در جریان جلسه نقد و بررسی این آلبوم با حضور عوامل و منتقدان مطرح شد
کامران تفتی: ماحصل «عکس زمستونی تهران» در یک کلمه خلاصه میشود؛ عشق
موسیقی ما - آلبوم «عکس زمستونی تهران» با صدای «کامران تفتی» در جریان سومین نشست کانون ادبیات آهنگین خانه شعر و ادبیات با اجرای «ابراهیم اسماعیلی اراضی» نقد شد.
به گزارش «موسیقی ما»، در این برنامه علاوه بر عوامل تولید، جمعی از منتقدان سرشناس عرصه موسیقی و ترانه و رسانه و مخاطبان این مجموعه حضور داشتند. در بخش اول برنامه «آیدا مصباحی»، «میثم یوسفی» و «حسین غیاثی» به نمایندگی از تیم تولید این مجموعه توضیحاتی را درباره روند تولید آلبوم بیان کردند. پس از صحبتهای استاد «محمدعلی بهمنی» هم نوبت به نقد آلبوم توسط منتقدان رسید که گزارش این برنامه را در ادامه میخوانید:
مصباحی ادامه داد: «ایراد بسیار بزرگی که در شبکههای اجتماعی مطرح میشد، این بود که چرا یک بازیگر دیگر هم خواننده شده است! تمام کامنتها در ابتدا این بود و پس از انتشار آلبوم، کسانی که چنین عقیدهای داشتند، دیگر چنین سؤالی را مطرح نمیکردند و جواب افراد جدیدی که این سوال را میپرسیدند، میدادند. من و میثم یوسفی روزنامهنگار بودهایم و برای ما از ابتدا، نظر منتقدین بیش از مخاطب عام اهمیت داشت و دوست داشتیم آلبومی تولید کنیم که به لحاظ کیفی بتوان پای آن ایستاد.»
تهیهکننده «عکس زمستونی تهران» درباره نحوه شکلگیری این مجموعه توضیح داد: «کامران تفتی یک آلبوم آماده با فضا و موسیقی و ترانههای دیگر داشت. زمانی که بحث همکاری ما جدی شد، از او خواستم این آلبوم را در یادگاریهایش بگذارد و کاملاً فراموشاش کند. پس از پذیرفتن این موضوع، فهمیدم که میخواهد خوانندگی را به شکل جدی ادامه دهد و در مرحله بعد، به سراغ میثم یوسفی و حسین غیاثی -که از دوستان قدیمی من هستند- رفتیم. آنها هم در ابتدا ترانههایی که از پیش داشتند را ارائه کردند و کامران هم آنها را پذیرفت. اما من به سراغ ترانههایی از آنها رفتم که برای روز مبادا کنار گذاشته بودند و در همان فاز اول، چند ترانه از جمله «پرواز روی بام تهران» و «آبروداری کن» را انتخاب کردیم. همکاری ما شروع شد و «بهنام جلیلیان» هم به ما پیوست که یکی از استعدادهای بسیار خوب حوزه موسیقی است و اگر او نبود، معلوم نبود کسی بتواند روی این ترانههای سخت یوسفی و غیاثی ملودی مناسب بسازد. در کنار این عزیزان، دوستان جوان دیگری چون «نسیم کیانی»، «سعید رضایی» و «رامین عبداللهی» همراه ما شدند و ترانههای دیگری که معمولاً جوانترها دوستشان دارند، تولید شد. در کل، اتفاقی که رخ داد، خیلی دلی بود و من هم نگاه تجاری به آلبوم نداشتم.»
یوسفی همچنین اشارهای به فعالیتهای موسیقایی کامران تفتی داشت: «کامران پیش از این کارهای منتشرشدهای داشت و تسلط خوبی به نوازندگی گیتار و پیانو دارد. وقتی که با هم صحبت میکردیم و متوجه میشد که در ترانه چه اتفاقی رخ داده، تا پایان به خوبی میخواند. درباره آلبوم قبلی کامران هم باید بگویم آن آلبوم به گونهای نبود که او را در بازار منحصربهفرد کند. او دوست داشت اتفاقات دیگری رخ دهد و اعتماد او کمک کرد تا مجموعه جدیدی برایش طراحی کنیم.»
