برنامه یاد بعضی نفرات
 
گفتگوی سایت «موسیقی ما» با مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد
فرزاد طالبی: همیشه «جشن سالانه موسیقی ما» را پیگیری کرده‌ام
موسیقی ما - مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در غرفه سایت «موسیقی ما» در نمایشگاه مطبوعات درباره برخی حواشی این روزهای دفتر موسیقی و مسائل مربوط به اعطای مجوز به تک‌قطعات هنرمندان توضیحاتی ارائه داد. متن گفتگوی «موسیقی ما» با «فرزاد طالبی» را در ادامه بخوانید.

 
  • * جابجایی ساختمان دفتر موسیقی اتفاقی بود که واکنش‌های مختلفی در پی داشت. چرا این موضوع خبرساز شد؟ آیا این مسئله به این دلیل بوده که رسیدگی به امور مراجعین از سوی کارکنان دفتر موسیقی انجام نشده است؟
رفتن ما به ساختمان جدید اتفاق مثبتی است. دفتر موسیقی در چند سال اخیر فضای نامناسبی داشت که شایسته موسیقی کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نبود. خدا را شکر با پیگیری‌هایی که انجام شد و دستوری که آقای مرادخانی معاونت هنری دادند، این جابجایی صورت گرفت. طبیعی است که انتقال مجموعه‌ای با این اهمیت کار ساده‌ای نیست؛ ولی همکاران من کوشش کردند که هیچ بخشی تعطیل نشود و امیدواریم طی روزهای آتی تمام کارها به روز شود.

 
  • * انتقادی که در شرایط کنونی به دفتر موسیقی وارد است این بوده که قانون الزام هنرمندان به دریافت مجوز انتشار برای تک‌آهنگ‌ها و الزام رسانه‌ها برای عدم انتشار قطعات بدون مجوز که سال گذشته توسط دفتر موسیقی ابلاغ شد، ساز و کار مشخصی ندارد. برخی از هنرمندان قبل از تکمیل پروسه مجوز آثارشان را منتشر می‌کنند و از طرفی خوانندگان عمدتا جدید با سختی‌های زیادی در این پروسه مواجه می‌شوند و مسئله‌ی «زمان بر بودن اخذ مجوز» باعث می‌شود کم‌تر و سخت‌تر آثارشان را منتشر کنند. از طرفی برای رسانه‌های رسمی و مستقل مثل سایت موسیقی ما، این الزام وجود دارد که صرفاً با اخذ مجوز، قطعات منتشر شوند. در حالی که رسانه‌های خارجی بدون چنین الزاماتی روی آثار خوانندگان داخلی مانور می‌دهند و مخاطب جذب می‌کنند. این روند مشکلات زیاد و سوءتفاهم‌هایی ایجاد می‌کند، راهکار دفتر موسیقی برای این موضوع چیست؟
نظر من این نیست و وقتی واقعیت‌های صحنه را هم می‌بینم این‌گونه نیست. هر فردی، چه معروف باشد و چه غیر معروف، اگر قبل از این‌که مجوز تک‌آهنگش را از دفتر موسیقی بگیرد کار را منتشر کند، دیگر به آن کار مجوز داده نخواهد شد و در اجراهای صحنه‌ای هم آن کار غیرقابل اجرا است، چون مجوز ندارد.
 
  • * واقعاً در حال حاضر این مسئله عملی می‌شود؟
بله عملی می‌شود. اگر مشکلی در این زمینه وجود دارد به من بگویید.هر کسی اگر قبل از این‌که مجوز بگیرد تک‌آهنگی را منتشر کند، آن تک‌آهنگ مجوز نمی‌گیرد.
 
  • * به هر حال به نظر می‌رسد این مکانیسم باید برای همه افراد به یک صورت و یک فرم و تحت یک قانون واحد اجرا شود. اگر این قانون لازم‌الجراست باید برای همه باشد
همین‌طور هم عمل می‌شود.
 
  • * ولی خواننده‌های جدید و بی نام و نشان خیلی آسیب می‌بینند. وقتی برای یک قطعه موسیقی درخواست مجوز داده می‌شود، فقط دو هفته برای اخذ مجوز شعر طول می‌کشد تا بعد نوبت به مراحل بعدی برسد. حتی مواردی بوده که بیش از هشت ماه روند مجوز طول کشیده است.
شاید این موضوع در روزهای اخیر اتفاق افتاده باشد که ما در حال جابجایی بوده‌ایم. از شنبه به شرط وصل شدن همه‌ی اتصال‌ها، مثل همیشه مجوز تک‌آهنگ طی دو هفته صادر می‌شود.
 
  • * نامه نشر هم یک هفته بعد صادر می‌شود. درست است؟
بله.
 
  • *  این مسئله اگر در همین زمانی که شما گفتید، عملیاتی شود، اتفاق مهم و خوبی است.
این اتفاق افتاده است. تمام تلاش مجموعه این است که تک‌قطعات طی دو هفته مجوز بگیرد. مگر اینکه اصلاحی داشته باشد. مثلاً گفته‌اند 5-6 جای شعر باید اصلاح شود و شما به دنبال اصلاح آن، زمانی را صرف می‌کنید. ولی اگر شعر را دادید و تایید شد، انتظار این است که طی دو هفته مجوز نشر بگیرید.
 
