موسیقی ما-بهمن بابازاده :همه چیز کاملا عادی و معمولی به نظر میرسید.
رسانهها در بوق و کرنا کرده بودند که بلیتهای ارکستر سمفونیک تهران در کوتاهترین زمان ممکن به فروش رفته و حتی بازار سیاه آن هم به راه افتاده است. مسئولین انجمن موسیقی هم در اظهار نظرهای مختلف سعی داشتند موفقیتهای اجرای این ارکستر را به رهبری شهرداد روحانی بزرگ و بزرگتر جلوه دهند تا رسانهها زوم بیشتری روی این اتفاق داشته باشند. همه چیز به خیر و خوشی در حال برگزاری بود ولی تاخیر نیم ساعته آخرین اجرای این ارکستر در تالار وحدت زمزمههایی را سر زبانها انداخت. زمزمههایی که آن روزها هیچوقت تائید نشد ولی به مرور و با گذشت چند ماهی از آن برنامه، آرام آرام آن شایعات، به واقعیت نزدیک و نزدیکتر شدند تا بالاخره خبر رسید که شهرداد روحانی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق شش ماه اخیر نوازندهها ارکستر سمفونیک و ناراحتی از برخی برخوردهای غیر حرفهای ، عطای کار کردن در ایران را به لقایش بخشیده و برای همیشه از ایران رفته است.
حاضران در سالن وحدت وقتی با دست زدنهای ممتدشان خواهان شروع برنامهای بودند که قرار بود ساعت ۹ شروع شود و با گذشت حدود نیم ساعت، خبری از ورود اعضای گروه و رهبر آن نبود. بیخبر از آنکه در پشت صحنه برنامه و در اتاق «بک استیج» خبرهایی است.
همه نوازنده سازهایشان را جمع کرده بودند و متفق القول تصمیم گرفته بودند که تا حقوق عقب افتادهشان را نگیرند روی سن نخواهند رفت. اوج تراژیک ماجرا بخشی بوده که خود شهرداد روحانی هم در جمع آنها گفته که اگر فکر میکنید با این روش میتوانید حقتان را بگیرید، من هم از شما حمایت میکنم و تا آخرش هم با شما هستم!
- بزن به سیم آخر
یکی از نوازندههای قدیمی ارکستر سمفونیک در مورد آن روز میگوید: «آن شب همه دیگر به سیم اخر زده بودند. قرار بود آن شب و قبل از اجرای آخر پول ما را بدهند ولی هیچکس حتی حرف و توضیحی هم دیگر نمیداد. انگار وظیفه ما بود که برویم و اجرا کنیم و هیچ نگاه مالیای هم به کارمان نداشته باشیم. ماجرا وقتی به گوش آقای روحانی رسید ایشان بسیار ناراحت شدند و در جمع گفتند که به خواستههای همه احترام میگذارند و از این تصمیم حمایت میکنند. فشار عصبی عجیبی روی همه بود و همین باعث شده بود که دیگر همه به سیم آخر بزنند. مدیر انجمن موسیقی هر لحظه چیزی میگفت و سعی میکرد بچهها را راضی کند که بروی سن بروند ولی بچهها دیگر تصمیمشان را گرفته بودند. دست آخر هم صحبتهای «ارسلان کامکار» باعث شد که بچهها کوتاه بیایند و با یک تاخیر نیم ساعته بروی سن حاضر شوند. هر چند بعدا از اینکه از موضع مان کوتاه آمدیم پشیمان شدیم. چون تا همین امروز که نزدیک شش ماه از عید گذشته ما هنوز هیچ پولی به جز پول اجرای عیدمان را دریافت نکردهایم!
- عید بیعید!
یکی دیگر از نوازندههای ارکستر سمفونیک در مورد همه اتفاقات حاشیهای میگوید: «عید امسال را کل بچههای ارکستر، قید مسافرت و عیدشان را زدند و تمام وقت به تمرین پرداختند. تمرین برای برنامهای با عنوان «جشن نوروز باستان» که حتی خود آقای احمدینژاد هم بابت آن اجرا تشکر کردند. پول آن اجرا را تازه یک ماه پیش به ما دادند و جالب است بدانید وقتی پول اجرای شش ماه پیش را به ما میدادند، تازه با ما قرارداد منعقد کردند! پس از شش ماه، بالاخره ما برای آنها جدی شده بودیم و جالبترین بخش قرارداد بستن دوستان هم جایی بود که برگ دوم قرارداد را هم به ما ندادند تا مبادا علیهشان استفاده کنیم! پول آن برنامه را یک ماه پیش به ما دادند تا به قولی دهان ما را برای حقوق اجراهای اخیر ببندند!
