جشنواره ملی موسیقی خلاق
 
کنسرت قاف - فرهاد فخرالدینی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
نظری که شما قصد پاسخ دادن به آن را دارید وجود ندارد.
در گفت‌وگوی تفصیلی با یکی از پرکارترین ترانه‌سرای این روزهای موسیقی پاپ عنوان شد؛
علی بحرینی:در ترانه نه من رقیب کسی هستم، نه کسی رقیب من است!
موسیقی ما - «احسان خواجه امیری»، «شهرام شکوهی»، «محسن چاوشی»، «سعید شهروز»، «حمید عسکری»، «محمد علیزاده»، «مرتضی پاشایی»، «عماد طالب زاده»، «بابک جهانبخش»، «مهدی یغمایی»، «رضا رویگری»، «شهاب رمضان»، «هومن سزاوار»، «رامین بی باک» ، «میثم ایراهیمی» و «بهنام صفوی» و... بخشی از کارنامه کاری او هستند. کارنامه کاری که از این اسامی شناخته شده موسیقی پاپ شروع می شود به جوان های جویای نام می رسد. تعدد همکاری های او همیشه برایش به منزله یک شمشیر دو لبه بوده است. از یک سو او را به کیفیت پایین آثار متهم می کنند و مورد نقد قرار می گیرد. از سویی دیگر هم می گویند که «علی بحرینی» تا کنون قطعات هیت زیادی را سروده است. این انتقادات زمانی به اوج رسید که او در هفت آلبوم مطرح سال گذشته و چندین آلبوم خواننده های جوان حضور پیدا کرد. اما با این وجود تعداد مصاحبه های مفصل او به اندازه انگشتان یک دست هم نیست. همزمان با شلوغ ترین روزهای بازار موسیقی پاپ با او به گفتگو نشستیم و از هر دری سخن به میان آمد. انتقادات را گفتیم و علی بحرینی نظراتش را گفت و انتقادات تندی را هم مطرح کرد. صحبت های بی پرده و صریحی را در مورد تلویزیون، رسانه های موسیقی و همکاران خودش به زبان آورد که قطعا در آینده با واکنش همراه می شود. گپ و گفت ما با علی بحرینی شامل موضوعات متعدد و پراکنده ای بود اما به قول خودش به اندازه یک سال حرف را بیان کردیم!
 
  • *سال گذشته در چند آلبوم حضور داشتید ؟
در حدود ده آلبوم و چند تک قطعه مجاز ترانه داشتم. البته آن تک قطعه ها هم در قالب مُجاز تولید شدند اما از طریق اینترنت به گوش مخاطبان رسیدند. سال گذشته به جز آلبوم «مهدی یراحی» تقریبا آلبوم شاخصی نداشتیم؛ خیلی ها نبودند و خیلی ها هم چندان قوی ظاهر نشدند. با این وجود از جمله آلبوم های شاخصی که در آنها حضور داشتم می توانم به «خوشبختی»، «کولی عشق»، «جشن تنهایی»، «یه دنیا حرف»، «کازابلانکا»، «اکسیژن» و «یه جور دیگه» اشاره کنم.
 
  • *فکر کنم سال گذشته یکی از پرکارترین ترانه سراها بودید.
به عنوان یک روزنامه نگار اساسا با عبارت «یکی از» خیلی مشکل دارم! سال گذشته من پرکارترین ترانه سرای مجاز بودم. فکر می کنم سومین یا چهارمین سالی بود که هم در بخش تعداد قطعه ها و هم در بخش تعداد آلبوم ها پرکارترین بودم. البته هنوز این مساله در ذهن من حل نشده که پرکار بودن ترانه سرا بر مبنای تعداد آلبوم هایش محاسبه می شود یا بر اساس تعداد قطعات او! اما در هر دو صورت پرانتشارترین بودم. می گویم «پر انتشار‌ترین» چون شاید برخی دوستان سال گذشته بیشتر از من  کار نوشته باشند و برخی آثار من هم به سالهای قبل مربوط می شد که در سال 92 به بازار عرضه شد. برخی این مساله را فضیلت بزرگی می دانند اما انتشار آثار زیاد از یک ترانه سرا برای من اتفاق ویژه ای نیست.
 
  • *خیلی ها انتقادات مستقیم و غیرمستقیمی بابت این موضوع به شما دارند و می گویند پرکار بودن به کیفیت آثار علی بحرینی لطمه می زند.
به کیفیت کارت لطمه نمی زند ولی تو را به سمت برخی کارهای بی کیفیت می‌برد! چون وقتی تیراژ آثار بالا برود قاعدتاً تعداد کارهای خوب پایین می آید. این مساله درمورد بازیگرها هم صدق می کند. «خسرو شکیبایی» اگر می خواست گزیده کار باشد شاید در 10 فیلم، با کیفیت «هامون» و «کیمیا» و «اتوبوس شب» و «یکبار برای همیشه» بازی می‌کرد و فیلم متوسط یا زیرمتوسطی به کارنامه اش نمی‌آمد. در حالیکه حرفه‌ای بودن حکم دیگری می‌دهد و باید کار کنی و کار کنی و کار کنی. ضمناً برای من، اینکه ترانه ام در کلیت کار حل شود و به گوش مخاطب برسد از اینکه ترانه‌ام را از آهنگ به کاغذ منتقل کنند و روی آن نقد ادبی داشته باشند، مهم‌تر است. بگذارید یک مثال بزنم: تا الان هفت قطعه برای شهرام شکوهی نوشته‌ام. این در حالی است که فقط از یک مورد آنها به عنوان ترانه‌سرا رضایت کامل دارم. شش قطعه دیگر حتی «دل دیوونه»از نظر خودم ترانه‌های چندان قابل دفاعی نیستند و البته در مجموعه اثر قابل دفاع می‌شوند. من از قطعه «دلم خونه» در آلبوم «مدارا» به هر شکل دفاع می‌کنم اما در مورد بقیه کارهایم با شهرام ادعایی ندارم! حضور و قرار گرفتن در پکیج مناسب به تو شأن و منزلت می‌دهد و من نیازی نمی‌بینم که فراتر از همین اندازه مطرح باشم. ما ترانه‌سرا را ازطریق خواننده‌هایی که با یکدیگر همکاری دارند نقد می‌کنیم. اصلا من اگر اسم و رسمی پیدا کرده‌ام به دلیل همکاری‌هایم با خواننده‌هایی بوده که جایگاه داشته‌اند. وقتی دیدند من در یک سال با «احسان خواجه‌امیری»، «حمید عسکری» و «محسن چاوشی» و پدیده‌هایی مثل «شهاب رمضان» کار می‌کنم، ناگهان در ذهن خیلی‌ها بزرگ شدم. آنها ماحصل کارهای ما را هنوز نشنیده بودند ولی به دلیل همکاری با این افراد کارهای من به شکل دیگری جلوه کرد.

 
*من نمی خواهم از دایره خارج شوم تا بخواهم برای دیگران توطئه کنم*
 
  • *الان گفتید که مثلا در همکاری با شهرام شکوهی فقط از یک قطعه دفاع می کنید اما سوال من این است که اصلا چرا سایر قطعات را منتشر کردید؟ چرا کمتر کار نمی‌کنید که بتوانید از همه آثارتان دفاع کنید؟
من شریک آقای شکوهی نبوده‌ام و ترانه رایگان به ایشان ارائه نکرده‌ام! من در استخدام او هستم همانطور که شما در استخدام سایت «موسیقی ما» هستید. او چند روز پیش با من تماس گرفت و گفت قطعه «مقدس» که در آلبوم «من و ما» منتشر شد، موفق بوده است. گفت که آن را برای کنسرتها هم آماده می کنیم. به این ترتیب در کنسرتهای بعدی شکوهی پنج شش ترانه از من اجرا م‌شود. اینگونه است که متوجه می‌شوم برای آن خواننده تاثیر‌گذار بوده‌ام. من برای نقد مثبت دیگران و جایزه ترانه سرای برتر سال ترانه نمی‌نویسم. برای موفقیت خواننده ترانه می‌نویسم و درازای آن دستمزد می‌گیرم. در کنسرت‌های یک سال و نیم اخیر، شور و شعفی از مردم و گروه‌های موسیقی دریافت کرده‌ام که به نظرم موهبت خدا نسبت به من بوده است. به عنوان مثال اگر محمد علیزاده بخواهد سه ترانه در کنسرت‌های خود بخواند قطعا یکی از آنها «جز تو» است. یا مثلا بابک جهانبخش و مرتضی پاشایی همیشه در کنسرت‌های خود ترانه‌هایی که با من کار کرده‌اند را می‌خوانند. من در چرخه موسیقی به عنوان یک ترانه سرا، آدم حلال خوری بودم. اجرا کنندگان ترانه‌های من به دنبال خلق حماسه ادبی نیستند و همه می‌خواهند به نوعی وارد چرخه تیراژ شوند.
 
  • *چرا فقط صرفا موفقیت خواننده را در نظر می‌گیرید و توجه چندانی به نظر منتقدان ندارید؟
من تئاتر خوانده‌ام و اگر قرار باشد متنی که می‌نویسم در تالار «وحدت» اجرا شود قطعا «منتقد پسند بودن» آثارم را در نظر می‌گیرم. اگر سرمایه از دولت و بودجه‌های هنری باشد، حتما دیدگاه منتقدان را مدنظر قرار می‌دهم. اما در این شرایط اصلا نمی‌توانم زیرا اگر نگاه آنها را اولویت قرار بدهم از دایره خارج می شوم. مثلا بابک جهانبخش پول و سرمایه‌ای نداشت و با 22 سال قصد کمک به ادبیات و موسیقی هم در سرش نبود. او می‌خواست که برای زندگی خود فکری بکند. اگر سیستمی مثل ارشاد پشت سر او بود شاید تکلیف ترانه‌های من هم متفاوت می‌شد و «تازگیا» یا «هذیون» را نمی‌نوشتم! من برای چند تله فیلم ترانه نوشته‌ام که هنوز منتشر نشده‌اند اما می دانم که قصه در آنجا متفاوت است. چون بودجه تامین است و ما در موسیقی می‌توانیم حرف خودمان را بزنیم. یک مثال دیگر می‌زنم: پوریا حیدری قطعه «غم هامون» را برای سومین سالگرد فوت خسرو شکیبایی خواند. من در آنجا ترانه ای نوشته‌ام که به شدت  قابل دفاع است. هر منتقدی که ترانه «غم هامون» را زیر سوال ببرد، اصلا از موسیقی و سینما چیزی نمی‌داند. اما در بازار رقابتی پاپ که ملاک کنسرت و درآمد است فضا فرق می‌کند. من نمی‌خواهم از دایره خارج شوم تا بخواهم برای دیگران توطئه کنم. در ترانه، نه من رقیب کسی هستم و نه کسی هم رقیب من است. از این رقابت نکردن راضی‌ام.
 
  • *یعنی جایگاه بسیار بالایی دارید؟
خیر. مدل کاری من با دیگران کاملا متفاوت است. سعی کرده‌ام «امضا گریز» باشم و انعطاف به خرج بدهم تا برای خواننده مفید باشم. به همین دلیل شاید وقتی ترانه هایی مثل «جز تو» محمد علیزاده، «دل دیوونه» شهرام شکوهی، «چه کردی» مهدی یغمایی، «غیرمعمولی» محسن چاوشی، «نبض احساس» مرتضی پاشایی، «یه چیزی می‌گی» بابک جهانبخش، «تبریک» بهنام صفوی، «خوشبختی» حمید عسکری و «خودت خواستی» احسان خواجه امیری را کنارهم قرار می‌دهید نتوانید به منطقی دست پیدا کنید که همه کارها را یک نفر نوشته است! اما به هر حال این ترانه‌ها را من مرتکب شده‌ام!
 
  • *در مورد اینکه می گویند یک ترانه سرای سفارشی نویس هستید و فقط بر مبنای سفارش، کاری را می نویسید چه نظری دارید؟
مفهوم سفارشی‌نویس این است که برای یک نهاد یا ارگان خاص ترانه بنویسید اما من خواسته‌های خواننده را در نظر می‌گیرم. من با این قبیل صحبت‌ها و نقدها مشکلی ندارم. اصلا یکبار هم به خودم هنرمند نگفته‌ام و خودم را یک «فعال هنری» می‌دانم. فکر می‌کنم هرکسی که در عرصه هنر فعالیت می کند باید انبوهی اشتباه داشته باشد. همیشه به دوستان خودم می گویم کسی که هیچ کار ضعیف یا اشتباهی نداشته باشد اصلا سیاستمدار است و هنرمند نیست. می‌گویند که روح هنر، روح آزادگی و ریسک است. اگر بخواهید خط کش بگذارید و دائم مراقب باشید هیچ اتفاقی برای شما رخ نمی‌دهد. مهم این است که برآیند نیروها را ببینیم.
 