سلیمانی درباره ترانههای آلبوم گفت: «به نظرم یکسری از ترانهها دغدغههای امروز و دیروز دارند. مثلاً من در قطعه «مشت» یاد قطعات خوانندگانی که اول انقلاب از ایران رفتند افتادم؛ یا قطعه «پرواز» به من این حس را داد که برای امروز نوشته شده است. در قطعه «آبروداری کن» (از میثم یوسفی) تعابیری میبینیم که تازه نیستند ولی تازه به نظر میرسند، مثل عبارت «باز من را ببغل». از سوی دیگر ترانهای مثل «همه عاشقای جهان» (از حسین غیاثی) را میشنویم که کار بسیار روان و سلیسی است. کنار هم قرار گرفتن و در عین حال یکدستی آلبوم، نکته حائز اهمیتی است. البته در مقوله موسیقی کمتر این یکدستی به چشم میخورد.»
سید حمیدرضا منبتی در مورد ورود بازیگران به عرصه خوانندگی گفت: «تجربه نشان داده که مخاطب موسیقی با کسی شوخی ندارد. صرف اینکه شخصی در عرصهای از هنر موفق است، ضمانتی وجود ندارد که در زمینههای دیگر هم موفق باشد. پیش از انتشار آلبوم هم به دوستان گفتم که کامران تفتی شخصیتی برای خودش در عالم سینما ساخته که اغلب طرفداراناش در آن حوزه، قشر جوان و تینایجرها هستند. اما در این آلبوم، جنس دیگری از موسیقی را تولید میکند که با آن مخاطب، نزدیکی زیادی ندارد و این میتواند به فروش آن ضربه بزند.»
این منتقد درباره کیفیت اجرا و خوانندگی کامران تفتی عقیده داشت: «او در این آلبوم خودش را ثابت کرد و در اجرای زنده توانست همانند آنچه در آلبوم خوانده بود را پیاده کند. همین که از قدیم ساز زده و موسیقی را به صورت جدی دنبال کرده و برایش زحمت کشیده، نشان میدهد که موسیقی برایش تفنن نیست و این قابل احترام است. از سوی دیگر، کامران تفتی، خواندن را بازی میکند و البته در مواردی هم اووِراَکتها و مبالغههایی دارد که من گاهی آنها را نمیپسندم و این یک موضوع سلیقهای است که شاید دیگران دوست داشته باشند. اما نهایتاً در این آلبوم، پکیجی را ارائه میدهد که برایش فکر شده و از این جهت، «عکس زمستونی تهران» مجموعه قابل اعتنایی است.»
او یکی دیگر از محورهای صحبت خود را به ترانههای آلبوم اختصاص داد: «این آلبوم ترانهمحور است و در بازار موسیقی، کارهای زیادی را نمیبینیم که تا این حد به ترانه اهمیت بدهند. طی یک سال اخیر آلبوم عکس زمستونی تهران در کنار «پاییز سال بعد» رستاک حلاج، «ماه و ماهی» حجت اشرفزاده، «مثل مجسمه» مهدی یراحی، «سیسالگی» احسان خواجهامیری و.. از معدود آثار شاخصی هستند که برای کلام و ترانه اهمیت زیادی قائل شدهاند. هرچند که شاید سلیقه شخصی من این بود که دوست داشتم ترانههای بیشتری از حسین غیاثی در این مجموعه بشنوم.»
سردبیر «موسیقی ما» درباره نقطهضعف اصلی «عکس زمستونی تهران» گفت: «به نظر میرسد دوستان در مراحل تهیه این آلبوم، تمام انرژی خود را در پروسه تولید صرف کردند و برای مرحله پستپروداکشن و پس از تولید -که مرحله بسیار مهمی هم به حساب میآید- به لحاظ هزینه و انرژی کم آوردهاند. فرض میگیریم که شما بهترین محصول را تولید کردهای، اما اگر نتوانی آن را خوب به مخاطب معرفی کنی و به دستاش برسانی، نتیجه زحمات خود را نمیبینی. مثلاً تعدادی از قطعات این مجموعه، این پتانسیل را داشتند که موزیکویدئوهای خوبی برایشان ساخته شود.»
منبتی صحبتهای خود را با کلامی در خصوص آهنگسازی این مجموعه به پایان برد: «در مبحث آهنگسازی، باید جسارت تیم تولید را در استفاده از آهنگسازان جوانی که با تفکراتشان هماهنگ بودهاند، ستود و ما جنس دیگری از ملودی و تنظیم پاپ را در «عکس زمستونی تهران» میشنویم که متفاوت و دلنشین است و آهنگسازان این آلبوم، به ویژه بهنام جلیلیان -و در قدم بعدی، رامین عبداللهی- در انجام کارشان موفق بوده اند.»
