برنامه یاد بعضی نفرات
 
پس از انتشار تک‌قطعه «از تو هیچ‌وقت نمی‌رنجم» در یک گفتگوی تند و تیز و جنجالی با «موسیقی ما» عنوان شد
حامی: کاری با عواقب حرف‌هایم نداشته باش
موسیقی‌ما - این گفتگو نیازی به لید ندارد. خودش می‌تواند بدون هیچ توضیحی آغاز شود و به آخر برسد. روند گفتگو هم جوری تنظیم‌شده که کاملاً مسیرش را برود و به خاکی نزند. درباره همه سؤالات و صحبت‌ها و حاشیه‌های یک خواننده پاپ که بارها و بارها درباره‌اش حرف زده شده و حرف‌هایش شنیده شده. لقب‌های جالبی هم به سمتش رفته: «آقای اعتراض» و... ولی او فارغ از همه این لقب‌ها و صحبت‌هایی که درباره‌اش گفته و شنیده می‌شود، فارغ از همه خصوصیات اخلاقی و رفتاری تند و تیزش، فقط و فقط «حامی» است. خواننده‌ای با توانایی‌های بالا، استعدادی ذاتی و دنیای عاشقانه‌های دوست‌داشتنی که چند نسل را با خود و آثارش جلو برده و البته گرفتار حاشیه‌ها و حرف و حدیث‌های خواسته و ناخواسته‌ای که سراغ‌اش آمده‌اند (سراغ‌شان رفته؟) نیز شده است.
 
حالا شاید تصویر موقعیت و شرایطی که در آن قرار دارید را بهتر متوجه شده‌اید و می‌دانید با یک گفتگوی پُرتیتر طرف‌اید. گفتگویی که فقط از «حامی» برمی‌آید و او مسئولیت همه حرف‌هایش را پذیرفته و می‌گوید: «کاری با عواقب حرف‌هایم نداشته باش.» کاری با عواقب حرف‌هایش ندارم و جسورتر و قدم به قدم در این مصاحبه با او پیش می‌روم. 

باید منطقی‌تر به حرف‌های «حامی» دقیق شویم و کمی فکر کنیم حتی. به همه صحبت‌ها و نقد و نظرهایش که به مرور دارد به جریان غالب موسیقی در کشور تبدیل می‌شود. این مبارزه را با دقت بخوانید و از دیدن‌اش لذت ببرید. راستی دل‌مان به شدت برایش تنگ شده و سال‌ها است با خاطره کنسرت‌هایش، حال‌مان خوب می‌شود. دعا می‌کنیم که برگردد. دعا می‌کنیم زودتر برگردد.
 
  • * بیا همین اول این گفتگو به هم قول بدهیم که این مصاحبه تمام شود و بحث‌هایی که قرار است در آن مطرح شود و تندی نقدها، مصاحبه را نیمه‌تمام نگذارد.
حتماً. اگر احترام متقابل در بین باشد، من از نقد و انتقاد هیچ هراسی ندارم و تا آخرش جلو می‌رویم.
 
  • * برگردیم به آخرین کنسرت شما در اریکه ایرانیان. کنسرتی که پس از آن «حامی» برای همیشه رفت که رفت. دیگر نه کنسرتی برگزار کرد و نه یک بار برای همیشه دلیل واقعی رفتن‌اش را به صورت واضح گفت تا کلی شایعه درباره او گفته شود.
بارها در این باره توضیحاتی را ارائه کرده‌ام. یکی از اصلی‌ترین دلایل دور شدن من، افت صدایم بود که در این کنسرت به صورت جدی‌تری برای خودم نمود پیدا کرد. آن زمان هراس عجیبی سراغ من آمده بود که اگر صدایم را از دست بدهم، چه اتفاقی قرار است برای من بیفتد؟ ولی بعد از مدت کوتاهی متوجه شدم که بسیاری از خواننده‌های مطرح موسیقی جهان هم با این مشکل دست و پنجه نرم کرده‌اند. من تحقیق کردم و فهمیدم که خیلی‌ها با جراحی یا گفتاردرمانی (درمان صوتی-تکلمی) دوباره توانسته‌اند به روزهای اوج‌شان  برگردند و خیلی‌ها هم با تمرین و در کنار درمان توانسته‌اند مسیر هنری خود را ادامه بدهند و در ادامه موفق‌تر هم ظاهر شوند. نمونه‌های مهم این ادعای من هم «سلن دیون» و «ادل» هستند. البته «پاواروتی» و تعداد بی‌شماری از خواننده‌های بنام پاپ و حتی کلاسیک هم در مقاطعی این مشکلات را داشته‌اند. لازم به ذکر است که مشکلات دستگاه تولید صدا امروزه گریبان‌گیر تعداد خیلی زیادی از خواننده‌های بنام این روزهای پاپ داخلی هم هست که این مشکلات در برخی از این خواننده‌ها حاد است.
 
