اولین خبر
اولین خبر مربوط به موسیقی پاپ می شد که در آن مهدی مقدم خبر از انتشار آلبوم جدید خود داده بود. وی اعلام کرده بود که با دو آلبوم مجاز بازخواهد گشت .
وی که مدت طولانی ممنوع الفعایت بود، با انتشار این دو آلبوم به عرصه موسیقی باز خواهد گشت.
به زودی مجوزهای نهایی صادر میشود و منتشر خواهند شد. نام یکی از این دو آلبوم «کاترینا» و عنوان دیگری «ای خدا» است.
مهدی مقدم، بعد از انتشار این دو آلبوم قصد داردبرنامه و تور کنسرت ویژهای را آغاز کند.
روایت آوازی سالار شهیدان از مدینه تا کربلا
تازه ترین اثر حوزه تولید اداره کل نغمات آئینی، ارکسترآوازی به سوی فردا با نام کرال بزرگ شهید عشق (روایت آوازی سالار شهیدان از مدینه تا کربلا) است که توسط ارکستر آوازی به سوی فردا تهیه و تولید شد.
این اثر فاخر در قالب ۳ موومان با تهیه کنندگی و آهنگسازی سعید باقری، تنظیم و رهبری سیدرضا سجادی، تک خوانی سعید و امید باقری و اجرای ارکستر آوازی به سوی فردا تهیه و تولید شد.
بر این اساس، راوی این اثر استاد علی اکبر حنیفی است.
موسیقی نواحی در اردیبهشت
سرپرست دفتر موسيقي در این هفته از برگزاری جشنواره موسيقي نواحي درارديبهشت سال آينده خبر داد.
علی ترابی در این باره گفت:ما چند سال جشنواره نواحي را نداشتيم و در اين وقفه طولاني برخي نوازندگان برجسته قديمي از ميان ما رفتهاند كه البته ممكن است در اين مدت گروههاي جديدي هم شكل گرفته يا استعدادهايي هم در موسيقي نواحي ما بروز پيدا كرده باشند.
ما براي جشنواره موسيقي نواحي يك برنامه سه ساله را تبيين كرديم و در اين دوره تمركزمان بر گروههايي است كه كمتر در اين چند سالي كه جشنواره برگزار نشده،ديده شدهاند.
سالار عقیلی برای اجرای کنسرت به قونیه می رود
پس از اجرای برج میلاد، این بار سالار عقیلی در مراسم بزرگداشت مولانا در قونیه ترکیه کنسرت می دهد.
اوبیست ودوم تا بیست و پنجم آذر جاری به همراه گروه «رازو نیاز» در مراسم بزرگداشت مولانا کنسرت خواهدداد.
قطعات اجرا شده در این کنسرت، از آثارساخته شده توسط وی و اشعار مولاناست که برخی ازآنها پیش از این نیز در ایران اجرا و منتشر شده است.
بداههنوازی موسیقی ایرانی در مادرید خبری خوش برای موسیقی
مجید درخشانی، بههمراه جمعی از نوازندههای ایرانی و خارجی دوشنبه ۰۶ دسامبر ۲۰۱۰ در مادرید بهروی صحنه میروند.
این کنسرت با حضور نوازندههای خارجی و داخلی به همت مرکز موسیقی Casapersa در مادرید برگزار میشود و هنرمندان موسیقی با اجرای قطعاتی بهصورت بداهه به هنرنمایی میپردازند.
کنسرت بداههنوازی موسیقی ایرانی با حضور استاد مجید درخشانی، با همنوایی سازهایی چون ویلن، گیتار، کلارینت، ویلنسل و... بهصورت تلفیقی برگزار میشود.
یک خبر آموزشی
كارگاه آموزشی بربط نوازی بهروزینیا در تهران برگزار میشود .
وی با حضورش در ايران به مدت ۳ ماه براي علاقمندان به ساز بربط مستر كلاس برگزار ميكند.
در اين مستر كلاس كه از ۱۸دی ماه به مدت ۳ ماه در آموزشگاه موسيقي هم آوا برگزار ميشود، بهروزينيا چگونگي نوازندگي اين ساز را به همه كساني كه علاقمند به بربت هستند را آموزش ميدهد.