  • * کثرت درخواست‌ها و ثابت بودن تعداد کارمندان دفتر موسیقی، وقفه زیادی به وجود آورده است. وقتی به اتاق یکی از کارمندان می‌رویم، به خاطر استرس و مشغله زیاد به نظر می‌رسد گاهی اوقات پیشبرد جریان‌های کاری و اداری کند است.
وقتی من مسئولیت دفتر را برعهده گرفتم فقط یک نفر در بخش آلبوم و تک‌آهنگ مشغول کار بود، ولی الان پنج نفر مشغول فعالیت در این بخش هستند. قطعاً روند رو به بهبودی را در آینده شاهد خواهیم بود.
 
  • * کمی هم در مورد مسائل آماری صحبت کنیم. آیا آماری در دست هست که نسبت به دوره‌ها و سال‌های گذشته، تعداد کنسرت‌ها و آثار چه تغییری کرده و آیا روند رو به رشدی داشته است؟
ما آمار تا پایان سال 95 را اعلام کردیم. آمار شش ماهه اول را هم اگر خدا بخواهد هفته آینده اعلام می‌کنیم. مسئله‌ای که ما در اعلام آمار داریم، مسئله استان‌ها است و ممکن است بعضی استان‌ها در اعلام آمارشان تأخیر داشته باشند. وگرنه آمار دفتر موسیقی به روز است و اگر هر روز آمار بگیریم، می‌گوید که از ابتدای سال تا همان روز چقدر آلبوم، تک قطعه و اجرا داشته‌ایم.
 
  • * چندوقت پیش در سایت «موسیقی ما» مشغول نگارش گزارشی درباره کنسرت‌های موسیقی بودیم که نیاز به آمار داشت. این آمارها محرمانه است یا می‌توان به آن دسترسی داشت؟
با سیستم اطلاعات و آمار موجود دفتر، آمار قابل ارائه همین آماری است که اعلام می‌کنیم.

 
  • * صحبت‌هایی درباره تغییرو تحولات در حوزه مدیریت معاونت هنری و دفتر موسیقی مطرح شده است. از آن‌جایی که از زمان روی کار آمدن آقای مرادخانی و خود جنابعالی، فضای نسبتاً با ثباتی در حوزه موسیقی به وجود آمده، لطفاً خودتان به صورت شفاف اظهارنظر کنید که آیا تمایل دارید در این حوزه ادامه فعالیت دهید؟
من در مورد خودم می‌توانم بگویم که کارمند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستم و در نتیجه وظیفه‌ای که بر عهده من گذاشته شود، سعی می‌کنم به بهترین نحو آن را انجام دهم.
 
  • * امروز شما مهمان غرفه سایت موسیقی ما هستید و از شما می‌خواهیم درباره عملکرد این رسانه و همچنین درمورد جشن سالانه «موسیقی ما» که برگزاری آن از چهار سال پیش آغاز شده صحبت کنیم. شما به عنوان رأس مدیریت موسیقی کشور، درباره این رسانه و این جشن چه نظر و البته انتقادی دارید؟
هر وقت که جشن «موسیقی ما» برگزار شده، هم قبل از اجرا و هم حین اجرا و هم بعد از آن، همیشه اخبار مربوط به آن را پیگیری می‌کنم و به آن علاقمند بوده‌ام و آن را اتفاق خوبی می‌دانم. همان‌گونه هم فعالیت سایت «موسیقی ما» را فعالیت بسیار خوبی در این عرصه ارزیابی می‌کنم که بخش مهمی از نیاز موسیقی در حوزه رسانه‌ای را پوشش می‌دهد. لذا از زحماتی که همکاران این سایت در حوزه موسیقی می‌کشند تشکر می‌کنم. این سایت فعالیت ثمربخشی دارد و امیدوارم این چهار سال و چهار دوره تبدیل به چهل دوره شود و هر سال شاهد موفقیت‌های بیشتر این سایت باشیم. کار رسانه‌ای در حوزه موسیقی به شدت نیازمند کار ایجابی است. کار ایجابی هم وقتی صورت می‌گیرد که تخصص موسیقی در خبرنگاریِ این بخش لحاظ شود. وگرنه استفاده از امری هنری برای هدفی سیاسی، کار رسانه‌ی موسیقی و حتی رسانه‌ی متعهد نیست. شما می‌توانید از نقل و انتقال یک ساختمان هم تیتر دربیاورید؛ کار ساده‌ای است ولی کار ماندگاری نیست و شاید 24 یا 48 ساعت بعد ناپدید شود و تأثیری هم ندارد. ولی ممکن است شما وارد مباحث تخصصی شوید و با خبرنگارهای متخصص می‌توانید تاثیرگذار و جریان‌ساز باشید و تغییرات جدی به وجود آورید. کار شما فقط خبررسانی نیست، شما باید تحلیل هم داشته باشید. جریان‌های مثبت را تقویت کنید و جریان‌هایی که مثبت تلقی نمی‌شوند را نقد کنید. در این زمینه‌ها از «موسیقی ما» انتظارات زیادی وجود دارد.
منبع: 
اختصاصی سایت «موسیقی ما»
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 آبان 1396 - 08:00

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود فرزاد طالبی: همیشه «جشن سالانه موسیقی ما» را پیگیری کرده‌ام | موسیقی ما