جشنواره ملی موسیقی خلاق
 
کنسرت قاف - فرهاد فخرالدینی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
مديركل مركز موسيقي حوزه هنري:
تناقض در سیاست‌گزاری‌ گوش مردم را به سمت لس‌آنجلسی‌ها برده است
موسیقی ما - رضا مهدوي گفت: برخی از مسئولان ما به دلیل پندارهای غلط، محافظه‌کاری‌ها و ناآگاهی‌های‌شان سبب می‌شوند مردم اعتمادشان سلب شود و خودشان دست به انتخاب بزنند.«رضا مهدوي» مديركل مركز موسيقي حوزه هنري گفت: در رابطه با هنرهاي عرصه دفاع مقدس از جمله موسيقي كه در جاي خود بسيار موثر بود، آن‌طور كه صحبت شد، عملياتي نشد.

وي ادامه داد: بيست سال از پايان جنگ مي‌گذرد، بچه‌هايي كه آن دوران را نديده‌اند و درك نكرده‌اند از ما مي‌پرسند «چرا دفاع مقدس؟»، «چرا تحميلي؟». علي‌رغم اين‌كه آثار خوبي توليد شده و همه از جان و دل هنرمندان موسيقي برآمده بود و اصلا هم سفارشي نبود علي‌رغم اين‌كه همه فكر مي‌كنند سفارشي است، بعد از جنگ به يك‌باره فراموش شدند.

مهدوي با اشاره به تجليل هنرمندان عرصه جنگ در سطح دنيا ابراز كرد: ضمن آنكه در آن كشورها آرشيوي غني از آثار اين هنرمندان جمع‌آوري مي‌شود كه ما نداريم. مباحث پژوهشي درباره آن صورت مي‌گيرد كه ما نداريم. اين آثار را در دانشگاه‌هايشان جزو واحد درسي قرار مي‌دهند و آناليز مي‌كنند كه ما در ايران نداريم.

اين مدرس موسيقي با بيان اينكه در هفته دفاع مقدس به صورت نمادين درباره هنر دفاع مقدس صحبت مي‌كنيم افزود: در جشنواره موسيقي دفاع مقدس كه در كرمانشاه برگزار مي‌شود اعلام شد كه متاسفانه هيچ آثاري در اين زمينه داراي صلاحيت نبود كه ما داوري كنيم. اين موضوع نشان مي‌دهد كه اگر در بيست سال گذشته به اين نوع موسيقي مي‌پرداختيم امروز حرف بسياري داشتيم؛ نه براي حال بلكه براي آيندگان. وقتي جنگ ما يك جنگ منحصربه‌فرد در دنيا شناخته شده است و درباره آن صحبت مي‌كنند از بعد هنري هم مي‌توانستيم حرف داشته باشيم.

مديركل مركز موسيقي حوزه هنري در ادامه گفت: چهره‌هاي شاخص در موسيقي حتي در استان‌ها و شهرستان‌ها و حتي در رسانه‌ صدا و سيما معرفي نشدند. صدا و سيما از آن چهره‌هاي قديمي ديگر استفاده نكرد و به چهره‌هاي نو در موسيقي پاپ پرداخت. نمونه‌اي مانند حجازي و عصار بدون آنكه كسي به آنها سفارش دهد، به صورت خودجوش كار مي‌كنند و كارشان هم ماندگار مي‌شود ولي همين رسانه از آثار آنها مناسبتي استفاده مي‌كند در حالي كه اين موسيقي مناسبتي نيست بلكه حماسي و احساس خالصانه است كه اتفاقا به مناسبت‌‌ها قابل استفاده است.

مهدوي با بيان اينكه حوزه هنري همواره به ياد اين هنرمندان بوده است و به عنوان يك نمونه از موسيقي پاپ سالم از آنها استفاده مي‌كند اظهار كرد: مابقي با بودجه‌هاي كلان به دنبال آثاري هستند كه مردم هيچ خاطره‌اي از آن نمي‌توانند داشته باشند. برخي آثار به صورت نمادين مثل سمفوني‌ها يكبار پخش مي‌شوند و تا سال بعد ديگر خبري از آنها نيست. از مردم هم اگر درباره آن آثار بپرسيد، چيزي در خاطرشان نمانده است.

