برنامه یاد بعضی نفرات
 
علی رهبری از رهبری ارکستر سمفونیک استعفا داد
علی رهبری: اگر ارکستر به جایی جز بنیاد واگذار شود، می‌مانم
موسیقی ما- «علی رهبری» از رهبری ارکستر سمفونیک تهران استعفا داد. او نامه‌ای سرگشاده به «علی جنتی» نوشته است. این رهبر ارکستر در گفت‌وگو با سایت موسیقی ما می‌گوید، از رهبری ارکستر استعفا نداده است؛ از همکاری با بنیاد رودکی استعفا داده است و اگر ارکستر به نهاد دیگری واگذار شود، همکاری‌اش را ادامه خواهد داد.

او همچنین به این مساله اشاره دارد که: «من ارکستر را ترک نمی‌کنم؛ اگر ارکستر در بنیاد بماند، دیگر حاضر به همکاری با آن نخواهد بود. من از ابتدایی که به ارکستر آمدم، قول دادم که در ایران خواهم ماند؛ اما بنیاد در یک سال گذشته هیچ کاری برای ما انجام نداد و من دیگر نمی‌توانم به این ارکستر اعتماد کنم و یک سال دیگر سرنوشت ارکستر را به آنها بسپارم.»

این رهبر مستعفی همچنین به این مساله اشاره دارد که:‌«امیدوار هستم که این ارکستر به جای دیگری سپرده شود و در این صورت من همچنان با آن کار کرده و ایده‌هایشان را پیاده می‌کنم.»

او در پاسخ به این سوال که قراردادش با این ارکستر چه زمانی به پایان می‌رسد، می‌گوید:‌«من اسفند ماه قراردادم در این ارکستر به پایان می‌رسد؛ اما امکان تجدید این قرارداد وجود داشت و مسوؤلان بنیاد رودکی روز گذشته در جلسه‌ای با من، پیشنهادات مناسبی نیز ارایه دادند؛ اما من نپذیرفتم و حاضر به همکاری با این ارکستر نیستم.»

«علی رهبری» همچنین در نامه‌‌ای به «علی جنتی» - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی- نوشته است:‌ »احتراما به عرض مى رساند همانطور که مستحضريد ،ارکستر و گروه  کر سمفونیک تهران در ۱۲ ماه گذشته با زحمت فراوان و نظمی بی‌نظير به بهترين شكل ممكن  وظایف هنری خود را انجام داده و باعث افتخار این مملکت شده است. لازم به بيان است كه اين اركستر در این ۱۲ ماه نه تنها تمام کنسرت های خود را با بالاترین كيفيت اجرا کرده است بلکه  به کشور هايى چون چین و اتریش نیز دعوت شده است كه نشان همین كفايت بالاى آن بوده است . همچنين در این مدت آثار ۱۱ اهنگساز ایرانی را نيز براى عرضه به بازار بین المللی  ضبط کرده است؛ ولی متاسفانه دادن اختيار این ارکستر به بنیاد رودکی  از همان ابتداى كار،اشتباهی بزرگ بوده است و هر ماه که  از شروع فعاليت گذشته ، این اشتباه  واضح تر خود را نشان داده است  تا جایی که این ارکستر از نظر اداری هنوز بعد از ۱۲ ماه کوچکترین پیشرفتی را نداشته است.»

