گفتوگو با «شهرام ناظری» درباره آهنگ «سواران صبح امید» در جام جهانی 1998؛
در تولید اثری برای تیم ملی، کیفیت بیش از ژانر موسیقی اهمیت دارد
موسیقی ما - راهیابی به جام جهانی 1998 فرانسه با مسیر پرفراز و نشیبی همراه بود آنگونه که این صعود در تاریخ فوتبال و حافظه مردم ما به نوعی دیگر نقش بسته است. آن روزها هنوز فدارسیون جهانی فوتبال از تیم های شرکت کننده آهنگی درخواست نمی کرد تا همراه خود به جام جهانی بیاورند و همچنین این مساله آنقدر بکر و ارزشمند بود که اگر هنرمندی در جهت حمایت از تیم ملی فوتبال کشورمان برمیآمد روحیه تیم فوتبالمان را بالابرده بود. درجام جهانی 1998 فرانسه بعد از برگزاری بازیهای ایران چند بار کلیپی از صداوسیما پخش شد که در آن شهرام ناظری در دستگاه های همایون وچهارگاه آواز میخواند و روحیه شکست ناپذیری را ترویج مینمود. این کلیپ با تصاویری از سمبلهای ایرانی و روح حماسی آواز چهارگاه تنها چندبار پخش شد اما اولین اقدام خودجوش جامعه موسیقی در حمایت از روزش ملی را رقم زد. در این خصوص با شهرام ناظری شوالیه آواز ایران گفتگو کرده ایم.
- • در خصوص آوازی که در سال 1998 برای همراهی تیم ملی فوتبال ایران خواندید، بفرمایید که متاسفانه چرا بیش از چندبار از صداوسیما پخش نشد؟
- • آیا ژانر موسیقی تولید شده برای ارائه به همراه تیم ملی فوتبال در جام جهانی لزوما باید از ریشه موسیقی اصیل و سنتی ایران باشد و یا موسیقی ژانر پاپ نیز می تواند برای ارائه موسیقی کشورمان در مجامع جهانی استفاده کرد؟
- • در سال گذشته بارها در میادین ورزشی حاضر شدید یا در جهت حمایت کاری را صورت داداید و حتی به اجرای آواز پرداختید، ضمنا در بزرگداشت جهان پهلوان تختی در سالن کشتی از شما تقدیر شد. با توجه به تقدیر از شما و حضورتان در عرصه های ورزشی، فکر می کنید چقدر موسیقی می تواند در ورزش دخیل باشد و آیا همراهی موسیقی و ورزش به بیان خوبی منجر میشود که خوانندگان طراز اول به ورزش توجه نشان بدهند؟
- • فکر می کنید چرا مدیران و صاحب منصبان فرهنگی فدارسیونهای ورزشی حاضر نیستند از افراد شناخته شده و شاخص در تولید موسیقی کمک بگیرند و یا فراخوان بدهند و از همه دعوت به همکاری کنند؟
- • امروزه برای تولید اثر موسیقی برای جام جهانی فوتبال اغلب از وجود اسپانسرها بهره می برند و شاید بتوان گفت که اثری که آن سالها خواندید به صورت داوطلبانه از سوی شما و با توجه به علاقه شما صورت گرفته است. آیا عدم ارائه کار داوطلبانه در این روزها از جانب شما به علت نبود شعر مناسب، آهنگ خوب و یا عدم حمایت و توجه و قدردانی مجامع فرهنگی ورزشی است؟
- • چرا در نگاه مدیران فرهنگی کشومان موسیقی ملی ما جزویی از میراث فرهنگی محسوب نمیشود که اتفاقا باید در جهت گسترش آن در مجامع جهانی بکوشیم؟
- • آیا به حمایت دولت و ارگانهای دولتی در حمایت از موسیقی ملی و ارائه آن در مجامع بین المللی اعتقادی دارید؟
منبع:
روزنامه فرهیختگان
تاریخ انتشار : یکشنبه 25 خرداد 1393 - 16:15
افزودن یک دیدگاه جدید