برنامه یاد بعضی نفرات
 
هزارصدا با داوری سالار عقیلی، کیوان ساکت و افشین یداللهی برگزار شد
پایان مسابقه ساز و آواز سنتی در نیمه شب
موسیقی ما - دومین برنامه مسابقه هزار صدا در دور دوم، پنجشنبه‌شب (10 تیر 1395) در حالی برگزار شد که سالن فرهنگسرای ارسباران مملو از جمعیت شده بود و تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان در این مراسم ایستاده برنامه را تماشا کردند.
 
استقبال پرشور علاقه‌مندان به موسیقی و این برنامه باعث شد بلیط‌ها مدتی مانده به شروع اجراها به اتمام برسد و تعداد زیادی از علاقه‌مندانی که برای حضور به سالن آمده بودند پشت در بمانند، گرچه بعد از شروع برنامه درهای سالن باز شد و علاقه‌مندان نشسته بر روی زمین و پله‌های سالن ارسباران برنامه و اجرای گروه‌ها را دنبال کردند.
 
بعد از پخش سرود ملی کشور، دومین هزار صدای سنتی رسماً آغاز شد؛ برنامه‌ای که در بخش موسیقی سنتی هم طرفداران بیشتری پیدا کرده و مخاطبانش ثابت شده‌اند. حالا دیگر خیلی‌ها از میان جمعیت چند ساعت قبل به فرهنگسرا می‌آیند تا بلیط گیرشان بیاید و بتوانند از نقطه‌ای خوب در سالن اجرای گروه مورد علاقه‌شان را تماشا کنند. علاقه مندانی که بعضاً حتی از کرج و حومه تهران تماشاگر این برنامه می‌شوند.
 
«بیداد»، «نواگردان» و «بخارا» سه گروه شرکت‌کننده در این دوره از آکادمی موسیقی هزار صدا با مدیریت و اجرای آرش نصیری بودند که اجرایشان توسط سه تن از استادان حوزه موسیقی داوری شد. «سالار عقیلی»، «کیوان ساکت» و دکتر «افشین یداللهی»، داوران این دوره هزار صدا بودند که علاوه بر نظرات تخصصی‌شان درباره اجرای هر یک از گروه‌ها، در انتهای برنامه یک گروه را نیز به عنوان گروه برگزیده انتخاب کردند.
 
طبق روال همه برنامه‌های هزار صدا که در ابتدا با اجرای گروه یا خواننده برگزیده دور قبل شروع می‌شود، در این برنامه نیز قرار بود گروهی که در سری قبل به عنوان برگزیده انتخاب شدند به روی صحنه بروند که به خاطر مشکلی که برایشان پیش آمده بود نتوانستند در برنامه حاضر شوند و گروهی به سرپرستی استاد مهران مهتدی به عنوان مهمان به جای آنها به اجرا پرداخت. گروهی که آرش نصیری از آنها به عنوان گروه شریف یاد کرد و دلیل این کار را هم تجلیل از مقام استاد فرهنگ شریف عنوان کرد.
 
بعد از این اجرا، گروه «نواگردان» به سرپرستی پویا محمدی اولین گروهی بود که در بخش مسابقه روی صحنه رفت و قطعه‌اش را اجرا کرد. علی مرشدی‌فر خواننده این گروه در پایان  کمی مورد انتقاد داوران قرار گرفت. شعر آواز این گروه به نظر داوران ربط چندانی به تصنیفش نداشت. اما ساکت و عقیلی در نهایت تلاش آنها را تحسین کردند.
 
بلافاصله بعد از اجرای گروه نواگردان، نصیری مجری برنامه حاضرین را به تماشای یک فیلم کوتاه از سنتورنوازی یکی از بانوان هنرمند در تلویزیون ایران مربوط به بیشتر از پانزده سال قبل دعوت کرد که در آن دکتر افشین یداللهی در کنار نوازنده سنتور تنبک‌نوازی می‌کرد که نمایش این فیلم کوتاه با استقبال زیاد تماشاگران رو به رو شد. دکتر یداللهی در پاسخ به سوال مجری درباره پیشینه خود در نوازندگی تنبک صحبت کرد و به شاگردی در محضر آقای محبی و استاد ناصر فرهنگ‌فر و نوازندگی در کنار استاد جلال ذوالفنون و استادان دیگر موسیقی ایرانی اشاره کرد. یداللهی همچنین گفت در دوران دانشجویی‌اش در دانشکده پزشکی مخارج تحصیلش را از راه آموزش نوازندگی تنبک تامین می‌کرده است.
 
بعد از این فیلم حاضرین در سالن شاهد پخش فیلمی از اجرای یکی از آهنگ‌های استاد همایون خرم که توسط کیوان ساکت اجرا شده بود شدند و نصیری اعلام کرد این بخش به خاطر سالروز تولد استاد همایون خرم که نهم تیرماه بوده برای پخش انتخاب شده است.
 