امیراصلانی در خصوص ترانههای این مجموعه گفت: «در این مجموعه تقابل دو ترانهسرای عینیتگرا و ذهنگرا را مشاهده میکنیم. میثم یوسفی عمیقاً یک شاعر سوبجکتیویست و ذهنگرا است و معانی در ذهن او به شکل مجرد روی کاغذ میآید و حسین غیاثی هم یک اُبجکتیویست کامل است. شعر حسین غیاثی به نظر من زوداثر است و تأثیر فوری دارد. شاید این ویژگی در مورد شعر میثم وجود نداشته باشد اما اعتقاد دارم که شعر او دیرپا و ماندگارتر است. در مجموع، آلبوم به لحاظ کلام، ترانههای قوی در خود دارد.»
این هنرمند نقطه ضعف اصلی آلبوم را عدم انسجام آن در موسیقی دانست: «آلبوم در مجموع به جهت موسیقی منسجم نیست. تکلیف موسیقی کامل مشخص نیست و شما تنظیمهایی در سبکهای راک، پاپراک، پاپ و.. در آن میشنوید. پیشنهاد من برای کامران، همان راک است و تنظیمهای راک با جنس صدای او همخوانی دارد.»
ترانهسرا و آهنگساز قدیمی موسیقی پاپ، صحبتهای خود را اینطور به پایان برد: «کامران تفتی بین بازیگرانی که وارد عرصه خوانندگی شدهاند، بدونتردید و با اختلاف فاحش بهترین است. چون از سالها قبل موسیقی را پی گرفته و تازهوارد نیست.»
این خواننده و هنرپیشه در ادامه گفت: «طبق آمار حدودی که گرفتهایم، این آلبوم بیش از سهمیلیون دانلود غیرمجاز داشته و این از یک سو خوشحالکننده است و از سوی دیگر، دردناک. از این بابت خدا را شکر میکنیم که آدمهای زیادی کار را شنیدند و البته ناراحتیم که نتوانستیم آلبوم را به شکل درست به دستشان برسانیم. ما همهچیز را به شکل دقیق برنامهریزی کرده بودیم؛ اما زمانی که سیدی را دست شرکت پخش میدهید و تأکید میکنید که فلان اتفاقها نیفتد و دقیقاً همانطور میشود، تمام برنامههایتان نقش بر آب میشود.»
تفتی در خصوص حال و هوای آلبوماش گفت: «شاید به آلبوم من نمیآید که تا این حد عاشقانه باشد و قدمهایی که برداشتیم، بر همین حس و حال بود. من از عاشقی خواندهام. اگر قطعه «مشت» برای برخی یادآور کارهای گذشتگان است، به خاطر احساس دِینی است که نسبت به «فریدون فروغی» دارم و تلاش کرم این را در لحن خودم ثبت کنم. از شما متشکرم و این نقدها به ما کمک میکند تا برای آلبوم بعدی سقوط نکنیم. تلاش میکنم در آلبومهای بعدی با وسواس بیشتری حرکت کنیم.»
مبحث پایانی این جلسه درباره صداسازی در موسیقی و صداسازی کامران تفتی بود که این هنرمند گفت:«من پیش از این آلبوم قطعاتی به نامهای «باج» و «حواست بهم نیست» و چند اثر دیگر داشتم که در آنها صدای من با صدایی که در آلبوم «عکس زمستونی تهران» شنیدید تفاوت دارد. آن صدای دیگری است که من ساختم و به خاطر گام، گونهای خواندم که این گرفتگی صدا در آن نباشد. در عکس زمستونی تهران این اتفاق رخ نداد و صدا کاملاً همان چیزی است که الان میشنوید.»
میثم یوسفی هم در این زمینه گفت:«خواندن یک اتفاق موزیکال است و حتی حرفزدن هم آهنگ دارد. مثلاً این بحث در مورد محسن چاوشی هم وجود دارد و میگویند که صدای او ساختگی است و به همین خاطر نمی تواند کنسرت بگذارد. اما من اجراهای زنده بسیاری از او شنیدهام که دقیقاً مثل آلبومش میخواند و صدای او ساختگی نیست.»