  • *چرا اغلب ترانه‌هایی که دارید با توجه به استفاده از تعابیر و مضامین ساده از لحاظ ادبی قوی نیستند؟
بحث ادبی نوشتن با غلط نوشتن تفاوت دارد. کدام خواننده، ادبی می‌خواند که من برای او بخواهم ادبی بنویسم؟ ترانه‌های من تقریبا بدون ایراد هستند و از لحاظ وزن و نشستن روی ملودی و ارائه هدفی که خواننده به دنبالش بوده مشکلی ندارند. شاید سطح ترانه‌ها بالا نباشد ولی در سطح پروژه‌ای است که می‌خواهم در آن حضور داشته باشم. به عنوان مثال با آقای شکوهی قرار می‌گذارم که چهار قطعه اصطلاحا «بگیر» در آلبوم وجود داشته باشد و سه مورد آنها را من بنویسم. خیلی از ایراداتی که از من می‌گیرند را باید به موسیقی وارد کنید زیرا موسیقی این نوع نوشتن را از من می‌خواهد.

 
*من در نزول موسیقی، ترانه سراها را بیشتر از همه موثر می دانم*
 
  • *شخص خواننده هم این را می‌خواهد؟!
از خواننده خیلی نباید ایراد گرفت زیرا فضای موسیقی در جامعه این را می‌خواهد و به خواننده دستور می‌دهد و او هم از من می‌خواهد. من هیچگاه نقدی در مورد کار خودم یا دیگران ندیدم که مثلا در آن بگویند  آقای ایکس در پیاده کردن ترانه رعایت وزن یا سرعت موسیقی را کرده یا نکرده است. البته من با نقد شعر هم مشکل عمیق دارم زیرا وقتی ممیزی وجود دارد، حق ندارید که نقد شعر انجام دهید. برای نقد، ترانه‌نویسی مثل من را باید از زاویه موسیقی نگاه کنید و باید بگویید که فلان ریتم، آن ترانه را نمی‌خواست و یا کلمات در مسیر ملودیک شدن «گیر» داشته‌اند.
 
  • *در بخشی از صحبت گفتید که موسیقی به خواننده دستور می‌دهد. دقیقا منظور از این دستور چیست؟
جریان موسیقی کشور! ما هنوز کارکرد موسیقی در کشور را نمی‌دانیم. در شرایطی که خانم‌ها نمی توانند مثلا به استادیوم بروند، فضایی به نام کنسرت را داریم. در این کنسرت قرار است که شادی و هیجان و تخلیه انرژی وجود داشته باشد. باید برای این بستر، یک تولید داشته باشید که جواب بدهد. گاهی در خواسته‌هایی که از موسیقی داریم، ایران را با اتریش اشتباه می گیریم. اصلا مردم ما موسیقی محور نیستند در حالی که موسیقی برای اتریشی‌ها شبیه روزنامه «همشهری» برای ایرانی‌ها است! در آنجا اصلا به دنبال شعر نیستند ولی مخاطب داخلی دوست دارد که یک شعر را در قالب آهنگین بشنود. به همین دلیل است که بالادستی ها ورود خانم‌ها به کنسرت را ممنوع نکرده‌اند.
 
  • * می‌خواهم یک سوال کلی از شما بپرسم آن هم این است که حال این روزهای موسیقی خوب است؟
خوب نیست. در اوایل دهه هشتاد که موسیقی جهش داشت اصلا به ترانه‌سرا توجه نکردند و فقط خواننده را بالا بردند. الان هم من در نزول موسیقی، ترانه‌سراها را بیشتر از همه موثر می‌دانم ولی خدا را شکر اغلب مخاطبان و منتقدان در حال تخریب خواننده‌ها هستند. ترانه‌ها به شدت تکراری شده‌اند و حرفی برای گفتن ندارند ولی باز هم خواننده در کانون توجه است.  این مصاحبه  را شاید صد ترانه‌سرا بخوانند و نود نفر آنها با من بد شوند. اما دوست دارم اعتقادم را بگویم. ترانه‌سرای ما، امروز شبیه خواننده و آهنگساز و تنظیم‌کننده شده است و چیزی یاد نمی‌گیرد و فقط کار می‌کند و به شدت تشویق می شود که خودش را کپی کند. اخیرا برای خواننده‌ای کار نوشتم و گفت که می‌شود عبارتی شبیه به «خودم کردم که لعنت بر خودم باد» در آن باشد؟ این یعنی من را به کپی‌کردن خودم تشویق کرد. راحت‌طلبی بیش از حد ترانه‌سرا با خواننده‌هایی که به تکرار علاقه دارند باعث می‌شود که وضعیت موسیقی ما اینگونه باشد.
 
  • *از نیمه‌های دهه هشتاد کم‌کم بحث مالی برای خواننده‌ها اولویت پیدا کرد و برخی از آنها خیلی به سراغ ابعاد هنری کارها نرفتند و این یکی از معضلات موسیقی است. به نظر شما این شرایط بهتر خواهد شد؟
حقیقت این است که نمی‌دانم بهتر یا بدتر می‌شود اما باید توضیحاتی را ارائه کنم. این اتفاقی که شما می‌گویید از جایی شروع شد که وزارت ارشاد در سرمای سیاه زمستان، موسیقی پاپ را پشت در گذاشت و بخش خصوصی وارد کار شد. برخی گفتند که فرزند ناخلف است و دیگری گفت که این موسیقی باید مشکلش را خودش حل کند. پاپ راه خود را در بیزینس پیدا کرد. حاکمیت دقیقا مانند پدری رفتار کرد که فرزندش را از خانه بیرون اندخته و الان که فرزندش به جایی رسیده به سراغ او آمده است تا سهمی بگیرد. مثلا می‌گویند فقط در این سالن‌ها با این قیمت‌ها باید کنسرت برگزار کنید و در جواب به اعتراض‌ها این پاسخ مطرح می‌شود که چون ما مجوز می‌دهیم، باید در اینجا کنسرت برگزار کنید. به همین راحتی سیستمی که یک بار آنها را بیرون انداخته، حالا از آنها باج هم می‌گیرد. از سویی دیگر اگر یک ماده غذایی، هزار تومان گران شود با اعتراض همراه خواهد شد اما بلیت کنسرتها هر روز گران می شود و هیچ اعتراض و نظارتی هم وجود ندارد. همه این مسائل و موارد باعث شد تا خواننده برای پر شدن سالن کنسرت، دست به کارهایی بزند که شاید خودش قلبا با آنها موافق نیست. نمی‌توان به او ایراد گرفت که چرا فلان آهنگ را منتشر کردی زیرا هیچ تضمینی وجود ندارد که با وجود این شرایط، سالن کنسرتش پر شود.
 

*در سال 93 هرکسی که از او انتظار داشتیم ناامیدمان کرد*
 
  • *برسیم به اتفاقات اخیر موسیقی و اینکه ارزیابی شما از آلبوم‌های سال 93 چیست؟
به نظر من، در سال 93 هرکسی که از او انتظار داشتیم ناامیدمان کرد. اگر کسی ناراحت شود هم مهم نیست.  البته دوستان در انتخاب ترانه خوب عمل کردند. تنظیم‌ها هم بد نبود اما اشکال در آهنگسازی است. علت اصلی مربوط می شود به اینکه دوستانی مثل چاوشی یا جهانبخش با گذشت زمان به خودشان القا کرده‌اند که آهنگساز هستند! در تعریف حرفه‌ای، کسی که فقط برای صدای خودش آهنگ بسازد آهنگساز حرفه‌ای نیست. شماعی‌زاده و قمیشی هم به خاطر آهنگ‌هایی که برای دیگران ساختند آهنگسازهای حرفه‌ای محسوب شدند وگرنه منصور و سعید محمدی هم برای صدای خودشان آهنگ ساخته‌اند اما آهنگساز به حساب نمی‌آیند! از طرف دیگر چاوشی و جهانبخش در کمتر از ده سال اخیر هرکدام حدود صد قطعه با آهنگ‌های خودشان خوانده‌اند! این آمار یک رکورد جهانی است که می توان آنرا در گینس هم ثبت کرد! طبیعی است با این آمار و با توجه به اینکه خواننده این آهنگ‌ها هم یک نفر بوده، ملودی‌ها به سمت تکرار و تضعیف می‌روند و آلبوم‌ها اتفاق تازه‌ای را به وجود نمی‌آورند. یکی از پُزهای غلط در موسیقی پاپ ما این است که بسیاری از خواننده ها برای خودشان کسر‌شان می دانند که از ملودی های همکارانشان استفاده کنند. این تابو را باید شکست. من اطمینان دارم که اگر روزی چاوشی از شهاب رمضان ملودی بگیرد یا مثلا جهانبخش از حمید عسکری ملودی بخواند اتفاق بهتری خواهد افتاد. در مورد آلبوم آخر جهانبخش باید بگویم که از دست دادن آهنگسازی به نام پیام هوشمند برای او ضربه مهلکی بود. بد نمی شد اگر بابک قبل از تولید آلبومش به رزومه خود نگاه می کرد و می دید پیام برای او چه آهنگ های درخشانی را خلق کرده است. یا به عنوان مثال آلبوم «مازیار فلاحی» که چندی پیش منتشر شد در بخش ترانه و تنظیم آن نام های متفاوتی را می بینیم اما باز هم درگیر بحران ملودی است. مازیار ملودی ساز خوبی است اما فضای آلبوم به شدت یکنواخت است. اگر او در بخش ملودی هم به سراغ چهره های متفاوت‌تر می رفت قطعا اتفاقات بهتری برای آلبومش رخ می داد.
 
  • *در سال 93 و تا امروز پنج شش آلبوم هم با ترانه‌هایی از شما منتشر شده. درباره آنها نظر بدهید.
نه ترانه‌های من و نه آلبوم‌هایی که من در آنها ترانه داشتم، متاسفانه تافته جدابافته ای از موسیقی امسال نبودند. از «یه مدل تازه» و همکاری با بهنام علمشاهی رضایت دارم اما در مورد آلبوم «همیشگی» به شدت احساس سربار بودن می‌کنم! مسعود امامی به من لطف داشت و دارد اما احساس می‌کنم اگر آهنگ هایی مثل «بی‌هماهنگی» و «عزیزم» را نمی‌خواند برای خودش بهتر بود. امیدوارم از حرف من ناراحت نشود اما مسعود به این تیپ کارها ایمان نداشت و الان هم راه دفاع از آنها را بلد نیست! خواندن مصاحبه اش در «موسیقی ما» به من ثابت کرد که حدسم درست بوده است! درباره آلبوم «من و ما» باید بگویم که به شدت تحت فشار تهیه‌کننده قرار داشتیم اما با این وجود خوشحالم که آهنگ «مقدس» ما خوب شنیده شد. درمورد بقیه آلبوم‌ها هم نظر نمی‌دهم فقط می‌خواهم از «مسعود محمدنبی» تشکر کنم که برای اجرای پنج ترانه از من در آلبومش کم نگذاشت.


 
*تعدد رسانه از جایی شروع شد که ما خواستیم برخی رسانه های تاثیرگذار را کمرنگ کنیم*
 
  • *شما یک روزنامه نگار بودید و شاید بد نباشد کمی هم در مورد رسانه‌های این حوزه صحبت کنیم. فکر می‌کنید گسترش رسانه‌های موسیقی که بحث داغ این روزهای هنرمندان و مخاطبان موسیقی است به نفع این هنر باشد؟
برای پاسخ به این سوال به اجتماع خودمان رجوع می‌کنم. در جامعه‌ای که برای بُعد سیاسی یکی از دو روزنامه کهن آن، به همه بد و بیراه می‌گوید و هر کسی که همسو با خودش نباشد را عامل صهیونیست خطاب می کند از رسانه‌های موسیقی و سینما چه انتظاری دارید؟ انتظار دارید که بتوانند چه کاری انجام دهند؟ اگر موسیقی درست‌تر بود قطعا روزنامه‌نگاری آن هم درست‌تر می‌شد. اصلا تعدد رسانه آفتی بود که ما دچار آن شدیم. طی چند سال اخیر به لطف بی تدبیری دولت قبلی آمار رسانه ها به شکل عجیبی در تمامی حوزه‌ها گسترش پیدا کرد. تعدد رسانه از جایی شروع شد که ما خواستیم برخی رسانه‌های تاثیرگذار را کمرنگ کنیم. ابتدایی‌ترین حالت، حالت حذفی است که در جامعه ما به بن‌بست خورد و به این ترتیب از اواخر دهه هشتاد به این نتیجه رسیدند که رسانه‌ها را گسترش دهند تا زور یک مرجع اطلاع رسانی خاص کم شود. این تعدد، حتی به سایت «موسیقی ما» که از نظرمن، یک برند است هم لطمه زده است. البته من آسیب‌هایی که متوجه سایت شما شده را بیشتر به صدا و سیما مربوط می‌دانم. اما شعار بی‌محتوایی در تلویزیون برای برنامه‌ای درست شده و می‌گویند ما اولین برنامه‌ای هستیم که از موسیقی حمایت می‌کنیم. می‌گویند که برنامه تخصصی موسیقی هستیم و آن وقت پیامک‌های عام‌پسند مردم را می‌خوانند!
 