  • * یعنی این هراس شما باعث این همه سال دوری‌ات شد؟
هراس بدی سراغ من آمده بود. ولی به تدریج توانستم مشکلی که داشتم را بهتر و جدی‌تر دنبال کنم و متوجه شدم مشکل عضلانی من با تمرین قابل حل است. ولی اینکه چرا قدرت و روحیه تمرین و مبارزه با این بیماری را نداشتم، قطعاً مشکلات جانبی‌ای بود که من در آن مقطع دچارشان شده بودم. یکی همان پرونده کلاه‌برداری‌ای بود که من درگیرش شدم و متهم بعد از چهار سال دوندگی من، الان حدود یک سالی هست که در بازداشت به سر می‌برد ولی آن پرونده هنوز به نتیجه درستی نرسیده است. مورد بعدی هم کلاه‌برداری‌ها و دزدی‌های بزرگی است که در حوزه موسیقی نه من، بلکه بسیاری از خواننده‌های دیگر درگیرش هستند. شرکت‌های پخش آثار موسیقی به هیچ عنوان حقوق مؤلفین آثار را به آنها برنمی‌گردانند و پیگیری‌های قانونی ما هم هرگز به نتیجه درستی نرسیده و نمی‌رسد. انگار که در سیستم قضایی کشور تعمداً این خلأ قانونی ساخته شده که هنرمندان نتوانند به حقوق قانونی‌شان  دست پیدا کنند. انگار برنامه‌ریزی شده که هنرمندان واقعی هر روز ضعیف و ضعیف‌تر و هنرمندان کاذب هر روز قدرتمندتر شوند. برخی شرکت‌های کنسرت‌گذار هستند که معلوم نیست بودجه‌هایشان را از کجا می‌آورند. پیش‌پرداخت‌های میلیاردی به خواننده‌ها می‌دهند و معلوم نیست این بودجه‌ها از کجا می‌آید. اینها را مردم نمی‌دانند ولی من بعد از 17 سال کار کردن در موسیقی ایران، امروز دقیقاً می‌دانم حکایت موسیقی و هنر در ایران چیست.
 
  • * حکایت موسیقی و هنر در ایران چیست؟
من می‌دانم که کدام چهره به چه دلیلی پیشرفت می‌کند و کدام چهره به چه دلیل پیشرفت نمی‌کند. من می‌دانم کل ماجرای حذف شدن برخی چهره‌های هنر -که دارای تفکر هستند- چیست و حالا دیگر این قواعد بازی را به خوبی از بر شده‌ام. خودم را قربانی تفکرات و تعهدم می‌دانم. تعهدم به هنر و موسیقی و مردم ایران. چون در حال مشاهده جریان غالب و حاکم بر هنر هستم و نمی‌توانم تعهدات‌ام را زیر پا بگذارم. هم‌دوره‌ای‌هایم را در موسیقی دیده‌ام که چطور لابی‌گری و سیاسی‌بازی کرده و اوج گرفتند، ولی بعد از اینکه دوره‌شان  از نظر جریان حاکم بر فضا تمام شده بود، به بدترین شکل ممکن حذف شدند. اسم نمی‌برم، اما گروه‌های موسیقی شناخته‌شده‌ای که پشتوانه سیاسی عجیب و غریبی داشتند ولی بعد از اینکه کارشان با آنها تمام شد، حذف‌شان  کردند و تمام. یا کسانی که ۱۰ شب هر شب دو سانس کنسرت می‌گذاشتند، الان هیچ خبری از آنها نیست و تمام شده‌اند. یعنی کاری کردند که تمام شود.
 
  • * شما الان از همان مافیا و پشت‌پرده موسیقی مسلط بر سال‌های اخیر موسیقی حرف می‌زنی؟
دقیقاً. حالا با گذشت زمان، چهره‌های جدید و مهره‌های جدید و زیرک‌تری به این جریان اضافه شده‌اند. از سوی دیگر، تهیه‌کننده‌های باهوش‌تر و خواننده‌های باهوش‌تری هم در اوج هستند که قوانین بازی را یاد گرفته‌اند و می‌دانند باید چطور رفتار کنند که طول عمر هنری‌شان  بیشتر شود و سوددهی بیشتری داشته باشند. در ضمن سیاست‌گذاران هنر نیز با تجربه‌ی امروزشان و به‌زور لابی‌گری و سیاست‌گرایی، می‌دانند که چگونه طول عمر هنری یک دلقک و یک مترسک را بیشتر کنند.
 
  • * در بخشی از حرف‌هایتان درباره سیاسی‌بازی خواننده‌ها حرف زدی. من دقیقاً منظورت را از «خواننده سیاسی» متوجه نشدم.
خواننده سیاسی یعنی خواننده‌ای که در برهه‌ای از زمان -که جامعه احتیاج به تنش‌زدایی دارد- مافیای حاکم بر موسیقی از آن خواننده و آرتیست، برای رسیدن به اهداف کلان اجتماعی استفاده می‌کند، به آنها می‌پردازد و باعث می‌شود به یک‌باره اوج بگیرند و مدتی در اوج باشند و از این سو، اهداف‌اش را پیش می‌برد. حالا این خواننده حتماً نباید یک خواننده رسمی و مجاز یا حتی خواننده داخلی باشد. سیستم حاکم به خوبی می‌داند چطور یارکشی کند و کجا وارد شود. آنها توانایی این را دارند که حتی یک خواننده تربیت‌شده خارج از ایران را هم برای اهداف‌شان  ساپورت کنند. خیلی از خواننده‌ها در ظاهر غیرمجازند ولی عملاً حمایت‌هایی از آنها می‌شود که شدت و میزان‌اش بسیار بیشتر از برخی چهره‌های داخلی است. نمونه‌های زیادی را به یاد می‌آورم و ایمان دارم که مردم تنها با کمی تفکر می‌توانند اسامی زیادی را به یاد بیاورند؛ اسامی‌ای که بین آنها به ظاهر غیرمجازها را هم می‌توان یافت که سیاست بر این است که فعلاً غیرمجاز باشند. تنش‌زدایی سیاسی و اجتماعی مهم‌ترین هدف این سیستم پشت پرده است که به‌هرحال بسیار کاربلد و باهوش‌اند و به‌شدت هم قدرتمند شده‌اند.
 
