برنامه یاد بعضی نفرات
 
پنج تصنیف از استاد اسماعیل مهرتاش
امتیاز: 
5

امتیاز : 100.0/100
تعداد رأی: 4
( امتیاز : 100.0/100 - 4 رأی)
(4 رأی)

خواننده: 
علی اصغر بهمنی
آهنگساز: 
هوشنگ فراهانی
تنظیم کننده: 
هوشنگ فراهانی
نوازنده ها: 
تار و تارباس و سه‌­تار: هوشنگ فراهانی / سنتور و تمبک: علیرضا جواهری / کمانچه: فرشاد صارمی٬ سینا جهان آبادی / فرهاد زالی: نی / افشین خلج: دف و دایره
انتشارات: 
ماهور
فصل انتشار: 
زمستان
ماه انتشار: 
دي
سال انتشار: 
1392
توضیحات: 
اسماعیل مهرتاش در سال ۱۲۸۳ در تهران متولد شد. وی از شاگردان درویش خان بود و پس از مدتی به مدرسه‌­ی عالی موسیقی و به محضر علینقی وزیری راه یافت. مهرتاش در سال ۱۳۰۵همراه با ادیب خوانساری «جامعه‌ی باربُد» را تأسیس کرد که شامل کلاس‌هایی برای آموزش تار،آواز،فن بیان و بازیگری بود. او بیش از چهارصد آهنگ برای نمایش‌ها،پیش‌پرده‌ها و همچنین ترانه و تصنیف ساخت و برای ضبط صفحه به قاهره و بغداد مسافرت کرد. فعالیت هنری وی در جامعه‌ی باربُد تا سال ۱۳۵۷ ادامه یافت و هنرمندانی چون عبدالوهاب شهیدی، محمدرضا شجریان،محمد منتشری، برادران وفایی، ملوک ضرابی، ملکه حکمت شعار، بهرام سیَر و بسیاری دیگر از شاگردان مکتب وی بوده‌­اند. شیوه‌ی آموزش مهرتاش بر اساس برداشت شخصی وی از موسیقی ایرانی بود که شامل ردیفی است که هم اکنون به نام «ردیف آوازی استاد اسماعیل مهرتاش» موجود است. او در سال ۱۳۵۹ بدرود حیات گفت.

بازسازی این اثر بهانه‌­ای است برای یادآوری سبک و سیاق مهرتاش و نواختن دوباره‌ی آن برای نسل جدید که بی گمان دستِ زمان خطوطِ روشن موسیقی کهن را همراه با ریشه‌هایش کم‌رنگ‌تر کرده و همچنین برای معرفی هنرمند گرامی علی اصغر بهمنی که دل در گرو سنت و فرهنگ آوازخوانی اصیل ایران دارد.

علی‌اصغر بهمنی در سال ۱۳۴۵ در مسجد سلیمان متولد شد. اشتیاق به هنر آواز در همان اوان نوجوانی وی را به محضر اساتید آواز کشاند و تحصیل هنر آواز را نزد هنرمندانی چون رامبد صدیف و جعفر جعفریان آغاز کرد و سپس به محضر رضوی سروستانی، دکتر عمومی و محمد طاهرپور(طاهر زاده) راه یافت. وی همچنین در این مسیر از آموزش‌های استاد محمدرضا لطفی بهره‌ی فراوان برده است. امیدوارم این اثر بتواند نگاهی تازه به آثار استاد اسماعیل مهرتاش داشته باشد که به انصاف می‌توان گفت از شایسته‌ترین آموزگاران هنر و از برجسته‌ترین تصنیف‌سرایان نیمه‌ی اول قرن حاضر بوده است و شیوه‌ی شخصی وی همواره می‌تواند سرمشق هنرمندان جوان این عرصه باشد.  
 
هوشنگ فراهانی
پاییز ۱۳۹۲
مظالب مرتبط : 

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
8 + 5 =

Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.




دانلود پنج تصنیف از استاد اسماعیل مهرتاش | موسیقی ما