  • *پس چرا خیلی‌ها می‌گویند باید شکرگزار باشیم که این برنامه در تلویزیون وجود دارد؟
در طول یک سال و چند ماهی که «ساعت25» پخش شد چه اتفاق مثبتی برای موسیقی رخ داد؟ این شعارها ترفند است. سازندگان این برنامه هیچ ویژگی خاصی ندارند و فقط می‌گویند که ما اولین بودیم. بین برنامه اختصاصی و تخصصی تفاوت وجود دارد. برنامه «نود» ادعای تخصصی بودن ندارد ولی اختصاصی فوتبال است. می‌گویند که قرار است برنامه «ساعت 25» در نهایت به برنامه اختصاصی موسیقی تبدیل شود که بعید می‌دانم. نکته جالب اینجاست که با دلایلی از لفظ اولین استفاده می‌کنند که این تعاریف به برنامه «رادیو هفت» نزدیکتر است. منتهی «منصور ضابطیان» و دوستانش وقاحت به خرج ندادند که چنین لفظی را به کار ببرند. من با «ساعت25» از نطفه مشکل دارم و یکی از دلایلش کنار گذاشته شدن برنامه موفقی به نام «راه شب» بود. «راه شب» مجددا سال گذشته استارت خورد ولی به دلایل نامعلوم، «ساعت 25» جای آن را گرفت. خدمت این برنامه به موسیقی چه بود؟ شما یک خواننده برای من نام ببرید که توسط این برنامه به موسیقی معرفی شده باشد. در حالی که «رادیو هفت» مثلا گروه «چارتار» را معرفی کرد. «چارتار» گروه خوبی است که با وجود تمام قابلیت‌هایش براساس جریان حاکم بر موسیقی باید در تیراژی محدود آلبومش را منتشر می‌کرد و شاید سالها طول می‌کشید تا موزیکش فراگیر شود اما «رادیو هفت» آنها را خیلی سریع به مردم معرفی کرد.

 
*شبی که اسم «روزبه بمانی» را در «ساعت25» به زبان آوردم فضای استودیو به هم ریخت*
 
  • *البته بحث و نظرات پیرامون این برنامه صرفا به لقب اولین مختص نمی‌شود.
قطعا فراتر از این حرف‌ها است. دوستان ادعا می‌کنند که در این یک سال و نیم بزرگتر شده‌اند اما چه بزرگ‌شدنی است که هنوز نتوانسته‌اند مثلا سیروان یا محسن چاوشی را جلوی دوربینشان بیاورند و بابت حضور محمد علیزاده یک ویژه برنامه ترتیب می‌دهند و نمی‌توانند شادمانی خود را از این بابت پنهان کنند؟ چگونه است که اسم شهرام شکوهی را در لیست کاندیداهای نظرسنجی خود می‌گذارند اما وقتی من برای کارشناسی به این برنامه می‌روم می گویند کار او را بررسی نکن؟ اصلا برای چه نظرخواهی برگزار می‌کنند؟ چرا وقتی خواننده‌هایی مثل عماد طالب زاده و ندیم تیتراژهای سریال یا برنامه‌ای را خوانده اند نامشان از نظر‌خواهی حذف می‌شود؟ سوال من این است که چرا در معرفی قطعاتی که نامزد شده‌اند اسم کارگردان و تهیه کننده بیشتر از آهنگساز و ترانه‌سرا برجسته می‌شود؟ از همه بدتر اینکه خواننده را مجبور می‌کنند که از فلان تهیه‌کننده قدردانی کند. بامزه‌ترین بخش نظرسنجی آنها این است که همین الان شما از خط تلفن همراه خود می‌توانید اگر خواستید به هر 50 قطعه‌ای که کاندید هستند رای بدهید! «ساعت 25» یک بنگاه شادمانی برای تعریف و تمجید از تهیه‌کنندگانی بود که در تولیداتشان به موسیقی بها دادند و نه بیشتر از آن! امیدوارم حالا که رفتن ضرغامی حتمی شده، مدیر جدید صدا و سیما  رویکرد رادیو و تلویزیون در حوزه موسیقی را هم ترمیم کند و این دورهمی ها به پایان برسد. شبی که اسم روزبه بمانی را در «ساعت25» به زبان آوردم فضای استودیو به هم ریخت و دوستان گفتند شما عوامل این برنامه را از نان خوردن انداخته‌اید! به همین دلیل کارشناسی من ناقص ماند! تلویزیون آقای ضرغامی تلویزیون عجییی بود! از روزبه ترانه می‌گرفتند و سریال‌هایشان را با اتکا به سروده‌های او پخش می‌کردند اما آوردن اسمش گناه کبیره بود!
 
  • *نسبت به مجری برنامه هم انتقاد دارید؟
در برنامه «ساعت25» اصلا نوبت به نقد محمودرضا قدیریان نمی‌رسد. او یکی از بهترین گویندگان رادیو بود که صدایش جزو بهترین صداها است و خودش هم دافعه ندارد. پس تا آن قسمتی که به خودش مربوط می‌شود آدم مناسبی است. حالا اگر از او براساس توانایی‌هایش استفاده درستی انجام نگرفته به محمودرضا مربوط نمی‌شود. اگر آقای قدیریان به جای برنامه اجتماعی، برنامه موسیقیایی را اجرا می‌کند به او مربوط نیست بلکه به آدمی که ایشان را در راس کار قرار داده است ارتباط پیدا می‌کند.
 
  • *با توجه به تمام این صحبت‌ها اصلا هدف سازندگان این برنامه چه بوده است؟
گرفتن یک زمان خوب روی آنتن با محوریت موضوعی که کمتر در صدا و سیما به آن پرداخته شده است. اما حتی اگر هدف آنها مقدس هم بوده در تامین و اجرای آن به بیراهه رفته اند. قطعه‌ای پخش می‌شود و به من می‌گویند که اسم ترانه‌سرا را نگو! سلیقه شخصی را کاملا در برنامه دخیل کرده‌اند و تولیداتی برای برنامه انجام می‌دهند که کلا ربطی به موسیقی ندارد. شش دقیقه تصویر یک پراید که در تاریکی تهران حرکت می‌کند را ضبط کرده‌اند و آنرا بدون در نظر گرفتن اسم و رسم و استایل موزیک، روی هر کاری می‌گذارند! باید از این دوستان سوال کرد که به چه حقی موسیقی را روی تکه‌های یک فیلم سینمایی پیاده می‌کنید؟ با این کار سینما هم تخریب می شود چون در کلیپ‌هایتان ساده ترین اصول زیبایی شناسی لحاظ نمی شود. یک مساله جالب دیگر برای شما بگویم و آن هم این است که به مهمان برنامه توصیه می کنند تا از برنامه تعریف کند! در حالی که این رفتار زشت مثلا در برنامه ای مثل «نود» وجود ندارد و عادل فردوسی پور حرف کسی که بخواهد از برنامه اش تعریف کند را ناتمام می‌گذارد. الان شبکه «من و تو» با هفته‌ای نیم ساعت برنامه که فقط چند دقیقه از آن مربوط به اخبار موسیقی داخل کشور است، همه را تحت تاثیر قرار داده است. به مراتب بیشتر از «ساعت25» که هفته ای شش شب و هر شب حدود دو ساعت آنتن را در اختیار داشت تاثیر گذار است! این برای صدا و سیما ننگ نیست؟ از خودشان پرسیده اند که چرا «من و تو» مثلا در حوزه فوتبال و سینمای ما دخالت نمی کند و اثر نمی گذارد؟ جوابش ساده است؛ چون «نود» و حتی «هفت» جایی برای بحث باقی نمی گذارند اما افسوس برای «ساعت25»...
 
  • *یعنی نباید بر مبنای حرف عوامل تولید که می گویند ما جوان و نوپا هستیم، مهربانانه‌تر قضاوت کرد؟
احسان خواجه امیری با همان قطعه «برای آخرین بار» مشهور شد چون از همان ابتدا درخشان بود و به ما نگفت که اجازه بدهید بعد از ده سال من مطرح می‌شوم. این دوستان به اسم نوپا فرصت می‌گیرند و مدتی بعد دیگر دیرپا می‌شوند و می‌گویند که چون فلان مدت است برنامه ساخته‌ایم باید به ما احترام گذاشت.
 
  • *در یک زمان هم این برنامه تریبون خوبی برای تبلیغات برخی خواننده‌ها بود.
این موج مدتی به راه افتاده بود که هر خواننده‌ای که کنسرت داشت به این برنامه می‌رفت تا سالن خود را پر کند. بحث تبلیغات را مطرح کردی دوست دارم در مورد پخش اینترنتی کارها هم صحبت کنم و دیگر کمی از این برنامه فاصله بگیرم.
 
  • *منظورتان چیست؟
سایت «موسیقی ما» یک بنگاه اطلاع‌رسانی است و باید در زمینه صوتی هم فعال‌تر باشد. یادمان نرود که سایت‌های مغرضی وجود دارند که می‌شود برای آنها پلی خرید و کارها را در کنار یک خواننده زن غیرمجاز قرار می‌دهند.
 
  • *«موسیقی ما» قطعات تمامی خوانندگان مجاز را برای انتشار می‌پذیرد و روی سایت ارائه می شوند.
شما این وظیفه را قائل هستید که در هر کنسرتی حضور داشته باشید و گزارش تهیه کنید. باید مقوله پخش اینترنتی آثار هم جزو رسالت‌های کاری شما باشد. مخاطبان برای خواندن مصاحبه و گزارش به سایت شما می‌آیند ولی برای شنیدن موسیقی به جای دیگری می‌روند. برخی سایت‌ها این روزها ایجاد خطر می‌کنند و پیش‌بینی می‌کنم که به زودی همکاری با برخی سایت‌ها باعث ممنوع‌الکاری خواننده‌ها شود. سایت «موسیقی ما» توانست جای رسانه‌های مکتوب را بگیرد و در مرحله بعدی باید شما با سایت‌های دانلود رقابت کنید.
 
 
*«دانلود» پدیده بسیار مفیدی برای موسیقی بوده است*
 
  • *یک مساله خیلی جالب و مبهم وجود دارد که خواننده ها در تمامی مصاحبه ها از دانلود کردن گلایه و شکایت دارند اما نهایتا از سایت‌های دانلود آهنگ تشکر می‌کنند و می‌گویند که به ما کمک کرده‌اند.
باید صاحب و ناشر آلبوم همان کسی باشد که کنسرت را برگزار می‌کند تا جلوی این انتقادها هم گرفته شود. شرکتی داریم که در طول هر سال به صورت پیاپی آلبوم منتشر می‌کند و هزینه‌های زیادی را متحمل می‌شود. شرکت دیگری هم وجود دارد که برای چندین خواننده کنسرت برگزار می‌کند و سودآوری زیادی دارند. اگر این موازنه پیش بیاید همه با شرایط دانلود کنار می‌آیند. به عنوان مثال ناشر آلبوم بابک جهانبخش بابت دانلود کارهای این خواننده هیچ مشکلی ندارد. به دلیل اینکه خودش برگزارکننده کنسرت‌های اوست و سود را در جای دیگری کسب می‌کند. به نظر من همه خواننده‌ها صرف نظر از بازی‌های ژورنالیستی دوست دارند که آثارشان شنیده شود، ولو از طریق دانلودهای غیر قانونی! دانلود پدیده بسیار مفیدی برای موسیقی بوده است. یک زمان اجرای زنده کم بود و همه خواننده‌ها می‌گفتند که نسخه اصلی بخرید. اما الان که اجرای زنده وجود دارد، دانلود به همه کمک می‌کند. این روزها می‌بینم که همه خواننده‌ها در صفحات خود لینک دانلود آلبوم خود را قرار می‌دهند. از این دوستان خواهش می‌کنم لینکی را به اشتراک بگذارند که برای خود ما باشد. نباید لینک سایت‌هایی را ارائه کنیم که در همکاری با آنها کنسرت‌های دبی و اربیل با خواننده‌های آنور آب پر شود. من به عنوان خواننده باید لینکی را برای دانلود به اشتراک بگذارم که اگر در کنار آن تبلیغی وجود دارد برای یک همکار داخلی دیگر باشد. یک نکته دیگر را حتما از قول من بنویس و آن هم این است که خواننده‌هایی که مدام می گویند دانلود نکنید از روزی بترسند که مردم به حرف آنها گوش کنند! اگر کار دانلود نشود قطعا مخاطب کنسرت ریزش می‌کند و همه دچار مشکل می‌شوند.
 