به گزارش «موسیقی ما»، در این برنامه علاوه بر عوامل تولید، جمعی از منتقدان سرشناس عرصه موسیقی و ترانه و رسانه و مخاطبان این مجموعه حضور داشتند. در بخش اول برنامه «آیدا مصباحی»، «میثم یوسفی» و «حسین غیاثی» به نمایندگی از تیم تولید این مجموعه توضیحاتی را درباره روند تولید آلبوم بیان کردند. پس از صحبتهای استاد «محمدعلی بهمنی» هم نوبت به نقد آلبوم توسط منتقدان رسید که گزارش این برنامه را در ادامه میخوانید:
- * آیدا مصباحی: نگاه تجاری به آلبوم نداشتیم
مصباحی ادامه داد: «ایراد بسیار بزرگی که در شبکههای اجتماعی مطرح میشد، این بود که چرا یک بازیگر دیگر هم خواننده شده است! تمام کامنتها در ابتدا این بود و پس از انتشار آلبوم، کسانی که چنین عقیدهای داشتند، دیگر چنین سؤالی را مطرح نمیکردند و جواب افراد جدیدی که این سوال را میپرسیدند، میدادند. من و میثم یوسفی روزنامهنگار بودهایم و برای ما از ابتدا، نظر منتقدین بیش از مخاطب عام اهمیت داشت و دوست داشتیم آلبومی تولید کنیم که به لحاظ کیفی بتوان پای آن ایستاد.»
تهیهکننده «عکس زمستونی تهران» درباره نحوه شکلگیری این مجموعه توضیح داد: «کامران تفتی یک آلبوم آماده با فضا و موسیقی و ترانههای دیگر داشت. زمانی که بحث همکاری ما جدی شد، از او خواستم این آلبوم را در یادگاریهایش بگذارد و کاملاً فراموشاش کند. پس از پذیرفتن این موضوع، فهمیدم که میخواهد خوانندگی را به شکل جدی ادامه دهد و در مرحله بعد، به سراغ میثم یوسفی و حسین غیاثی -که از دوستان قدیمی من هستند- رفتیم. آنها هم در ابتدا ترانههایی که از پیش داشتند را ارائه کردند و کامران هم آنها را پذیرفت. اما من به سراغ ترانههایی از آنها رفتم که برای روز مبادا کنار گذاشته بودند و در همان فاز اول، چند ترانه از جمله «پرواز روی بام تهران» و «آبروداری کن» را انتخاب کردیم. همکاری ما شروع شد و «بهنام جلیلیان» هم به ما پیوست که یکی از استعدادهای بسیار خوب حوزه موسیقی است و اگر او نبود، معلوم نبود کسی بتواند روی این ترانههای سخت یوسفی و غیاثی ملودی مناسب بسازد. در کنار این عزیزان، دوستان جوان دیگری چون «نسیم کیانی»، «سعید رضایی» و «رامین عبداللهی» همراه ما شدند و ترانههای دیگری که معمولاً جوانترها دوستشان دارند، تولید شد. در کل، اتفاقی که رخ داد، خیلی دلی بود و من هم نگاه تجاری به آلبوم نداشتم.»
- * آرش نصیری: امیدوارم مردم به این باور برسند که تفتی یک جرقه نبوده است
- * میثم یوسفی: مهمترین ویژگی این آلبوم، اعتماد فوقالعاده کامران تفتی به تیم تولید بود
یوسفی همچنین اشارهای به فعالیتهای موسیقایی کامران تفتی داشت: «کامران پیش از این کارهای منتشرشدهای داشت و تسلط خوبی به نوازندگی گیتار و پیانو دارد. وقتی که با هم صحبت میکردیم و متوجه میشد که در ترانه چه اتفاقی رخ داده، تا پایان به خوبی میخواند. درباره آلبوم قبلی کامران هم باید بگویم آن آلبوم به گونهای نبود که او را در بازار منحصربهفرد کند. او دوست داشت اتفاقات دیگری رخ دهد و اعتماد او کمک کرد تا مجموعه جدیدی برایش طراحی کنیم.»
- * حسین غیاثی: شعرها بدون هیچ حذفی منتشر شد
- * محمدعلی بهمنی: «عکس زمستونی تهران» سالها بعد شناخته خواهد شد
- * امیرعلی سلیمانی: در این آلبوم یک دورهمی از حیث کلام و موسیقی به چشم میخورد
سلیمانی درباره ترانههای آلبوم گفت: «به نظرم یکسری از ترانهها دغدغههای امروز و دیروز دارند. مثلاً من در قطعه «مشت» یاد قطعات خوانندگانی که اول انقلاب از ایران رفتند افتادم؛ یا قطعه «پرواز» به من این حس را داد که برای امروز نوشته شده است. در قطعه «آبروداری کن» (از میثم یوسفی) تعابیری میبینیم که تازه نیستند ولی تازه به نظر میرسند، مثل عبارت «باز من را ببغل». از سوی دیگر ترانهای مثل «همه عاشقای جهان» (از حسین غیاثی) را میشنویم که کار بسیار روان و سلیسی است. کنار هم قرار گرفتن و در عین حال یکدستی آلبوم، نکته حائز اهمیتی است. البته در مقوله موسیقی کمتر این یکدستی به چشم میخورد.»