  • * این ادعای شما می‌تواند به شدت تأمل‌برانگیز، پیچیده و در عین حال مهم باشد.
من هرگز وارد این بازی نشدم، در حالی که بارها پیشنهادش را داشتم و هرگز هم سر خم نخواهم کرد، حتی به قیمت مرگ. ایمان دارم «حسین پناهی» و «خسرو شکیبایی» و «پرویز پرستویی» و «شاملو‌»ها باقی می‌مانند و در تاریخ، یادشان همیشه محترم است. زمان، این موضوع را ثابت کرده. پرویز وکیلی می‌گوید: «بگذارید زمانه به قضاوت بنشیند.» من از تجربه «واروژان»‌ها و خیلی چهره‌های دیگر استفاده می‌کنم که هیچ‌گونه وابستگی‌ای به سیستم‌های مشابه نداشتند و یادشان همیشه در تاریخ موسیقی محترم بوده و مانده است. آنها فقط به کمک خداوند و استعداد خدادادی‌شان  اوج گرفتند و از همه مهم‌تر اینکه مردم خوب می‌دانند و خوب می‌فهمند. «فرهاد‌»ها و «مازیار»‌ها بعد از فوت‌شان  معروف و محبوب شدند. آنها هم مثل من و تو آدم‌هایی بودند با یک زندگی اجتماعی معمولی که فقط به خاطر تفکرات‌شان  سانسور شدند، ولی هنرشان هرگز زیر خاک نرفت و اتفاقاً ترویج یافت و همگانی شد. آنها هرگز وارد بازی هیچ دسته و گروهی نشدند و همین نوع تفکرات‌شان  است که باعث شده تاریخ تا ابد نام‌شان  را زنده نگه دارد. آقای مازیار که قطعه ماندگار «ماهی‌گیر» را خوانده، به نظر من نمونه یک مرد واقعی است که از لحاظ اخلاقی، رفتاری، شخصیت اجتماعی و خانوادگی می‌تواند الگوی خیلی‌ها باشد؛ نمونه‌ی یک هنرمند واقعی که هم می‌تواند همسر خوبی باشد، هم پدر خوبی باشد، هم انسان خوبی باشد، هم خواننده‌ی خوبی باشد و هم سیاسی و لابی‌باز نباشد و ماندگار شود. این چیزها در تاریخ مانده و حالا اشاعه پیدا کرده. پس فراموش نکن هیچ آرتیستی در دوره خودش نباید قضاوت شود. باید دوره‌های بعدی بر اساس رزومه‌اش درباره او حرف بزنند.
 
  • * سؤالم شاید حمله تند و تیزی به شما باشد ولی دوست دارم مطرح‌اش کنم. می‌گویند شما به خاطر برخی مشکلات خاص در کنسرت آخرت، دیگر اجازه برگزاری کنسرت نداری. این موضوع چقدر صحت دارد؟
سؤالت را به حساب جسارت‌ات نمی‌گذارم، ولی جواب‌ات را می‌دهم. من دو روز پیش ملاقاتی داشتم با دو تن از دوستانم که یکی از آنها یکی از قضات عالی‌رتبه کشور است و دیگری هم از مشاورین یکی از مهم‌ترین مقامات عالی‌رتبه کشوری. بارها در گپ‌های دوستانه با هم در این مورد حرف می‌زنیم و نکته‌ای که عنوان شد، دقیقاً همینی بود که می‌خواهم به تو بگویم. عین جمله این بود که در مسائل اخلاقی و «خاص» به قول تو، در بین چهره‌هایی که اسم و رسمی دارند و الان در صدر محبوبیت هستند، «حامی» یک فرشته است. خود من هم بعضاً اعتقاد دارم که در برابر فساد اخلاقی خیلی از چهره‌ها که در حال فعالیت‌اند، واقعاً من یک فرشته‌ام. من آدم سنتی‌ای هستم که همیشه پایبند به خانواده‌ام بوده و هستم.
 
  • * این حرف‌های شما قطعاً ادعاهای خطرناک و تند و تیزی هستند که می‌تواند حتی برایت دردسر حقوقی در پی داشته باشد.
من هرگز دوست ندارم با تخریب کسی خودم را بالا بکشم. هرگز خودم را در جایگاهی نمی‌دانم که بخواهم درباره خانواده‌های دیگران و آدم‌های دیگر نظر بدهم. این حرف‌های من صرفاً به‌خاطر سؤال تو بود که از من پرسیدی که می‌گویند «حامی» به‌خاطر مسائل اخلاقی و مشکلات رفتاری کنسرت اجرا نمی‌کند.
 
  • * بیا موضوع این بحث را عوض کنیم. تو در حال وارد شدن به چهل‌اُمین سال زندگی‌ات هستی. بیست سال بعد درباره این چند سال گذشته، سال‌هایی که برخی رفتارها و گفتگوهای تند تو باعث شد از اصل موضوع -که موسیقی و کنسرت است- دور بمانی و بیشتر در حاشیه و جنجال‌های خبری باشی، چه طرز فکری خواهی داشت؟ قرار است حسرت این سال‌ها را بخوری که شاید اگر کمی باسیاست‌تر بودی، جایگاه‌ات فرق می‌کرد؟ قرار است از کاراکتر معترضی که ساخته‌ای، تا ابد راضی باشی یا اینکه نه، اوضاع جور دیگری است؟
سؤالت را نمی‌توانم با آن صراحتی که تو دنبال‌اش هستی، جواب بدهم. هویت این سال‌های من ربطی به سکوت من نداشت. اگر سکوت می‌کردم هم که نمی‌توانستم تفکرات‌ام را ساکت کنم. «از کوزه همان بُرون تراود که در اوست». مگر می‌شود من روی دزدی‌ها و اوضاع شرکت‌های پخش موسیقی چشم ببندم؟ اینکه شرکتی آلبوم من را تولید می‌کند و آن را گوشه انبارش می‌اندازد و اصلاً پخش نمی‌کند، از نظر تو قابل چشم‌پوشی است؟ همه پول‌اش را گرفته و اصلاً هم برایش مهم نیست. یعنی چند سال زحمت و تلاش تو برای یک آلبوم در انبار فلان شرکت خاک می‌خورد. تو باشی سکوت می‌کنی؟ من سکوت کردم، ولی در سال‌های بعد با رفتارهایم نشان دادم که هیچ اعتمادی به شرکت‌های پخش و تهیه‌کننده‌ها ندارم. برایت مثال می‌زنم. آلبوم «یک لحظه عاشق شو» منتشر شد و شرکت پخش آلبوم، تخلفات گسترده‌ای را انجام داد که حتی شرکت مذکور پلمپ شد. ولی در قوانین رسمی کشور هیچ راهکار درستی برای احقاق حقوق من نیست. اثر من نابود شد و من نمی‌توانستم با هیچ قانونی جلوی این موضوع را بگیرم. همین افراد با نام دیگری یک شرکت جدید تأسیس کرد و الان باز هم فعالیت‌اش را از سر گرفته است. آفرین به این قانون!
 