  • * در پایان از جدیدترین فعالیت‌های خود بگویید و اینکه چه ترانه‌هایی از شما در راه است؟
فکر می‌کنم تا آخر امسال حدود 50 قطعه با ترانه‌های من منتشر شود. اجازه بده فعلا به اسم خواننده‌ها اشاره نکنم و همین‌قدر بگویم که تلاش کرده‌ام در استایل ترانه‌هایم بازهم متفاوت باشم علاوه بر تداوم همکاری با آهنگسازهایی که قبلا در کنار هم بودیم، با محمد مروی، بابک مروی، پویان اعتصامی، مدمدی، سعید سام، سیاوش وزیری، میلاد باران، امیر بهادر، اسحاق اسد‌بیگی و... که در سال‌های گذشته کمتر فرصت همکاری پیدا شده بود،  کارهای تر‌و‌تازه‌ای انجام داده‌ایم که خودم مشتاقم سرنوشت آنها را ببینم!
 
  • *و کلام آخر؟
از سال 89 تصمیم گرفتم سالی یکبار در قالب مصاحبه حرف‌هایم را مطرح کنم. سال 89 با «موسیقی ما» حرف زدم. سال 90 با مجله «هفت نگاه» گفتگو کردم. سال 91 بازهم با «موسیقی ما» و سال 92 هم آنقدری که وقت و امکانش بود در تلویزیون نظراتم را گفتم. خوشحالم که سال 93 بازهم با «موسیقی ما» گفتگو کرده‌ام و این بار وحید لشکری با من حرف زده است. من به هرحال ذاتا روزنامه‌نگار هستم و نمی‌توانم خودم را بیشتر از چند دقیقه در قالب ترانه‌سرا نگه دارم. اگر بخشی از حرف‌هایم بیرون از عالم ترانه بود مرا ببخشید. ضمنا متن مصاحبه را قبل از انتشار حتما بازخوانی می‌کنم تا مسئولیت تمام حرف هایم متوجه خودم باشد!
منبع: 
اختصاصی سایت موسیقی ما
تاریخ انتشار : پنجشنبه 22 آبان 1393 - 00:37

برچسب ها:

دیدگاه‌ها

سه شنبه 20 آبان 1393 - 10:49

ترانه غيرمعمولي كه محسن چاوشي اهنگسازي و خوانندگيشو انجام داد
يكي از كاراي خوب اقاي بحريني محسوب ميشه...

سه شنبه 20 آبان 1393 - 11:22

مرسی موسیقی ما مرسی علی بحرینی
حرف حقیقت بود.خواننده های ایرانی من من کردنشون باعث تکراری شدن فضا شده و منطقا فقط سیروان و احسان خواجه امیری عالی بودن.باقی فقط دنبال اثبات خود هستن که من ملودی بهتری ساختم که جالبه اسم ملودی سازی هم آهنگسازی میدانند که حتی یکیشون به هیچ وجه نمیتونه یه پارتیتور بنویسه که اگه میتونست مثله سیروان رهبر اجرای زنده ی خودش میشد.
یکم اگه از غرور کم کنن از جوان ها از هم دیگه کمک بگیرن مردم هم کار بهتری میشنون و طوری نمیشه که بعده 10-15 سال هنوز موسیقی مدیون سبک شادمهر باشه هر روز همان چیزهایی رو بشنویم که شنیدیم بعد این همه سال یه چارتار نوآوری کرد.

سه شنبه 20 آبان 1393 - 11:32

نمی دونم چرا ترانه سرا ها مون رابطه خوبی باهم ندارن ازاونور گلرویی با بمانی انگار سر جنگ داره اینور بحرینی با کاکایی حتی ارجینی هم میگن بخاطر ترک غیرمعمولی از محسن جدا شد . بس کم مشکل با ارشاد دارین خودتون هم برا هم مشکل درس کنین. درضمن چاووشی مرد بدون تکراره موسیقی پاپ ایرانه وبا جهانبخش قابل قیاس نیست

سه شنبه 20 آبان 1393 - 11:54

ایشان مگه ترانه سرا نیست????
چرا تو کار دیگران دخالت میکنه ! وقتی ترانه سرا بیاد تو کار خواننده و آهنگ ساز دخالت کنه موسیقیمون از اینم بدتر میشه. آخه تو که خودتم گفتی ترانه ی سفارشی مینویسی برا چی باید ملودی و آهنگ سازی و خواننده ها رو اینجوری مورد نقد قرار یدی?
یه مصاحبه کرده تو همه چیز نظر داده از خواننده گرفته تا تهیه کننده صداسیما و ... کم مونده راجع به علت های پایین اومدن قیمت نفت جهانی هم نظر بده ....

سه شنبه 20 آبان 1393 - 15:42
رضا

متن حرفاش صحیحه و اشاره کرده روزنامه نگاره

46.165.232.213
سه شنبه 20 آبان 1393 - 12:08

شاید بهترین مصاحبه ای بود که طی این چند سال از موسیقی ما دیده بودم.سوال های اساسی و خوب و تخصصی.و ممنون از علی بحرینی که نظراتشو رک و بی پرده گفت.با بخش های از گفتگو مثل به جز امپراطور هیچ البوم شاخص دیگه نبود و
*شبی که اسم «روزبه بمانی» را در «ساعت25» به زبان آوردم فضای استودیو به هم ریخت* موافقم. چون من خودم اون شب حس کردم که واقعا چندین سریال با ترانه های این فرد روی انتن رفته ولی اقایون می گویند نه اسم ایشون رو نیاد یا به قول علی بحرینی گناه کبیره است.

سه شنبه 20 آبان 1393 - 12:11

امیدوارم همه ی مخاطبای موسیقی این مصاحبه رو بدون غرض ورزی بخونن
آقای بحرینی ممنون از شما

سه شنبه 20 آبان 1393 - 12:13

بی پرده حرف زده ولی پرده دری نکرده چون روزنامه نگار بوده بلده چه جوری حرفشو بزنه
من خیلی علاقه مند کارهاش نیستم ولی نکات جالب و خوبی در این مصاحبه گفته
این روزها که هم در رودرباستی هم هستند و در ظاهر و به تظاهر با هم رفیقن خوبه که بعضی ها جرات دارند انتقاد کنند و نگران موقعیتشون نیستن
از صداقتش هم خوشم اومد اونجا که میگه من خیلی وقت ها برای پول کار می کنم و جای دفاعی هم برای ارزش هنری کار ندارم
ممنون

سه شنبه 20 آبان 1393 - 12:19

این دوستمون هروقت مصاحبه میکنه باید یه جوری کینه ای که از چاوشی به دل داره رو بیان کنه (به هر شکلی) .. اول میخوام از خودِ این دوستمون شروع کنم تا برسیم به چاوشی !
آقای بحرینی شما که میگی موسیقی روو به نزوله ، شما که میگی کارا تکراریه ، شما که میگی ترانه ها در نزول موسیقی دخیلن ، شما که میگی خواننده ها دنبال تکرار هستن ، خب یه نگاهی به این مصاحبه بندازی میبینی خودِ جنابِ عالی یکی از عوامل نزول و تکراری !! ماشالا 70% آلبومارو کار کردی ، اون همه تک ترک ، بعدشم سطح شعراتون شدیدا پایین و دمِ دستی و بازاری !! خب دوستِ من خودت داری موسیقی این جامعه رو به نزول میکشی بعد شاکیم هستی ؟! یه نگا به این حرفت بنداز : "حرفه‌ای بودن حکم دیگری می‌دهد و باید کار کنی و کار کنی و کار کنی." ! نمردیم و تعریفِ حرفه ای رو هم شنیدیم .. با اعتماد به نفس بالا داری به خودت میگی حرفه ای که هیچ جوره اسم شما کنارِ حرفه ای نمیگنجه ! البته ببخشید اینجوری میگما ! شما کلا دوستداری اعتراض کنی به همه ، منم میخوام به شما اعتراض کنم :)
بعد شما به من بگو کی گفته حرفه ای یعنی هی کار کنی و هی همون موقع خروجیِ کارتو منتشر کنی ؟! شاید این تعریفو جایی خوندید و خواستید حرفه ای عمل کنید ولی یه جور دیگه برداشت کردید .. هی کار کردن یعنی توو خلوت کار کنی و خودتو بالا بکشی نه اینکه هرجا میرسی 4 تا کلمه رو بذاری کنار هم بشه ترانه و بدی خواننده بخونه و بعد بگه بازخورد خوبی داشته (فقط خواننده میگه خوب بوده ، نه مخاطبین!) آخرم بگی کارم حرفه ای بوده !! خب اگه تعریف شما از حرفه ای اینه پس اعتراض نکن "حالِ موسیقیِ ما خوب نیست! " . شما لطف کن ترانه های بازاریتو کمتر کن مطمئن باش حال موسیقی خوب میشه ! وقتی شما این حرفو میزنید یعنی واسه موسیقی یه صلوات ختم کنید : " من برای نقد مثبت دیگران و جایزه ترانه سرای برتر سال ترانه نمی‌نویسم. برای موفقیت خواننده ترانه می‌نویسم و درازای آن دستمزد می‌گیرم" ... این یعنی خودِ بازاری کار کردن ، این یعنی خودِ تکرار ، این یعنی خودِ نزول ! شما به فکر دستمزدت هستی نه گوشِ مردم ! به فکر اینید خواننده راضی باشه که وقتی توو کنسرت میخونه 4 نفر بالا پایین بپرن ! شما خودت میگی فقط از یکی از ترانه های آلبوم شکوهی دفاع میکنم ، یعنی بقیشو واسه بحث مالی و بازاری نوشتم !خجالت داره اینطور حرف زدنا ! حد اقل وقتی اینارو میگید بعدش نیاید به موسیقی اعتراض کنید .. چون شما از همه بیشتر نقش داشتید .. هر کی از راه میرسه میگه موسیقی جامعه بده ، ولی خودش هیچکاری واسه پیشرفت موسیقی نمیکنه ! آقای بحرینی خودت واسه موسیقی چیکار کردی ؟ شما معترضی ولی از اونور دنبال خواننده ای که ببینی چی میخواد و آخرش به دستمزدت برسی .. تاسف !
چاوشی سر آلبوم حریص یه ترانه کاملا بازاری از شما گرفت و به لطف ملودی و تنظیم و خواننده ، اون آهنگ حسابی هیت شد ! خودتونم تو فیسبوک طبق نظر سنجی ای که گذاشتید بهترین قطعه شما همون "غیر معمولی" بود و گفتید هرکی به جز چاوشی میخوند اصن شنیده نمیشد .. شما چند وقت پیش یه مصاحبه ای کردید و به شکل عجیبی مصاحبه چاوشی با یکی از مجلات رو تغییر دادید و خودتونم از اون حرفای تغییر یافته شاکی بودید که چرا چاوشی این حرفو زده !!! خودت از قولِ چاوشی حرف زدی (در حالی که چاوشی اصن اون حرفو نزده بود و سندش موجود بود)بعد خودت به اون حرفای خودت اعتراض داشتی ! ماشالا هر دفه ام که مصاحبه میکنی یه جوری میخوای کینه ای که از چاوشی به دل داریو به زبون بیاری ، چون توقع داشتی بازم بیاد سراغت واسه کارای بازاری ولی خب خوشبختانه چاوشی دیگه اهل بازاری کار کردن نیست :) ! جناب بحرینی شما یه ترانه سرا و روزنامه نگارید ، چجوری به خودتون اجازه میدید راجبه تنظیم و ملودی اظهار نظر کنید؟؟! چرا یه سریا یاد نگرفتن که فقط توو حیطه ی کاری خودشون نظر بدن ؟! با وضع ترانه هایی که دارید من شما رو در جایگاهی نمیبینم که حتی بخواید راجبه ترانه های دیگران نظر بدید چه برسه موسیقی که هیچ سر رشته ای ازش ندارید و هرچی میدونید به واسطه تجربس که به شکل توفیق اجباری یه چیزایی از موسیقی (خیلی محدود) فهمیدید ! شما حق نداری موسیقی کسی رو ببری زیرِ سوال چون سواد کافی ندارید .. اینو دیگه همه میدونن که آلبوم پاروی بی قایق یه آلبوم کاملا مفهومی و سنگین و حرفه ایه که سعی داره خودشو به استاندارد نزدیک کنه .. شما از سبکای آلبوم چیزی سر در میاری که میگی تکراری و ضعیف ؟ به غیر از موسیقیِ بازاری که دارید براش کار میکنی تا به حال به سمت موسیقی راک رفتید ؟ میدونید چجوریه ؟ استاندارداش چیه ؟ ملودی و تنظیم باید چجوری باشه ؟ محسن چاوشی یه خواننده مولفه ! میدونی یعنی چی مولف؟ ! شما شناسنامه کاریِ چاوشیو نگا کن ببین واسه کیا آهنگسازی کرده ... اطلاعات داشته باش بعدا نظر بده جناب بحرینی !! فرق چاوشی با خیلیا اینه واسه پول دنبال موسیقی نرفته ! بجای اینکه واسه دیگران هی کار کنه و پول بگیره ، سرش به کار خودشه و داره پیشرفت میکنه ! میشه شما بگی چند نفر میتونن ملودیای چاوشیو اجرا کنن ؟! خود چاوشی گفته سعی میکنم اگه بخوام واسه کسی کار بسازم ، اون شخص تازه کار باشه که بتونم بهش کمک کنم .. یکی از خواننده های تازه وارد یه ملودی از چاوشی گرفته بود بعد دربارش گقت " من 7 بار اون آهنگو توو استودیو اجرا کردم تا بالاخره چاوشی راضی بشه" !! چاوشی دنبال کارِ خوب و حرفه ایه که هر کسی از پسش بر نمیاد .. حد اقل نقد چند نفر راجبه آلبومو میخوندید که یه کم سوادتون زیاد شه نه اینکه فقط یه حرفی زده باشید .. چاوشی چون همه کاراشو آهنگسازی کرده تکراریه ولی شما که توو 70% آلبوما هستی و موسیقی رو فقط به شکل بازاری میبینید تکراری نیستید ! :) خوشحالم که چاوشی یه سر و گردن از موسیقی ایران جلو هستش و تنها کسیه که به فکر اینه حالِ موسیقی رو خوب کنه و هیچوقتم نگفته حال موسیقی بده .. چون اصولا محسن عمل میکنه مثه شما ها حرف نمیزنه که عکسشو ثابت کنه !