اين هنرمند عرصه موسيقي به سرود «خجسته باد اين پيروزي» و ماندگاري آن اشاره كرد و ادامه داد: بايد بررسي كنيم كه آقاي گلريز، آقاي راغب و مرحوم ميرزاده چه كرده‌اند كه چنين اثري تا اكنون، شنيدني است و مردم با آن به احترام ياد مي‌كنند. جوانان ما با شنيدن چنين آثاري درمي‌يابند كه اين اثر چقدر حقيقي بوده است بنابراين جنگ هم در آن دوران حقيقي بوده و ما مورد تجاوز دشمن قرار گرفته‌ايم. بنابراين «دفاع مقدس» را راحت‌تر مي‌پذيرند.

وي افزود: به پاسداشت و نگه‌داشت دفاع مقدس در عرصه هنري، اگر به درستي پرداخته شود و فقط مناسبتي نباشد، نسل امروز با حقايق دفاع مقدس آشنايي خواهد داشت. اين حقيقت معنوي و دروني دفاع مقدس را از زندگي روزمره‌ جدا نخواهد كرد. اما خودمان در زندگي روزمره‌مان به آن آسيب مي‌زنيم. چرا؟ چون جان و روحيه آن استمرار پيدا نكرد.

مهدوي با انتقاد از كم‌توجهي صدا و سيما به آثار برجسته موسيقي بيان كرد: در يك دوره‌اي وضعيت موسيقي بهتر بود و اين كارها از رسانه ملي پخش مي‌شد اما به يك‌باره قطع شد. مردم هنوز هم از شنيدن آن آثار لذت مي‌برند و استقبال مي‌كنند. امروز آثار بسيار خوبي توليد مي‌شود اما يكي از آنها پخش نمي‌شود. مميزي‌هاي بي‌دليل و سياست‌گزاري‌هاي سليقه‌اي و غلط در اين زمينه وجود دارد. ارگان‌ها و سازمان‌هاي متولي با هم هماهنگ نيستند. اين تناقض باعث شده كه گوش مردم به سمت ماهواره‌ها و لس‌آنجلسي‌ها رفته است.

مديركل مركز موسيقي حوزه هنري با اشاره به دستاوردهاي جشنواره هنري «عصر سوره» گفت: اينجاست كه به بهانه دفاع مقدس مي‌توانيم تذكري به مسوولان دهيم. آخرين نتيجه و تحصيلي كه از اين برنامه مي‌كنيم اين است كه مردم را متوجه موضوع كنيم. برخي از مسوولان ما به دليل پندارهاي غلط، محافظه‌كاري‌ها و ناآگاهي‌هاي‌شان سبب مي‌شوند مردم اعتمادشان سلب شود و خودشان دست به انتخاب بزنند. اين موضوع خوب نيست چون دوگانگي بين مردم و مسوولان ايجاد مي‌شود.

مهدوي ادامه داد: آهنگ «وطن»، «نماز جبهه» و... را نه در اين هفته بلكه هميشه مي‌توان گوش داد چرا كه وطن، خاك، نماز، دين و مذهب هميشگي است و مربوط به يك مناسبت خاصي نيست. چطور مي‌توانيم يك آهنگ تعزلي عاشقانه را هر روز از رسانه ملي بشنويم اما آهنگ حماسي را نمي‌توانيم؟ اين تفكر غلط در نهادها و سازمان‌ها بايد اصلاح شود.

اين فعال عرصه موسيقي در ادامه بيان كرد: به اميد روزي كه نهادها و سازمان‌ها، بتوانند سياست‌گزار واقعي هنر باشند و برعكس، متاثر از بازار و روزمره‌گي، سياستگزاري نكنند.

مركز موسيقي حوزه هنري در جشنواره هنري "عصر سوره " كه به مناسبت بزرگداشت سي‌امين سال دفاع مقدس در محل حوزه هنري برگزار شد، كنسرت گروه كوچ به خوانندگي علي‌رضا عصار، اجراي قطعه «فتح» و همايش بررسي موسيقي دفاع مقدس را تدارك ديد كه با استقبال علاقه‌مندان مواجه شد.
منبع: 
تاریخ انتشار : یکشنبه 11 مهر 1389 - 00:00

برچسب ها:

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود تناقض در سیاست‌گزاری‌ گوش مردم را به سمت لس‌آنجلسی‌ها برده است | موسیقی ما