  • * چرا سؤال من را صریح جواب نمی‌دهید؟
حتماً پشیمانی‌هایی وجود دارد. من هم مثل همه، انسان کاملی نیستم و کاستی‌های اخلاقی زیادی دارم. به مرور زمان، کامل‌تر می‌شوم و تجربه‌ام بیشتر می‌شود. قطعاً هرقدر جلوتر می‌روم، از اتفاقات ۱۵ سال گذشته پشیمانی‌ای سراغ من می‌آید. اعتراف تلخی است، ولی به‌هرحال واقعیت دارد. بیست سال بعد هم شاید پشیمان‌تر باشم، ولی چیزی که آرام‌ام می‌کند و به من قوت‌قلب می‌دهد، این است که در همه این سال‌ها روی عقایدم ایستاده‌ام. هرگز عقب‌نشینی نکرده‌ام و فکر می‌کنم هنر راستین همین باشد. هنر واقعی یعنی به نمایش گذاشتن عقاید و ایده‌های بکر یک آدم که هیچ وابستگی‌ای به هیچ‌جا ندارد، جز به سرچشمه خلقت خداوند.
 
  • * دور و بری‌ها در این سال‌ها چه واکنشی به رفتارهای شما داشته‌اند؟
از برادرم بگیر تا خانواده و دوستدان و طرفداران‌ام، به‌شدت درباره کم‌رنگ بودن‌ام اعتراض می‌کنند. اینکه با این قهر کردن، فقط داری خودت را اذیت می‌کنی.
 
  • * و انتشار آن فایل ویدئویی که از شما روی سن منتشر شد، حتماً حرف آنها را تأیید کرد برایت. ویدئویی که واقعاً عجیب و تکان‌دهنده بود.
انتشار آن ویدئو چند دلیل مهم داشت. اول اینکه جاهای مختلف شنیده بودم که می‌گویند حامی تمام شده و دیگر عمراً روی صحنه برود. آن ویدئو را پخش کردم تا همه ببینند که من مشکلی برای خواندن ندارم و هنوز در اوج‌ام. من نمی‌خواهم بخوانم و در این فضای مسموم فعالیت داشته باشم. در فضای مسمومی که در موسیقی کشور حاکم شده و همه منتظرند یکی سرطان یا بیماری دیگری بگیرد و زود بروند روی تخت با او عکس یادگاری بگیرند، واقعاً من با چه انگیزه‌ای کار کنم؟ فضایی که دیگر عادت شده وقتی چهره‌ای عزیزش را از دست می‌دهد، بیشتر از اینکه غصه رفتن‌اش را داشته باشد، به استفاده تبلیغاتی از آن فکر می‌کند. من در این فضایی که به شکل سرطانی در حال تکثیر است، واقعاً نمی‌توانم کار کنم. انگیزه‌ای ندارم و واقعاً زجر می‌کشم.
 
  • * آن تعهد و تفکری که گفتی، در این قبیل مواقع برای شما نوعی تکلیف نمی‌شود؟ تلاش برای عوض کردن بازی.
من با چهره‌هایی مثل استاد «فرهت» کار کرده‌ام. دوستان مؤلف و هنرمند زیادی هم هنوز در جامعه موسیقی هستند که به خیلی چیزها متعهدند. ولی آنها هم منزوی شده‌اند و نمی‌توانند با موسیقی بند تُمبانی این روزهای بازار، بیایند و کار کنند! تو فکر می‌کنی اگر استاد بیات الان زنده بود، چه می‌گفت؟ ایشان در برهه‌ای که موسیقی ایران در تلخ‌ترین فضای ممکن و سطحی‌ترین ساخته‌ها گیر کرده بود، از ایران رفت. به‌قدری برایش این قبیل موسیقی‌ها تأسف‌برانگیز بود که نتوانست بماند و رفت. من هم الان در این شرایط واقعاً نمی‌خواهم بخوانم. قدرت اجرای من در آن ویدئو برای همه مشخص شد و دشمنان من عقب‌نشینی کردند. ولی من هنوز با خودم کنار نیامده‌ام که با این شرایط بخوانم. مگر اینکه اوضاع عوض شود. من در این فساد مطلق، انگیزه‌ای برای تولید ندارم.
 