سه شنبه 20 آبان 1393 - 15:42
amir mahmudiyan

همینو بگو...
خیلی خوب نوشتی مهران خان.
کاملا باهات موافقم

188.211.73.169
سه شنبه 20 آبان 1393 - 15:49
reza2

اخوی شما که خودت ماشالله دلدت پره خودتم داری تو حیطه بقیه دخالت میکنی تحمل نقد داشته باس دموکراسی یعنی این

46.165.232.213
سه شنبه 20 آبان 1393 - 19:12
حسینی لقب رضا

داداش مهران كارت عالي بود بهات موافقم
اين بنده خدا بحريني هم خواسته يه حرفي بزنه و اعلام موجوديت كنه ...
من يه سوال از جناب بحريني دارم:
اينهمه خواننده چرا دقيق بيايي به محسن چاوشي كه از محبوبترين و بهترين خواننده
هست اين ايراد بگيري ؟
خودم جواب ميدم
فقط فقط بخاطر اينكه به محسن چاوشي ضربه بزنه

2.184.106.74
سه شنبه 20 آبان 1393 - 21:07
ap

عالی بودم مهران..واقعا حرف دلمو زدی :)

216.185.63.244
سه شنبه 20 آبان 1393 - 21:37
حسینی لقب رضا

رضا چي ميگي شما ؟
اينكه الكي ايراد بگيري دموكراسي نيست
بهش ميگن تخريب

2.184.106.74
سه شنبه 20 آبان 1393 - 21:51
مهران معروفی

ممنون از امیر آقا و وبلاگ چاوشی ..
آقا رضا ینی واقعا تعریف شما از دموکراسی اینه ؟ دموکراسی ینی سکوت مقابل حرفای نا حق و بی منطق ؟! آقا اگه دموکراسی اینه ، من دیکتاتورم !
بعد میشه توو نوشته ی این آقا به من نقد نشون بدی ؟! اصن میشه نقدو تعریف کنید بعد با این نوشته ها مقایسه کنید ؟! اولا نقاد باید دانش داشته باشه ، شناسنامه ی کاریِ ایشون ربطی به موسیقی داره ؟! دوما نقد باید بر پایه و دلایل علمی باشه ، ایشون دلایل علمی روو کردن یا فقط از لغات "تکراری،ضعیف" استفاده کردن ؟ بچه 2 ساله هم بلده بگه یه چیز ضعیفه یا قویه ، ولی آیا اون بچه چیزی فهمیده که داره اینارو میگه؟
دوستِ من اگه میخوای بدونی نقد چیه برو نوشته ی "بهروز پایگان" درباره موسیقی آلبوم پاروی بی قایق و نوشته ی آقای "سعید کریمی" درباره ترانه های آلبوم پاروی بی قایق رو بخون .. بعد اونارو با این مقایسه کن .. اونوقت میبینی این دوستِ ترانه سرا/منتقد/موزیسین/ در چه جایگاهیه و اصن چی داره میگه :)

2.177.64.174
پنجشنبه 22 آبان 1393 - 13:45
مصطفی؛عشق یعنی...

ممنونم از مهران عزیز بابت نوشتش.
اتفاقا خیلی خوب نوشتی شما و نقد خوبی داشتین به گفته های جناب بحرینی.
جناب بحرینی عزیز که 90 درصد شهرتت در ترانه سرایی رو مدیون ترانه ی غیر معمولی محسن عزیز هستی؛داشتن کمی انصاف خیلی خوبه...
اگه ترانه ی دم دستی و ضعیف شما به لطف ملودی خوب و اجرای مثل همیشه زیبای چاوشی و البته تنظیم کوشان حداد؛هیت شد و موج جدید سبک شیش و هشت رو در ایران راه انداخت؛بخاطر شما نبود و دلیلش رو در خطهای فوق ذکر کردم اما واسه شما خیلی خوب بود و بعد از اون کارتون گرفت.اما از اونجا که محسن چاوشی خلاق و نوآوره تن به خوندن کارای بازاری و چیپ نداد و دیگه از شما ترانه های زیر معمولی نگرفت.حالا هم که خیلی راحت به خودتون اجازه میدین تو هر مصاحبه از نیش و کنایه هاتون بی نصیبش نمیذارید.البته محسن بزرگتر از اونه که با چنین حرفهایی کوچیک بشه.
ضمنا شما دغدغه ی موسیقی ندارید؛از بر باد رفتن جایگاه پوشالیتون هراس دارید.و این هراس موجب شده تا هرکس کوچکترین نقدی به شما وارد کنه با استفاده از تمام امکاناتی که در اختیار دارید؛با تمام قوا علیهش جوسازی کرده و شروع به تخریبش کنید.دوستانی که شماره های منتشر شده از ماهنامه ی پاییزی رنگ ایشون رو در نیمه ی اول سال 84 خونده باشن متوجه میشن منظورمو.تخریب یه خواننده ی فوق العاده و زیر سئوال بردن زحماتش و به چالش کشیدن اثر شنیدنیش و تیم سازنده ی اون کار؛ و حتی گاهی اهانتهای مستقیم و غیر مستقیم؛بخاطر انتقاد از زد و بندهایی که وجود داشت و خودتون و همکارانتون سردمدار این حرکتهای نابجا بودین؛همیشه بخشی از صفحات موسیقی اون نشریه رو در اون بازه ی زمانی به خودش اختصاص میداد.
اما با این فضاسازی های بی اساس موقعیت هنرمندان محبوب و دغدغه مندی که برای موسیقی خیلی زحمت کشیدن و خیلی از داشته هاشون رو فدا کردن؛کم نمیشه.
باز هم متشکرم از مهران عزیز...حرفات همگی بجا و درست بودن
موسیقی ما خواهشا تایید کن؛سپاسگزارم...

5.221.203.111
سه شنبه 20 آبان 1393 - 12:22

مازیار که دیگه تمام شده بابک جهانبخش هم با این آلبوم نشون داد که دیگه حرفی نداره واسه گفتن
هر هنرمندی که موسیقی نداشته باشه ممکنه یه دوره گل کنه چند تا تین ایج هم برن کنسرتش ولی خیلی زود افت میکنه و فراموش میشه
موسیقی پاپ ما اوضاع خوبی نداره جز سیروان و احسان خواجه امیری کس دیگه ای ندیدم که هنری داشته باشه

سه شنبه 20 آبان 1393 - 13:38
maryam

مرسی که باحرفت موجبات خنده ی ماروفراهم کردی دوست عزیز!!!!!!!!!!!!!!!!!
هوادارهمیشگی بابک جهانبخش

5.223.52.147
سه شنبه 20 آبان 1393 - 18:21
amin.m

برای هزارمین بار... اونی که تعین میکنه مازیار تموم شده یا نشده شما نیستین ما طرفداراشیم که کلی هم با آلبوم آخرش حال کردیم... بعله...

213.147.134.206
چهارشنبه 21 آبان 1393 - 18:14
عسل

چقدر هم این دو نفری که اولش گفتید فراموش شدن و هیچ کی نمی ره کنسرتشون!!!

194.225.33.164
سه شنبه 20 آبان 1393 - 12:32

آقای بحرینی منتظر هجوم دوباره باش :) من پیشاپیش عذرخواهی میکنم...

سه شنبه 20 آبان 1393 - 12:54

جناب بحريني خيلي كوچيك تر از اوني ك راجبه چاوشي نظر بدي
هرچي ما سعي ميكنيم ژست روشن فكرانه بگيريم گويا دشمناي چاوشي بيشتر فضاي جولان پيدا ميكنند
اينكه محسن نميخواد ديگه باهات همكاري كنه دليل نميشه ب ناله و فغان بياي
بايد طاقت بياري...همه بايد پيشرفت چاوشي رو طاقت بياريم و دست از نقدهاي كوته بينانه برداريم
شك ندارم منتقداي پارو بيش از همه تحت تاثير اين البوم قرار گرفتن و شديدا احساس نگراني ميكنند

ما غرق شديمممممممممممممممممممممممممممممممممممممم

سه شنبه 20 آبان 1393 - 13:27

صرف نظر از کارهایی که ارائه میده که درصد بالاییش استانداردهای یه ترانه خوب رو ندارن ولی با نظرش در مورد تفاوت ملودی سازی و آهنگسازی به شدت موافقم
البته روی هیچ مورد خاصی تاکید ندارم ولی با ایشون موافقم که خیلی از خواننده هامون از ساختن ملودی واسه خودشون ضربه خوردن... خواجه امیری یگانه چاوشی فرزین فلاحی صادقی و جهانبخش و ...
که همه واسه خودشون آهنگ میسازن! این حجم "ساختن ملودی برای خود" فقط تو ایران انقدر بالاست!!
یاد مصاحبه معروف شادمهر افتادم و اظهار نظرش :)

سه شنبه 20 آبان 1393 - 14:11
قیماخ

هر موقع قرار باشه مصاحبه ای از بحرینی منتشر بشه این قطار اسم خواننده ها اولش میاد همیشه!! چون اسم این عزیزان رو حذف کنیم چیزی باقی نمیمونه از ایشون!!

راجع به خواجه امیری اصلا موافق نیستم که با انحصاری کردن ملودیها واسه خودش ضربه به کارش زده اصلا. اما در مورد بقیه اصلا نیازی به ملودی خوب نمیبینن!
فیروز ویسانلو +میثم مروستی+ کوشان حداد + روزبه بمانی + آرش پاکزاد؛ یکعدد از هرکدوم واسه آلبوم ساختن کافیه

151.247.79.169
سه شنبه 20 آبان 1393 - 16:00
Saeed Arbabpour

قیماخ جان شاید باورت نشه ولی تعمدا اول اسم خواجه امیری رو آوردم تا متهم به جانبداری نشم !!
در حالیکه تا حدود زیادی خواجه امیری قبل از عاشقانه ها منظورم بود ... و البته حتی تو ملودی سازی اون رو پایین تر از هیچ کدوم از هم دوره ای هاش قرار نمیدم و البته منظورم خواننده هایی هست که ملودی میسازن نه صرفا آهنگسازها (البته اگه کیفیت رو مبنا قرار بدیم نه کمیت)
لازم هست ولی کافی نیست :)
اگه کافی بود استانداردها الان خیلی بالاتر بود ...

65.49.68.155
چهارشنبه 21 آبان 1393 - 00:01
احسان هاشمیان

خیلی جالب نطر میدین! مثلا می گین چرا اسم خواننده هایی که باهاش کار کرده رو واسه چی تو مصاحبه آوردن! خب چی کار باید می کردن؟ می خواین از دفعه دیگه اسم خواننده هایی که باهاشون کار نکرده رو بذارن تو مقدمه؟ هر ترانه سرایی رو با خواننده هایی که براشون ترانه سروده می شناسیم. هنرپیشه ها هم با فیلم هایی که در اونها بازی کردن شناخته می شن. ضمنا دوستان وقتی یک ترانه سرا با این همه خواننده مهم همکاری کرده حتما توانایی هایی داره. همین جوری که نمیشه یه نفر با اینهمه خواننده کار کنه.