- * سید حمیدرضا منبتی: مخاطب موسیقی با کسی شوخی ندارد
سید حمیدرضا منبتی در مورد ورود بازیگران به عرصه خوانندگی گفت: «تجربه نشان داده که مخاطب موسیقی با کسی شوخی ندارد. صرف اینکه شخصی در عرصهای از هنر موفق است، ضمانتی وجود ندارد که در زمینههای دیگر هم موفق باشد. پیش از انتشار آلبوم هم به دوستان گفتم که کامران تفتی شخصیتی برای خودش در عالم سینما ساخته که اغلب طرفداراناش در آن حوزه، قشر جوان و تینایجرها هستند. اما در این آلبوم، جنس دیگری از موسیقی را تولید میکند که با آن مخاطب، نزدیکی زیادی ندارد و این میتواند به فروش آن ضربه بزند.»
این منتقد درباره کیفیت اجرا و خوانندگی کامران تفتی عقیده داشت: «او در این آلبوم خودش را ثابت کرد و در اجرای زنده توانست همانند آنچه در آلبوم خوانده بود را پیاده کند. همین که از قدیم ساز زده و موسیقی را به صورت جدی دنبال کرده و برایش زحمت کشیده، نشان میدهد که موسیقی برایش تفنن نیست و این قابل احترام است. از سوی دیگر، کامران تفتی، خواندن را بازی میکند و البته در مواردی هم اووِراَکتها و مبالغههایی دارد که من گاهی آنها را نمیپسندم و این یک موضوع سلیقهای است که شاید دیگران دوست داشته باشند. اما نهایتاً در این آلبوم، پکیجی را ارائه میدهد که برایش فکر شده و از این جهت، «عکس زمستونی تهران» مجموعه قابل اعتنایی است.»
او یکی دیگر از محورهای صحبت خود را به ترانههای آلبوم اختصاص داد: «این آلبوم ترانهمحور است و در بازار موسیقی، کارهای زیادی را نمیبینیم که تا این حد به ترانه اهمیت بدهند. طی یک سال اخیر آلبوم عکس زمستونی تهران در کنار «پاییز سال بعد» رستاک حلاج، «ماه و ماهی» حجت اشرفزاده، «مثل مجسمه» مهدی یراحی، «سیسالگی» احسان خواجهامیری و.. از معدود آثار شاخصی هستند که برای کلام و ترانه اهمیت زیادی قائل شدهاند. هرچند که شاید سلیقه شخصی من این بود که دوست داشتم ترانههای بیشتری از حسین غیاثی در این مجموعه بشنوم.»
سردبیر «موسیقی ما» درباره نقطهضعف اصلی «عکس زمستونی تهران» گفت: «به نظر میرسد دوستان در مراحل تهیه این آلبوم، تمام انرژی خود را در پروسه تولید صرف کردند و برای مرحله پستپروداکشن و پس از تولید -که مرحله بسیار مهمی هم به حساب میآید- به لحاظ هزینه و انرژی کم آوردهاند. فرض میگیریم که شما بهترین محصول را تولید کردهای، اما اگر نتوانی آن را خوب به مخاطب معرفی کنی و به دستاش برسانی، نتیجه زحمات خود را نمیبینی. مثلاً تعدادی از قطعات این مجموعه، این پتانسیل را داشتند که موزیکویدئوهای خوبی برایشان ساخته شود.»
منبتی صحبتهای خود را با کلامی در خصوص آهنگسازی این مجموعه به پایان برد: «در مبحث آهنگسازی، باید جسارت تیم تولید را در استفاده از آهنگسازان جوانی که با تفکراتشان هماهنگ بودهاند، ستود و ما جنس دیگری از ملودی و تنظیم پاپ را در «عکس زمستونی تهران» میشنویم که متفاوت و دلنشین است و آهنگسازان این آلبوم، به ویژه بهنام جلیلیان -و در قدم بعدی، رامین عبداللهی- در انجام کارشان موفق بوده اند.»