  • * مگر این مشکلات فقط برای شماست؟
برای همه هست، منتها در مقیاس‌های مختلف. یک مثال دیگر. اگر اتفاقی که برای آلبوم من افتاد، در یک کشور کوچک عربی همین اطراف خودمان می‌افتاد -همین عرب‌هایی که جامعه ایرانی به‌شدت در مورد‌شان  موضع دارند- فکر می‌کنید چه اتفاقی برای آن شرکت می‌افتاد؟ خود صاحبان شرکت‌ها که هیچ، جد و آباد آنها را پای میز محاکمه می‌کشیدند تا حق به حق‌دار برسد. در این قبیل مناسبات حقوقی و قانونی، قطعاً عرب‌ها هزاران برابر ایران اعتبار و فرهنگ دارند و به هنرمندان کشورشان احترام و عزت می‌گذارند.
 
  • * این خلأ قانونی چه آخر و عاقبتی را برای موسیقی ایران در پی دارد؟
در یونان باستان، همه بچه‌های ضعیف و کودکانی که مشکل فیزیکی از جمله نقص عضو داشتند را می‌کشتند. دلیل و توضیحی هم که درباره این رفتار عنوان می‌شد، این بود که باید نسل و و جامعه‌ای قوی و قدرتمند تولید شود که بشود در جنگ‌ها از این جامعه قوی استفاده کرد و نیروهای پُرقدرت را تربیت کرد که البته این روش انسانی نیست و من با آن موافق نیستم، اما قانون بقا در طبیعت است. در حیوانات هم این اصل وجود دارد. عقابی که سه جوجه در لانه‌اش هست، جوجه بزرگ‌تر و قوی‌تر، دو رقیب خود را از لانه‌ای که در اتفاع هست بیرون می‌اندازد. به مرور این رویه به یک اصل جهانی منجر می‌شود: «اصلاح نسل». ولی در موسیقی ایران این اتفاق به صورت معکوس افتاده. سیستم پشت‌پرده، این رویه را جوری مدیریت کرده‌اند که حالا مقام و منزلت موسیقی درست و قوی هر روز پست‌تر و پست‌تر می‌شود. نتیجه‌اش را هم شاهدیم. سطح سلیقه‌ای نازل برای مخاطب نسل جدید که به طرزی فاجعه‌بار درگیر موسیقی‌های دم‌دستی شده است.
 
  • * این وسط تکلیف آن نسلی که درگیر آثارت بوده و هنوز هم دوست‌شان دارد، چیست؟
من طرفداران و دوستداران‌ام را به دو دسته تقسیم کرده‌ام. دسته اول آنهایی هستند که از من در مقاطع مختلف حمایت کرده‌اند، آلبوم و سی‌دی‌هایم را خریده‌اند و در همه‌حال پشت من بوده‌اند و هر جا انتقاد یا صحبتی در مورد من بود، پشت‌ام بوده‌اند؛ اعم از همکاران و مخاطبان و دوستداران‌ام. دسته دوم ولی آنها هستند که همیشه به بحث‌هایی که درباره من بوده، دامن زده‌اند که هنوز هم باورش برایم سخت است. من دسته دوم را کاملاً از ذهن‌ام حذف کرده‌ام. آنها را دیگر نه دوست و نه همکار و نه مخاطب آثارم می‌بینم. آنها از ذهن من حذف شده‌اند و فقط درباره دسته اول حرف می‌زنم. برای آنها فکر‌هایی دارم و خودم را مدیون‌شان می‌دانم. ولی موضوع این‌گونه است که دیگر هرگز حاضر نیستم به‌خاطر مخاطبان‌ام زندگی خودم را حراج کنم و آلبوم تولید کنم. برایشان خوراک‌های مختلفی را در نظر گرفته‌ام ولی دیگر برخی اصول در این بازار فاسد برایم تغییر کرده است.
 
  • * آنها چند سال دیگر باید به پای شما بنشینند؟
درباره آلبوم که باید بگویم تصمیم گرفته‌ام که فقط در صورتی دوباره اقدام به انتشار آلبوم کنم که فقط تهیه‌کننده داشته باشد؛ والا واقعاً دیگر نمی‌توانم از زندگی‌ام برای انتشار آلبوم بزنم. درباره انتشار تک‌قطعات هم با اینکه زیاد این شیوه را دوست ندارم، می‌خواهم کم‌کم به این سبک و سیاق هم آثاری را ارائه کنم که «از تو هیچ‌وقت نمی‌رنجم» اولین آنهاست که اخیراً منتشر شد.
 
  • * و کنسرت؟
قرار بود بعد از ماه رمضان کارهایش انجام شود ولی کمی به تعویق افتاد. قرار است به زودی کنسرت‌ام برگزار شود ولی این اتفاق قطعاً در تالار وحدت خواهد افتاد.
 
  • * یعنی باید منتظر اجرایی هنری از سوی حامی باشیم؟
منظورت را از کنسرت هنری درست متوجه نمی‌شوم، ولی چیدمان ارکستر شاید زیاد بزرگ و وسیع نباشد؛ اما قطعا آثاری را اجرا خواهم کرد که مردم با آنها خاطره دارند.
 
