جشنواره ملی موسیقی خلاق
 
کنسرت قاف - فرهاد فخرالدینی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
سرانجام مردم با گلپا هم‌خوانی کردند؛ سر مزارش اما
وداع با مردی که از ساده‌ترین طبقه‌ی اجتماعی آمد و به جلال سلطانی رسید
موسیقی ما- مراسم تشییع پیکر مرحوم اکبر گلپایگانی خواننده پیشگام موسیقی ایرانی صبح روز سه‌شنبه شانزدهم آبان با حضور تعدادی ازهنرمندان و هنردوستان در قطعه‌ی هنرمندان بهشت زهرا (س) در حالی برگزار شد که آثار ماندگار این خواننده‌ی پیش‌کسوت از بلندگوها پخش می‌شد و مردمی که برای بدرقه‌ی او آمده بودند، با این صدا هم‌خوانی می‌کردند. این همان آرزویی است که گلپا طی دهه‌های اخیر داشت؛ این‌که روزی بخواند و مردم با او هم‌خوانی کنند؛ اما این امر هیچ‌گاه برای او محقق نشد تا سرانجام وقتی قرار بود زیرِ خروارها خاک بخوابد. در این مراسمِ یارِ قدیمی گلپا، ایرج نیز حضور داشت و چهره‌ی غم‌زده‌اش از دردی می‌گفت که هجر یار نصیبش کرده است. ایرج برای یارِ قدیمی‌اش چند قطعه خواند و علاوه بر او، محمد معتمدی، سالار عقیلی، محمد گلریز، مصطفی راغب نیز به یادِ او چند لحظه‌ای خواندند. 

حسین خواجه امیری (ایرج) هم در این مراسم ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت اکبر گلپایگانی گفت: « خیلی حالم خوب نیست. من و او ماندیم و خواندیم. من به دوستی با گلپا افتخار می‌کنم. او خواننده ‌ی بود که بسیار خوب می‌خواند و با صدای گرمی که داشت شعرهای خوبی را هم می‌خواند و من بسیار خوشحالم از دوستی با این هنرمند بزرگ.»
 
وی در بخش پایانی صحبت‌های خود به اجرای یک قطعه آوازی پرداخت.
 
فضل‌الله توکل نوازنده پیشکسوت موسیقی ایرانی که سابقه‌ی هم‌نوازی با صدای او را داشته است از اکبر گلپایگانی به عنوانِ هنرمندی بی‌جانشینی یاد کرد که حالا به سوی عرش کبریایی پرواز کرده است: «گلپا هنرمندی است که نامش در موسیقی ایران جاودان خواهد شد. سال ۱۳۳۶ آقای گلپایگانی به اتفاق علی تجویدی و مرتضی محجوبی به منزل ما آمدند، در آن زمان من ۱۵ سال داشتم و اکبر ۲۵ ساله بود. او در آن دیدار قطعه‌ای را اجرا کرد که همه‌ی ما مبهوت مانده بودیم که این چه صدایی است؟ من از آن زمان تا به امروز با اکبر گره خوردم، دوستی‌ای که ۶۶ ساله شده و آثارمان هم خوشبختانه مورد استقبال قرار گرفت. به هر حال هرچه از او حرف بزنم کم است چون او فخر موسیقی ما بود.»
 
مصطفی راغب خواننده موسیقی پاپ هم ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت اکبر گلپایگانی گفت: « در ابتدا تسلیت عرض می‌کنم، خدمت خانواده بزرگوار استاد گلپا و شما مردم که با صدای زیبای خود اثر او را همخوانی کردید. من از بزرگواری و بزرگ منشی و قلب بزرگ او هر چه بگویم کم گفتم. او دست جوانان زیادی را گرفت و تشویق می‌کرد. سعادت داشتم در محضر او باشم و کوهی از انسانیت را در او دیدم.»
در ادامه مردم یکی از قطعات قدیمی «گلپا» را با راغب همخوانی کردند.
علیرضا میرعلی‌نقی پژوهشگر موسیقی ایرانی هم در این مراسم گفت: «مرحوم گلپایگانی هنرمند خلاقی بود که شیوه خوانندگی و زندگی هنری‌اش بی‌نیاز از نام استاد بود. او فراتر از یک هنرمند بزرگ بود که می ‌ینید مراسم تشییع پیکرش همانند مرحوم تختی و فردین در حال برگزاری است. او یک خواننده مردمی و فنی بود که کمتر کسی را همانند او می‌شناسیم. او از ساده‌ترین طبقه اجتماعی برآمد و با عشق شدید مردم به جلال سلطانی رسید. او انسانی نیک بود که نیکوتر می‌شد. او جاودانه است و به اعتقاد من نام گلپا خودش به تنهایی اعتبار است که نیازی به هیچ لقبی ندارد. به اعتقاد من امثال گلپا به این موسیقی اعتبار می‌دهند و یادمان نرود که در هنر موسیقی سنت همیشه غالب و اصالت همواره روح است. روح بدون تاریخ است و به نظرم گلپا چنین شخصیتی داشت که سنت آواز را زیر و رو کرد و از نو ساخت. باید از مرحوم گلپایگانی ساده‌زیستی و مردم‌داری را بیاموزیم که همواره به پای‌بندی بر اصول پافشاری می‌کرد. او بدون کوچکترین عوام‌فریبی خود را میان مردم جاودانه کرد. او در انتخاب اشعارش همواره عشق و میهن‌پرستی را مدنظر قرار می‌داد و محتوای اشعارش را با تمام احساسات می‌خواند. او هیچ واژه‌ای را بی‌تفاوت نمی‌خواند. به افتخارش دست بزنید.»
 
پس از صحبت‌های میرعلی‌نقی، محمد معتمدی خواننده موسیقی ایرانی نیز یکی از قطعات مرحوم گلپایگانی را برای حاضران در مراسم اجرا کرد.
 
پس از صحبت‌های وی سالار عقیلی هم به اجرای قطعه دیگری پرداخت.
 
گیتا گرایلی برادرزاده همسر مرحوم گلپایگانی هم به نمایندگی از خانواده این هنرمند پیشگام متنی را در تجلیل از علاقه‌مندان این خواننده قرائت کرد.
حسن گلپایگانی (برادر گلپا) از کسانی که در مراسم حاضر شدند، تشکر کرد و قطعه‌ای خواند و محمود گلپایگانی (برادر دیگر گلپا) گفت:‌ دست کسانی که به مراسم برادرم آمدند را می بوسم. ما رسم داریم وقتی یکی از عزیزان خود را به خاک می سپاریم دو بیت آواز می خوانیم و اکنون برادرم محمد گلریز دو بیت آواز می‌خواند.
 
محمد گلریز خواننده و برادر مرحوم گلپایگانی هم در پایان مراسم ضمن قدرداتی از حضور پرشور مردم در مراسم تشییع پیکر برادرش توضیح داد: «آقای گلپایگانی یکی از ارادتمندان مولا علی بود که من به جهت این عرض ارادت قطعاتی را با این مضمون می‌خوانم.»
 
 
مراسم یادبود مرحوم گلپایگانی روز پنجشنبه از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در مسجد جامع شهرک غرب برگزار می‌شود.
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 آبان 1402 - 13:09

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود وداع با مردی که از ساده‌ترین طبقه‌ی اجتماعی آمد و به جلال سلطانی رسید | موسیقی ما