برنامه یاد بعضی نفرات
 
نشست ماهیانه‌ی خانه‌ی موسیقی برگزار شد
تقی ضرابی: اگر موسیقی اصیل به این روز افتاده، کفاره‌ی گناهان ماست
موسیقی ما - نشست ماهیانه هنرمندان، علاقمندان و اعضای خانه موسیقی روز گذشته با اجراهای متنوعی از موسیقی ملی و محلی ایران اجرا شد. در ابتدای این نشست سه هنرمند برگزیده جشنواره موسیقی امیرجاهد امید مزینانی(سنتور)، سارا جان نثاری(دف) و معین اسفندیاری(خواننده نوجوان) به اجرای سه قطعه خزان(بی کلام)، گل گلدون و در میان گل‌ها پرداختند.

«تقی ضرابی» -رئیس هیئت مدیره خانه موسیقی- در نشست ماهیانه خانه موسیقی گفت: «باید از هر شخص یا گروهی که در زمینه موسیقی سنتی و ملی ایران فعالیت می‌کند، حمایت کنیم زیرا مشکل ما از اینجا شروع شده که موسیقی ملی خودمان را کمرنگ کرده‌ایم.»

در ادامه این برنامه سید وحید شاه ابراهیمی از شاگردان زنده یاد استاد طاهر یارویسی در جایگاه حاضر شد و با یادی از استاد فقید خود گفت: «26 تیرماه فقدان استادی را شاهد بودیم که به گواه اهل فن در سیر زندگی خودش پاسدار مجاهدانه موسیقی تنبور منطقه گوران بود. تفاوت ایشان در نوازندگی و شیوه اجرایش در این بود که از اساتید قرن گذشته هر آنچه را آموزش دیده بد را بدون تغییر تحویل نسل های آینده داد. ایشان شاگرد استاد سید ولی حسینی بود و در تنبور سازی هم شاگرد استاد چنگیز فرمانی بودند؛ اما تنبور سازی را محدود و مختصر ادامه دادند. ایشان در اواخر عمرشان از نظر جسمانی حال و روز خوبی نداشتند. به این نکته فکر میکنم که حال و روز موسیقی مقامی ایران هم خوب نیست و ما بزرگانی را در این حوزه از دست داده ایم.»

شاه ابراهیمی در پایان سخنانش در مورد تکنیک نوازندگی زنده یاد یارویسی توضیحاتی را ارائه کرد.

پس از آن «رضا موسوی‌زاده» (عضو هیئت مدیره خانه موسیقی) و سرپرست گروه موسیقی آموزشگاه آئین فاخته در سخنانی گفت: «مدت‌هاست به دلایلی آموزشگاه‌های موسیقی به سمت سطحی نگری پیش می روند و گروه هایی را تشکیل می‌دهند که آهنگ‌هایی را با ساز های سنتی می زنند که باید با سازهای دیگری نواخته شود. باید به نغمات ملی این سرزمین خدمت شود. همه داریم به بلایی که بر سرمان می‌آید عادت می کنیم. موزیسین‌ها اندیشه و سطح خودش را عوض می‌کند به دلیل اینکه بتواند عمومیتی از مردم را برای ارتزاق جذب خودش بکند.»
 
در ادامه گروه موسیقی آموزشگاه آئین فاخته به اجرای نغماتی از موسیقی کهن گیلان پرداخت. اعضای گروه عبارت بودند از الیاس سعیدیان(خواننده)، بدری رحیم زاده(همخوان)، عباس نوابی(سه تار)، نفیسه میر آخورلی(دف و دایره)، حمیدرضا افراش(تنبک)، محمدرضا گلدانساز(کمانچه)، پیام محمدی(تار و خواننده)، سوران مرتاض(تار، مراژ)، و حسین جوان (سنتور)
 
  پس از این سخنان تقی ضرابی(رئیس هیئت مدیره خانه موسیقی) در سخنان کوتاهی با اشاره به ضرورت پاسداشت موسیقی ملی ایران گفت: «باید از هر شخص یا گروهی که در زمینه موسیقی سنتی و ملی ایران فعالیت می کند حمایت کنیم. مشکل فعلی ما از اینجا شروع شده که موسیقی ملی خودمان را کمرنگ کرده‌ایم. متاسفانه این موضوع به اینجا ختم نمی شود و در این مقطع آن کسانی که مخالف این نوع موسیقی هستند جای خالی موسیقی ملی را با موسیقی‌های خودشان پر می‌کنند. موسیقی پاپی هم که رواج داده می شود موسیقی ای نیست که در آن سوی مرز ها هم درخشان باشد و در سطوح پایین از آن استفاده می‌کنند. برای اینکه جامعه ما را به کوچکی بکشانند آن موسیقی را جایگزین موسیقی ملی ما می‌کنند. این با اهداف مختلف انجام می‌شود و گاهی آن موسیقی ها را در مداحی‌هایمان هم می‌شنویم.»  
 
تقی ضرابی در پایان سخنانش گفت: «موسیقی ما اینقدر ضعیف شده که آن کسانی که هدفمند کار می‌کنند موسیقی خودشان را در بخش های مختلف جامعه ما جاری کرده‌اند. ما داریم کفاره گناه خودمان را می دهیم که نتوانستیم از موسیقی ملی مان حمایت کنیم. باید در اینجا از کسانی که در حوزه موسیقی ملی مان فعالیت می کنند تشکر کنم.»  
 
تاریخ انتشار : دوشنبه 31 تیر 1398 - 14:37

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود تقی ضرابی: اگر موسیقی اصیل به این روز افتاده، کفاره‌ی گناهان ماست | موسیقی ما