شامگاه پنچشنبه در موزه موسیقی
بزرگداشت زنده یاد فرید سلمانیان برگزار شد
موسیقی ما- ندا انتظامی : بزرگداشت زنده یاد فرید سلمانیان؛ مدیر و کارشناس موسیقی با عنوان یاد دوست از سوی موزه موسیقی پنجشنبه 4شهریورماه برگزار شد.این مراسم با حضور هنرمندان، اساتید موسیقی، مسوولان موسیقی، اعضای خانه موسیقی و خانواده زنده یاد فرید سلمانیان به مناسبت گرامیداشت سالگرد ایشان در موزه موسیقی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موزه موسیقی، سید عباس سجادی که اجرای این مراسم را برعهده داشت، ضمن خیر مقدم به میهمانان گفت: «از هرکسی که نام این مرحوم را شنیده ام با نیکی همراه بود».
علی مرادخانی، مدیر موزه موسیقی در این مراسم با اشاره به همکاری با فرید سلمانیان در مرکز موسیقی گفت:«زنده یاد سلمانیان از سال 1369 به عنوان مدیر واحد نظارت و ارزشیابی واحد سرود و آهنگ های انقلابی با ما همکاری داشت که همکاری داشت که از این سال ها به نیکی یاد می کنم. سراسر وجود سلمانیان برای دیگران مفید بود و قلبش برای دیگران می تپید. او می خواست که کمکی شایسته برای دیگران باشد.»
مدیر اسبق مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت:«سلمانیان از سال 1369 تا سال 1383 در مرکز موسیقی بود، دورانی که موسیقی شاهد نواسانات و تحولات مختلفی بود. در آن دوره موسیقی سنتی حاکم بود، اما در سالهای 1375- 1376 فضای اجتماعی به سمت موسیقی پاپ و ژانرهای دیگر موسیقی کشور متمایل شد.»
مراد خانی با اشاره با فعالیت قابل توجه هنرمندان جوان عرصه موسیقی پاپ به نقش زنده یاد سلمانیان اشاره کرد و افزود:«در آن فضا جوانان جویای نام زیادی تقاضای دریافت مجوز داشتند، به همین دلیل فضا دگرگون بود و در این حالت در فضای نظارتی تغییراتی نیز دیده می شد.در این شرایط فرید سلمانیان آرامش خود را از دست نمی داد و باهنرمندان جوان و پرشور به گفت وگو می نشست،فضایی که امروز کم داریم و به ندرت دیده می شود.
مدیر موزه موسیقی با اشاره فضای نظارتی آن سالها و دشواری هایی که وجود داشت افزود:«داود گنجه ای هم در آن دوران در کنار سلمانیان بود. از آنجایی که نه گفتن و پاسخ رد به هنرمندان پرشور جوان دشواراست، در فضای نظارتی یک تلخی حاکم بود اما این دو بزرگواربه گونه ای با هنرمندان رفتار می کردند که نه تنها آنها دلگیر نمی شدند بلکه تلاش می کردند تا به نتیجه برسند.»
مرادخانی با اشاره به حسن خلق سلمانیان گفت:« این جلسه یادآور یک دوست خوب است، شخصی که در فرهنگ کشور موثر بود. معمولا کسانی که در عرصه فرهنگ تلاش می کنند باید در آخر پاسخ گو باشند. ما در این مراسم یاد یک دوست را گرامی داشتیم، دوستی که حق شناس و حق دوست بود.»
سید عباس سجادی در ادامه مراسم «یاد دوست» به ناشران موسیقی حاضر در مراسم اشاره کرد و گفت:« دوستان ناشر می گویند که ما با نگرانی در جلسات برای دریافت مجوز حضور پیدا می کردیم و مرحوم سلمانیان با اعتماد با ما صحبت می کرد و در ما اطمینان ایجاد می کرد، اطمینانی که باعث می شد ما مشتاقانه کارهای بعدی خود را عرضه کنیم.»
در ادامه مراسم از دکتر زهرا قویدل همسر این مرحوم دعوت شد که سخنرانی کند. او با یاد ایام گذشته و فعالیت های انقلابی این مرحوم به شخصیت کامل او اشاره کرد و گفت:«زمانی که در محل کار بود، خانه را فراموش می کرد، زمانی هم که در خانه بود، کار را فراموش می کرد و هرجا که بود فکر و ذهن اش مختص همان کار بود.»
قویدل در ادامه سخنان خود سلمانیان را فردی دلسوز خواند و سخنان خود را با شعری از این مرحوم به پایان برد.
سید عباس سجادی در ادامه مراسم به این نکته اشاره کرد:«سلمانیان حیات بعد از مرگ خودش را در دل اهالی موسیقی ایجاد کرده است، خوشا به حال او که در دل دوستان و هنرمندان جایگاه خودش را ایجاد کرده است.»
همچنین حنانه سلمانیان، اولین فرزند فرید سلمانیان سخنانی در وصف پدر گفت.
آخرین سخنران این مراسم داود گنجه ای دوست و همکار قدیمی سلمانیان بود. گنجه ای در سخنانی گفت: سلمانیان انسانی با اخلاق، خالص بود، هرگز ندیدم که زهد فروشی کند و هرچه از عدالت، دوستی و خانواده دوستی او بگویم کم گفته ایم. یاد او همیشه در دل های ما زنده است.»
در ادامه مراسم، لوح تقدیری از سوی هیات مدیره و هیات امنای موزه موسیقی توسط علی مراد خانی، مدیر، داود گنجه ای، عضوهیات امنای و مهندس مرتضی کاظمی ، هیئت مدیره موزه موسیقی به همسر این مرحوم اهداء شد.
همچنین انجمن موسیقی ایران لوح تقدیر خود را توسط بابک رضایی مدیر این انجمن به خانواده زنده یاد سلمانیان تقدیم کرد.
سید محمد میرزمانی، مدیرکل دفتر موسیقی، بابک رضایی، مدیر عامل انجمن موسیقی، دکتر حسن ریاحی، دبیر بیست و هفتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر،رضا مهدوی، مدیر موسیقی حوزه هنری، تنی چند از اعضای خانه موسیقی از جمله نصر الله ناصح پور، همایون خرم، هوشنگ ظریف، هنرمندان و اساتید دیگر از جمله استاد فرهنگ شریف، هوشنگ کامکار، عبدالحسین مختاباد، دکتر مصطفی مختاباد، مهدی آذر سینا، استاد پوریا، استاد بیاض امیر عطایی، از سازان مطرح کشور، مسعود حبیبی، بیژن بیژنی، هادی منتظری، سینا سرلک در مراسم «یاد دوست» حضور داشتند.
منبع:
موسیقی ما
تاریخ انتشار : جمعه 4 شهریور 1390 - 00:00
افزودن یک دیدگاه جدید