  • * چند سؤال دارم که دوست دارم حتماً درباره این موضوعات هم حرف بزنید. بازگشت برخی خواننده‌ها به عنوان خواننده تیتراژ برنامه‌های ماه رمضان امسال به تلویزیون اتفاقی بود که خیلی‌ها فکر می‌کردند با واکنش تند حامی توأم خواهد شد. ولی سکوت شما جوری بود که انگار این ماجرا از قبل هماهنگ شده که دیگر حق نداری در این باره حرف بزنی. این موضوع را تأیید می‌کنی؟
من هنوز هم اعتقاد دارم که حمایت برخی چهره‌ها در تلویزیون به صورت مستقیم نیست و مثلاً یک نفر سفارش می‌شود که همه برنامه‌های ارگانی و تیتراژها مال او باشد. این موضوع برای افراد سفارش شده است و ربط زیادی هم به توانایی‌های آدم‌ها ندارد. جواب سؤال تو هم چیز دیگری است. برخی دوستان هنرمند من برایشان سوءتفاهم به‌وجود آمده بود. دوستانی مثل «آریا عظیمی‌نژاد» که اعتقاد دارم اگر سالی دویست تیتراژ برنامه تلویزیونی کار کند هم برایش کم است. چون استعداد و نبوغ این هنرمند واقعاً به همه ثابت شده است. من به آریا هم گفتم که منظورم هرگز تو و امثال تو نبوده و افرادی که به هر حال توانایی ندارند و حمایت می‌شوند منظورم بوده که اسامی آنها را حتماً همه می‌دانند. پس قطعاً وارد هیچ باند و گروهی نشده و نخواهم شد. پیشنهاد داشتم ولی هرگز نمی‌توانم تفکراتم را زیر پا بگذارم و وارد این چرخه ناسالم شوم. اگر هم فعالیتی جمعی صورت بگیرد، در راستای رسیدن خودم به اهداف و به سامان کردن نابسامانی‌های موسیقی است.
 
  • * شما در همه سال‌های کاری‌ات همیشه با یک تیم‌های ثابتی همکاری کرده‌ای و با این همه پتانسیل کاری و صدایی که داری، همیشه این انتقاد وارد بوده. بعضا شنیده شده که چهره‌هایی اذعان داشته‌اند که حامی با آثار من «حامی» شده. این موضوع به شما ضربه نزده؟
قطعاً اشتباه‌ها از سوی من بوده. این انتقاد به من وارد است. اما درباره بخشی از صحبت‌ات که گفتی حامی را چه کسی «حامی» حال حاضر کرده، باید توضیحاتی را به تو بگویم. اولاً که حق این را ندارد که بگوید حامی را من «حامی» کرده‌ام. به سوابق هرکسی که نگاه کنیم، کاملاً متوجه می‌شویم. من کارم را با بزرگانی چون فریبرز لاچینی، محمدرضا چراغعلی، ناصر چشم‌آذر، بابک بیات، امیر بکان و سپس استاد فرهت و انتظامی آغاز کردم. پس رزومه کاری من مشخص است و کسی نمی‌تواند ادعایی داشته باشد و بگوید این آدم فقط به لطف «من» شده «حامی».

من همیشه اعتقاد داشته‌ام که بلوغ فکری و هنری هر هنرمندی حاصل یک دوره کاری است. تجربه‌های مختلف و همکاری با بزرگان در دوره‌های مختلف. نه منت من بر سر کسی است و نه منت کسی بر سر من. اگر هم قرار به امتیاز دادن باشد، خیلی از کسانی که الان در حال کار هستند، به صرف اینکه با من فعالیت کردند، وارد بازار شده‌اند و اولین آثارشان را با من تولید کرده‌اند که باعث شد شناخته شوند. خیلی از همکاران من که الان اسم و رسمی برای خود پیدا کرده‌اند -اعم از خانم و آقا- وقتی من کارم را شروع کردم، شاید مدرسه می‌رفتند. پس این بخش از صحبت‌های شما کاملاً منتفی است.

این را هم باید بگویم که اعتقاد من از ابتدا این بوده: «علت پیشرفت هرکسی علاوه بر شانس و امتیاز همکاری با اسامی بزرگ، استعداد و توانایی فردی خود او نیز هست.» من در انتخاب تیم کاری‌ام، فقط چند فاکتور مهم را معیار قرار می‌دهم. اولین فاکتور اخلاق حرفه‌ای است. بارها پیش آمده فلان خانم ترانه‌سرا، مثلاً یک ترانه‌سرای فوق‌العاده ضیعف ترانه‌ای را به من داده و به غیر از من آن ترانه به سه خواننده دیگر هم واگذار شده و هزینه‌اش هم گرفته شده! این روال در بازار ما متأسفانه بوده و هست. من اسامی بزرگی را در کارنامه کاری‌ام داشته‌ام و با افتخار از بسیاری از آنها یاد می‌کنم. در برخی مواقع، کم‌تجربگی من بوده و این موضوع را قبول دارم.
 
  • * اگر در موسیقی و هنر ایران احساس پیروزی از هر نظر را داشته باشی، به عنوان یک برنده آیا در ایران به فعالیت خود ادامه می‌دهی؟
می‌مانم و به فرهنگ ایران خدمت می‌کنم. همیشه هدف‌ام از کار در فضای موسیقی فقط تولید آثار موقر بوده و هرگز به موسیقی نگاه تجاری نداشته‌ام. اما تنها دلخوشی‌ام این است. هنری که بر پایه و اساس ناپاکی‌ها شکل گرفته باشد، دوام نخواهد داشت. به این موضوع ایمان دارم. در پایان، از طرفداران‌ام و از آن دسته از مردمی یاد می‌کنم که در زمینه‌های مختلف از جمله رانندگی و دوستی و هنر و تجارت و همه زمینه‌های اجتماعی دیگر، به حقوق هم احترام می‌گذارند و به قولی هوای همدیگر را دارند. یاد می‌کنم از همه‌ی پدرها و مادرهایی که به هدفی الهی و با عشق در کنار خانواده‌شان با زحمت و مشقت این روزهای زندگی باقی می‌مانند و به قوانینی که باعث ماندگاری و استحکام خانواده می‌شود، پایبند هستند.
منبع: 
اختصاصی سایت موسیقی ما
تاریخ انتشار : چهارشنبه 4 آذر 1394 - 15:47

برچسب ها:

دیدگاه‌ها

سه شنبه 3 آذر 1394 - 15:01

جناب حامی
جون عزیزت چند میگیری دست برداری از این همه اعتراض
مگه فقط مایید که ضربه خوردید
به خدا دلم میسوزه برای اعتبار هنریتون که داره به حاشیه میره....