وی ادامه داده است:‌ «مسولیت اداری ارکستر با اقای بهرام جمالی مدیر عامل بنیاد رودکی بوده است.عدم مدیرت ،عدم شناخت کافی موسیقی کلاسیک،داشتن مشاوران بسیارغیر حرفه ای و بی نظمی های افراد زیر دست آقاى بهرام جمالی و در آخر بد قولی های این بنیاد نسبت به اين  هنرمندان ایرانی سبب آن شده است كه چند نوازنده و خواننده  بسیار خوب ما،اركستر را ترك كنند و افراد با استعداد ایرانی  هم که از خودگذشتگی نشان داده و تمام مشکلات را تحمل کرده اند و در اركستر مانده اند نيز حتی یک ماه آرامش نداشته اند. همچنين با وجود اخبار غیر واقعی در رسانه ها از طرف اقای جمالی در ۶ ماه گذشته حتی یکبار هم دستمزد این افراد بطور کامل پرداخت نشده است و قراردادی هم برای اینده در دست ندارند.  بنده هم تا به امروز تمام مشکلات راتحمل کرده ام ولی نه تنها دیگر امیدی برای ادامه کار با این بنیاد غیر حرفه ای  ندارم بلکه با تقدیم استعفای خودم از سمت رهبر دائم و مدیر هنری این ارکستر،راه را برای نوازندگان باز می كنم تا شاید بتوانند سازمان دیگری را در این مملکت  برای ادامه کار خود پیدا كنند. با تجربه بنده که ۶ بار مدیریت هنری ارکستر های  کشور های مختلف را به عهده داشته ام،واگذاری ارکستر سمفونیک  تهران  به دست افرادی غیر حرفه ای و ضعیف در مدیریت  و بنیادی مانند بنیاد رودکی از روز اول اشتباهی بزرگ بوده  است که امیدوار هستم  دیگر تکرار نشود. ارکستر سمفونیک تهران باید  مانند بیش از ۲۰ ارکستر دولتی  در کشور همسایه ترکیه صد در صد مستقل باشد.»

در این میان «بهرام جمالی» - مدیرعامل بنیاد رودکی- می‌گوید که این مساله را نباید به عنوان استعفا در نظر گرفت، چرا که قرارداد آقای رهبری اسفند ماه به اتمام رسیده و هر دو طرف می‌توانند این قرارداد را تمدید کنند یا این کار را انجام ندهند.

اما در پی استعفای «علی رهبری» - مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران- «بردیا کیارس» - مایستر ارکستر سمفونیک- بر این اعتقاد است که نوازندگان ارکستر سمفونیک، این ارکستر را برای خودشان می‌دانند و اجازه‌ی تعطیلی آن را نمی‌دهند.

«کیارس» همچنین به این مساله اشاره دارد که: «در پی بحث‌های پیش آمده، بهتر است خود آقای رهبری اظهارنظر کنند که آیا قراردادشان به اتمام رسیده است یا اینکه استعفا داده‌اند، چون من از متن قراداد ایشان هیچ اطلاعی ندارم. اما آنچه مشخص است، اینکه این ارکستر متعلق به ماست و ما نمی‌‌‌گذاریم که به تعطیلی کشیده شود و حتما تلاش خواهیم کرد تا ارکستر چون سال گذشته همچنان به فعالیت‌های خودش ادامه دهد.»

همچنین «بهرام جمالی» مدیرعامل بنیاد رودکی، برنامه مجموعه بنیاد رودکی را درباره ارکسترها در سال 95 اعلام کرد.

«بهرام جمالی» مدیرعامل بنیاد رودکی در گفتگو با روابط عمومی و امور بین الملل بنیاد رودکی؛ درباره برنامه سال 95 ارکستر سمفونیک تهران گفت: «یک سال از بحث راه اندازی ارکسترها و تحقق وعده رئیس جمهور می‌گذرد. در این یک سال تجربه‌های خیلی خوبی داشتیم و با تلاش همه دوستان برنامه ها به هر ترتیبی که بود به پایان سال رسید. اینکه این تجربه چطور می‌تواند کمک  کند به برنامه ریزی سال 95 و چطور می‌توانیم شرایط ارکستر را پایدار کنیم و به دور از تنش‌های موجود بتوانیم مدیریت کنیم جز یکی از سیاست های اصلی بنیاد رودکی برای سال 95 است.»

مدیرعامل بنیاد رودکی درباره مدیریت هنری ارکستر سمفونیک تهران گفت: «در بحث حوزه مدیریت هنری تصمیم بر این است که ارکستر به شکل سازمانی مدیریت شود نه به شکل شخصی و قرارداد ما با جناب «علی رهبری» تا پایان سال به پایان می رسد و ما خدمتشان اعلام کردیم که طبق برنامه ریزی انجام شده تمایل داریم با ایشان به عنوان رهبر مهمان همکاری کنیم و خیلی هم از این موضوع استقبال می کنیم که سالی چند بار میزبان ایشان باشیم تا رهبری ارکستر را داشته باشند؛ اما مدیریت هنری و مسائل مربوط به برنامه ریزی ارکستر را به شکل شورایی و با یک شورای هنری جلو می بریم. زیرا مسئله مدیریت ارکسترها یک بحث کاملا ملی است و می‌بایست باتوجه به ضرورت های موجود بدور از هرگونه تنش به تحقق اهداف مورد نظر پرداخت.»

