برنامه یاد بعضی نفرات
 
در بخش پژوهش جشنواره‌ی امسال چه می‌گذرد؟‌
از بررسی موضوعات صدابرداری تا تعریف موسیقی مدرن و موسیقی معاصر
موسیقی ما - در سال جاری بخش پژوهش به جشنواره‌ی موسیقی فجر اضافه شده است. بخشی که دبیری آن را «امیر عباس ستایشگر» برعهده دارد و از روز جمعه 24 دی ماه برگزار می‌شود. اولین نشست درباره «صدا، ماهیت ضبط و مفاهیم ابزاری» با حضور رضا عسگرزاده، ریموند موسسیان و رامین مظاهری برگزار می‌شود. روز یکشنبه – 26 دی ماه- بازخوانی تاثیر مدرنیته و مدرنیسم بر موسیقی معاصر ایران با حضور نادر مشایخی، حمیدرضا اردلان و کیاوش صاحب نسق برگزار می‌شود. سه شنبه – 28 دی ماه- بررسی روند آموزش آکادمیک در دانشگاه‌های موسیقی با حضور آذین موحد، محمدرضا فیاض و احسان ذبیحی‌فر بررسی می‌شود و بالاخره 29 دی ماه، بحثی در طبقه‌بندی موسیقی با حضور هومان اسعدی، بابک خضرایی و رضا صمیم برگزار خواهد شد.
 
شب اول بخش پژوهش سی و دومین جشنواره موسیقی فجر با موضوع «صدا ،ماهیت ضبط و مفاهیم ابزاری» به مشکلات ضبط و صدابرداری در ایران می‌پردازد. «صدابرداری» همواره یکی از موضوعات قابل بحث و طبقه بندی نشده در موسیقی ایران است؛ مشکلات اتاق‌های ضبط، تفاوت دیدگاه‌های ضبط صدا، متغیرهای ضبط گروهی و همچنین ثبت و ضبط سازهای موسیقی دستگاهی از مواردی است که در این نشست مورد بررسی قرار می‌گیرد. رضا عسگرزاده ،ریموند موسسیان و رامین مظاهری از سخنرانان این برنامه خواهد بود.
 
اما «آیا موسیقی مدرن یا تعاریف محدود به نگرشِ سنتی در این عرصه تا امروز به خوبی تعریف و مفهوم سازی شده اند؟ چگونه می‌توان با خلق یک موسیقی مدرن در فرهنگِ شنیداری ایران به چهارچوب‌های نظری قابل قبول رسید؟ آیا جایگاه و مفهوم «لذت» بردن از موسیقی در موسیقی معاصر ما که با مدرنیته پیوند خورده، دچار دگرگونی و خدشه است؟» این سوالات، نمونه‌هایی از مباحث دومین نشست پژوهی سی و دومین جشنواره موسیقی فجر است که در روز یکشنبه ٢٦ دی ماه برگزار می‌شود. نادر مشایخی ،حمید رضا اردلان و کیاوش صاحب نسق از متخصصین این میزگرد خواهد بود.
 
سومین نشست پژوهشی جشنواره به موضوع آموزش اکادمیک اختصاص داده شده است. شیوه ها و روش‌های تدریسِ اکادمیک در ایران بسیار نوپاست.آموزشی که مدتها سینه به سینه بوده است امروزه باید در قالب‌های از پیش طراحی شده ریخته شود. آیا سر فصل های طراحی شده کفاف نیاز دانشجو را خواهد داد؟ آیا شابلونِ تدریس موسیقی غربی در بستره‌ی آموزشی ایران جوابگوست یا خیر؟ آموزش اساتیدی که به علم روزِ دنیا احاطه داشته باشند و همواره با نگاهی جدید و نو محتوا و روش(هر دو با هم )را بازنگری کنند، شیوه های پذیرش دانشجو،نگارش متد و کتب درسی و غیره از نمونه مباحثی است که در این نشست با حضور آذین موحد، محمد رضا فیاض و احسان ذبیحی‌فر مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
 
چهارمین روز نشست جشنواره به موضوع "طبقه بندی انواع موسیقی"اختصاص دارد. موضىعی که همواره برای ما جای تردید و سوال دارد. مرز بندی‌های واقعی موسیقی کجاست؟ مصرف‌گرا بودن موسیقی آیا با تعاریف امروزی آن را «پاپ» می‌کند؟ آیا با کدام روش باید به تقسیم بندی انواع موسیقی رفت؟ این کارِ موسیقی شناسان است یا جامعه شناسان با متد های خود باید این بخش را هدایت کنند؟ ما بدون طبقه بندی و ارایه دادن تعاریفی صحیح از نوع آنها نمی‌توانیم به جدول‌های درونی و خصوصیات هر یک وارد شویم.در این نشست هومان اسعدی،بابک خضرایی و رضا صمیم به عنوان سخنرانان برنامه گفت‌وگو خواهند داشت.
تاریخ انتشار : یکشنبه 19 دی 1395 - 13:12

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود از بررسی موضوعات صدابرداری تا تعریف موسیقی مدرن و موسیقی معاصر | موسیقی ما