بعد از پخش این فیلم اعضای گروه «بخارا» به سرپرستی صادق میرزا میرزایی به روی صحنه رفتند و قطعه برگزیده‌شان را اجرا کردند. نکته جالب اینکه میرزایی خواننده این گروه پیش از شروع  اجرایشان را به استاد شجریان تقدیم کرد. داوران اجرای این گروه را کمی بی‌روح دانستند و البته از کوک نبودن سازهای نوازنده‌ها نیز انتقاد کردند. این گروه با هفت نوازنده به اجرا پرداخت.
 
در هنگام نقد اجرای گروه بخارا که بین داوران و گروه‌های موسیقی شرکت کننده صحبت از اجرای قرص و محکم شد، مجری برنامه حضار را به تماشای میان برنامه دیگری دعوت کرد که فیلمی سه دقیقه‌ای از دو تار نوازی استاد حاج قربان سلیمانی بود. نصیری درباره این فیلم گفت که با دیدن آن می‌توان یاد گرفت که چطور می‌شود تنها با یک دوتار و در سن هشتاد سالگی اینطور شنوندگان و بینندگان را به وجد آورد. دو تار نوازی حاج قربان سلیمانی نیز با استقبال بسیار زیاد حاضرین در سالن رو به رو شد.
 
اما سومین و آخرین گروهی که پنجشنبه‌شب گذشته برای اجرا روی سن فرهنگسرای ارسباران رفت تا برای جمعیت بسیار زیاد شرکت‌کننده در مراسم و البته داوران بخواند، گروه «بیداد» بود. علیا کاظمیان سرپرست و خواننده گروه بیداد بود که آواز و صدایش مورد تحسین داوران و تشویق حضار قرار گرفت. در میان نظرات داوران سالار عقیلی برای مثال تکه‌ای از آواز را برای کاظمیان خواند و صدای تشویق بی‌وقفه حضار در سالن طنین انداز شد و همین باعث درخواست‌های مکرر مخاطبان از عقیلی برای اجرای قطعه‌ای شد که او نیز بعد از تشکر از حضار پذیرفت و قطعه‌ای را اجرا کرد. تشویق‌های تماشاگران نشان از مورد توجه قرار گرفتن بسیار زیاد آوازی بود که سالار عقیلی به صورت بداهه روی صحنه خواند.
 
محمدهاشم احمدوند خواننده میهمان این سری از برنامه هزار صدا بود که به همراه گروهش روی صحنه رفت. احمدوند به خاطر اینکه اکثر اجراهای آن شب در همایون بود، آوازی در همایون روی این شعر زیبای حافظ خواند: «خستگان را چو طلب باشد و قوت نبود/ گرتو بیداد کنی شرط مروت نبود» و سپس تصنیفی شنیدنی را اجرا کرد که پایان‌بخش هزار صدای پنجشنبه‌شب بود.  
 
ساعت از نیمه شب گذشته و سالن ارسباران هنوز مملو از جمعیت است و همه منتظر اعلام نام گروه برنده هستند. به دعوت نصیری همه گروه‌های شرکت‌کننده روی سن می‌آیند و کیوان ساکت به عنوان نماینده هیئت داوران نام گروه «بیداد» را به عنوان برگزیده این دوره اعلام می‌کند. علیا کاظمیان (سرپرست و آواز)، سعید سیف علیزاده (دف)، علیرضا رمضانی (تنبک)، حامد رحیمی فر (تارباس)، حمید فدایی (تار)، مرتضی سیفی پاشا ( نی)، حامد مقدس نیاکی (ویولن)، علی ایزدی (کوزه)، مصطفی حمیدیان (ویولا) اعضای گروه بیداد بودند که با رای هیئت داوران برگزیده برنامه پنجشنبه شب شدند.
 
علاوه بر حریر شریعت زاده (همسر سالار عقیلی و نوازنده پیانو و دف)، محمدرضا اسکندری هم از گروه راز و نیاز مهمان برنامه بود. همچنین فاضل جمشیدی، مهران مهرنیا، رضا موسوی‌زاده، حمیدرضا یراقچیان (آهنگساز)  و چند تن دیگر از هنرمندان، از چهره‌های حاضر در دومین برنامه موسیقی سنتی هزار صدا بودند.
 
هزارصدا برنامه‌ای با مدیریت و اجرای «آرش نصیری» -روزنامه‌نگار حوزه هنر و موسیقی- برای معرفی استعدادها و چهره‌های تازه موسیقی است که هر ماه دو بار و در دو بخش اصیل ایرانی و پاپ برگزار می‌شود. برنامه بعدی آکادمی موسیقی هزار صدا در بخش پاپ ساعت 15 تا 18 جمعه 25 تیرماه و بخش سنتی آن هم پنج شنبه 14 مرداد ماه در فرهنگسرای ارسباران برگزار خواهد شد.
منبع: 
موسیقی ما
تاریخ انتشار : یکشنبه 13 تیر 1395 - 08:14

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود پایان مسابقه ساز و آواز سنتی در نیمه شب | موسیقی ما