جشنواره ملی موسیقی خلاق
 
کنسرت قاف - فرهاد فخرالدینی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
 شهرام ناظری
گفتگو با نامزدهای دریافت تندیس «اولین جشن سالانه موسیقی ما»:
شهرام ناظری: هر قدمي در زمینه موسيقی جدی ارزشمند است
موسيقي ما- لي لا رضايي: كسب تمامي آراء بزرگترين نظر سنجي سايت موسيقي ما شايد نتواند شايستگي حد و اندازه شواليه آواز ايران را داشته باشد اما همين كه در ميان جوانهاي اين عرصه حضور داشته باشد كافي است تا اعتبار اين نظر سنجي را تضمين كند.استاد شهرام ناظري مابين هنرمنداني كه در بخش اجراي زنده  در بخش موسيقي سنتي مطرح شده بودند، مانند هميشه گزينه اول خيلي از هنرمندان، كارشناسان و مردم بوده است تا بار ديگر بر صدر نشيند .با هنرمند سالهاي هميشه موسيقي ايران و شواليه  تكرار ناشدني تاريخ موسيقي گفت و گو كرده ايم:
 
  • از اینکه از سوی مردم و کارشناسان  بیشترین رای را در بخش بهترين اجراي كنسرت موسيقي سنتي به دست آورده اید، چه حسی دارید؟
در جامعه اي كه مقوله هاي هنري بر مبناي هيچ شروع مي شود شايد بتوانيم بگوييم چنين چيزي در چنين شرايطي بهتر از هيچ است. به هر حال قدمي در زمينه موسيقي برداشته شده است و هر مقوله اي كه به همت موسيقي دانان برجسته كشوربرداشته شود و درآن بحث موسيقي مطرح باشد، قدم ارزشمندي است، اما براي پيشبرد روند موسيقي هنوز خيلي راه است.
 
 
  • *به نظر شما چه فرق هایی میان  نتایج به دست آمده در بخش کارشناسی با بخش رای گیری مردمی وجود دارد؟  (درواقع اهمیت و اعتبار کدام بیشتر است؟)
به نظر من هر دوي اينها مهم هستند، هر كدام از يك بعد حائز اهميت است. در يك نظر سنجي هر دو بخش را بايد لحاظ كرد. ولي به قول خيلي از دوستان قضاوت اصلي در انتها با مردم است. اين بدان معني نيست كه نظر كارشناسان نبايد باشد و فقط به نظر مردم اكتفا كنيم بلكه همانطور كه گفتم هر دو در كنار هم لازم هستند.  بحث كارشناسي اگر وجود نداشته باشد امكان افت و سقوط ارزشهاي هنري به وجود خواهد آمد، هر چند در مجموع  قضاوت اصلي به عهده اجتماع و تاريخ است.
كاري كه سالها به شكل درست و ريشه اي انجام بگيرد و كارشناسانه توليد شود، قطعا توجه كارشناسان و مردم را نيز جلب مي كند. هنرمند واقعي را با يك سيل آب نمي برد. در حقيقت طوري كار مي كند كه حداقل بتواند در جهت ارتقاء  جامعه خودش تاثيرگذار باشد.
 
  • *برگزاری همچین نظرسنجی‌ها و جشن‌های چه تاثیراتی در موسیقی كشورما خواهد داشت؟
در محيطي كه موسيقي ارزش واقعي خود را از دست داده ، و به موسيقي به عنوان يك مقوله جدي فرهنگي و نياز اجتماع نگاه نمي شود طبيعي است كه هر نوع نظرسنجي و نظرخواهي كه باعث مطرح كردن موسيقي باشد ، قطعا بي تاثير نخواهد بود.
 
  • *به جز خودتان کدام نامزد دیگر را شایسته برترشدن در این شاخه می‌دانید؟
آن دسته از هنرمنداني كه آموزش ديده نسل قدما بوده اند، آنها را موجه مي دانم. متاسفانه بعداز انقلاب به دليل نبودن برنامه ريزي به دليل عدم وجود خط مشي درست در روند آموزش موسيقي  وتضعيف تفكر هنري  به ندرت شاهد به وجود آمدن هنرمندان دسته اول و صاحب سبك بوده ايم.
 
  • در دهه اخر شاهد اين هستيم كه مردم به اواز توجهي ندارند و به بخش ريتميك بيشتر توجه نشان مي دهندو نظرتان در اين باره چيست؟
آواز دچار يك ركود و پسرفت شده است از طرفي تقليد و شبيه خواني ضربه هاي بسياري را بر پيكره آواز واردكرده است و از طرف ديگر آواز ايراني تحت تاثير محيط با وارد شدن لحن هاي عربي وتزريق  فضاي نوحه خواني در جان آواز و به وجو آمدن بازار تقليد و شبيه خواني  آواز ايراني به لبه پرتگاه رسيده كه اگر توسط كارشناسان واقعي موسيقي از نظراسيب شناسي بررسي نشود ، همين فضا به نسل بعد هم منتقل خواهد شد . در اين صورت مشكلات بسياري به وجود خواهد آمد و اوضاع از اين كه هست بدتر خواهد شد تا آنجا امكان داردشاهد از بين رفتن هنر آواز در آينده باشيم.
منبع: 
اختصاصی سایت موسیقی ما
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 اردیبهشت 1392 - 15:33

دیدگاه‌ها

سه شنبه 24 اردیبهشت 1392 - 17:35

درود بر استاد شهرام ناظري عزيز

شنبه 28 اردیبهشت 1392 - 18:50

مردبزرگ واسطوره ای صحنه های بزرگ

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود شهرام ناظری: هر قدمي در زمینه موسيقی جدی ارزشمند است | موسیقی ما