آهنگساز سه گانه «پایتخت» در گفتگو با سایت «موسیقی ما» عنوان کرد؛
آریا عظیمی نژاد: درایران فرق زیادی بین خواننده معروف و خواننده توانا وجود دارد
موسیقی ما – آهنگسازی برای سریال های تلویزیونی عمده ترین بخش کارنامه کاری او را تشکیل می دهد. در بین دهها سریالی که برای آنها آهنگ ساخته است نام های خاطره انگیزی نظیر «خانه ما»، «او یک فرشته بود»، «آخرین گناه»، «پریدخت»، «روز حسرت»، «جراحت» و «دودکش» و... دیده می شود. هر زمان هم که پا به موسیقی فیلم های سینمایی بگذارد با «عروس خوش قدم»، «میم مثل مادر»، «نقاب»، «همیشه پای یک زن در میان است»، «طلا و مس» و «زندگی خصوصی» و... خاطره سازی می کند. سال گذشته و در اولین جشن سالانه «موسیقی ما» هم موفق به کسب تندیس طلایی بهترین قطعه موسیقی تلفیقی برای قطعه «عزای عالم» شد. «آریا عظیمی نژاد» موزیسین بی حاشیه ای است که کمتر حاضر به گفتگو می شود. شاید در سال بیشتر یک یا دو مصاحبه از او در رسانه ها منتشر نشود. اما این بار یک گپ و گفت و مفصل را با وی تدارک دیدیم. محور اصلی سوالات ما بر سریال «پایتخت» یک تا سه و تمامی سریال های نوروزی چند سال اخیر بود. سریالهایی که پشت سر هم قرار داشتند اما عظیمی نژاد باز هم توانست در هر کدام نظرات مثبت زیادی را به سمت خود جلب کند. در این بین از دنیای موسیقی پاپ و یادداشت اعتراضی او درباره جشنواره فجر سال گذشته و البته دومین جشن سالانه «موسیقی ما» هم صحبت به میان آمد. گفتگوی مفصل سایت «موسیقی ما» با آریا عظیمی نژاد در ادامه پیش روی شما قرار داد که پیشنهاد می کنیم تا پایان بخوانید:
**آقای سیروس مقدم به عنوان هِد فامیل دیگر برای من یک شخص متفاوت است!**
- *چرا در سال 89 و برای آهنگسازی سریال «چاردیواری» از موسیقی نواحی استفاده کردید؟ اتفاقی که در آهنگسازی های گذشته شما تا این حد دیده نمی شد.
- *موسیقی آن سریال سازبندی متنوعی داشت و از طرفی هم داستان فیلم هم کاملا شهری و همسو با زندگی روتین مردم یک شهر بزرگ بود. همخوانی بین این دو مورد متفاوت را چگونه ایجاد کردید؟
- *هنرمندان اگر قرار باشد برای طیف گسترده ای از جامعه یا مردم عامه آثار موسیقایی تولید کنند معمولا از تکلف های آن کم می کنند. شما هم برای آن سریال چنین کاری انجام دادید؟
- *اینجا یک مرز باریک با ساده پروری و ساده انگاری در موسیقی به وجود می آید.
- *اگر موسیقی چاردیواری با استقبال رو به رو نمی شد در سال بعد برای پروژه «پایتخت 1» و سریال «چک برگشتی» باز هم به سراغ موسیقی نواحی می رفتید؟
- *به سال 90 برویم و اینکه پروژه موسیقی سریال پایتخت 1 چگونه شکل گرفت؟
- *خودتان اصالتا برای آن منطقه هستید که این پیشنهاد را عنوان کردید؟
**آقای سیروس مقدم به عنوان هِد فامیل دیگر برای من یک شخص متفاوت است!**
- *در تیتراژ سه گانه پایتخت اسامی نوازندگانی نظیر استاد «خالو قنبر راستگو» و استاد «اسحاقی» دیده می شد. همه این افراد توسط «هوشنگ جاوید» به شما معرفی شدند؟
- *در حین تولید این پروژه به علی آباد هم سفر می کردید؟
- *در پایتخت 1 ملودی ها و قطعاتی را شنیدیم که به نوعی پایه آهنگسازی دو سری بعد این سریال بودند. آن قطعات تماما برگرفته از ملودی های قدیمی بود یا اینکه خودتان هم قطعاتی را نوشته بودید؟
- * زمانی که شما در سریال چاردیواری آن نوع موسیقی را به کار بردید در عین استقبال خوب، انتقادات و موضع گیری هایی هم وجود داشت. برای سریال چک برگشتی هراس نداشتید که مخاطب فکر کند شما به اجبار، موسیقی نواحی را به او القا می کنید؟
- *در طول این مدت شما برای سریال های ژانر جدی این کارگردان هم موسیقی ساختید که همگی ارکسترال یا الکترونیک و با سازهای غربی بودند. آیا موسیقی نواحی این امکان را دارد که در ژانر جدی یا حتی اکشن مثل سریال «دیوار» به کار گرفته شود؟
- *دقیقا از اولین قسمت پایتخت 1 تا آخرین قسمت پایتخت 3 اعتراضات مردم مازندران به این سریال ادامه داشت. اما فکر می کنم تنها بخش سریال که مورد اعتراض قرار نگرفت موسیقی آن بود.
