برنامه یاد بعضی نفرات
 
گروه کر شهر تهران به همراه چند گروه محلی در روزِ پایانی جشنواره نواختند
از مینیاتورهای کرال تا داستانِ مرغِ ماهی‌خوار
موسیقی ما - «سه مینیاتور کرال» اثر محمدرضا تفضلی در ادامه برنامه اجرا شد و در یکی از بخش‌های آن متن «نمی‌دانم پس از مرگم چه خواهد شد» نوشته دکتر علی شریعتی توسط گروه کر در فضایی سنگین و آرام خوانده شد؛ پس از آن قطعه «دریا» اثر محمد سعید شریفیان به اجرا درآمد و تلاطم‌های دریا و اوج و فرود آن توسط اعضای گروه کر تداعی شد. نکته قابل توجه در این قطعه آن بود که متن این اثر مفهوم نبود و تنها آوایی از کلمات شنیده می‌شد. در ادامه اثری از امین هنرمند با نام «به دیدارم بیا» اجرا شد که با موسیقی پیانو همراه بود و سپس قطعه «دیر مغان» با آهنگسازی امیر اسلامی به اجرا درآمد.

در ادامه بخش نخست کنسرت آثاری از آهنگسازان غیر ایرانی اجرا شد. چهار ترانه محلی اسلواک اثر بلا بارتوک، «در این شب درخشان» و «اگنوس دئی» اثر ساموئل باربر قطعاتی بودند که در پی هم اجرا شدند.

بخش دوم برنامه به اجرای منتخبی از ترانه‌های سه فیلم موزیکال اختصاص داشت. نخست منتخبی از موسیقی فیلم «اشک‌ها و لبخندها»به اجرا درآمد. ابتدا قطعات انگلیسی توسط گروه اجرا شد و در ادامه، ترانه‌های فارسی که در نسخه دوبله شده فیلم استفاده شده است اجرا شد، پس از آن نوبت به اجرای ترانه‌های فیلم «لالالند»رسید. پیانو کار را آغاز کرد و پس از آن درامز و پیزیکاتوهای کنترباس با سرعت زیاد فضایی را ایجاد کردند تا ترانه‌ای توسط گروه کر اجرا شود. قطعه «شهر ستارگان» با تک‌خوانی و هم‌نوازی پیانو اجرا شد و در ادامه با روشن شدن چراغ‌های ریز بر روی صحنه، ترانه‌های آرام و ملایم فیلم اجرا شد. آخرین بخش از این برنامه به اجرای منتخبی از آهنگ‌های انیمیشن‌های والت دیزنی اختصاص داشت که مخاطبان را شاد کرده و توجه آنها را جلب کرد.
 
 
 
موسیقی جنوب پایان بخش جشنواره موسیقی فجر

 سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با موسیقی استان بوشهر که با استقبال خوب مخاطبان روبرو شد، به پایان رسید. «عبدالله مقاتلی» -سرپرست گروه «شالو»- درباره‌ی قطعه‌ای به همین نام توضیح داد: «حالا می‌خواهیم ترانه «شالو» را برایتان اجرا کنم. شالو پرنده ماهی‌خوار مهاجری است که از مهر ماه تا فروردین به بوشهر مهاجرت می‌کند و ما به زبان محلی آن را شالو صدا می‌زنیم. این پرنده خیلی مظلوم است و اگر دریا موج باشد نمی‌تواند برای خودش غذا تهیه کند و مردم به آنها غذا می‌دهند. اسم گروه ما هم «شالو» است و اگر کنسرت نداشته باشیم نمی‌توانیم نان زن و بچه‌هایمان را دربیاوریم.»

سرپرست گروه  «شالو» درباره قطعه بعدی بیان کرد:« قطعه بعدی که می‌خواهیم اجرا کنیم خیام‌خوانی است. در بوشهر از بچه چهار ساله تا مرد 80 ساله یک بیت شعر خیام را می‌توانند بخوانند.» خیام خوانی با همکاری و تشویق یک دست حاضران در سالن سوره حوزه هنری همراه بود.

مقاتلی قبل از اجرای قطعه «چوبی وشکی»، گفت: «این قطعه از آهنگ‌های منطقه گناوه است زیرا هدف گروه ما اجرای موسیقی استان بوشهر است نه فقط شهر بوشهر»

نِیمه‌خوانی قطعه دیگری بود که در این برنامه اجرا شد و مقاتلی در توضیح آن گفت:« کسانی که روی کشتی کار می‌کردند این آواز را می‌خواندند تا متوجه سختی کار نشوند، به عبارتی موسیقی کار محسوب می‌شود.»

سرپرست گروه بعد از نواختن بوق «شاخ»، توضیح داد: «این شاخی که می‌بینید، داستان‌ها دارد. ابتدای امر از آفریقا وارد بوشهر شده است که همراه سنج و دمام در برنامه‌های مذهبی اجرا می‌شود. هر محله‌ای که مراسم مذهبی اجرا می‌کند اگر این ساز را داشته باشد، برنده میدان است. ما سازهایمان را خودمان می‌سازیم و این سازها تا راه‌های دور هم رفته است. به عبارتی اقتصاد مقاومتی را می‌توانید در گروه ما ببینید.»

احسان عبدی پور-کارگردان بوشهری مهمان اجرای گروه  «شالو» بود.