5.196.120.185
چهارشنبه 21 آبان 1393 - 00:08
قیماخ

آهان خواستی بیطرف بازی دربیاری؟؟ :))))
استاندارد؟؟ بالاتر؟؟ شیب؟؟ بام؟؟

104.131.159.237
چهارشنبه 21 آبان 1393 - 11:21
بی سرزمین تر از باد

سعید ارباب پور اگه خاطرت باشه بنده هم قبلا چندجا به این موضوع اشاره کردم که از نظر من کسانی مثل خواجه امیری و چاوشی و یگانه و فرزین و صادقی و... اصلا آهنگساز یا نواساز حرفه ای نیستن! نه اینکه بلد نباشن، اما آهنگساز حرفه ای کسیه که واسه چندین صدای مختلف آهنگ یا نوا (ملودی) ساخته باشه، نه فقط واسه خودش! حتی اگر ده ها آهنگ واسه خودش ساخته باشه!
من به عنوان یه مخاطب موسیقی (نه صرفا طرفدار!) امثال سیاوش یا شادمهر یا شماعی زاده یا حتی مهدی یراحی رو بیشتر آهنگساز میدونم تا خواننده! چرا؟ به دو دلیل ساده! چون اولا بیش و پیش از اینکه خودشون حرفه ای بخونن، حرفه ای میساختن! دوم اینکه رزومشون میگه توانایی آهنگسازی این افراد چندین برابر توانایی صدا و خوانندگیشونه! ولی کسی مثل خواجه امیری چی؟ مشخصه!
اینکه بگیم چون واسه خودشون ساختن پس آهنگساز حرفه ای هستن مثل اینه که بگیم بهروز صفاریان چون خودش آهنگ خونده پس علاوه بر تنظیم کننده، خواننده حرفه ای هم هست!
====
قیماخ آهنگ ساختن خواجه امیری برای دیگران یه شمشیر دو لبست، هم امکان داره کارش بگیره هم اینکه ضعیف باشه! که البته به نظر من احتمال دومی بیشتره! و چون خواجه امیری بعد از عاشقانه ها رو یه خواننده فوق‌العاده باهوش و حرفه ای دیدم بعید میدونم دست به همچین ریسکی بزنه! فعلا روی صداش و همکاران درست حرفه ایش تمرکز کنه موفقیتش بیشتره، و این کاریه که یکی مثل سعید شهروز انجام نداد و بیخوابی چند شبش چند ساله شد...
دقیقا نقطه مقابل خواجه امیری یراحیه! یعنی آهنگساز حرفه ای ای که خوانندگی هم میکنه! و با انحصار ملودی هاش واسه صدای نچندان قوی خودش داره بزرگترین ضربه رو به تواناییش میزنه. نتیجش هم این نیمه نوحه هاییه که ازش میبینیم! اما برعکس خواجه امیری، یراحی رزومه عالی و قابل اعتنایی در مورد آهنگسازیش برای دیگران تو همون مدت کوتاه داره.
کاری که یراحی داره با انحصار آهنگسازیش برای صدای خودش میکنه مثل این میمونه که مسی با اون همه توانایی رو بذاری دفاع وسط!!!
در مورد طرز مصاحبه های آقای بحرینی هم چون ایشون اصالتا روزنامه نگار هستن بازی با اسامی مختلف براشون عادیه! یه سر به نت بزنی مصاحبه ها و نوشته های زیادی ازش در مورد شادمهر میبینی! تو یکیش ازش دفاع کرده تو یکیش به شدت کوبیدش!

66.249.93.216
چهارشنبه 21 آبان 1393 - 12:10
قیماخ

نخیر عزیز دلم شما دیدی تا حالا اسم یغما گلرویی و روزبه بمانی و اهورا ایمان و بابک صحرایی و... و حتی خارج نشینها رو با خواننده ها بشناسن؟؟ چون اونا حرف واسه گفتن دارن و بعضا اسمشون از خود خواننده ها بزرگتره!! اما این عزیز ما همیشه با این اسامی ویترینی گذاشته که پشتش هیچی نیست... شاعرانی مثل یاها کاشانی رو میشه باهاش مقایسه کرد!! وگرنه اگه رفاقت بازی نبود علی بحرینی همون توی هفته نامه ها مونده بود.
یکی دوتا کار شاخص داره اما هیت شدن بیشتر شعراش بخاطر آهنگسازی و اجرا بوده نه عمق میلیمتری ترانه هاش

151.247.79.169
چهارشنبه 21 آبان 1393 - 17:49
قیماخ

شما دوتا چرا همیشه باهمین؟ D:

151.247.94.177
چهارشنبه 21 آبان 1393 - 22:25
Saeed Arbabpour

بی سرزمین تر از باد کاملا قبول دارم
جالبه چند وقت پیش تو همین سایت داشتم یه مطلب میخوندم که یه نفر اومده بود یکی از خواننده های محبوب فعلی رو جز 5 آهنگساز برتر تاریخ پاپ قرار داده بود !!!
در حالیکه نهایتا الان به تعداد انگشتای دست آهنگساز درجه یک داخلی داریم نمونش افکاری و کارن همایونفر و ... هستن البته اینکه یه آهنگساز حرفه ای تعداد زیادی از ملودی هاشو خودش بخونه به خودی خود چیز بدی نیست ولی مشکل اونجاس که یراحی صدای پرفکتی نداره و نتیجتا مجبوره فقط کارهای وکال محور بسازه که تنظیم کاراش کم ترین اهمیتی نداره ... حالا باز یکی از کارای خوبش اینه که از ملودی های بقیه هم کمک میگیره
البته باز بین خواننده ها چاوشی نسبت به بقیه خیلی بهتر بوده تو دو آلبوم آخرش و به معنی واقعی آهنگسازی کرده نه ملودی سازی
..........................
در مورد اون دوست عزیز هم قیماخ خوب گفتی
کسانی مثل اردلان سرفراز و ایرج جنتی و شهیار قنبری اگه بالاتر از خواننده های هم نسلشون نباشن پایین تر نیستن اصلا. در واقع خواننده ها از اینا وام گرفتن و افتخار این شاعرا آثارشون هست نه اجراها . بر عکس امثال علی بحرینی ... در واقه تفاوت ها و تصاویر کاملا گویاست :)))

65.49.68.192
پنجشنبه 22 آبان 1393 - 12:20
بی سرزمین تر از باد

بهتره بگی چرا ما سه تا همیشه با همیم:-D
راستش من بیشتر مطالب و بیشتر نظرات زیرشون رو میخونم ولی متاسفانه مطلبی که ارزش نظر دادن داشته باشه یا نظری که ارزش پاسخ دادن داشته باشه کم میبینم...
خوبی شما اینه که اگرم متعصب باشید حداقل متعصبانه نظر نمیدید و اینکه پیگیرید و پاسخ میدید نه اینکه نظر بذارید و برید حاجی حاجی مکه :-D

66.249.81.129
سه شنبه 20 آبان 1393 - 13:32

مثل همیشه رک و پوست کنده

سه شنبه 20 آبان 1393 - 13:53

با همه نظراش موافق بودم به جز تکراری بودن فضای کاری چاووشی. کجاش تکراریه دقیقا ؟؟؟؟؟؟؟

سه شنبه 20 آبان 1393 - 14:25

در طی چند سالی که با سایت موسیقی ما اشنا شدم و به طور مستمر اخبار ش رو دنبال میکنم به جرات میتونم بگم این بهترین مصاحبه ای بود تا الان از این سایت دیدم مخصوصا از این بی پرده صحبت کردن اقای بحرینی من تا الان فقط ایشون رو به عنوان ترانه سرا میشناختم اما ایشون میتونه در حوظه ی آسیب شناسی موسیقی هم دستی بر آتش داشته باشه معمولا مصاحبه های طولانی خسته کننده میشه اما ایشون با صحبت هاشون کاری کردن که من میلی به اتمام این مصاحبه نداشتم مخصوصا در مورد برنامه ی (ساعت 25) امیدوارم همیشه موفق باشن! ممنون از اقای لشگری بابت این مصاحبه ی عالی

سه شنبه 20 آبان 1393 - 15:12

کل مصاحبه یک طرف اون قسمتی که اسم محسن چاوشی و جهانبخش رو کنار هم آوردن و این دو رو یکی دونستن یک طرف! واقعا خنده داره مقایسه آقای خاص و جهانبخش! به گفته بهروز صفاریان:محسن چاوشی تنها خواننده ایه که استایل خودش رو داره ... و واقعا هم همینطوره پس چاوشی رو با هیچکس مقایسه نکنید چون قابل قیاس نیست!!

چهارشنبه 21 آبان 1393 - 23:00
55Reza

همیشه واسه چاووشی احترام قائلم ولی واسه طرفداراس نژاد پرستش اصلا...بابک جهانبخش از لحاظ ما طرفداراش بهترینه و از نظر شما چاووشی بهترینه...کی بشه یه مقدار احترام دید از طرف طرفدارای این خواننده محترم...

216.185.35.252
سه شنبه 20 آبان 1393 - 15:15

یکی به نعل یکی به میخ.
اقای بحرینی شما خودت ترانه سرای قابلی نیستی, نگاهی به البوم ضربدر 2 و فاجعه اهنگ
بگو متولد چه ماهی هستی ...
بعد به همه چی گیر میدی, اونم چیزهایی که تخصصی درباره اش ندارید.

سه شنبه 20 آبان 1393 - 15:27

آقای بحرینی کلا با محسن چاوشی مشکل داره...
هر روز یه چیزی میگه تا محسن چاوشی رو بکوبه...
1 روز بعد از انتشار آلبوم پاروی بی قایق گفتند توی فیسبوک گفتند:
یک عذر خواهی بزرگ بدهکارم به مسعود امامی که فکر می کردم در آلبوم "همیشگی اش" اشکالات مهمی وجود دارد!
مسعود خان من پیشگو نبودم و به همین دلیل تصور نمی کردم بعد از آلبوم تو، آلبوم هایی منتشر شوند که شنیدن آنها به همت مردانه و اراده پولادین احتیاج داشته باشد!
مسعود خان، آلبوم تو لااقل "توهم" ندارد و می توان آنرا یکبار شنید و سپس به تو انتقاد کرد و مثلاً در بدترین حالت فحش بارانت کرد اما آلبوم های دوستان...!
بگذریم، فکر می کنم تو هم موافقی که بگذریم! )

حالا هم توی این مصاحبه به ملودی های محسن چاوشی ایراد میگیرند...
کلا دانش موسیقی خودشون رو نشون میدن.
به قول یکی از دوستان که زیر پست ایشون توی فیسبوک کامنت گذاشته بود:
Khalayegh harche layegh
chan sal dge moshakhas mishe ke che Asari mimune..che Asari faghat ruzmaregie

و در آخر منم از نظر ایشون که آلبوم امپراطور رو آلبوم شاخص سال 92 دونسته بودند حمایت می کنم...
البته آلبوم ساعت ها خوابن از رضا یزدانی هم عالی بود.

سه شنبه 20 آبان 1393 - 16:18

علی بحرینی کارش درسته
وقتی این همه خواننده درجه یک این مملکت باهاش کار می کنم اونم کار مداوم یعنی کارشو بلده و تجربه باهاش موفق بوده
معمولا وقتی اینقدر صریح هم حرف بزنه آدم مخالف دشمن هم پیدا می کنه
ولی به هر حال خیلی مصاحبه خوبی بود و امیدوارم همیشه همین قدر صاف و شجاع باشه و با قدرت به کارش ادامه بده

سه شنبه 20 آبان 1393 - 21:13
ap

اینکه خواننده های زیادی باهاش کار میکنن دلیل این نیست که کارش درسته
یعنی گوش مخاطبان موسیقی نمیخواد کار جدی و پر محتوا بشنوه و خواننده ها هم برای اینکه بتونن آهنگاشونو از ماشین ها بشنون دنبال کسی میگردن که کار بازاری انجام بده و نتیجه اش میشه هی تکرار و تکرار و تکرار که شاهدش هستیم

216.185.63.244
سه شنبه 20 آبان 1393 - 16:37

تا آخر مصاحبه رو خوندم. همون چیزی بود که از علی بحرینی انتظار داشتم.خودش بود؛ تکرار نوستالژی مجله محک و اتفاق نو؛
راست می گفت؛ خواننده های ما، انگاری مداری دور خودشون کشیدن و حول همون مدار می چرخن!! گاهی با یک تنظیم کننده و آهنگساز و ترانه سرا اونقدربا افراط ادامه می دن تا جایی که میرسن به تفریط نفرت و کینه؛
و این وسط، فقط یک چیز رو قبول دارن. "خودشون" رو.
لازم نیست زیاد به ذهنمون فشار بیاریم. بابک جهانبخش و رضا صادقی، دو نمونه ی بارز این مدار تکرارین.
بابک جهانبخش، با پیام هوشمند و پوریا حیدری استارتی عالی داشت؛ ولی بعد با هر دوشون به بن بست خورد. اونقدر هم خیره سر بود که نادیده بگیره هر اونچه که مخاطبش ازش میخواد. و دیدیم که آلبوم احساسش، فرق چندانی با زندگی من و زندگی من، تفاوت چندانی با من و بارون نداشت و بعد که خواست مثلا کار فاخرتری بیرون بده، پیاز داغ ریتم اسلو رو در آلبوم مدار بی قراری بیشتر کرد!!

