جشنواره ملی موسیقی خلاق
 
کنسرت قاف - فرهاد فخرالدینی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
 محمد رضا شجریان از استادان موسیقی نواحی ایران تجلیل کرد
نخستین فستیوال موسیقی نواحی آئینه دار به کار خود پایان داد
محمد رضا شجریان از استادان موسیقی نواحی ایران تجلیل کرد
موسیقی ما-پریس تنظیفی: جشنواره موسیقی نواحی آئینه دار با حضور مرد آواز ایران «محمد رضا شجریان» که خود از موسیقی دانان دستگاهی جنوب شرق ایران است؛ روز گذشته ( جمعه) در تالار شهناز خانه هنرمندان ایران به کار خود پایان داد. درجشنواره آیینه دار سی هنرمند از ناحیه جنوب شرق ایران اجرا موسیقی نواحی پرداختند. که بخشی از این اجرا ها در برابر استاد آواز ایران ( محمد رضا شجریان) برگزار شد.

قطعات اجرا شده در برابر شجریان شامل ذکرهای گواتی بود. قطعه نخست گواتی را «خداداد شکل زهی نسبت» اجرا کرد اجرای توسط «خلیفه شهمیربلوچ مالداری» انجام شد که در اجرای موسیقی ناحیه جنوب شرق ایران در مقام خلیفگی (عالی ترین رتبه در این گونه موسیقی ) قرار دارد. گواتی بخشی از موسیقی‌ بلوچستان است که تا کنون ناشناخته مانده است وکمتر کسی خارج از منطقه بلوچستان آن را شنیده است. اجرای گواتی توسط خلیفه شهمیر بلوچ مالداری با تلاش و هماهنگی «محمدرضادرویش» ممکن شد.

این گونه موسیقی همانند «پری خوانی یا پرخوانی» ترکمن‌ها و مراسم «زار» بندرنشینان ایران است با این تفاوت که گواتی برخلاف این دومراسم ریشه ایرانی دارد. نکته دیگر آنکه هرخلیفه برای اجرای گواتی از نواهای ویژه ای استفاده می‌کند و حتی سازبندی مراسم های گواتی که خلیفه های متفاوت اجرا می کنند، تا جائیکه گاهی ممکن است این مراسم تنها با یک ساز اجرا شود، اما اجرای ذکرهای «گواتی» خلیفه شهمیربلوچ مالداری با نوازندگان پرشماری انجام شد. خواننده ذکرهای گواتی حتما نباید به مقام خلیفه رسیده باشد همان گونه که خداداد شکل زهی نسبت به مقام خلیفگی نرسیده است اما خواننده ذکرهای گواتی است؛ در واقع مقام خلیفگی ، مقام رفیع و بلندی در این گونه موسیقی است که سال ها تمرین و ممارست می طلبد وخلیفه شهمیربلوچ مالداری جزء نادر افرادی است که به این مقام دست یافته است.

در ادامه مراسم اختتامیه نخستین جشنواره موسیقی نواحی آئینه دار دکتر محمد رضا بنی اردلان روی صحنه آمد و گفت: اهمیت این گونه موسیقی به واسطه نسبتی است که استادان با حقیقت عالم برقرارمی کند. وی با طرح این پرسش که مگرممکن است موسیقی فاقد این ویژگی باشد افزود: بله اگر دقت کنید برای نمونه می بینید که مبتذل‌ترین نوع موسیقی هم حتی از صدا و سیما پخش می شود به شکلی که فردی که این موسیقی را می شنود هرگز با حقیقت عالم ارتباط برقرار نمی‌کند.

دکتر بنی اردلان بابیان این که سال گذشته 10 تن ازاستادید موسیقی نواحی درسکوت رسانه ای جان به جان آفرین تسلیم کردند ازحضارخواست به خاطرمظلومیت موسیقی نواحی قیام کنند وچند لحظه سکوت کنند. سپس حمید رضا نوربخش- مدیرعامل خانه موسیقی- به اجرای انفرادی استاد نور محمد درپور در برابر بیست هزار تماشاچی آمریکایی، چند سال پیش به مناسبت نام گذاری آن سال به نام حضرت مولانا اشاره کرد و گفت: اجرای استاد نورمحمد درپور چنان بود که همه را محو و محصور کرد. نوربخش همچنین به جایگاه رفیع زنده یاد استاد شاهمیرزامرادی وسلیمان مردادی اشاره کرد و از بی توجهی به این هنرمندان ابراز تاسف کرد.