سه شنبه 3 آذر 1394 - 16:14

اقا این قدرت صدای حامی عالیه . به جرات شاید تعداد انگشت شماری قدرت صدای حامی رو بتونن داشته باشن .
حامی راست میگه اونایی که 10 شب کنسرت داشتن واقعا الان دیگه خبری ازشون نیست و نهایتا سالی یکی دو قطعه منتشر کنند یا یه آلبوم دلی و ضعیف بدن بیرون که با استقبال روبرو نشه . خواننده باید واسه فعالیت هنریش برنامه و خلاقیت داشته باشه .
و در آخر امان از دست این مافیااااا .

پنجشنبه 5 آذر 1394 - 13:51
حمیدhh

و خداوند حامی را ٱفرید تا بر سر خوانندگانی چون محسن یگانه و فرزاد فرزین غر بزند.

ٱره محسن یگانه ده شب هر شب دوسانس کنسرت گذاشت.شماهم میتونی بذار.شما برای رقابت با خواننده های ده هشتاد به جز غر زدن چیکار کردین؟

93.110.236.28
سه شنبه 3 آذر 1394 - 16:34

صحبت های حامی زمان میخاد تا مردم بفهمند نسلهایی که موسیقی با کیفیت و استاندارد گوش میدادند گذشته و الان باید چیزی گوش بدند که ربطی به موسیقی نداره و فقط در جهت شهرت و درامد برخی افراد خاص هست ؛ روزانه میانگین 30 اهنگ پاپ بی رون داده میشه و یکی از یکی ضعیف تر و نکته ی فاجعه بارتر اینکه علاقه ی مردم به این فاجعه بیشتر هست چون موسیقی با کیفیت رو از ذهن و گوششون دور کردند .

سه شنبه 3 آذر 1394 - 16:38

خلاصه ی صحبتهای اول
" دستگاه تولید صدا "
" خواننده بنام "
" خاص "
" صدر محبوبیت "
" فساد "
" لابی "
جمله ناقص هست و متاسفانه همیشه جمله ها ناقص بوده !!!وقتی حرفی که میزنی ناقص باشه هر کسی میتونه یه برداشتی کنه و برداشت من اون 5 کلمه ی بالا بود که فکر کنم همه معنیش رو فهمیدن !!!
جمله ی دوم که باعث تاسف بسیار من شد !!!
" قطعاً عرب‌ها هزاران برابر ایران اعتبار و فرهنگ دارند و به هنرمندان کشورشان احترام و عزت می‌گذارند. "
به نظر من به جای این حرفا به همون تمرین کردن و درمان افت صدا برسی قعطا در آینده موفق تر خواهی بود.....

سه شنبه 3 آذر 1394 - 19:30
علیرضا(طرفدار چاوشی)

محسن چه خوب میگه: ((گلومو پاره کردم اما این مردم بهم گفتن که دیوونست عاشق نیست.کسی باور نکرد این آدم بی شکل به غیر از عشق با چیزی موافق نیست))
این در جواب کسایی که میگن صدای محسن برای خودش نیست یا با دستگاه دستکاری میشه!!!
لطفا کاسه ی داغ تر از آش نشین!!! اگه کسی خیلی ادعا داره توی همین فضای مسموم یه کار غیر مسموم بده بیرون و حسن نیتشو ثابت کنه!!!
محسن توی قلب طرفداراشه و همیشه جاودانست!!!

151.244.139.36
سه شنبه 3 آذر 1394 - 23:29
amin.mahdavi

منظورش از دستگاه تولید صدا همون حنجره خوانندس ...
میگه خیلی از خواننده های داخلی هم این مشکل افت صدا براشون پیش اومده (مشکلات حنجره)
مثل مشکلی که برای فرزاد فرزین پیش اومد و یکی از کنسرت هاش لغو شد
آخه چی رو به چی ربط میدید خدایی :|

93.118.136.123
سه شنبه 3 آذر 1394 - 17:11

اینارو ولش ایرنا زده بهنام صفوی رفته کما ...لطفا اگه خبر صحت داره اطلاع بده موسیقی ما

سه شنبه 3 آذر 1394 - 17:45

این حرفو قبلا فرزاد فرزین هم زده بود که کسایی که ده شب پشت سر هم در دو سانس کنسرت میذاشتن الان دیگه خبری ازشون نیست

سه شنبه 3 آذر 1394 - 17:45

حامی عشقه♥♥

سه شنبه 3 آذر 1394 - 17:55

حامی رو استاد بابک بیات. حامی کرد

سه شنبه 3 آذر 1394 - 17:55

مگه نمی گفت می خواد بره ؟ خوب یه دفعه بار و بندیلش رو ببنده بره دیگه کلافه مون کرد

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:00

ای جونم حامی

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:00

هیچ جایگاه ثابتی توی موسیقی نداره و اندازه یه سوپر استار ادعا داره

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:00

وقتی شنونده موسیقی تنبل شده و خواننده ها و آهنگسازا فقط بلدن کاور کنن و ملودی بدزدن، تازه دیر هم بفکر افشا افتاده

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:00

صداش خوبه اما دیگه خیلی مغروره مردمی باش مثه محمد علیزاده والا

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:00

حرفاش درسته همیشه

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:05

bazi harfash doroste , vali ziadiam motareze hamishe , behtare mese hame khanande ha beshine kaare khodesho bokone

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:10

دقیقا درست میگه

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:15

حق با حامیه دوستان لطفا کل مصاحبرو بخونن بعد نظر بدن در ضمن قیاس حامی با تمام خوانندگان پاپ ایران مثل قیاس بوچلی با جاستین بیبره در مورد خوانندگی لطفا تو خوانندگان موجود کسیو با ایشون قیاس نکنین

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:20

چه فروتن، هه

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:25

دوستان عزیز که سر رشته تو موسیقی ندارن لطفا نظر ندن در مورد استاد حامی،چون انقد صدای زجه و ناله شنیدیم از این خواننده ها که اونم فقط تو استودیو میتونن بخونن،گوشامون خراب شده...کدوم یکی از این دوستان خواننده میتونن آهنگ گل مینای استاد رو به اون زیبایی بخونن...خواهشن احساسی نظر ندید...