عبداله مقاتلی مطلق (خواننده و مدیر گروه)، احمد نوشزاد (نوازنده ضرب ، تمپو و کاخن )، محمدرضا مختارزاده (نوازنده دم دم  و دمّام)، محمدحسین صارمی‌( نوازنده نی انبان، نی جفتی و فلوت )، محمدامین بحرینی (نوازنده تمپو)، احمد بردک نیا (دمّام و دیره )، سینا اسدی (عود)، حسین ابن رومی‌( نوازنده دیره و سازهای افکتیو) از اعضای این گروه بودند.   
                                                                                                                 
قطعاتی از جمله «شالو»، «ساحل نشین»،  «زمانه»،  «چوبی و شکی»، «هله مالی»،  «بندری»، «شروه»، «یزله» را اجرا کردند.

اجرای گروه  «میسان» در آخرین روز از سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر  مورد توجه مخاطبان قرار گرفت که بارها از سوی حاضران تشویق شدند و به زبان عربی و فارسی از جمله «دمتون گرم» مورد تشویق قرار گرفتند.

اعضای گروه میسان با دشداشه‌های یقه دار سفید بلند و سربند خاص منطقه خوزستان به صحنه آمدند و قطعاتی را اجرا کردند.

مهدی سواری سرپرست این گروه بعد از اجرای چند قطعه گفت: «قطعه‌ای از ام‌کلثوم به یاد او نواختیم تا یادش را گرامی‌بداریم. همچنین بنا به درخواست آقای مغازه‌ای دبیر بخش موسیقی اقوام  یک قطعه فولکلور خوزستانی را هم اجرا می‌کنیم».
قطعه «اُبوگوزیله» توسط گروه اجرا شد که مورد توجه و استقبال بسیاری از مخاطبان سالن سوره حوزه هنری قرار گرفت. در ادامه ترانه فارسی این قطعه نیز اجرا شد.

این گروه هنری که از سال 1380 تشکیل شده است، امسال برای نخستین بار در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر حاضر شده است.

میسان در زمینه‌ی موسیقی ردیفی (روستایی) و موسیقی مقامی‌شهری با سازهای زهی، بادی و کوبه‌ای فعالیت می‌کند.

این گروه قطعاتی از جمله مقام فولکلور اهوازی، «یخلی مالک مالک»، «مرنی مرنی الیل» و «من اغلی ناسی» اجرا کرد. علی ثابت نیا مدیر عامل انجمن موسیقی از مهمانان اجرای گروه «میسان» بود.
علی البعبید (خواننده)، مهدی سواری (سرپرست گروه و نوازنده عود)، عادل سلیمانی (نوازنده قانون)، عباس جابری (نوازنده ویلون)، علی عموری (نوازنده تیمپو)، عزیز نیسی (نوازنده دف، دایره زنگی)، احمد سلامات (نوازنده کاسوره) از اعضای گروه در این اجرا بودند.
 
درخشش قشقایی‌ها در شب پایانی جشنواره

شب پایانی جشنواره موسیقی در فرهنگسرای نیاوران با حضور دو گروه موسیقی «یاغلیق» به سرپرستی ساناز نامداری و «رخداد» به سرپرستی سهند شکرزاده همراه بود.

در سانس اول اجراهای این شب، گروه «یاغلیق» به اجرای موسیقی قشقایی پرداخت. این گروه هشت نفره بار دیگر نشان داد اعتبار جشنواره‌های موسیقی هر کشور با حضور گروههای موسیقی محلی حرفهای میتواند عیار دو چندانی داشته باشد.

در ابتدای این اجرا،  قطعهای با عنوان سحر آوازی اجرا شد. در ادامه هم قطعات«بیستون درآمد» ، «شاه میرزا آنلی آغور هلی» ، «هلی متوسط»،« آسانک ها» و «آمان آمان» اجرا شد. همچین این گروه قطعات نام آشنای موسیقی قشقایی همچون هلهله ، گدلآغرائل ف جیران جیران و ائیلچی بیلر را با هماهنگی بسیار خوب اجرا کردند. تمامی‌ نوازندگان این گروه موسیقی را بانوان قشقایی تشکیل داده بودند و اشعار این قطعات توسط شاعر میرزا ماذون سروده شده بود .

گروه موسیقی قشقایی که با لباسهای محلی در این برنامه حاضر بودند اکثر قطعات را به صورت همخوانی اجرا کردند . از نکات قابل توجه این اجرا نوازندگی نوازنده سه تار قشقایی گروه بود که به خوبی توانست بخش‌های تکنوازی را اجرا کند.

در بخش دیگر اسماعیل عظیمی‌کنسرت خود را با عنوان آنوناکی سیگنال اجرا کرد  و حامد حیدری ویژوال آرتیست این برنامه بود. عظیمی از معدود موزیسین‌های الکترونیک ایران است که آثارش را به شکل آنالوگ و بدون استفاده از نرم افزار و لپ تاپ تولید می‌کند.

مجید درخشانی و شاهین فرهت دبیر این دوره از جشنواره  هم هنگام اجرای این گروه در سالن حضور پیدا کردند.

پس از این اجرا هم در سانس پایانی، گروه رخداد روی صحنه رفته و همچنین سارا صوفی سیاوش هم با تکنوازی در این اجرا روی صحنه رفت.

در ابتدا گروه رخداد به سرپرستی و آهنگسازی سهند شکرزاده و با آواز محمد ذاکر حسین به روی صحنه آمد. پیش درآمد، نوا ساز و آواز تصنیف خموشانه ،چهار مضراب شور و اجرای تصنیف قفل زندان از قطعات این گروه جوان بود.

در ادامه سارا صوفی سیاوش به روی صحنه آمد و قطعاتی از بتهوون، چوپین، ربکا آشوقیان و فوزی مجد را با پیانو اجرا کرد.

اختتامیه سی‌وچهارمین جشنواره موسیقی فجر امشب در تالار وحدت برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 بهمن 1397 - 12:33

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود از مینیاتورهای کرال تا داستانِ مرغِ ماهی‌خوار | موسیقی ما