آلبوم پاییز بعد از تو با صدای حمید غلامعلی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
ضرابی: فقدان استاد شهناز داغ بزرگی بر دل دوستدارانشان نهاد
پس از انتشار تصنیف «رسم عاشقی»، در گفتگو با «موسیقی ما» عنوان شد:
ضرابی: فقدان استاد شهناز داغ بزرگی بر دل دوستداران ایشان نهاد
موسیقی ما – فرهاد ضرابی پس از انتشار تصنیف «رسم عاشقی»، در گفتگو با «موسیقی ما» درباره انگیزه ها و اهدافش از انتشار این تصنیف سخن گفت. این هنرمند که در حال تدارک و تولید آلبوم خود نیز هست در این گفتگو درباره فعالیت های آینده و در بدو انتشارش نیز توضیحاتی را ارائه داده که در ادامه می خوانید:

* جناب ضرابي کمي درمورد کاري که بتازگی منتشرکرده ايد می گویید؟ انگيزه شما ازتقدیم اين اثر به استادشهناز چه بود؟
بايدعرض کنم که «رسم عاشقي» حاصل شبانه هاي من با دوست عزيزم آقاي قوام است.و اما در مورد انگیزه ما، براستي فقدان شادروان استادجليل شهناز و حرمان اهل ذوق از وجودايشان داغ بزرگي رابر دل دوستداران موسيقي نهاد .من هم بعنوان کوچکترين اين طائفه مستثني ازين قاعده نبودم وخوش ميداشتم قدمي در راستاي اداي احترام به آن هنرمندبزرگ بردارم. آثار برجاي مانده از ايشان و شاگرداني که تربيت نمودبهترين يادگاراوست. ازخداي مهربان براي ايشان مغفرت ورحمتش را خواستارم وايضا دوام عافيت رابراي ديگراساتيد پيشکسوت موسيقي آرزومندم. براستي که وجودشان مغتنم وموجب دلگرمي است.

* این قطعه را «رسم عاشقی» نامگذاری کرده اید. در این مورد هم صحبت می کنید؟
هرکسي به تناسب روحيات، افکار وگاه حتي مرتبه دانش وفضيلتي که دارد ،گه گاه حالاتي برايش رخ ميدهد که ناخواسته وحتي ميتوان گفت ناخودآگاه است.من نام اين حالت را «آن هرکسي» ناميدم وبر اين باورم که اساسا اين احوال درقالب عبارت و بيان نميگنجد .مثلي است در عرب که بسيارپرمحتوا وشاهد اين مدعاست«مَن لَم يَذُق لَم يَدري». ميتوان گفت مترادف مضموني آن همان مثل است که در فارسي داريم «حلواي طنطناني تانخوري نداني». تکس ومحتواي اين تصنيف که شعر مولاناست بسيار برمن تاثير گذاشت تا آنجا که بهنگام ضبط نهايي وقتي به ضبط اين بيت رسيديم ؛ «زخمي که زند دستت بر عاشق سر مستت...» منقلب شدم. پوشيده نيست که اينهمه موجب ميشود تا حسي متفاوت نسبت به اين کارداشته باشم. اميدوارم موجب مسرّت وشادماني روح استاد شهناز وموردقبول وپسند اهل نظرنيز واقع شود . واماعنوان اثر،آنچه معمول ومتداول است آنست که نام قطعات موسيقايي را ازميان ابيات شعربرميآورند،هرچه فکرميکردم ميديدم عنواني که بيانگر صافي وجامع براي اين قطعه باشد را از درون واژه هاي مستعمل در ابيات،نميتوان برگزيد تا آنجا که «رسم عاشقي» بخاطرم رسيد وگمان ميکنم با مفاهيم ،معاني ومحتواي عرفاني اثرتناسبي تام برقرار کرده است.

* لطفادرباره فعاليت هاي هنري وآثاري که قصد داريد درآينده عرضه کنيد هم به ما توضيح دهيد؟
آثاربعدي ما در قالب آلبوم وبه سبک وسياقي متفاوت از آنچه عرضه شد انتشارخواهد يافت ،با کمک و توفیق خداوند. آنچه که ميتوانم دراين خصوص به شما بگويم آن است که درآلبوم آينده علاوه برآواز، آهنگسازي بعضي ازقطعات نيز توسط اين کمترين خواهد بود. اميدوارم با وجود مشغله و مشکلاتي که برسر راه دارم بتوانم درسال جاري اين آلبوم رامنتشرکنم.

* آيا در فعاليتهاي آينده نيز با همين گروه کار ميکنيد؟
خير توفيق همکاري با ايشان را ندارم اما با جمعي از زبده ترين وخوش ذوق ترين نوازندگان،مشغول آماده سازي کارها وتمهيد مقدمات هستيم.