گروه آوازی تهران با ايجاد شرايط مناسب در شهرستانها ميخواند
رهبر گروه آوازی تهران گفت: مشتاقيم در شهرستانها كنسرتهايي را برگزار كنيم اما منتظر شرايط مطلوب هستيم.
«ميلاد عمرانلو» رهبر گروه آوازی تهران در خصوص اجراهاي آينده اين گروه گفت: از ارديبهشت امسال تصميم گرفتيم هر فصل در تهران كنسرتي را برگزار كنيم. به دنبال عملي كردن اين تصميم، بعد از آمدن از چين تمريناتمان را آغاز كرديم و در فصل پاييز كنسرتمان را در تالار وحدت برگزار كرديم و از هم اكنون نيز براي فصل بعدي خودمان را آماده ميكنيم.
یک اولین در موسیقی ایران
اولین آلبوم موسیقی سهتار به نوازندگی فریبا هدایتی توسط انتشارات ماهور به بازار موسیقی آمد.
فریبا هدایتی هنر آموخته نزد زنده یاد عطا جنگوک ( فراگیری ردیف های سازی از۱۳۶۱ ) و حسین علیزاده ( دوره عالی نوازندگی سه تار و بداهه نوازی از۱۳۶۶ ) اولین آلبوم تک نوازی خود را با عنوان " قطره " منتشر ساخت .
این آلبوم هم اکنون در بازار است.
انتشار یک آلبوم محرم
آلبوم موسیقایی "پیشخوانی در تعزیه" مجموعهای از ۳۳ نوع از پیشخوانیهای فراموش شده ایران در قالب پنج آلبوم مجزا از سوی مرکز موسیقی حوزه هنری در این اثر برگرفته از مطالب بزرگانی چون روحالله خالقی، صبا، بیضایی، شهیدی، سپانلو، اخوت، بدیعزاده و بوذری است که آشنایی کامل به فرهنگ تعزیه داشتهاند و بخشی کوتاهی از مطالب نوشتاری ای بزرگان در کتابچه آلبوم آمده است.
خوانندگان این مجموعه آلبوم رضا حیدری، مرتضی صفاریان، محمود معینی، احمد عزیزی، مجتبی حیدری، قاسم تسبیحی و مهدی طائفی هستند و عباس حیدری (شیپور) و حمید گرگانی (طبل ریز) را در این اثر نواختهاند. ضبط این بخش نیز در استودیو مرکز موسیقی حوزه هنری (پژواک) ضبط و تدوین شده است.
محمد محبیان به شایعات پیرامون پدرش پایان داد
محمد محبیبان فرزند حبیب در نامهای توضیحات مفصلی پیرامون حضور پدرش در ایران داده است.
وی همچنین به سئوالها و شایعاتی که اخیرا درباره سلامتی و خانواده حبیب به وجود آمده، پاسخ داده است.
وی در این نامه دلیل ترک ایران توسط خانواده اش را ممنوعیت صدای پدر دانسته و گفته است: موسیقی تنها عشق و مهارت او بوده و هست و محرومیت از آن ضربه زیان باری بود كه او را بسیار تحت تاثیر قرار داد .
وی در ادامه این نامه با اشاره به قطعات موضوعی پدر خود اعلام کرده که ساخت این قطعات طی سالهی پیش صورت گرفته است که برای رزمندگان و شهدا است.
است.
کیهان کلهر برای چهارمین بار نامزد جایزه گرمی شد
نام کیهان کلهر، آهنگساز و نوازنده برجسته ایرانی بار دیگر در میان اسامی دریافت کنندگان جایزه گرمی ۲۰۱۱ که به اسکار موسیقی جهان معروف است دیده میشود.
کیهان کلهر که پیش از این با آلبومهای "بی تو به سر نمیشود"، "فریاد" و "غزل" نامزد دریافت این جایزه شده بود، امسال با آلبوم "فراتر از نقشه جغرافیا" بار دیگر کاندیدای دریافت این جایزه شده است.
