.
تهیه کننده: 
پایگاه خبری - تحلیلی «موسیقی ما»
تدوین: 
گفت و گو: 
گفتار متن: 
plays 160428
موسیقی ما  خواننده‌های زیادی تا پیش از ماه محرم و در بهار و تابستان امسال در نوبت انتشار آلبوم‌هایشان قرار داشتند. از جمله «حامی» که قصد داشت پس از سال‌ها اردیبهشت امسال آلبوم جدیدی را به بازار عرضه کند. اما او هم مانند سایر خواننده‌ها دست نگه داشت و به خلوتی اجباری رفت. خلوتی که به دلیل شیوع ویروس «کرونا» دامن‌‌گیر میلیون‌ها نفر در سراسر جهان شد. چندی پیش سراغ حامی رفتیم و با او از روزهای کرونایی و اتفاقات اخیری که در خلوت داشته است گپ زدیم. او در این مصاحبه پیش‌بینی‌های جالبی هم درباره وضعیت موسیقی پس از کرونا مطرح کرد.
 
حامی ابتدا درباره روزهای قرنطینه و خانه‌نشینی اجباری چند وقت اخیر به دلیل شیوع کرونا گفت:«من سعی کردم آثار تازه‌ای خلق کنم. یعنی وقتی در خانه هستم و زمان بیکاری زیادی دارم آهنگ ساختم و با دوستان ترانه‌سرا در ارتباط بودم. با «سما صفایی» عزیز بیشتر کار می‌کنم و از او شعر گرفتم و روی آنها ملودی ساختم. اما کارهای نیمه کاره به همان شکل باقی مانده است. قرار بود آلبوم من در ماه اردیبهشت منتشر شود اما با این اتفاقاتی که رخ داد استودیو نمی‌توانم بروم. به احترام مردم و دوستانی که با آنها ارتباط دارم و به احترام خانواده خودم به استودیو نمی‌روم که خطر ناقل بودن نداشته باشم. کارهای خودم را همگی مسکوت باقی گذاشته‌ام تا پس از بهتر شدن شرایط کارهای میکس و مستر و انتشار آلبوم را انجام دهم. به رفقای خودم هم پیشنهاد دادم که مثلاً آقای «رضا تاجبخش» اگر در خانه نشسته‌ای، سعی کن کارهای بیشتری تولید کنی و کارهای نیمه کاره را بسازی و تنظیم کنی!»
 
او در پاسخ به این سوال که آیا اهالی موسیقی هم می‌توانند مثل اهالی سینما به سمت فضای آنلاین و کنسرت‌هایی به این شکل بروند هم چنین نظری داشت:«ما با اهالی سینما تفاوت‌های زیادی داریم و اینطور نیست که حتی پس از کرونا هم بتوانیم به صورت آنلاین کنسرت برگزار کنیم و درآمدزایی برای اهالی موسیقی داشته باشد. یک امیدواری در این روزها داشتم آن هم اینکه همانطور که مردم در دوران شیوع کرونا و قرنطینه باعث شدند تا طبیعت زنده شود و حیات وحش در همه جای دنیا احیا شود و روابط اجتماعی آدم‌ها هم اصلاح شده است، قرنطینه و کرونا تأثیر مثبتی روی گوش‌های مردم داشته باشد. به دلیل اینکه زندگی در خیابان و درگیری در کار و شغل باعث می‌شود که مردم از تفکر دور باشند. اما وقتی که مردم چند ماه در خانه باشند فرصت کتاب خواندن و گوش دادن به موسیقی‌ها خوب دارند. دیگر از آن موسیقی‌ها مصرفی روزمره مسلماً دوری می‌کنند. نتیجه می‌گیریم که از دید من پس از کرونا سلیقه موسیقی در جهت مثبت ارتقا پیدا خواهد کرد. این موضوع به من که ادعای تفکر در موسیقی دارم امیدواری می‌دهد که شاید پس از کرونا بهتر کار کنم و آن کسانی که نا به کار بودند و براساس روابط آنچنانی و مافیایی و لابی‌گری و پولشویی در موسیقی کار می‌کردند ضعیف‌تر شوند. فکر می‌کنم این فکر من بیراه نباشد و حدس می‌زنم این اتفاق تا درصدی رخ دهد.»
 