- جنجال برای ۵۰۰ هزار تومان؟!
اما تحقیقات خبرنگار ما در مورد میزان حقوق دریافتی نوازندههای ارکستر سمفونیک نشان داد که متوسط دریافتی یک نوازنده برای ساز زدن در ارکستر سمفونیک حدود ۵۰۰ هزار تومان است که البته برخی نوازندههای با سابقه دریافتی شان حدود ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومان است که در مقایسه با اعداد و ارقامی که کنسرتهای ارکستر سمفونیک در آمد داشته، رقم ناچیزی به شمار میرود.
- ما با انجمن موسیقی طرفیم!
نوازندگان ارکستر سمفونیک اعتقاد دارند که آنها نه با شخص خاصی، بلکه با ارگان به اسم «انجمن موسیقی» طرف حساباند و از قرار معلوم این ارگان همه هزینههای ارکستر سمفونیک را باید از وزارت ارشاد تامین نماید که برخی ناهماهنگیها باعث بوجود آمدن بدقولیهایی این چنینی شده است.
- هیچ جای دنیا با نوازنده جماعت این رفتار را نمیکنند
کار به جایی رسیده که رهبر جهانی ارکستر سمفونیک هم به واکنش وادار شود و در جمع نوازندههای گروه بگوید: من واقعا متاسفم. در هیچ جای دنیا ندیده بودم که با نوازندههای طراز اول یک کشور این چنین برخورد شود. این رفتار واقعا برای من هم تاسف آور است...
- خون رنگینتر نوازندههای خارجی
اوضاع وقتی شکل ناخوشایند تری میگیرد که نوازندههای ارکستر اعتقاد دارند که اگر بحث نبود بودجه و کسری اعتبار است چرا حقوق نوازندههای ارمنستانی همان روز اول پرداخت میشود؟: «حقوق نوازندههای ارمنستانی بدون کوچکترین تاخیری به حسابشان واریز شده ولی وقتی به ما میرسد هیچ بودجهای در حساب انجمن موسیقی وجود ندارد!»
- فرار کردیم!
آرمین قیطاسی از نوازندههای شناخته شده در کشور است که در چهار دوره پیاپی جشنواره موسیقی رتبه اول بخش رقابتی را از آن خود و گروهاش کرده است. او هم جزو کسانی بود که در ارکستر سمفونیک ساز میزد ولی مدت زیادی طول نکشید که خبر رسید او و چند نفر دیگر به طرز مشکوکی از این ارکستر کنار گذاشته شدند. خود قیطاسی در این زمینه میگوید: «به قدری بینظمیها و ناهماهنگیهای آنجا زیاد بود که ما فرار کردیم!. هیچ چیز سر جای خودش نیست و آقای روحانی هم فقط به واسطه شهرت و اعتبارش تحمل آن شرایط را میکرد. آخر سر هم که شنیدهام با آن وضع بد حضور و همکاری با ارکستر سمفونیک را رها و از ایران رفتهاند.»
- داستان ادامه دارد...
پس از خبر تک سانسی شدن همه کنسرتهای پاپ و بحرانی که احتمالا پس از ماه مبارک رمضان به بازار موسیقی پاپ سرایت خواهد کرد، خبر ترک کشور از سوی شهرداد روحانی، دومین اتفاق ویژهای است که از آنها پرده برداری شده ولی متاسفانه هیچ واکنش و پاسخی را از مسئولین عالی رتبه موسیقی در رسانه شاهد نبودهایم. امید است که مسئولین دفتر موسیقی با شفاف سازی این قبیل اخبار اذهان عمومی را بیشتر دریابند. پ
سایت موسیقی ما آماده دریافت توضیحات و شفاف سازی از طرف مسئولین ذی ربط در مورد این خبر است.
افزودن یک دیدگاه جدید