گفتوگوی «موسیقی ما» با شاعر برجستهای که این روزها موسیقی برایش دغدغهی مهمی شده
شمس لنگرودی: «موسیقی» همیشه عشق اول من بوده است
موسیقی ما - «من نگران هیچ چیز نیستم جز زندگی. هیچچیز جز خود زندگی اهمیتی ندارد؛ وقتی مرگ روبهروی آدم قرار دارد. هر کاری که ما انجام میدهیم شوخیِ ادامهی زندگی است.» این را «شمس لنگرودی» میگوید، شاعر، نویسنده، محقق و پژوهشگری که همین نگاه را میتوان در آثارش مشاهده کرد و تلاش برای ترسیم فضایی روشن با لحن صمیمیو شفاف و البته آن نگاه عاشقانه به هستی. او در زندگیاش کارهای زیادی کرده و همهشان هم تاثیرگذار بودهاند؛ برای مثال مجموعه چهار جلدی «تاريخ تحليلی شعر نو» در تاريخ ادبيات معاصر ما یگانه است. او اما به هیچکدام از اینها توجهی ندارد، به قضاوتِ مخاطب هم. همواره کاری کرده که دوست داشته و به قولِ خودش خواسته تا با آن نیازِ عاطفیاش را برآورده کند: « هرچه نوشتم و هرچه شعر سرودم برای دل خودم بود و بههمیندلیل شعرهایم برای مردم اثرگذار و الهامبخش است.» او حالا مدتی است که اشعارش را میخواند و منتشر میکند، همین حالا هم مشغول آماده کردنِ مقدماتِ یکی – دو آلبوم است. به همین بهانه با او به گفتوگو نشستهایم.
- شما از جمله شاعرانی هستید که چند دفتر از اشعارتان را به صورت دکلمه منتشر کردهاید؛ اما مدتی است که بخشی از آنان را به شکلِ آواز نیز ارایه میدهید. ابتدا توضیح میدهید که پیشتر دکلمهی اشعار را با چه هدفی انجام میدادید و حالا به چه دلیل به سمتِ فعالیتهای موسیقایی روی آوردید؟
- و بعد آن را به شکلِ موسیقایی ارایه دادید.
- شما به این نکته اشاره کردید که سالهای بسیاری مشغول فعالیت در حوزهی موسیقی بودهاید. چرا این هنرتان پیشتر بروز پیدا نکرد. نگران برخوردِ مخاطبی بودید که شما را به عنوان شاعری نامدار میشناخت؟
- با این اوصاف نگرانِ این مساله هم نیستید که آثار موسیقاییتان با چه برخوردی از طرف مخاطب مواجه میشود؟
- شما بیشتر از اشعار خودتان در آثارتان بهره میگیرید.
- ترانهنویسی برایتان کاری است جدی؟
- از آشنایی خودتان با موسیقی میگویید؟ ما در گفتوگوی قبلی که با شما داشتیم به این مساله اشاره کردید که آاشناییتان با موسیقی بیشتر ذوقی بوده است تا علمی.
- بیشتر چه موسیقیای گوش میدهید؟
- به خوانندگان دیگر هم اجازه میدهید تا از اشعارتان به عنوان ترانه استفاده کنند؟
- کدام قطعهای که از اشعار شما استفاده شده را بیشتر دوست داشتهاید؟
- و بالاخره اینکه نظرتان را به عنوان یک شاعر دربارهی همنشینی شعر نو و موسیقی سنتی میگویید؟
منبع:
اختصاصی موسیقی ما
تاریخ انتشار : یکشنبه 29 دی 1398 - 19:20
افزودن یک دیدگاه جدید