* اگر قرار باشد درباره آثار و موسیقی مورد علاقه تان کمی توضیح بدهید، انتخاب هایتان معمولا چه نوع آثاری ست؟
تلاش کردم به همه نوع موزيکي درحد امکان گوش کنم ازموسیقی های هنری مثل؛باروک –بالتا -بل کانتو –بیگوئین -بغساوان- تا موزیک های پر رونق تری چون؛آلترنتیو راک -هیپ هاپ- آوانگاردجاز -بریت پاپ -دیکسیلند- راک اندرولز- بولوز- هوی متال- تا سبک هایی ازقبیل کنتیناس-کارتاژنراس-بیکوتسی -کنتروم-چاسو- که هریک بخشی ازموسیقی های سنتی ومحلی گوشه گوشه جهان هستندواقسام بسیاردیگر که با فرعیات آنها تقریبا ازشمارش خارج است. واقعا کاربسیار دشواري است وهرگزنمیتوان ادعایی دراین زمینه داشت .شاید بپرسيد دليل اين کارچيست؟ پاسخش روشن است ،بجاو لازم است که شما بعنوان يک موزيسين با موسيقي ساير اقوام وملل جهان بیگانه نباشيد.اما علاقه ام به تک نوازی های موسیقی خودمان است، تار و بیشتر سه تار.

* حرفی مانده؟
ضمن تشکرازحضرتعالي وتقدير از مجموعه وزين موسيقي ما، چيزي که ميخواهم عرض کنم شايد تناسبي به موضوع بحث ما نداشته باشد اما بي گمان بي ارتباط هم نيست چراکه براستي اين يک معضل بزرگ براي جامعه فهيم وفخيم ايران باآن تمدن وبخصوص با اينهمه تعاليم عالي که ازبزرگان دين به ما رسيده محسوب ميشود وآن اينست که؛متاسفانه بزرگان اين سرزمين چه در عرصه هنر وچه در عرصه هاي گوناگون فرهنگ مغفول ويا گاه مقهور واقع شده اند! جاي بسي تامل وجاي صد فسوس وهزار دريغ است که تا بزرگي را از دست ميدهيم تازه يادمان ميفتدکه چنين کسي درميان مابوده! وآنگاه کوس جانبداري و فرياد طرفداري از او را برميآوريم. بسياربجا و بايسته است در رفع اينگونه نادرستي ها که انجام آن ازبديهيات امورانساني واوليات مسايل اخلاقي است همت گماريم . رفع اينگونه مسايل حقا سعي وکوشش ميطلبد. مردم ومتن جامعه وظيفه اي دارند ازسويي وليک از ديگرسو مسئولان وصاحب منصبان وظايفي بس مهمتر را عهده دارند،کلام حضرت مولا «ع» را بعنوان حُسن ختام يادآورميشوم «النّاسُ علي دينِ مُلُوکِهِم»يعني؛مردم همانگونه اند که صاحبان مناصب ومسئولان هستند. اين کمترين همينجا از مردم ومسئولان عاجزانه ميخواهم که توجه بيشتري را معطوف اين مسايل نمايند چرا که پاسداشتن ودانستن قدر هنرمند، حرمت انگاشتن وپاسداري از فرهنگيست که دراصل صاحب آن خودماييم. اما گاه کمترين بهره را از آن برده ايم ومتاسفانه به نام ما بوده وبرکام اغيارخوش نشسته است. «ترسم آزرده شوي،ورنه سخن بسيار است...». با آرزوي سلامتي و شادکامي براي همه مردم اين سرزمين که بهترين انسانها وپاک ترين مردمانند.
منبع: 
اختصاصی موسیقی ما
تاریخ انتشار : یکشنبه 6 مرداد 1392 - 00:13

برچسب ها:

دیدگاه‌ها

یکشنبه 6 مرداد 1392 - 13:16

جامعیت علمی و ادبی و فخامت کلام و صلابت دیدگاه هنری فرهاد ضرابی خراسانی عزیز ستایش انگیز است. خداوند ایشان را که از خاندان محترم و معزز اوتاد فرهنگ و ادب خراسان بزرگ هستند و پدربزرگ گرانقدرشان از استوانه های علم و دایی ایشان از دانشمندان بزرگ مرکز، محقوظ بدارد

چهارشنبه 25 دی 1392 - 03:44

هزار افرین به فرهادعزیزبا این ذوقی که در بیان مطالب داره

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود ضرابی: فقدان استاد شهناز داغ بزرگی بر دل دوستداران ایشان نهاد | موسیقی ما