- *اگر سیروس مقدم پایتخت 4 را بسازد باز هم او را همراهی می کنید؟
- *پس از این سه مجموعه ه مورد توجه قرار گرفت و الان به پایان رسیده است می خواهم یک اعتراف خوب یا بد در مورد موسیقی آن داشته باشید.
**نوازندگانى در اركستر سمفونیک داریم که برای امرار معاش با وانت، بار جا به جا می کنند!**
- *بلافاصله بعد از جشنواره فیلم فجر یک یادداشت نسبتا تندی منتشر کردید و تا کنون درباره آن اظهار نظری انجام ندادید. الان می خواهم در مورد آن یادداشت برای اولین بار صحبت کنید.
- *فکر کنم منظور اصلی شما در آن یادداشت «کارن همایونفر» بود. درست است؟
- * در میان مخاطبان هم این باور وجود دارد که چون آهنگساز صاحب اثر است پس جزو قشر مرفه موسیقی خواهد بود. این مساله را رد می کنید؟
- *در آن یادداشت شما در مورد سانسور هم صحبت کردید. آیا تیغ سانسور روی ملودی و آهنگسازی هم هست؟
- *از یک دهه پیش تا کنون خواننده های زیادی به خارج از کشور رفتند و کاری هم ندارم که کدامشان موفق هستند. امکان دارد که همین کدورت ها باعث شود که شاهد موج مهاجرت آهنگسازان هم باشیم؟
- * به نظر شما موسیقی فیلم و سریال ما الان کجا است و در چه رده ای قرار دارد؟
**کشور ما از نظر خواننده بسیار ضعیف است**
- *از آموزش ضعیف گفتید و من ناچارم یکی از مباحث مهم موسیقی پاپ را مطرح کنم. آهنگسازانی در موسیقی پاپ داریم که بیش از ده سال سابقه کار دارند ولی هنوز از ملودی کاور استفاده می کنند و اسم خودشان را می زنند و از آن دفاع هم می کنند! این اتفاق به جز فقدان دانش و علم آکادمیک چه دلیل دیگری می تواند داشته باشد؟
- *در این بین مخاطبان وظیفه ندارند که خودشان وارد عمل شوند و با بررسی بیشتر مقابل این پدیده بایستند؟
- *این سوالی که می پرسم شاید کلیشه ای باشد اما می خواهم بدانم واقعا چرا تا کنون به شکل متمرکز وارد موسیقی پاپ نشده اید و یک آلبوم کامل را با خواننده ای همکاری نکردید؟
- *با توجه به همین میل به خوانندگی و البته استقبالی که از تیتراژ سریال «جراحت» به عمل آمد آیا قصد ندارید که به شکل حرفه ای وارد این عرصه شوید؟
**خوشحال بودم که تندیس «موسیقی ما» را از دست کارشناسان موسیقی دریافت کردم**
- *سال پیش در اولین جشن سالانه «موسیقی ما» موفق به کسب تندیس بهترین قطعه موسیقی تلفیقی شدید. این تندیس چه نقشی در ادامه روند کاری شما داشت؟
- *امسال به دلیل اینکه قطعه یا آلبومی را منتشر نکردید در بین نامزدها حضور ندارید اما می خواهم بدانم باز هم برندگان را در سالن تشویق می کنید؟
- *این نظرسنجی و جشن چه تاثیری در روند کلی موسیقی کشور دارد؟
- *یکی از انتقاداتی که به سیروس مقدم مطرح می شود که در سالهای اخیر سریال های متعددی داشته است و با وجود تنوع موضوعی به ورطه تکرار گرفتار شده است. در نوک پیکان این انتقادات به جز او چند نفر دیگر از عوامل ثابت فیلم هایش مثل شما هم حضور دارید. چه پاسخی برای این انتقاد دارید؟
- *فکر می کنید هنوز با سیروس مقدم حرف جدیدی برای گفتن دارید؟
- *امکان دارد که روزی از کار آهنگسازی دست بکشید؟
- *سقف آرزوها و مهمترین هدف شما چیست؟
- *جدی ترین رقیب شما در آهنگسازی فیلم و سریال چه کسی است؟
- *یعنی دست نیافتنی هستید؟
- *یک قطعه را برای من نام ببرید که برای شخص خاصی ساخته اید ولی هیچ کجا عنوان نکردید که این اثر برای او است؟
- *و اینکه این روزها مشغول آهنگسازی کدام فیلم و سریال ها و احیانا کدام آلبوم ها هستید؟
منبع:
اختصاصی سایت موسیقی ما
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 خرداد 1393 - 16:45
دیدگاهها
اسم جشن موسیقی ما اومد من یادم افتاد بپرسم چه خبر از دومین جشن سالانه ی موسیقی ما ؟
پارسال این موقع ها اسامی نامزد ها در اومد بود هااا.....!
