برنامه یاد بعضی نفرات
 
موسیقی منظقه خراسان در سومین شب از فستیوال ینه‌دار اجرا شد
علی مغازه‌ای: لطفا استاد حیدرعلی عاشق را دریابید؛ او واقعا بریده است
موسیقی ما - دبیر اجرایی آینه‌دار در سومین شب از ششمین فستیوال که به موسیقی شمال خراسان اختصاص داشت، گفت: «اجراهای امشب گزارش کوچکی از موسیقی منطقه خراسان با ملاحظات خودمان است و به معنای عرضه هنری تمام نیست و حتما ضعف و خطاهایی هم دارد.»

«علی مغازه‌ای»، در سومین شب از ششمین دوره آینه‌دار بیان کرد: «بخشی‌گری مهم‌ترین عنصر موسیقیایی در خراسان است. روزی نزد استاد علیزاده بودم، جمله‌ای عجیبی گفت: «در موسیقی ایران حاج قربان سلیمانی از همه ما در دنیا مشهورتر است» اکنون علیرضا سلیمانی جانشین برحق حاج قربان است.

او سپس از بخشی علیرضا سلیمانی خواست تا روی صحنه بیاید و قطعاتی از مجلس بخشی را بنوازد.

حیدرعلی عاشق و پیرعلی سازنده هنرمندان بعدی بودند که برای اجرای شادیانه‌های عاشق‌چی در عروسی روی صحنه آمدند.

دبیر اجرایی آینه‌دار درباره فرهنگ عاشقی در خراسان شمالی اظهار کرد: «عاشق‌چی فرهنگ خاصی است، این هنرمندان در قوچان هنوز هم سرگذر می‌ایستند تا افراد، آنها را برای عروسی‌هایشان انتخاب کنند و ببرند. حیدر علی عاشق ساکن درگز است. این منطقه هم ترکمن و هم کرد کرمانج دارد. استاد عاشق، کرد کرمانج است. او به می‌گفت دیگر پیر شده‌ام و نمی‌خواهم اجرا کنم، حتی لباس عاشق‌چی‌ها را هم با خودش نیاورد؛ اما ما از او خواستیم حتی اگر می‌خواهد برای آخرین بار هم اجرا کند به آینه‌دار بیاید و روی صحنه باشد‌.»

او خطاب به ضیایی، مسئول ارشاد قوچان گفت:«لطفا استاد عاشق را دریابید زیرا او واقعا بریده است.»

مغازه‌ای همچنین درباره پیرعلی سازنده، نوازنده دُهل بیان کرد: «او به تازگی نام فامیلی‌اش را به آریانا تغییر داده است. او از عاشق‌هایی است که سر گذر می‌ایستد و من خواستم به نمایندگی از آن عاشق‌چی‌ها در این دوره از آینه‌دار حضور پیدا کند.»
بخشی عیسی قلی‌پور معروف به عیسی بخشی از هنرمندان دیگری بود که به صحنه آمد تا قطعاتی از مجلس بخشی را اجرا کند.

او وقتی به صحنه آمد، گفت: «بخشی‌ها چند رقم مجلس دارند، نمی‌دانم برایتان شاد بخوانم یا غمگین اما هر دو را می‌خوانم.»

 حسین عزیزی‌پور (خواننده) و محمد رحیم‌ آدینه‌پور (نوازنده کمانچه و قوشمه) هنرمندان دیگری بودند که شادیانه‌های قوچان را اجرا کردند.