همچنین محمدرضادرویش – دبیر جشنواره موسیقی نواحی آئینه دار – یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود . وی با اشاره به خصوصی بودن این جشنواره گفت: «پیش ازاین جشنواره های موسیقی ما توسط بخشهای دولتی مانند ارشاد وحوزه هنری برگزار می شد و ما چون بی همتی این دو دستگاه دولتی را طی این چند سال مشاهده کردیم، از یک سال ونیم پیش به واسطه آقای علی مغازه ای با آقای احسان رسول اف گفت وگوهای نخستین را آغازکردیم تا این جشنواره رادربخش خصوصی اجرا کنیم . آنچه دیدید ماحصل این گفت وگواست». محمدرضادرویشی افزود: «این جشنواره را آیینه دار نام گذاشتیم زیرا اساتید ما آیینه دار تاریخ وفرهنگ وادبیات شفاهی سرزمین ما هستند.»

دبیر جشنواره موسیقی آئینه دار تاکید کرد: «اجرای جشنواره در بخش خصوصی هیچ تداخلی با جشنواره های ارشاد ندارد. آقای علی مرادخانی نیز با برگزاری این جشنواره موافق است که این هم اتفاق مبارکی است . روز جمعه مراسم اختتامیه نخستین جشنواره آیینه دار برگزارشد. این جشنواره به همت احسان رسول اف ،مدیرگالری محسن به مدت سه روز از دهم تا دوازدهم مهرماه درسالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزارشد. حمید رضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی)، استاد محمدرضا شجریان (رئیس محترم شورای عالی موسیقی)، مجید سرسنگی (مدیرخانه هنرمندان) دراین مراسم حضورداشتند و اساتید موسیقی نواحی تندیس خودرا ازاستاد شجریان دریافت کردند.

فهرست نوازندگان موسیقی نواحی که در این جشنواره از آنها تقدیر شد به شرح زیر است: استاد لعل بخش بیگ (از چابهار)، استاد شیرمحمد اسپندار (ازبمپورایرانشهر)، استاد دین محمد زنگ شاهی، استاد نورمحمد درپور(از تربت جام)، خلیفه شاهمیر بلوچ مالداری، استاد ذوالفقارعسکری پور (از تربت جام)، زنده یاد غلامحسین سمندری (که به نمایندگی از ایشان پسرشان حسن سمندری تندیس ایشان رادریافت کرد)، استاد مرادعلی سالاراحمدی (ازتربت جام)، استاد حبیب الله قادر آتشکر (اززابل) و...

همچنین محمد عارف دهواری به نمایندگی ازگروه دراویش سراوان، علی محمد بلوچ نسب (چابهار)، محمد اسحاق بلوچ نسب (چابهار)، غلامحسین غفاری (تربت جام)، حسن سمندری (تایباد)، امیرگلیج (زاهدان)، علیم قادر آتشگر (زاهدان)، بهمن قادر آتشگر (زاهدان)، ابراهیم حدیدی (زاهدان)، رحمانی (سرحد بلوچستان)، حسین علی کوشا (تربت جام)، عیدوک رزمی (چابهار)، اسماعیل سهرابی (ایرانشهر)، حسین درویش (ایرانشهر)، گل آباد شکرزهی (ایرانشهر)، بلوچ نسب نسیم بلوچ (چابهار)، پیربخش ترمه (چابهار)، علی برمه (چابهار)، محمد جان سپاهی، امیرخسرو سیاهانی و استاد محمد رحمدل خواه (نوازنده سرنا از تربت جام) لوح تقدیر خود را از استاد شجریان دریافت کردند.
منبع: 
اختصاصی موسیقی ما
تاریخ انتشار : شنبه 13 مهر 1392 - 13:34

دیدگاه‌ها

یکشنبه 14 مهر 1392 - 17:02

چه کسی به اندازه استاد شجریان به فکر موسیقی هستن ؟ بدون شک هیچکس

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود محمد رضا شجریان از استادان موسیقی نواحی ایران تجلیل کرد | موسیقی ما