وی افزود: «برنامه سال 95 در دو حوزه اصلی آموزش و اجرا طراحی و برنامه ریزی می شود. در بخش آموزش باتوجه به اهمیت ارتباط نهادهای آموزشی مانند هنرستان ها و دانشکده‌های موسیقی در حوزه نوازندگی جهانی برنامه ای درحال تدوین است همچنین برگزاری مسترکلاس های ویژه اعضا ارکستر چه در داخل و چه خارج از کشور جز اهداف بنیاد رودکی است. در بخش اجرایی پرداختن به حوزه رپرتوار موسیقی کلاسیک و موسیقی ملی با دعوت از رهبران و سولیست های ایرانی و خارجی مهمان مدنظر است که در این برنامه ریزی از تمامیت موجودی موسیقیدانان ایرانی (رهبران، سولیست ها و آهنگسازان) استفاده خواهد شد. اگرچه قطعا از رهبران و سولیست های بین المللی نیز دعوت خواهد شد.»

جمالی در ادامه تصریح کرد: «در حال حاضر استفاده از تمام رهبران پیشکسوت و باسابقه و درعین حال رهبران جوانی که الان مشغول فعالیت یا تحصیل هستند را سرلوحه کار شورای ارکسترها قرار داده ایم و همچنین در کنار این اتفاق دعوت از رهبران بین المللی و سولیست های بین المللی هم چنان در دستور کار خواهد بود که در قالب یک برنامه مدون سعی می کنیم در آینده ای نزدیک اعلام کنیم. »

جمالی درباره قرارداد نوازنده های ارکستر اعلام کرد: «قرارداد نوازنده ها از اول فروردین سال 95 اجرایی خواهد شد و ظرف ده روز آینده تمام قراردادهای سال آینده را خواهیم بست. برنامه ریزی ها هم به شکل شش ماهه یا سالانه در حال انجام شدن است که با پایان این برنامه ریزی ها از طریق رسانه ها اعلام خواهد شد.»

وی درباره برنامه های بخش بین الملل ارکستر سمفونیک تهران گفت: ما تمام توافقاتی که با عنوان ارکستر سمفونیک تهران هم چون دعوتنامه از فستیوال بروکنر در سال 2017 دراختیار داریم را اجرایی خواهیم کرد و علاقه مند هستیم که ارکستر سمفونیک تهران برنامه های بین المللی خود را انجام دهد و تمام امکانات و امتیازاتی که وجود دارد برای تحقق این تعهدات را به کار خواهیم گرفت.

مدیرعامل بنیاد رودکی درباره شورای هنری ارکسترها گفت: افرادی تا به امروز پیشنهاد شده اند که در حال گفتگو و صحبت هستیم و فکر می کنم به زودی بتوانیم شورای هنری را معرفی کنیم.

«بهرام جمالی» در انتها درباه نظر جناب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد عنوان کرد: بنیاد رودکی به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی در نسبت با دولت رابطه مشخصی دارد. دولت به بنیاد رودکی تفویض کرده که مدیریت ارکسترها را به عهده بگیرد. یعنی ما در بخش مدیریت اجرایی ارکسترها ورود می کنیم. طبیعتا سیاست گذاری ها و اهداف و مسائل کلان را دولت به بنیاد رودکی ابلاغ می کند که با رعایت این موازین و سیاست ها بنیاد برنامه اجرایی اش را طراحی کند. طراحی ما هم در جهت و همسو با سیاست های دولت است. طبیعتا باتوجه به ابلاغی که از طرف معاونت هنری به بنیاد رودکی می شود، بنیاد برنامه پیشنهادی خود را اعلام می کند. معاونت هنری برای اجرا، این مسئله را تصویب، تایید و ابلاغ می کند و ما برنامه پیشنهادی مان را به این شکلی که توضیح دادم طراحی کرده و پیشنهاد کردیم. هر تغییری که بخواهد در این اتفاق به عنوان نقش حاکمیت بیفتد دراختیار معاونت هنری و دولت است تا اصلاحیه ها صورت بگیرد.
منبع: 
اختصاصی سایت موسیقی ما
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 اسفند 1394 - 14:28

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود علی رهبری: اگر ارکستر به جایی جز بنیاد واگذار شود، می‌مانم | موسیقی ما