برنامه یاد بعضی نفرات
 
علی مرادخانی در مراسم آواهای ماندگار دفاع مقدس در اهواز پیشنهاد داد؛
ثبت جهانی نواهای دفاع مقدس
موسیقی ما - خردادِ پرحادثه، یادآور خیلی چیزهاست و یکی از مهم‌ترین‌هایش آزادسازی خرمشهر است. در این میان اما نواها و موسیقیِ این رویدادِ سترگ تاریخی همواره در مظانِ فراموشی قرار داشته است، با این وجود امروز، مراسم «آواهای ماندگار دفاع مقدس» در اهواز برگزار شد و «علی مرادخانی» - معاون هنری وزارت ارشاد- به این مساله اشاره کرد که آواها و نواهای دفاع مقدس را می توان ثبت جهانی کرد، او اما مسوؤلیت این ماجرا را به مسئولان میراث فرهنگی سپرد.

«علی مرادخانی» همچنین به این مساله اشاره کرد که وقتی مسئولیت دفتر موسیقی در وزارت ارشاد را به عهده داشته است، همان زمان بحث تبدیل کارهای ماندگار آهنگران و فخری از نوحه سرایان شاخص دوران دفاع مقدس به آثار موسیقیایی مطرح شد:‌ »ما آن زمان تردید داشتیم که آیا تبدیل این آثار حوزه جنگ که نگاه مقدس گونه ای به آنها صورت می گرفت، باعث نگرانی می شود یا خیر؟ نگران این بودیم که ورود این نوحه سرایان به حوزه موسیقی می تواند کارساز باشد یا خیر؟ مراقب بودیم که تناقضی برای مردم ایجاد نشود ولی خوشبختانه بعد از اینکه آثار این افراد به موسیقی تبدیل شد، اتفاقات خوبی رخ داد به گونه ای که مردم استقبال کردند و آثار جدید، آنها را دوباره به حال هوای جنگ برد.»

او ادامه داده است که آواهایی که در دوران دفاع مقدس شکل گرفت، ماندگاری فراوانی دارند و باید روی نهادینه کردن آنها کار کنیم به خصوص اینکه آثار زمان جنگ از روایی و زیبایی مناسبی برخوردار است:‌ «یادم می آید یک زمانی بحث اسارت آقای آهنگران مطرح شد و مردم نگرانی فراوانی داشتند. طرف مقابل نیز بسیار روی این موضوع مانور می‌داد؛ چون به اهمیت نوحه و نوحه خوانان در پیشبرد جنگ بسیار واقف شده بود ولی خوشبختانه موضوع اسارت آهنگران به سرعت تکذیب شد و به برگ برنده ایران تبدیل شد.» مرادخانی همچنین با اشاره به آثار ماندگار حسین فخری در دوران دفاع مقدس نیز گفت: «آثار وی از ریتمی قوی و صلابتی خاص برخوردار است به همین دلیل بسیار ماندگار هستند و حتی نسل جدید هم با آنها ارتباط برقرار می کنند. ما امروز گنجینه ای غنی از آواها و نواهای دوران دفاع مقدس داریم و حتی برخی آثار را بازخوانی و تنظیم مجدد می توانیم به نسل جوان عرضه کنیم و باعث ماندگاری بیش از پیش آنها شویم. شهرهای مختلف ما از این آواها و نواها پر است ولی هنر ما این است که بتوانیم در جایذ مناسب از آنها استفاده کنیم تا تاثیرگذاری مناسبی بر جامعه در مقاطع مختلف داشته باشند.»
 
به گفته‌ی مرادخانی، نوحه های جنگ، بخشی از بدنه موسیقی ما را تشکیل می دهند و هر چقدر بتوانیم جوانان خود را با آنها آشنا کنیم سود کرده ایم. موسیقی اهرمی اثرگذار است که همیشه به خوبی عمل کرده است به همین دلیل باید به خوبی از آن استفاده کنیم و نباید اجازه دهیم موسیقی دچار نامهربانی شود البته بخشی از این مراقبت به خود هنرمندان بازمی گردد که باید از حریم آن مراقبت کنند.
منبع: 
موسیقی ما
تاریخ انتشار : یکشنبه 2 خرداد 1395 - 11:53

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود ثبت جهانی نواهای دفاع مقدس | موسیقی ما