مصاحبه بسیار خوبی بود و نگفته های زیادی داشت.به شخصه معتقدم اگر آقای عظیمی وارد موسیقی پاپ میشدند به طور جدی حرفهایی برایگفتن داشتند.لازم به ذکر است بسیاری از کارهای درجه یک ایشان در کنار شاعر بزرگ روزگار ما جناب اهورا ایمان شکل گرفته اند.پریدخت-میم مثل مادر-مرو ای دوست-تا ثریا-زیر هشت و کاری که با صدای سینا سرلک بود و نامش را به یاد ندارم.موفق باشند
ممنون ، مصاحبه خیلی خوبی بود...
آریا عظیمی نژاد واقعا یکی از بهترین هاست ، فوق العادست و تفکر خیلی جالب و خوبی داره
در بی نسریال ها بجز پایتخت دودکش هم حرف واسه گفتن خیلی زیاد داشت و کم نظیر بود
در بین موسیقی پاپ هم قطعه غزال محمد اصفهانی فوق العاده بود... امیدوارم بازم از این دست کارها انجام بدن برای موسیقی پاپ...
پس این نتایج و جشن امسال موسیقی ما چیشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
.
.
.
.
لطفا اطلاع رسانی کنید...
ممنون.مصاحبه کاملی بود.منم یکی از کسایی هستم که انواع سبکهای موسیقی رو گوش میدم یا کنسرتشو میرم.
عظیمی نژاد با موسیقیهای ساده و صمیمانه اش آهنگساز خاطره سازی هست برای خیلی از ایرانیا.آهنگاشم هیچکدوم شبیه همدیگه نیس ولی بعضی وقتا تمای کارای اجتماعیش یه خورده شبیهه. مثه زیر هشت و رستگاران.بد نیس تجربه خوانندگی خودشو ادامه بده چرا که جراحت تجربه مفید و خوبی بود حتی میتونه به گفته حمیدرضا وارد موسیقی پاپ بشه وبا تسلطی که تو زمینه انواع موسیقی داره یه الگو و راهنما باشه واسه جماعت پاپ ایران.مگه کارهایی که با اصفهانی یا صادقی داشت بد بود؟!
خیلی شکاف بین موزیسینها یا سختگیریشون نسبت به همدیگرو نمیفهمم.نه تنها درکش نمیکنم بلکه دوستشم ندارم.نظرسنجی پارسال موسیقی مارو به یاد بیارین.بعضی از هنرمندا آنچنان در مورد ژانر مقابل خودشون نظر داده بودن یا نداده بودن که انگار یه جور کلاس و پز بود براشون.حرف سیروان خسروی رو تو اختتامیه جشنواره یادتونه وقتی جایزه میگرفت.وقتی در کنار هم باشن جریان سازی اتفاق میفته و موسیقیمون تو دنیا بالاتر ازین چیزی که هست مطرح میشه.تا کی باید تو دنیا موسیقی ایران با اسم شجریان و ناظری و کلهر همردیف بشه؟خواهشا در کنار هم باشین.فاصله بین هنرمندای موسیقی چیز جذابی واسه پیشرفت موسیقی نیس.
مصاحبه ی خوبی بودد، ممنون!
مرسی بابت مصاحبه خیلی خوب بود
حرف های جالب و قابل تاملی هم توسط آریا عظیمی نژاد بیان شده
افزودن یک دیدگاه جدید