزی چندتا مشابهش داره توی این کشور ساخته میشه حیف که به اجرا نمیرسه و مردم مجبورن پا به پای تو گوش بدن!

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

آغاسی هم با "آمنه عشق تو بلای جون منه" شناخته شد!
حتی اون زمان این آهنگ رقیب آهنگ معروف "جمعه" (داره از ابر سیا خون میچکه/جمعه ها خون جای بارون میچکه) هم بود!

بازم میگم این اظهار نظرهای عجیب غریب از جای دیگه آب میخوره!

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

این کارهای جدید بنیامین سوژه های خوبی واسه طنز شدن . اما بنیامین در 88 عالی بود و حرفه ای . ولی سینگل های محرمش بسیار ضعیف بود . آقای بهادری شما فقط مقبول طرفدارانتون دارین میشین . عامه با شما نیست . کیفیت کارهاتون رو ببرید بالا و فکر نکنین که با یه کنسرت آمریکا رفتن شدین آقای پاپ . نه . یه نگاه به دهه های پیش بکنین و کمی سر به زیر باشین . در مورد فرید احمدی میتونم بگم شاید چند سال بعد بشه در موردش قضاوت کرد . در حال حاضر در داخل کشور نمرش یکه اما بنیامین باید ملودی های عامه پسندتری بسازه .

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

از نظر من بنیامین کارش همیشه عالی بود و دلیل توجه زیاد منتقدان هم به خاطر کم نقص بودن کارهاش تا حد ناچیز بوده..بنیامین علم موسیقیش در ترانه هاش به وفور قابل دیدن اما خیلی ها این علم رو متوجه نمیشن و قبولش ندارند.خوب حرفی نیست هر کی سلیقه ای داره اما وجدادنن کدام خواننده توی ایران اجرایی به هیجانی و انرزی بنیامین داشته؟کدوم خواننده واسه هر آلبومش 4 سال همه تلاشش رو میکنه و با وجود تمام سختگیری هایی که به دلیل منتشر نشدن البومه باز هم به فکر بی نقص بودن و وسواس بیشتری تو آهنگاشه؟من به بنیامین و تیم بنیامین همیشه می بالم..
استاد فرید احمدی از بهترین ترانه سرا ها هستند که ترانه هاشون بسیار با احساس هر سنی هر سلیقه مطابقت داره و این رو از ترانه های همیشه موفقش نه تنها برای بنیامین بلکه برای خیلی از خواننده ها موفق و ماندگار قالبل دیدنه.
ممنون

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

سلام. چه خبرتونه بنده خدا دلش خواسته برای محرم یه کاری انجام بده .اخر به پشیمونی نندازینش که سراز کانالای ماهواره در بیاره خودش که میگه کار دلیه حتما ایرادایم داره ولی بازم ممنون که یه قدم به جلو برداشته خودتونو امتحان کنید یه مسابقه عکس گذاشته .نه اینکه عکس انداختن سخت باشه .ببینید وقتی دلتون میخواد عکستون خاص باشه با بقیه فرق کنه .یانه قاب شما باشه از محرم چقدر سخت میشه ودلتون میلزه شایدم بیخیال شیدو اصلا انجام ندید کلا .. بنظرم کارهای جدیدش اگه بعضیا مثل اقا مرتضی رو هم خندونده باشه بازم بنیامین راضی چون اون همیشه دوست داره کاری کنه که حال مردم خوب بشه

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

این افه روشنفکری رو خوب اومدی ...

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

با نظر آقای میثم یوسفی در رابطه با گروهی که بیامبن عزیز با آن همکاری داره مخالفم تلاش همی عزیزان با هم موجب چنین موفقیتهایی شده و شعرهای همیشه زیبای استاد همیشگی ما استاد فرید نقش بسیا موثری در این موفقیتها داشته

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

اقای مرتضی به نظر شما عامه مردم چه کسانی هستند?!!من و شما و دوستان در بین این مردم نیستیم?!!زندگی من و شما در بین مردم خلاصه شده پس فکر میکنم بدونید بیشتر این عامه مردم اگر دارای تحصیلات عالی در رشته های تخصصی خودشون هستند ولی اکثریتشون هنر و به ویژه موسیقی رو خوب نمیشناسند و با احساسشون موسیقی رو درک و تجربه میکنند شاید برای من و خیلی های دیگه اینطور باشه برای همین باز تاکید میکنم احساس مردم به سند نیاز نداره!!!من مردمی رو میشناسم که حتی اسم بنیامین رو نمیدونند اما در بعضی لحظات قشنگ زندگیشون یا یاداوری خاطراتشون اهنگ های بنیامین رو زیرلب زمزمه میکنند...مردمی که اهنگ خاطره ها براشون خاطره ساخت!اقا مرتضی خیلی از مردم عامه با اهنگ های بنیامین زندگی میکنند اما احتیاجی به فریاد زدن این حقیقت ندارند!بنیامین در جایگاه یک هنرمند موسیقی تنها صدا و استعداد باعث شناخته شدنش نشد شخصیت ویژه ای که داشت باعث شد دنیا بنیامین رو بشناسند کنسرت امریکا و خارجه برای بنیامین اولین قدم هاش برای رسیدن به اون چیزیه که من میبینم.اندکی صبر سحر نزدیک است...!

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

ُلام
چه عجب ما یه جا وقتی خبری از بنیامین بود نظر چن تا از رفیقامونو اونجا دیدیم!
اتفاق خوبیه، هرچند از نوع جنجالی.بنیامینیا، به خودتون بیاید، ماحالا حالا ها حرف واسه گفتن داریما

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

بازم سلام
این دفه به مسئولین محترم سایت.
اشتباه تایپی داشت در حد تپل!
اون قسمتی هم که قلب محرم و موج محرم داشت واکاوی میشد جای این دو تا ترانه اشتباه خورده بود
اونی که توش حرف از شعر محتشم بود موج محرمه نه قلب محرم

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

من چندین بار نظر در این سایت دادم ولی اونطور که پیداست تایید نشدن!
میتونم فقط بگم با حرف های من عاشق پریسا کاملا موافق هستم.دقیقا همه ی حرفهای من رو زد.

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

بنیامین جان گل کاشتی...

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 18:48

اقای یوسفی با احترام به نظرات شما بعضیاشو قبول ندارم بنیامین به هیچ وجه هیچوقت گذشتشو کتمان نکرده واینکه تنظیم اهنگاش اصلا اونقدری که شما پررنگش میکننین ضعیف نیست و خلاصه ی کلام اینکه انقدر صداش قشنگه که بدترین تنظیم و شعر رو میتونه بکشه بالا..مهم هم اینه..

سه شنبه 26 اردیبهشت 1396 - 19:38

بنیامین برای هلالی یک زمان ملودی میساخت و با اجرای فوق العده هلالی عالی میشد.

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود بنیامین و برخورد نزدیک از نوع سوم! | موسیقی ما