آهنگساز آلبوم «چه آتشها» در گفتوگو با «موسیقی ما»
علی قمصری: هیچگاه به این تفکر که چه کنم تا کارم بگیرد توجه نکردهام
موسیقی ما - بحث نوآوری و پیشرو بودن در موسیقی خصوصاً در موسیقی ایرانی سالهاست که مورد توجه قرار گرفته است. «علی قمصری» یکی از این جوانان تأثیرگذار موسیقی ایرانی است که سال گذشته را با دو فعالیت انتشار آلبوم «چه آتش ها» (به خوانندگی همایون شجریان) و اجرای کنسرت «عبور» (به خوانندگی محمد معتمدی) به پایان رساند. در این گفتوگو با او همسخن شدیم تا درباره اتفاقات سال 92 و آنچه در سال 93 در دستور کار دارد، صحبت کنیم.
- - تجربه کار کردن با خوانندههای مختلف در عرصه موسیقی ایرانی ممکن است این سوال را در ذهن ایجاد کند که خواننده در کارهای «علی قمصری» نقش چندان زیادی ندارد. نظر شما چیست؟
- - شما جزو موزیسینهایی هستید که بدون وجود پشتوانههای دولتی و خانوادگی در مسیر موسیقی گام برداشتهاید. این گزاره را از نشست خبری کنسرت «عبور» و از سخن خود شما و «محمد معتمدی» وام گرفتهام. گام برداشتن در این مسیر چه سختیهایی دارد؟ جنس این سختیها از چیست؟
- - مهمترین دستاوردهایی که نصیبتان شد کداماند؟
- - عدهای شما را شاگرد مکتبی میدانند که به لحاظ ساختاری استاد «حسین علیزاده» پایهگذار آن بود. یعنی پیشرَوی در موسیقی ایرانی و دغدغه بداهه و خلق و آفرینش به معنای اصیل کلمه. اندیشهای که «محمد معتمدی» آن را «سوال مقدس» مینامد. اینکه الان چه باید کرد؟ با این نظر موافقید؟
- - در مورد تجربه «عبور» که کار آخر شما بود، دو نگاه و دو قضاوت نسبتاً متفاوت را شاهدیم. برخی مسیر طیشده و امتداد آن را نویدبخش موسیقی مورد نیاز جامعه ایران میدانند و برخی معتقدند شما در ساختارشکنی و کنار زدن چارچوبها تا جایی پیش رفتهاید که ملودی را فدای فرم موسیقایی کردهاید. در این باره چه نظری دارید؟
- - موسیقی ایرانی در سال 92 با اجراهای زیادی همراه بود. به عنوان یک هنرمند فعال در این عرصه ارزیابی خود از مسیر طیشده توسط موسیقی ایرانی در سالی که گذشت را چگونه ارزیابی میکنید؟
- - در سال 93 چه برنامههایی را در اولویت کاری خود قرار دادهاید؟
- - اگر بنا باشد در انتهای این گفتوگو برای موسیقی کشورمان آرزویی بکنید آن آرزو چیست؟
منبع:
اختصاصی سایت موسیقی ما
تاریخ انتشار : یکشنبه 24 فروردین 1393 - 05:12
دیدگاهها
موسیقی ما ممنون که به نو اندیشان و نو پردازان موسیقی ایرانی توجه داری.
زنده باد قمصری!!!!!!!!!!!
منتشر کارای جدید علی هستیم
علی قمصری جواب توضیح منطقی در باره فرم و ملودی داد که به نظرم جای بحثی رو باقی نمیذاره
از طرف دیگه موسیقی ما جواب بده تو کدوم قسمت گفتگو قمصری گفته :خودم را شبیه مقلدان استاد «حسین علیزاده» نمیدانم؟؟؟؟؟من که همچین جمله رو نخوندم
علی قمصری هنرمند بزرگی خواهد شد در آینده مطمئن باشید
امیدوارم با انرژی و نوآوری های این نسل و به خصوص علی قمصری عزیز موسیقی اصیل ایرانی دوباره جون بگیره و در جهان مطرح بشه
علی می تونه کارهای بین المللی با هنرمندان خارجی انجام بده
علی قمصری را دوست دارم :)
کار خوبی کردی
به نظر من تجربه از موضوع سن و سال (که خود اقای قمصری در متن به ان اشاره کرده اند) بسیار مهم تر است. کارهایی که از علی قمصری گوش کردم رو بسیار دوست دارم ولی به نظرم این تنها اغاز راه است و ایشان نیاز به مدت زمان بیشتری برای پخته شدن اثار خود دارند که بتوانند به وسیله ی ان افکار و ایده های خود را به گونه ای بیان کنند که ارتیاط بیشتری با مخاطب برقرار کند. چون هر قدر هم که ایشان به دنبال بیان ایده های شخصیشان باشند و قصد نواوری داشته باشند باز هم در نهایت میزان موفقیت یک اثر به تاثیری که روی مخاطب میگذارد وابسته است.
مانند سایر دوستان به اینده ی ایشان بسیار امیدوارم
قمصری از جوان هایی هس تو موسیقی ما که مفهوم موسیقی به معنای واقعی کلمه رو دریافته موسیقی فقط م و شادی نیست مفاهیمی ژرف تر هم توش وجود داره
درود به علی قمصری که گفت:از آب گلآلود ماهی گرفتن آسان است؛ اما اینکه چرا آب گلآلود است، از پرسشهایی است که یک هنرمند واقعی باید از خود داشته باشد.اگر الان سخنی و دغدغهای دارم برای نسل بعد از خودم است. برای نسلی که به خاطر جریانات موجود در موسیقی تحت فشار هستند
علی قمصری قطعاً از موفق ترین های آینده اس !
افزودن یک دیدگاه جدید