سه شنبه 20 آبان 1393 - 16:56

جناب آقای بحرینی عزیز! ضربه روحی بزرگی که از اشعار حسین صفا و بمانی خوردی آنقدر گیج تون کرده که به آلبوم محسن چاوشی از آهنگسازی ایراد می‌گیرید!! در انتخاب ترانه خوب عمل کردند!! مثلا قهوه قجری یا خواب یا پاروی بی‌قایق فقط خوب هستن!! مثلا با دلم خونه قابل مقایسه هستن!! زیاد دنبال دفاع نباشید چون مقابل حمله چاوشیست‌ ها کسی قدرت دفاع نداره!! اونم از دلم خونه!!

سه شنبه 20 آبان 1393 - 17:26

شمایی که میگی چاوشی و جهانبخش به خودشون القا کردند اهنگسازند........باید بدونی اونا تو زمینه ی اهنگسازی از شعرای فاجعه بار شما تو زمینه ی شاعری پیشفت اساسی داشتند....
موسیقی ما تایید کن

سه شنبه 20 آبان 1393 - 19:05

حرفاش بد نبود.به نظر من در حال حاظر بهترین ترانه ها رو رضا یزدانی تو آلبوماش داره که بسیار حرفه ای و خوب هستند و تو این آلبوم آخرش گل کاشت.

سه شنبه 20 آبان 1393 - 20:52

یعنی باید این هنرو گل گرفت که علی بحرینی شده پحرفه ای و پرکارش
من خودم بعد از امین بامشاد بدترین ترانه هارو از ایشون شنیدم
توی آلبوم همیشگی هم اون ترکها که ایشون گفتن ضعیف ترین کارهای آلبومن
راستی!اگه آدم شان و جایگاه خودش رو بدونه و توهم نزنه خیلی خوبه
با تشکر از موسیقی ما

پنجشنبه 22 آبان 1393 - 16:36
بی وفا

بله، البته که حق با شماست! پس شمام سعی کنین به عنوان یه آدم(!!!) شان و اندازه ی خودتونو بدونین و بعد نظر بدین!
فک نمیکنم هیچ شاعری حاضر باشه یه ترک ضعیف فقط به خاطر رودروایسی با یه شاعر توی آلبومش قرار بده! هیچ خواننده ای هم چشم بسته به یه شعر اوکی نمیده!
شما که بدترین ترانه ها رو از ایشون شنیدین، فک میکنم دایره ی شنیدن ترانه هاتونو یه کم افزایش بدین بد نباشه!

2.180.115.204
سه شنبه 20 آبان 1393 - 21:21

واقعا آدم وقتی این مصاحبه رو میخونه متاسف میشه از اینکه وقتی یه نفر در کار خودش موفق نیست سعی میکنه با کوبیدن دیگران کمی خودش رو آروم کنه . شما حتی از اینکه ترانه هاتون رو نقد کنند واهمه دارید جناب.عجیبه ! محسن چاوشی بدجوری ذهنتون رو مشغول کرده. یک بار با شما همکاری کرد و بعد به اشتباهش پی برد و دیگه ترانه هاتون رو نخوند.چیزی غیر از این درموردش بگید عجیبه.اون هم محسن که خلاق ترین ذهن رو در ملودی سازی داره

سه شنبه 20 آبان 1393 - 21:31

با نظرات آقای معروفی کاملا موافقم
اینجور تاختن به چاوشی تو چند سال اخیر مخصوصا پست فیسبوک ایشون که یکی از دوستان لطف کردن اینجا بیان کردن چیزی جز عقده و کینه نیست...
ظاهرا موفقیت محسن چاوشی مخصوصا بعد از پرچم سفید تا امروز خیلی ایشون رو اذیت کرده
امیدوارم یه روز یاد بگیریم که ما تو همه ی بخش ها کارشناس نیستیم... آقای بحرینی جوری صحبت کردند انگار 20سال سابقه تنظیم و آهنگسازی دارند... خلاصه اینکه آقای بحرینی ترانه ای که آدم رو به فکر فرو ببره و برای فهمش نیاز به اراده پولادین باشه خیلی بهتر از ترانه هاییه که صرفا برای حرکات موزون در کنسرت سروده میشه... هه... شما نمونه بارز شکلک در آوردن به هر تقدیر هستید آقا!

سه شنبه 20 آبان 1393 - 21:51

خود ایشون کلا چند تا ترانه خوب دارن؟؟؟؟
تمام کارشناس ها گفتند که ترانه های پاروی بی قایق عالی بودند حتی شبکه های خارجی.... ایشون هر موقع تونست ترانه ای مثل یه خونه کوچیک بگه بعد ایراد بگیره..... لابد این ترانه فاخره...
یه چیزی میگیا!!!
تمومش کن بیا!
یه جورایی شدی تازگیا!!!!!!!!!
تمومش کن بیا تمومش کن بیا!!!!!
بعد محسن و احسان خودشونو اثبات کردند..... یکی از دوستانی هم که کتاب اصول ترانه سرایی رو نوشته گفت که روزبه و حسین صفا عالین.... شما ملودی خواب و تو آلبوم پاروی بی قایق گوش کردین؟؟؟؟؟
کاملا از روی غرض ورزی بود

سه شنبه 20 آبان 1393 - 22:04

ترانه غیرمعمولی رو دستم موند بعد محسن چاووشی ازش خوشش اومد یعنی به قول آقوی همساده داغون شدم حالا خوبه همه ترانه سراها آرزوشونه کار کردن با محسن چاووشی. نمونش مونا برزویی

سه شنبه 20 آبان 1393 - 22:18

در کمال احترام به اقای بحرینی

نقطه ننگ کارنامه چاوشی قطعه " دوستی ساده ما "هست

بی معناترین شعری که چاوشی در طول دوران خوانندگیش خونده
قطعه ای که ایشون( شاعر) یک عمر بواسطه ش اسم خودشون رو در کنار اسم چاوشی دیدن
و هر روز صحبتی بر علیه چاوشی

راه های دیگه ای هم برای دیده شدن هست

موسیقی ما تایید کن تا نشون بدی اگه یه شاعر میتونه در مورد اهنگسازی یه خواننده اظهار نظر کنه، یه کاربر عادی سایت موسیقی ما هم میتونه در مورد شعر ایشون قضاوت کنه

چشامو بستمو وا کردمو دیدم
یکی از بال بستم اسمون ساخته
یکی بختک شده افتاده رو سینم
یکی از "استخونام نردبون ساخته"

در این سالها خیلی ها از اسم چاوشی برای دیده شدن استفاده کردن
و این داستان ادامه دارد.

سه شنبه 20 آبان 1393 - 23:40

راستی اقای بحرینی
شبا که اکثر مردم خوابن شما هم مثه من بیداری یا نه؟؟؟

سه شنبه 20 آبان 1393 - 23:53

ما علی بحرینی را به عنوان یک روزنامه نگار قدیمی می شناسیم و ایشان به عنوان یک منتقد با سابقه قطعا صلاحیت نقد را دارند. حالا شاید با قسمتی از نظرات ایشان مخالف باشیم یا اصلا حرفهای ایشان کاملا غلط باشد اما به هرحال ناجوانمردانه است که به ایشان بگوییم شما در چه حدی هستی که نظر بدهی و...

چهارشنبه 21 آبان 1393 - 12:08

ایشون رو من اصلا ترانه سرا نمیدونم
ترانه سرا امثال روزبه بمانی و حسین صفا ویغما گلرویی و ... هستن نه این اقا
ایشون یه مدت روزنامه نگار بودن که بعد مجله هایی که کار میکردن توش تعطیل شد رفتن دو سه تا ترانه گفتن حالا شدن ترانه سرا
بعدشم ایشون عده ای میشناسن یه زمانی تو مجله اتفاق نو با حمید عسکری کلی مشکل داشت و هی میگفت بهش تقلیدی به محض اینکه ازش ترانه گرفت هی ازش تعریف میکرد تو مجله
یه زمانی هم از محسن چاوشی هی تعریف میکرد یکیش این :
http://www.8pic.ir/images/lw56qepbn5q8at8pvzid.jpg
بعد که چاوشی ازش ترانه غیرمعمولی گرفت که اتفاقا به خاطر صدا و اهنگ سازی چاوشی و تنظیم کوشان حداد زیاد شنیده شد مگر نه ترانه خیلی پیش پا افتاده ای داشت توقع داشت چاوشی بازم ترانه ازش بگیره ولی این کارو نکرد حالا تو هر مصاحبه صد صفحه ای که انجام میده یه نیشی به چاوشی باید بزنه
در کل ایشون متناسب با شرایط روز و دوستیش از یکی تعریف یا انتقاد میکنه
این روش ها منسوخ شده جناب بحرینی !!!!

چهارشنبه 21 آبان 1393 - 12:39

اين حرفاي مخاطباي سينه چاكه چاوشي فقط نمونه اي از تهديدات نسبت به شما بود
جنابه بحريني اندفه اگه راجبه محسن دست ب قلم ببرين شك نكنيد مورد بدترين هجمه ها از طرف طرفداراي محسن قرار ميگيريد
اينم خوب ميدونين كه طرفداراي محسن سطحشون انقد بالاست ك عين خود محسن قلم تند و گيرايي دارن...يا حق

چهارشنبه 21 آبان 1393 - 13:00

آقای بحرینی عزیز گران این هجمه های بی خردانه نباش
همیشه گفتن حرف درست باعث سر و صدای جماعت انتقاد ناپذیر می شود
حرف های درست و مهمی زدی که اون ها که باید بگیرند گرفتن

چهارشنبه 21 آبان 1393 - 23:27
amir mahmudiyan

ما (چاووشیست ها) تفاوت انتقاد غرض ورزی رو به خوبی متوجه میشیم...
آقای بحرینی دلش از جای دیگه پُره...
به طور کلی این که اومده گفته محسن چاوشی در طول زمان به خودش القا کرده آهنگسازه یعنی حرف مُفت(با تمام احترام و عرض معذرت)...
این که توی این آلبوم 2 یا 3 تا از ملودی ها معمولی بودن(تاکید می کنم 2 یا 3 تا) دلیل نمیشه آهنگسازی محسن چاوشی زیر سوال بره...
توی همین آلبوم ملودی های مثل جُز و خواب و پاروی بی قایق و کلنجار و تا حدودی یوسف کم نظیر هستند...
محسن چاوشی ملودی های شاهکاری مثل کل آلبوم من خود آن سیزدهم, هر روز پاییزه, قطار, جوابم نکن, پروانه ها, بوف کور, کافه های شلوغ, خنده, ناز, تو که نیستی, دوسِت داشتم و ... ساخته.

بهروز پایگان هم نقد کرد این آلبوم رو و انتقاداتی کرد که کاملا به جا بود و از نظر موسیقیایی کاملا همه رو توجیه کرد...(توی گوگل سرچ کنی میتونی بخونی)
اما آقای بحرینی..........
این نیز بگذرد...

و اما دیشب محسن چاوشی توی فیسبوک اسم آلبوم بعدی رو گفت "چنگیز" و گفت که جواب همه چیز رو توی این آلبوم میده...
خیلی خوشحالم که خواننده ی محبوبم اهل حرف زدن های الکی نیست و با آثارش جواب همه رو میده.

188.211.90.100
چهارشنبه 21 آبان 1393 - 13:08

گفت و گوی بسیار خوبی بود
این طرفدارای بی کار چاوشی چی می خوان اینجا؟؟؟؟ بابا حالا یه انتقاد کرده که ملودی های آلبوم خوب نیست که به نظر منم هم تنها ضعف این آلبوم همینه .. چرا اینقدر شلوغ می کنید؟؟؟؟؟؟؟