دبیر اجرایی آینه‌دار با بیان اینکه استاد عزیزی‌پور یکی از بهترین‌های منطقه است، افزود: «او دندان‌هایش را کشیده است و می‌گفت دیگر نمی‌توانم مثل قدیم بخوان؛  اما زمانی که چند قطعه برایم خواند از شنیدنش خسته نمی‌شدم. ما خواستیم که استاد عزیزی‌پور و حیدر علی عاشق با هم اجرا کنند؛ اما استاد گفتند ممکن است اگر هر دو در کنار هم قرار بگیریم نتوانیم خوب اجرا کنیم. کاش امکانی فراهم می‌شد تا قصه‌ها و سینه پر ترانه این هنرمندان ضبط و ماندگار شود. استاد، امروز برای من چند ترانه خواند و به نکته‌هایی اشاره کرد که در واقع از خاطراتش به ترانه‌هایی که می‌خواند، اضافه شده است. همچنین محمد رحیم آدینه‌پور که یکی از بهترین نوازنده‌های کمانچه منطقه است، زوج هنری خوبی برای استاد شده است.»

رمضانعلی سلطانی معروف به رمضان بخشی از دیگر هنرمندان منطقه خراسان شمالی بود که قطعاتی از عروسی‌های عشایری را اجرا کرد.

مغازه‌ای درباره چگونگی آشنایی با این هنرمند بیان کرد: «یک روز در اطراف مناطق عشایر شیروان می‌گشتم که به طور تصادفی با رمضان بخشی آشنا شدم. وقتی از او خواستم به آینه‌دار بیاید گفت ۱۵ سالی می‌شود که دست به ساز نشده چون شنوایی گوش‌هایش کمتر شده است. او قطعه‌ای برایم نواخت که آن را در لحظه ساخت.  به عبارتی استاد لاف می‌زند و این ساز دوتار است که حرف می‌زند.»

او همچنین از محمدرضا درویشی یاد کرد و گفت: «جای استاد درویشی که کمی کسالت دارد، امشب خالی است. او روزی می‌گفت « من تا کنون فقط قطره‌ای از دریای موسیقی اقوام را به دست آورده‌ام».

  سپس دبیر اجرایی آینه‌دار از فریدون غلامی یکی دیگر از  بخشی‌های منطقه شیروان خواست که به صحنه بیاید و اعلام کرد: «زمانی که از رمضان بخشی برای حضور در آینه‌دار دعوت کردیم گفت«من در برابر عیسی بخشی و بخشی علیرضا سلیمانی کسی نیستم اما درخواست می‌کنم از بخشی فریدون غلامی هم دعوت کنید»، بخشی‌ها برای ما قابل احترام هستند و زمانی که برای دیدن او به منطقه باجگیران رفتیم به خانه بخشی رمضان بردری هم سر زدیم که متاسفانه در بستر بود و متوجه شدیم روز گذشته در سن ۹۰ سالگی از دنیا رفت.»

مغازه‌ای از حاضران خواست به احترام این بخشی بایستند و او را تشویق کنند. او بیان کرد: «هدف آینه‌دار توجه به هنرمندان سن بالاست که آینه‌دار و بازتابنده فرهنگ یک منطقه هستند.»

آخرین اجرای سانس اول از سومین شب فستیوال آینه‌دار با اجرای پیرعلی آریانا و پسر هشت ساله‌اش به پایان رسید.

دبیر اجرایی آینه‌دار گفت: «پیرعلی از خانواده‌های کولی منطقه خراسان شمالی است و پدر و عمویش قوشمه می‌نوازند. ما سراغ پدرش هم رفتیم اما او گفت دیگر ساز نمی‌زند. ما هم  برای آنکه پسر پیرعلی تشویق شود و راه پدر را ادامه دهد خواستیم در ششمین فستیوال آینه‌دار حاضر شود.»

شهرام صارمی، عزیز تنها، مرتضی گودرزی(نوازنده)، حمید ضیایی(مسئول اداره ارشاد قوچان)، هادی منتظری (آهنگساز)، شهاب منا(پژوهشگر موسیقی) از مهمانان سومین شب آینه دار ششم بودند.
آیین پایانی ششمین فستیوال آینه‌‌دار  ۲۴ آذرماه در تالار وحدت برگزار می‌شود.
تاریخ انتشار : شنبه 23 آذر 1398 - 13:59

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود علی مغازه‌ای: لطفا استاد حیدرعلی عاشق را دریابید؛ او واقعا بریده است | موسیقی ما