- * سعید امیراصلانی: آلبوم به لحاظ موسیقی منسجم نیست
امیراصلانی در خصوص ترانههای این مجموعه گفت: «در این مجموعه تقابل دو ترانهسرای عینیتگرا و ذهنگرا را مشاهده میکنیم. میثم یوسفی عمیقاً یک شاعر سوبجکتیویست و ذهنگرا است و معانی در ذهن او به شکل مجرد روی کاغذ میآید و حسین غیاثی هم یک اُبجکتیویست کامل است. شعر حسین غیاثی به نظر من زوداثر است و تأثیر فوری دارد. شاید این ویژگی در مورد شعر میثم وجود نداشته باشد اما اعتقاد دارم که شعر او دیرپا و ماندگارتر است. در مجموع، آلبوم به لحاظ کلام، ترانههای قوی در خود دارد.»
این هنرمند نقطه ضعف اصلی آلبوم را عدم انسجام آن در موسیقی دانست: «آلبوم در مجموع به جهت موسیقی منسجم نیست. تکلیف موسیقی کامل مشخص نیست و شما تنظیمهایی در سبکهای راک، پاپراک، پاپ و.. در آن میشنوید. پیشنهاد من برای کامران، همان راک است و تنظیمهای راک با جنس صدای او همخوانی دارد.»
ترانهسرا و آهنگساز قدیمی موسیقی پاپ، صحبتهای خود را اینطور به پایان برد: «کامران تفتی بین بازیگرانی که وارد عرصه خوانندگی شدهاند، بدونتردید و با اختلاف فاحش بهترین است. چون از سالها قبل موسیقی را پی گرفته و تازهوارد نیست.»
- * کامران تفتی: به آلبوم من نمیآید که تا این حد عاشقانه باشد
این خواننده و هنرپیشه در ادامه گفت: «طبق آمار حدودی که گرفتهایم، این آلبوم بیش از سهمیلیون دانلود غیرمجاز داشته و این از یک سو خوشحالکننده است و از سوی دیگر، دردناک. از این بابت خدا را شکر میکنیم که آدمهای زیادی کار را شنیدند و البته ناراحتیم که نتوانستیم آلبوم را به شکل درست به دستشان برسانیم. ما همهچیز را به شکل دقیق برنامهریزی کرده بودیم؛ اما زمانی که سیدی را دست شرکت پخش میدهید و تأکید میکنید که فلان اتفاقها نیفتد و دقیقاً همانطور میشود، تمام برنامههایتان نقش بر آب میشود.»
تفتی در خصوص حال و هوای آلبوماش گفت: «شاید به آلبوم من نمیآید که تا این حد عاشقانه باشد و قدمهایی که برداشتیم، بر همین حس و حال بود. من از عاشقی خواندهام. اگر قطعه «مشت» برای برخی یادآور کارهای گذشتگان است، به خاطر احساس دِینی است که نسبت به «فریدون فروغی» دارم و تلاش کرم این را در لحن خودم ثبت کنم. از شما متشکرم و این نقدها به ما کمک میکند تا برای آلبوم بعدی سقوط نکنیم. تلاش میکنم در آلبومهای بعدی با وسواس بیشتری حرکت کنیم.»
مبحث پایانی این جلسه درباره صداسازی در موسیقی و صداسازی کامران تفتی بود که این هنرمند گفت:«من پیش از این آلبوم قطعاتی به نامهای «باج» و «حواست بهم نیست» و چند اثر دیگر داشتم که در آنها صدای من با صدایی که در آلبوم «عکس زمستونی تهران» شنیدید تفاوت دارد. آن صدای دیگری است که من ساختم و به خاطر گام، گونهای خواندم که این گرفتگی صدا در آن نباشد. در عکس زمستونی تهران این اتفاق رخ نداد و صدا کاملاً همان چیزی است که الان میشنوید.»
میثم یوسفی هم در این زمینه گفت:«خواندن یک اتفاق موزیکال است و حتی حرفزدن هم آهنگ دارد. مثلاً این بحث در مورد محسن چاوشی هم وجود دارد و میگویند که صدای او ساختگی است و به همین خاطر نمی تواند کنسرت بگذارد. اما من اجراهای زنده بسیاری از او شنیدهام که دقیقاً مثل آلبومش میخواند و صدای او ساختگی نیست.»
منبع:
اختصاصی سایت موسیقی ما
تاریخ انتشار : شنبه 20 آذر 1395 - 04:07
افزودن یک دیدگاه جدید