برنامه یاد بعضی نفرات
 
نشست خبری کنسرت خیریه ارکستر سمفونیک حافظ برگزار شد
کنسرتی برای همدردی با سیل‌زدگان
موسیقی ما - نشست خبری کنسرت خیریه ارکستر سمفونیک حافظ با مشارکت «موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب» و «مرکز موسیقی حوزه هنری» سه‌شنبه دهم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ در محل خبرگزاری فارس برگزار شد.

به گزارش «موسیقی ما»، «میلاد عرفان‌پور» مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری، «امیرحسین سمیعی» مدیر مرکز موسیقی «شهرستان ادب» «حمید خزاعی» خواننده و «آرمین تاجبخش» رهبر ارکستر سه‌شنبه دهم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ در نشست خبری کنسرت خیریه برای سیل‌زدگان به میزبانی خبرگزاری فارس حضور یافتند.

در ابتدای این نشست خبری میلاد عرفان پور گفت: مرکز موسیقی از چندی پیش برگزاری کنسرت‌های خیریه را در دستور کار خود قرار داد. پیشتر کنسرت‌هایی با حضور علیرضا افتخاری و اشکان کمانگری برگزار کردیم. اکنون هم کنسرت ارکستر سمفونیک حافظ را برای کمک به سیل‌زدگان برگزار می‌کنیم. سیاست مرکز موسیقی این بود که گروه‌های فرهیخته موسیقی را برای اجرا دعوت کند و هم اینکه درخواست‌های این هنرمندان را بپذیرد. می‌خواهیم بگوییم که موسیقی واقعی به کمک سیل‌زدگان می‌آید و درد مردم را فریاد می‌زند. موسیقی مصرفی به هیچ وجه مورد توجه ما نیست.

 عرفان‌پور گفت: در ابتدای سال جاری و در ایام تعطیلات نوروز شاهد وقوع سیل در بخش‌هایی از کشور بودیم. دردهایی به وجود آمد که نوروز امسال را برایمان تلخ کرد. برخی از هنرمندان از مردم برای یاری دادن سیل زدگان دعوت کردند و دردها را به جامعه منعکس کردند. برخی هنرمندان هم خود وارد میدان شدند و با حضورشان سعی کردند دردهای مردم را کمتر کنند. برخی از هنرمندان هم آثارشان را به حراج گذاشتند تا کمک‌های مالی برای سیل زدگان فراهم کنند. مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری در مورد سیاست‌های کلی این مرکز گفت: در دوره‌های مختلف مدیریت‌های حوزه هنری نگاه‌های مختلفی وجود داشته و در عین حال وحدت نظری درباره حمایت و حفظ موسیقی ایرانی و نواحی بوده است. اما یکی از افتخارات مرکز موسیقی حوزه هنری این است که پژوهش‌ها و تولیدهای حوزه موسیقی نواحی در حوزه هنری با هیچ جای دیگری قابل قیاس نیست. حتما نشست خبری خواهیم داشت تا مرکز موسیقی سیاست‌ها و برنامه‌های خود برای مدیریت در حوزه موسیقی اعلام کند.

عرفان‌پور در ادامه افزود: در پنج ماه گذشته مشغول بررسی اوضاع موسیقی در استان‌ها و حوزه‌های مختلف بودیم. در کل سیاست مرکز موسیقی حوزه هنری زنده نگه داشتن و اعتلای موسیقی اصیل و پاک ایران یعنی موسیقی انقلاب اسلامی است. وقتی صحبت از موسیقی انقلاب اسلامی می‌کنیم، موسیقی عاشقانه، انتقادی، حماسی و دیگر حوزه‌ها را شامل می‌شود.

امیرحسین سمیعی، مدیر مرکز موسیقی موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب گفت: شهرستان ادب با هدف انعکاس بهتر شعر انقلاب در حوزه موسیقی جدی تاسیس شده است. طی سه سال گذشته تلاش کرده‌ایم تا این حلقه مفقوده بی‌توجهی به شعر انقلاب در حوزه موسیقی را برطرف کنیم. دفتر موسیقی شهرستان ادب سراغ تمام شاعران انقلابی رفته و سعی کرده آثار آنها را به عرصه موسیقی جدی وارد کند.

سمیعی در ادامه افزود: ما برای رسیدن به منظورمان نیاز داشتیم که ارکستری داشته باشیم تا بتوانیم اجراهای صحنه‌ای هم داشته باشیم. «حافظ» اسمی است که فعلا برای این ارکستر انتخاب شده است. در اجرای پیش رو اشعار شاعران برجسته انقلاب اجرا می‌شود. هنرمند نمی‌تواند نسبت به اتفاق‌های اطرافش بی‌اهمیت باشد. از بابت استقبال هم خداراشکر شب گذشته تمام بلیت‌ها فروش شد و حمایت هم میهنانمان بسیار خوب بود.

