جشنواره ملی موسیقی خلاق
 
کنسرت قاف - فرهاد فخرالدینی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
«قرار عاشقی» در حراست ارشاد
گفت‌‌و‌گو با حسین زمان درباره آلبوم جدیدش که در انتظار مجوز ارشاد است
«قرار عاشقی» در حراست ارشاد
مجید رئوفی: حسین زمان از نسل اول خوانندگان پاپ بعد از انقلاب است که پس از مدتی دوری از عرصه موسیقی، دوباره به جمع حاضران بازگشته و این روزها ترانه‌های او از شبکه‌های مختلف رادیو پخش می‌شوند. البته خود او نمی‌پذیرد که از جامعه موسیقی دور بوده و در این مدت کم کار شده. او می‌گوید حدود دو سال پیش، آلبوم «قصه نگفت» را به بازار عرضه کرده و به صورت میانگین سالی یک آلبوم را به بازار ارائه کرده است. اما کیست که نداند او نسبت به سال‌های پایانی دهه هفتاد بسیار کم کارتر شده است. او در کیش سکونت دارد و مشغول تدریس در دانشگاه این جزیره است اما همچنان با اهالی موسیقی و استودیوها ارتباط دارد و روابطش با سروش و صداوسیما هم بسیار بهتر شده است. اما ظاهراً این بار آلبوم جدید او به نام «قرار عاشقی» در راه انتشار به مشکلاتی برخورده است. زمان می‌گوید حراست ارشاد، با انتشار آلبوم موافقت نکرده و انتشار آن را منوط به حذف یک قطعه می‌داند و این در حالی است که سروش و واحد موسیقی صدا و سیما تاکنون مشکلی با ارشاد نداشته‌اند.

آقای زمان از آلبوم جدید بگویید که مدت‌هاست اعلام کرده‌اید به زودی به بازار می‌آید.
این آلبوم از تولیدات سروش است و قبل از انتشار، قطعاتی از این آلبوم، به مرکز موسیقی صدا و سیما داده شده و به صورت متوالی از رادیو پخش می‌شود. مراحل گرفتن مجوز اشعار و آهنگ‌ها از ارشاد هم با موفقیت انجام شده و سروش حدود سه هفته پیش، کد کتابخانه اثر را هم دریافت کرده است. منتظر شماره مجوز بودیم که از طرف حراست ارشاد اعلام شد که نمی‌توانیم مجوز این آلبوم را صادر کنیم.

مشکل چیست؟
مشکل به یکی از قطعات آلبوم به نام «لالایی» بازمی‌گردد که از زبان یک مادر شهید است و من هم این ترانه را با همین نیت خوانده‌ام؛ آهنگی بسیار ملایم و لطیف است که شعرش را عبدالجبار کاکایی سروده و ملودی‌اش هم متعلق به آقای قدیانی است.

چه ایرادی به این قطعه گرفته‌اند؟
هیچ ایرادی به موسیقی و ترانه این قطعه نگرفته‌اند. عرض کردم که مجوز شعر و آهنگ از دفتر موسیقی اخذ شده اما ظاهراً به حضور یکی از عواملی که در تولید این قطعه نقش داشته، ایراد گرفته‌اند.

این شخص که نمی‌تواند عبدالجبار کاکایی باشد. درست است. پس به آقای قدیانی ایراد گرفته‌اند.
بله. می‌گویند ایشان اجازه کار ندارد. آقای قدیانی می‌گوید همکاری‌هایی با خواننده‌های خارج از کشور داشته‌ام...

خب خیلی از ترانه‌سراها و آهنگسازان مقیم داخل هستند که با آن سوی آب همکاری می‌کنند.

بله. با این حال، من اساساً با اصل این قضیه مشکل دارم و به آن اعتراض می‌کنم. مگر می‌توان برای یک هنرمند جغرافیا تعیین کرد. کسی نمی‌تواند برای کس دیگری تعیین تکلیف کند که در چه جغرافیایی کار کند.

خب اگر قرار باشد این ترانه حذف شود و آلبوم مجوز بگیرد که مشکل حل می‌شود.
من نمی‌توانم در این باره تصمیم بگیرم. این اثر متعلق به سروش است و آن‌ها باید تصمیم بگیرند.

یک نکته دیگر وجود دارد. تا امروز نشنیده بودیم که اثری از سروش برای کسب مجوز به ارشاد فرستاده شود. به ویژه بعد از جدال ارشاد و حوزه هنری اعلام شد که تفاهم جدیدی میان صدا و سیما و ارشاد به وجود آمده و تمام آثار صدا و سیما با مجوز این سازمان می‌توانند منتشر شوند.
بله. تاکنون از این جهت مشکلی ایجاد نشده بود وکارهایی که مورد تأیید مرکز موسیقی صدا و سیما قرار می‌گرفت، مجاز تلقی می‌شد. ضمناً الان مشکل دفتر موسیقی ارشاد نیست. دوستان با حسن نیت، مجوز آثار را صادر کرده‌اند ولی ظاهراً حراست با این موضوع مشکل دارد.

راستی در این آلبوم با چه هنرمندانی همکاری کرده‌اید؟
این آلبوم هشت قطعه دارد که آهنگساز چهار قطعه دکتر چراغعلی است، تورج شعبانخانی، بهروز صفاریان، امیر قدیانی ومیثم مروستی هم هرکدام، یک قطعه ساخته‌اند که تنظیم قطعه آقای شعبانخانی را بهارم دهقانیار انجام داده است. اشعار این آلبوم هم از عبدالجبار کاکایی، یغما گلرویی، افشین یداللهی و مرحوم رهی معیری سروده‌اند.
منبع: 
خبرآنلاین
تاریخ انتشار : چهارشنبه 4 دی 1387 - 00:00

برچسب ها:

دیدگاه‌ها

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:34

این مشکل برا همه هست

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود «قرار عاشقی» در حراست ارشاد | موسیقی ما