او در پاسخ به اینکه سلیقه مردم در ایام قرنطینه و پس از کرونا چه تغییری خواهد داشت هم نظر متفاوتی را مطرح کرد:«فکر می‌کنم درباره کنسرت‌ها هم سلیقه مردم تغییر جهت مثبت خواهد داشت. ما در دوره‌ای بودیم که آنقدر موزیک‌های بد به خورد مردم می‌دادند، مردم خودشان را گم کرده بودند. همانطور که شاید شما هم میان خانواده و اطرافیان دیده باشید که خیلی‌ها خودشان را در دوره قرنطینه پیدا کردند. مردم موسیقی خوب را در قرنطینه پیدا کردند. پس از کرونا، کنسرت‌هایی که فکر پشت آنها است موفق‌تر خواهند بود.»
 
این خواننده باسابقه در پاسخ به سوال ما مبنی بر اینکه آیا از دل تولیدات این روزهای حامی امکان شنیده شدن یک کار هیت هست هم اعلام کرد:«اهالی موسیقی نمی‌توانند تعیین کنند که یک کار حتماً هیت می‌شود. کسی مثل آقای «بابک بیات» با ایمان بالای هشتاد درصد این قطعه هیت می‌شود. آن هم در دوره‌ای که موسیقی متفکر زنده بود. اما من در این دوره نمی‌توانم چنین چیزی بگویم. آزمون و خطا است و ملودی هم جوششی است و کوششی نیست که پای پیانو بنشینم و حتماً به زور روی یک شعر، ملودی بسازم. تمامی کارهای من که مورد توجه مردم یعنی طرفداران خودم و طرفداران موزیک من قرار گرفته بودند همگی کارهای جوششی و از سر عشق یا غصه یا شادی‌های زندگی من بودند. آن کارها تأثیر بیشتری روی مردم گذاشتند. مسلم می‌دانم کارهایی که در این دوره ساخته شده، نه تنها توسط من بلکه توسط سایر دوستان، یک جهش رو به جلو خواهد داشت.»
 
حامی در نهایت گفت:«مسلماً اهالی موسیقی باید فعالیت داشته باشند. چندی پیش از استاد «حسین علیزاده» ویدیویی می‌دیدم. دقیقاً جمله‌ ایشان را به خاطر ندارم اما درباره یک نوازنده تار قدیمی صحبت می‌کردند که از دید مردم درجا می‌زنند و تکرار خودشان هستند. معنی جمله ایشان این بود که هنرمند باید هنرمند از شروع کارش تا انتها وحدت رویه و ثبات در تولید آثارش داشته باشد. کسانی که این ثبات را دارند در خلوت خودشان، قرنطینه، کرونا یا جنگ هر اتفاق دیگری که رخ دهد به آینده امیدوار هستند. چرا که تفاوتی با گذشته ندارند. اینکه جنگ شود یا کرونا بیاید و من بخواهم سبک و فرم خودم را عوض کنم برای من به عنوان خواننده‌ای که ادعای تفکر دارم خوشایند نیست. کسانی که متفکر و هنرمندان حقیقی هستند، از کرونا و قرنطینه نمی‌ترسند. آنها حرکت رو به جلوی خود را هرچند کند، ولی ادامه می‌دهند. بیشتر اهالی هنر که فکر پشت کارشان هست در این دوران از خلوت خودشان استفاده مثبت بردند. آن کسانی که بازاری بودند و هنرمند نیستند و نا به کارانی که در هنر لابی‌گری و سوداگری و جادوگری می‌کنند، آنها نگران این هستند که پس از کرونا کنسرت‌هایشان نفروشد. علاوه بر اینکه درآمدهای چندین میلیاردی خودشان در این چند ماه از دست دادند. شاید یکی از دغدغه‌های آنها این است که جلوی درآمدشان گرفته شده است! این خلوت برای من مثبت بوده است و فکر می‌کنم برای خیلی از اهالی هنر هم مثبت بوده است.»


دیدگاه‌ها

چهارشنبه 26 شهریور 1399 - 17:32

مافیا مافیا مافیا ... بس کن حامی جان !!!!!! تو این مملکت موزیسین های شاخصی مثل کاوه یغمایی، محسن چاوشی، فرشاد رمضانی و... مشغول به کار هستند چرا آنها چنین چیزی نمی گن؟؟؟؟ نکند آنها هم به مافیا وصلن؟؟؟!!!!!!!!

افزودن یک دیدگاه جدید

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
2 + 10 =

Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

نظری که شما قصد پاسخ دادن به آن را دارید وجود ندارد.



دانلود ویدیو حامی: شاید پس از «کرونا» نابه‌کارهای موسیقی ضعیف‌تر شوند از سایت موسیقی ما | موسیقی ما