اسفندیار رحیم مشایی گفت:
موسیقی را نمیفهمند و میگویند حرام است
اگر موضوعی را بگویم میگویند کفر گفت؛ بعضی موسیقی را درک نمیکنند و نمیفهمند و میگویند موسیقی حرام است. شما قبلهای غلط دارید و موسیقی را هم نمیفهمید چون که در فهم و درک دنیای شاعر و هنرمندی عاجزید. به گزارش مشرق به نقل از آتی ، اسفندیار رحیممشایی در جلسهای که با حضور جمعی از هنرمندان استان مرکزی که در موزه چهار فصل اراک برگزار شد، با بیان اینکه اگر جامعهای به فرهنگ و هنر بیتوجه باشد بیمار میشود، افزود: بعضی موسیقی را نمیشناسند و با کتاب حافظ و سعدی و شاهنامه انس ندارند و عشقی هم در وجودشان پیدا نمیشود. رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: هنر و موسیقی را هنرمند میشناسد و قدر میداند و اگر جامعهای به ان اهمیت ندهد منزوی و افسرده میشود. وی همچنین با اشاره به اینکه موسیقیهای انحرافی نیز قطرهای از دریای بیکران موسیقی هستند، خاطر نشان کرد: اگر موسیقی را از فیلم حذف کنیم دیگر آن فیلم روح ندارد و از دیدنش هم لذتی نمی برید. مشایی افزود: اگر موضوعی را بگویم میگویند کفر گفت؛ ولی بعضی موسیقی را درک نمیکنند و نمی فهمند و میگویند موسیقی حرام است. مشایی تصریح کرد: مزاج جامعه عوض شده و مردم چای خارجی را ترجیح می دهند چون به فرهنگ و اصالت جامعه و خواستههای جوانان و هنرمندان اهمیت کمتری داده شده است. رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه بعضی آنقدر عبادت میکنند که بر عکس از خود خدا غافل میشوند، تصریح کرد: خطری بنام عرفان وجود دارد که انتهای آن خدایی نیست بلکه توهم است و آن وقت است که میگویند نور دیدهایم. وی خطاب به کسانی که انتقاد پذیر نیستند، اظهار داشت: شما قبلهای غلط دارید و موسیقی را هم نمیفهمید چون که در فهم و درک دنیای شاعر و هنرمندی عاجزید. شاعری اوج است و چون خودم مهندسم میگویم مهندسی کف دریای هنر است.
حسین زمان و انتشار آلبومی در خارج از کشور
حسین زمان از انتشارآلبومی در خارج از کشور خبر داد.وی در این باره گفت: شرایط برای من اصلا شرایط خوبی نیست.به همین دلیل ترجیح می دهم به جای اینکه وقتم را برای آلبوم و انتشارآن در ایران بگذارم، به انتشار آن درخارج از ایران اقدام کنم. به گفته این خواننده آلبوم فوق که سبکی پاپ دارد، و ترانه هایی با مضامین اعتراضی و دارد، هم اکنون مرحله ساخت خود را طی می کند.وی ادامه داد: تمام قصدم این است که این آلبوم کاری متفاوت باشد.فعلا صحبتهایی با آهنگسازانی که دوست دارم با آنها کار کنم، صحبت هایی کرده ام اما هنوز به قطعیت نهایی نرسیده ام. عنوان این آلبوم هنوز مشخص نشده است اما یکی از قطعات آن که آماده است،خندیدی و دنیا برام...نام دارد که ترانه ای از کاکایی را، امیر قدیانی آهنگسازی کرده است. گفتنی است که تهیه کنندگی آن را خود حسین زمان به عهده دارد و این آلبوم را برای انتشار در سال آینده آماده می کند.
آلبوم های "الکترومینیمال" و "اتاق بنفش" نقد و بررسی می شود
جلسه نقد، بررسی و معرفی دو آلبوم " الکترومینیمال" و "اتاق بنفش" به آهنگسازی رضا کروریان و با حضور آروین صداقت کیش، پویا برخوردار و مهدی جلالی توسط نشر موسیقی معاصر و با همکاری خانه هنرمندان ایران برگزار می شود. در این جلسه که روز دوشنبه، ۲۲ آذر ماه ۸۹ ساعت ۱۶-۱۴، در تالار بتهوون خانه هنرمندان ایران به نشانی طالقانی، خیابان فرصت، باغ هنر، برگزار می شود.
مستر کلاسهای کیوان ساکت در غرب کشور
کیوان ساکت قرار است هرماه مستر کلاس هایی را در آموزشگاه بتهوون کرمانشاه برگزار کند.
در این سلسله کلاسها ردیف موسیقی ایرانی، تئوری ایرانی و جهانی، وزن خوانی، تلفیق شعر و موسیقی آموزش داده میشود. در این کلاسها هنرجویان از شهرهای اطراف برای شرکت گردهم میآیند.