چهارشنبه 21 آبان 1393 - 13:16

حرف های مهران معروفی رو تایید میکنم و شدیدا قبول دارم...
اما یه سری حرف ها به ذهنم اومد که بخوام بگم...
اگه قرار باشه نقاط ضعف سابقه ی هنری محسن چاوشی رو بررسی کنیم یکیش قطعا "غیرمعمولیه"...
که به لطف صدا و ملودی و البته تنظیم کوشان حداد،کار خوبی شد...وگرنه شعرش . . .یه صلوات ختم کنید! :))
بعدش اینکه ایشون میگه کسی از من انتقاد نکنه!بعد میاد بدون هیچگونه سواد موسیقیایی از خواننده ها و آهنگسازهای ما ایراد میگیره...
عزیز من شما خودت روزنامه نگاری!تئاتر خوندی به قول خودت!حالا میایی خودتو از خیل عظیمی که پارو رو تحسین کردن بالاتر میدونی؟!مثلا خاص میشی اینجوری؟!باور کنیم از بابک ریاحی که اختلافش با چاوشی برهمه روشن و واضح بود(و اومد از پارو تعریف کرد)یا از بهروز صفاریان که ایشونم ازش تعریف کرد سواد موسیقیاییت بیشتره؟!من فقط همین دو نفر رو مثال زدم.اصلا روزنامه نگاری و شاعری چه ربطی بهم دارن؟
اگه یه آرزوی برباد رفته درباره چاوشی داشته باشم اونم اینه که آرزو داشتم هیچوقت با شما کار نکنه که "امیر ارجینی"ازش جدا بشه...!
برادر ترانه نویس من...(ترانه سرا به کسی میگن که ترانه بر اساس حسش مینویسه!و نه پول بگیره تا مثلا 3تا کار بگیر بنویسه!مثلا!!)شما خودت رکورد داری در حد المپیک!تو این سه چهارسال اخیر 200 تا ترانه پخش کردی!با اینکه شغل اصلیت چیز دیگه بوده...اونوقت محسن چاوشی در عرض 10سال و بلکه هم بیشتر،100ترک خونده رکورده؟!محسن چاوشی شغلش اینه،موزیسینه،برادر ترانه ساز و ترانه نویس من!و فقط درگیر کار آلبومه و کنسرتی هم نذاشته که وقت گیر باشه!
اگه محسن چاوشی اشتباهش رو تکرار میکرد و میومد دوباره سراغ ترانه های شما،میشد بهترین خواننده ی ادوار!حالا که دوستیتون غیرمعمولی شد و محسن دیگه نیومد سراغت شد تکراری!؟!؟
شما در خوشبینانه ترین حالا جزو 20تا ترانه سرای ایرانی!دیگه خیلی که بهت ارفاق کنیم!!
بعد اونوقت اومدی از بهترین های ایران ایراد میگیری؟!
مقدس خوب بود؟!؟!نه خداوکیلی خوب بود؟!؟!قشنگ معلوم شد شما به چه کارایی میگی خوب!
شهرام شکوهی رو از "مدارا" کشوندین به "مقدس"و بعد هم کلی تازه مفتخرین؟!
قشنگ ترین حرف شما اینه که ترانه های منو رو کاغذ ننویسین که بخونین!!این دیگه ته ته تهشه!!
البته حق هم دارین...رو کاغذ نوشته بشه آدم خنده اش میگیره گاها!!
چطوریه که کسی حق انتقاد از شمارو نداره چون ارشاد هست بعد شما حق داری و ارشاد واسه بقیه نیست؟!مثلا ارشاد واسه روزبه و حسین صفا و یغما گلرویی و امیر ارجینی و مونا برزویی و ترانه مکرم و کلی از ترانه سراهای دیگه نیست؟!
ترانه های شما که اصلا تکراری نیست...!!اصلا اصلا!!چون یکی درمیون یکیش عزیزم داره یکیش گل من داره یکیش چشات دنبال یکی میدوئه!
اعتماد به نفس هم خیلی خوبه آقای بحرینی!!خیلی خوبه!!ولی دیگه وای به روزی که بگندد نمک!!
من فکر میکنم شما هر زمان که جای نُت ها روی خطوط حامل رو پیدا کردین تازه میتونین از آهنگای چاوشی لذت ببرین و البته از باقی دوستان مثل بابک جهانبخش و باقی عزیزان...
اگر هم بخواهین نقد کنین پیشنهاد میکنم به نزدیکترین آموزشگاه موسیقی مراجعه کنین،دوتا ساز رو تخصصی یاد بگیرین(حدودا 10سال طول میکشه)بعدش تازه میتونین از آهنگای امروز چاوشی ایراد بگیرین!
مردم دفتر دفتر شعر میفروشن بعد میان از بهترین آثار ما ایراد میگیرن...
جل الخالق...
موزیک ما تایید کن لطفا...

چهارشنبه 21 آبان 1393 - 18:21

داشتم میخوندم مطلب رو تا رسیدم به اینکه شما گفتین پاروی بی قایق ملودیش تکراری ه !

دیگه بی خیال مطلب شدم ! دست شما درد نکنه خیلی انرژی گذاشتی واسه بقیه ش ولی من تا اینجایی که خوندم هم احساس کردم وقتم تلف شده !

من سواد موسیقی آکادمیک ندارم ولی به عنوان شخصی که به خاطر شرایط کاریم روزی حداقل 12 ساعت موسیقی گوش میکنه درک میکنم که پاروی بی قایق کلا مویسقی ش متفاوت ه و آدم رو از جا میکنه ! و نیازی به پند های ترانه نویس و روزنامه نگاری مثل شما ندارم !

فقط میخواستم به یغما و صفا تیکه بندازین ! اون موقع میرفتم تو دیوار دیگه !

راستی شما فکر نمیکنین خودتون در این چند ساله ترانه هاتون از صد تا تجاوز کرده ؟!
حالا چون اومدین اعتراف کردین کار بی خودی هم مینویسین و میدین دست جوونا یعن خیلی صداقت دارین ؟! حدااقل 2 تا کار خوب بدین بی نام و نشون ها که اسم و رسم بگیرن آقا !

حالا اون برنامه استعداد کشف نکرده شما چند تا استعداد کشف کردی خودت ...

مرد عمل باش روزنامه نگار ترانه سرای طناز !

آقای موسیقی ما لطف تایید کن ... انصافا خودم رو کنترل کردم !

چهارشنبه 21 آبان 1393 - 22:06

گفت و گوی بسیار خوبی بود
علي بحريني بهترين شاعر ايران اينو شك نكنيد
اگر نظر مي دن صاحب نظرن خيلي ها از بغل ايشون به همه جا رسيدن خيلي خوبه كه بدونيد علي بحريني مدير خوبي هست وووو شاعر قوي

چهارشنبه 21 آبان 1393 - 22:17

علي بحريني بيشك بهترين شاعر ايران و توي چهار و پنج آلبوم نشان داد بهترينه
و خيلي زشت كه شما ها بي ادبي كنيد ..

چهارشنبه 21 آبان 1393 - 22:26

به قول خود محسن چاوشی:

چشامو بستمو واکردمو دیدم
یکی از بال بسته ام آسمون ساخته
یکی بختک شده افتاده رو سینه ام
یکی از استخونام نردبون ساخته

بدون تردید میگم اگه محسن چاوشی بعد از غیرمعمولی باز هم از ایشون ترانه میخرید الآن بهترین ملودی ساز ایران از دید ایشون بود.

جمعه 23 آبان 1393 - 16:44
نادیا

میگم میخواین یه کمی تردیدم چاشنی حرفاتون کنین و به قول خودتون بی تردید نگین!؟!
شایدم برعکس بوده، ایشون دیگه ترانه هاشو به محسن چاووشی نفروخته! نه؟

2.180.120.83
پنجشنبه 22 آبان 1393 - 14:34

هیچکس نمیتونه منکر شعور موسیقیاییٍِ بالای علی بحرینی بشه.کسانی که با او نشست و برخواست داشتن و دارن خوب میدونن علی بحرینی حرف نسنجیده نمیزنه.
همین "غیرمعمولی" ترانه ای بود که چاوشی رو تو دل خیلیا جا کرد.یک ترانه ی ملموس و عام پسند که بی شک حسابی "گرفت".
در زمینه ی ترانه سرایی هم خوب میفهمه واسه "کی"،"چی" بنویسه.واسه صدای پاپ-سنتی واره خواجه امیری،"خودت خواستی" رو،و واسه صدای عروسکیه جهانبخش،"یه چیزی میگیا" رو نوشت.
علی بحرینی میگه آقای خواننده،اگه دو تا ملودی ساختی و گرفت،دلیل نمیشه تا ابد ملودیایی که واسه خودت میسازی بگیره.این حرف یک گوشزده.بابک جهانبخش به این حرف رسید...
من کارای خوب چاوشی رو دوست دارم و ترانه های خوب علی بحرینی رو هم میپسندم.
یاد بگیریم انتقادپذیر باشیم.

پنجشنبه 22 آبان 1393 - 18:18

خیلی جالبِ
کسی که دوزار( تاکید میکنم شدیدا) از موسیقی چیزی نمیفهمه میاد محسن چاوشی رو نقد میکنه :)
خب بالاخره باید ی جوری دیده بشه این دوستمون دیگه :)
ضمنا بحرینی جان تو خودت یکی از دلایل نزول موسیقی هستی با ترانه های پرمفهومت :)
بعد میای ازنزول موسیقی انتقاد میکنی؟؟؟
خیلی باحالی بابا :)

شنبه 24 آبان 1393 - 19:33

زنی که چادر ِ گلدارش رو بسته به کمرش و با جارویی که در دست داره به دوربین خیره شده و از دموکراسی و نقد صحبت میکنه.
خیلی غم انگیز ِ که نقد هاتون تداعی کننده ی تصویر بالاست.
کاش با مقوله ای که تا این حد براتون مهمه (موسیقی) بیشتر آشنا بشین که بهتر بتونین در موردش صحبت کنین.
راستی ! خودم میدونم که خیلی میفهمم دیگه شما نگین ، به جاش متنِ بالارو یه بار دیگه بخونین.

یکشنبه 2 آذر 1393 - 23:25

چند تا نکته
اول: اینکه خودم دیر این مصاحبه رو خوندم و دیر کامنت گذاشتم دلیلش سیل سرطان و بردن عزیزان ما بود که قبول کنید ماه بدی رو داشتیم.
دوم: دیگه بهم ثابت شده که بی منطق ترین، کم فهم ترین، کورترین و کودن ترین مخاطبهای ایران تو هر مکتبی مخاطبان محسن چاووشی هستند. دوست عزیز با این طرفداری بی منطق داری تیشه به ریشه خواننده ات میزنی. مطمئنم اگر موسیقی محسن چاووشی عمقی داشت انقدر مخاطبانش سطحی نبودند البته آلبوم من خود آن سیزده هستم را فاکتور بگیرید.
سوم: درباره ترانه سراها تا حدودی موافقم اما یک سوال آقای بحرینی، اگه ترانه سراها با هر ترانه یا اصلا" هر پنجاه ترانه یک ترانه بنویسند که بشه واژه خلق کردن رو به اون داد به نظر شما میتونند بدون بیمه، بدون بازنشستگی، بدون امنیت کاری زندگی کنند؟!!! این یه واقعیته آقای بحرینی، هنرمندا هم انسانند.
چهارم: به شددددددددددت با مقوله آهنگسازی خوانندهامون موافقم. هارمونی کارهای باک جهانبخش، مازیار فلاحی، خود حمید عسکری، محسن چاووشی و.... 5تا آکورده این اتفاق تازه برای زمانی هستش که ما اهنگسازهای کاربلدی مثل علیرضا قرائی منش، امین قباد، حامد حنیفی و.... داریم. واسه این چالش دو تا راه هست اول اینکه خواننده ها ملودیهاشون رو بهم قرض بدن، دوم اینکه اول ملودی بسازن بعد ترانه نوشته شه که ملودی به هجاهای ترانه محدود نشه.
پنجم: یادمه یه بار آقای بابک صحرایی بهم میگفت، متاسفانه یکی از مشکلات فرهنگی کشور ما آدمهایی هستند که سیگار Camel میکشند، لباسهای گشاد میپوشند، شال گردن دارند، کلاه کج سر میکنند و عینک فریم گنده میذارند.

دوشنبه 10 آذر 1393 - 23:51

آقای بحرینی سلام.
درسته که یه عده ... صفحه مصاحبه شما رو آلوده کردن و اجازه دادن به خودشون که حتی به طرفدارای واقعی هم توهین بشه.
اما این حرفهای بی ارزش منکر محتوای خوب مصاحبه شما نمیشه.
جالبترین قسمت این حرفها اینه که چرا شما دست مزد کار میگیرین. خب نه اینکه همه مجانی کار و خدمت میکنیم شما زیر سوالی برای دست مزد شاعری. عزیزان شما میدونین شاعرای مثلا نامی شماها چقدر دست مزد برای کارهاشون میگیرن؟ اصلا خبر دارین از این ارقام نجومی؟ بعد اعتراض دارین چرا یه بنده خدایی حق قانونی کارش و برای زحمتش میگیره؟
دومین جالبیت اینه که همه و همه این دوستان تمام هنر و سابقه کاری شما رو حتی از
20 سال قبل میدونن و دنبال کردن و مثال میزنن و دنبال میکنن و در آخر شاکی هست که علی بحرینی مگه کی هست که نقد میکنه!!!
علی آقا بحرینی کسی هست که خیلی از شماها سنتون قد نمیده بخواین حتی سابقه کاریش و با سنتون بسنجین.
اهان راستی من شنیدم همین آقای به قول شماها کم سواد در موسیقی مشاور عالی موسیقی هست و راستی بهتره بدونین کارمزدی هم دریافت نمیکنن برای مشاوره.
جناب بحرینی من از طرف خودم خیلی معذرت میخوام که یه عده بیکار و مغرض با حرفای تکراری مصاحبه رو به انحراف کشیدن. و تشکر از حرفای خوبتون.

پنجشنبه 31 اردیبهشت 1394 - 19:10

متاسفم برای این جامعه با این ترانه سرای بیسوادی ک اونقدر پر و بال بهش دادین ک بیاد با این جسارت حرف بزنه. خبرنگاره بیکار رو چه به شعر. حالا شعر چرت میگی به درک. نقدت به چیه بیسواد!

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود علی بحرینی:در ترانه نه من رقیب کسی هستم، نه کسی رقیب من است! | موسیقی ما