مدیر مرکز موسیقی شهرستان ادب در مورد تداوم کار ارکستر سمفونیک حافظ گفت: در ارکستر حافظ، نوازندگان تنها برای یک اجرا گرد هم جمع نمی‌شوند. انشاالله این ارکستر تداوم خواهد یافت. ما تمرین‌های هفته‌ای داریم و برای این ارکستر برنامه‌هایی بلند مدت در نظر داریم. قرار نبود من خواننده این اجرا باشم. چون اجرای کنسرت پیش رو در زمان کوتاهی برنامه‌ریزی شد، رپرتواری آماده داشتیم و قرار شد همان را اجرا کنیم. حمید خزاعی خواننده ارکستر حافظ نیز با ارائه توضیحاتی در مورد این کنسرت خیریه گفت: تشکیل ارکستر به صورت دائم کاری دشوار و پیچیده است. خیلی از ارکسترها مقطعی تشکیل می‌شوند تا چند اجرای محدود داشته باشند. اینکه ارکستری به صورت ثابت روی صحنه بماند کاری دشوار است و به پشتیبانی جدی نیاز دارد. حدود پنج ماه است تمرین‌ها را شروع کرده‌ بودیم و در حال برنامه‌ریزی برای اجراهایمان بودیم که سیل، کام همه را تلخ کرد و تصمیم گرفتیم برای نخستین اجرای ارکستر، حرکتی برای حمایت از سیل زدگان انجام دهیم. سایت تیوال بلیت فروشی کنسرتمان را انجام داد و همانطور که همکارمان هم فرمودند خوشبختانه تمام بلیت‌ها به فروش رفته است.

خزاعی در ادامه عنوان کرد: تمام هزینه‌های جاری ارکستر را موسسه شهرستان ادب پرداخت کرده‌ و ما هیچ مبلغی از عواید کنسرت برنمی‌داریم. هیچ کدام از اعضای گروه هم دستمزدی دریافت نکرده‌اند و همه بدون چشمداشت در این امر خیر مشارکت کرده‌اند. حسابی برای این کنسرت در نظر گرفتیم تا تمام عواید به این حساب واریز شود. در شب برگزاری کنسرت یک دستگاه «پُوز» به سالن می‌بریم تا هر کسی که بخواهد مبلغ بیشتری به این کار خیر کمک کند، امکانش وجود داشته باشد.

وی در مورد تداوم کار ارکستر گفت: ارکستر حافظ برنامه‌ریزی دائمی دارد و به هیچ عنوان مقطعی شکل نگرفته است. پس از پایان کنسرت با دوستانمان که در مناطق سیل زده مشغول امدادرسانی هستند، تماس می‌گیریم تا براساس نیاز روز سیل‌زدگان، آنچه می‌خواهند برایشان تهیه کرده و تحویل می‌دهیم.

آرمین تاجبخش، رهبر ارکستر حافظ گفت: حدود ۶ ماه است که ارکستر را تشکیل داده‌ایم. همه بخش‌های یک ارکستر سمفونیک از جمله بخش زهی، بخش سازهای بادی چوبی، بخش سازهای بادی برنجی و پرکاشن‌ها را در کنار سازهای ایرانی داریم. در اجرای پیش رو شانزده قطعه را روی صحنه خواهیم برد. قطعه‌هایی از تجویدی، خرم و دیگر بزرگان داریم. بخش شعرخوانی هم ترکیب دکلمه و ارکستر خواهد بود که اردشیر رستمی هنرپیشه توانمند این بخش را برعهده دارد که از جذابیت‌های برنامه‌مان است. از نظر مالی کمکمان شاید خیلی اندک باشد اما امیدواریم از نظر فرهنگی کمکی درخور داشته باشیم.

تاجبخش در جواب سوال خبرنگاری که بعضا در بسیاری از اجراهایی که به عنوان خیریه برگزار می‌شود اجراهایی ضعیف و تمرین نشده و با کم‌ترین هماهنگی را شاهد هستیم و به بهانه خیریه بودن خیلی به آمادگی اجرا اهتمام نمی‌ورزند، و اینکه اجرای شما از نظر کیفیت اجرا و هماهنگی در چه سطحی است، پاسخ داد: همانطور که مستحضر هستید، ارکستر ما ارکستر بزرگی است و ما بهترین رپرتوارها را برای این برنامه انتخاب کرده و با جدیت هرچه تمام‌تر آن‌ها را تمرین کرده‌ایم و با حضور نوازندگان توانمند ارکستر ازجمله استاد کریم قربانی پیش‌‌کسوت نوازنده ساز ویلنسل و علیرضا دریایی کنسرت مایستر بهترین اجرای خود را روی صحنه خواهیم برد. ما از جهت اجرا به هر منظور و بهانه‌ای که روی صحنه برویم با آمادگی کامل و با بهترین اجرا روی صحنه می‌رویم و برای کارمان ارزش قائل هستیم.

«ارکستر حافظ» روز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت روی صحنه می‌رود. این کنسرت به همت «شهرستان ادب» و با مشارکت مرکز موسیقی حوزه هنری برگزار می‌شود. امیرحسین سمیعی و حمید خزاعی دو خواننده‌ای هستند که ارکستر حافظ را همراهی می‌کنند. رهبری ارکستر برعهده آرمین تاجبخش و سرنوازنده (ارکستر مایستر) علیرضا دریایی است. اردشیر رستمی نیز به دکلمه اشعار می‌پردازد. این کنسرت در محل تالار اندیشه حوزه هنری واقع در خیابان سمیه اجرا می‌شود و تمام عواید حاصل از فروش بلیت به هموطنان سیل‌زده تقدیم می‌شود.
منبع: 
سایت «موسیقی ما»
تاریخ انتشار : چهارشنبه 11 اردیبهشت 1398 - 10:49

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود کنسرتی برای همدردی با سیل‌زدگان | موسیقی ما