مسوولان فرهنگی، موسیقی سنتی را مدیریت کنند
مسعود حبیبی نوازنده دف گفت: مدیران و مسوولان فرهنگی، موسیقی را مدیریت کنند و برنامهریزی منظمی داشته باشند. واقعاً باید به موسیقی ایرانی توجه و موسیقیدان سنتی را دریابند.
وی ادامه داد: در این زمینه باید مدیران و مسوولان فرهنگی، موسیقی را مدیریت کنند و برنامهریزی منظمی داشته باشند.
واقعاً باید به موسیقی ایرانی توجه و موسیقیدان سنتی را دریابند که اگر این اتفاق نیفتد، موسیقی سنتی نیز وجود نخواهد داشت.
موسیقی سنتی به تنهایی ارزشی ندارد و بدون رودربایستی این موسیقدانان سنتی هستند که باید تکانی به این موسیقی دهند.
***
«زره پوشی» و «چو زنی» در تالار وحدت
هنرمندان آیینی گیلان و خوزستان در شب دوم برنامه «خیمه ها و نجواها» به اجرای مراسم آیینی- موسیقایی خود همچون مراسم «چو زنی»، «زره پوشی» و «عَلَم یراق» پرداختند.
«خیمه ها و نجواها» که اجتماع آیینی اصحاب فرهنگ و هنر در موضوع شناخت آواها و نواهای عاشورایی است، تا شب دهم محرم در تالار وحدت به نشانی خیابان حافظ، خیابان محمد حسین شهریار برگزار خواهد شد.
***
موسیقی فاخر منحصر در موسیقی مقامی، محلی، سنتی و حتی کلاسیک نیست
این را حمید شاه آبادی گفت و ادامه داد:
حمید شاه آبادی گفت: موسیقی فاخر منحصر در موسیقی مقامی، محلی، سنتی و حتی کلاسیک نیست؛ بلکه موسیقی فاخر، موسیقیای است که در شرایطی که جوانهای ما به آرامش روحی و روانی نیاز دارند، بتواند آنها را در راستای رسیدن به کمال هدایت و آنها را بر اندیشههای معنوی مسلط تر و قدرتمندتر کند. نقش آفرین باشند.
وی در ادامه به جدال و جنگهای بین انواع موسیقی اشاره کرد و گفت: نوعی رقابت پیچیدهای بین جریانهای موسیقایی در کشور موجود و در حال تحقق است. گروهی از افراد، موسیقی را همان صدای ملکوتی میدانند که آنها را متوجه به وجود درونشان میکند و گروهی هم از موسیقی انتظاری غیر از آنچه که ذات موسیقی دارد، میخواهند یعنی بیخود شدن از خود و به سمت مفسده رفتن.
وی تصریح کرد: این جدال و جنگ همیشه بین ژانرهای موسیقی وجود داشته و هر زمان که ما صحنه را خالی کنیم، طبیعتاً موسیقی غربی، غیر اصولی و غیر متناسب با هنجارهای اجتماعی بخش بیشتری از سبد شنیداری جامعه را به خود
۷۲ منتشر شد
آلبوم مناسبتی ۷۲ توسط رسول رسولی منتشر شد و قرار است تا در اولین روزهای ماه محرم، واردبازار موسیقی شود.
این آلبوم یک آلبوم مذهبی است که به سفارش حوزه هنری تولید شده است.این آلبوم، درمورد وقایع عاشوراست که به دو زبان فارسی و عربی خوانده شده است.
به گفته رسولی ضمن اینکه تمام قطعات را خود وی ساخته و تنظیم کرده، قسمت های فارسی زبان آن را خوانده است.
وی درباره خواننده های عرب این آلبوم گفت: بخش های عربی این آلبوم را مهدی المومن که از اهالی مشرق عربستان است ومرتضی آل کثیر که اصالتا خوزستانی است اجرا کرده اند.
وی درباره جزییات آلبوم فوق گفت: ۷۲ درواقع به زندگی ۷۲ تن درواقعه عاشورا پرداخته که ازمیان آنها می توان به حضرت عباس (ع) و حضرت زینب اشاره کرد و همین طور نتیجه گیری بعداز عاشورا!
افزودن یک دیدگاه جدید