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:25

حامی و مهدی یغمایی و مهدی یراحی و علیرضا قرایی منش و چن تا دیگه از دوستان خواننده در حال حاضر خوب میخونن...مخصوصا اجرای زنده که ملاک خوانندگیه به نظر من

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:30

حامي خيلي خوبه اما نيما مسيحا يه چيز ديگست

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:35

موافقم با بخشایی .. بعضیا چ جوی گرفتتشون .. صدا تنها یک المانه

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:35

اینم مایلی کهن موسیقیه , داداش من تو که کارت درسته چرا درست حسابی فعالیت نمیکنی؟! اصن همه بد تو خوب با سرمایه شخصی کار کن این ادا اطفارا دیگه تکراری شده

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:50

حرف حق تلخه...استاد تمام حرفات درسته و کسی جرات گفتنش رو نداره و ریسکش رو هم نمیکنه و هر طرفی که باد بیاد همون طرفی میرن مثله خیلی از هنرمندان کشورمون...در این مورد عرب ها هم کاملا موافقم خواهشا تعصبی برخورد نکنید دوستان براحتی میشه جایگاه و امکانات و پیشرفت و احترام موسیقی عرب و ترک رو با خودمون مقایسه کنید..

سه شنبه 3 آذر 1394 - 18:55

الان حتما یگانه چاوشی صادقی بدن تو خوبی؟ هنرمندی تو؟

سه شنبه 3 آذر 1394 - 19:05

Te bar besh goftam ba inke montaghese khanandeye mahbube mani vali bazam karato doos daram mano zad block kard bi janbeye kachal ..

سه شنبه 3 آذر 1394 - 19:13

مردم عقل و شعور دارن و همیشه بهترینو انتخاب میکنن.اگر ایشون به جای توهین و نشون دادن خصیتش کار خوب تولید میکرد الآن وضعش خیلللللی بهتر بود.
یه جور میگه دشمنام ترسیدن که انگار چه سوپر استاریه :D این شمایی که با همه دشمنی.کسی با شما دشمن نیست.
کاری که نابرده رنج با حامی کرد چنگیز با ایران نکرد :))))))))))
خوشم میاد احسان تو این همه سال با سکوتش نشون داد چه هنرمندیه و افرادی که هیچی تو موسیقی ایران نسیتند نمیتونن کار کنن :)
همین قطعه ی آخر نشون داد هنرش چقدره :))))))))))))))
خدا رو شکر تندیس بهترین آلبوم سال 93 از هم از نگاه مردم جلو چشم ایشون به احسان تعلق گرفت :)
و در آخر:
برام هیچ حسی شبیه تو نیست
کنار تو درگیر آرامشم
.
جمله ای که شاید بعضیارو داغون کنه :))))))
لطفا تایید شه

سه شنبه 3 آذر 1394 - 23:22
amin.mahdavi

جالبه ...
یه ضرب المثلی هست که میگه :
حرف رو بندازی زمین صاحبش خودش برمیداره
تندیس 93 به احسان رسید چون بزرگان تو نود و سه آلبوم ندادن
تندیس نود و دو کارشناسی : امپراطور مهدی یراحی و یک لحظه عاشق شو حامی
مردمی هم که فرزاد فرزین بود

93.118.136.123
چهارشنبه 4 آذر 1394 - 11:41
پیاده رو ** ارتش میلیونی هواداران محسن چاوشی **

هه...ابوالفضل قراره با یه غیر چاوشیست درگیر بشی...الان دیگه پخته شدی جلوی اینا دیگه نباید کم بیاری !!!

2.182.155.101
چهارشنبه 4 آذر 1394 - 11:45
کرت کوبین

واقعا درست میگی داداش

5.233.220.167
چهارشنبه 4 آذر 1394 - 16:08
ابوالفضل (اسطوره موسيقي ايران : احسان خواجه اميري)

جناب آقای امین خان یعنی احسان خواجه امیری . محسن چاووشی و رضا صادقی و بابک جهانبخش و فریدون آسرایی و علی اصحابی و ... بزرگ نیستن فقط حامی بزرگه :D?
در ضمن بزرگی یه خواننده اول به اخلاقشه بعد به هنری که تولید میکنه که متاسفانه بعضیا هیچ کدومشو ندارن.
آقای حامی خیلی کار بلد بود یه آهنگ خوب تولید میکرد نه از تو نمیرنجم!!!
خودش به تنهایی مافیاست و به بقیه تهمت میزنه.خواننده هایی چون محسن یگانه و محسن چاووشی و احسان خواجه امیری و ... با توهین و تهمت تیتر اول اخبار نمیشن بلکه با موسیقی میان حرفشونو میزنن.خود حاممی هم اگه اون بلایی که سر نابرده رنج سرش نمیومد الآن داشت میخوند ولی بالا اشاره کردم که با کمک خدا و مردم جوری نابرده رنج همه گیر شد تا بعضیا آتش خسادتشون خیلی بر انگیخته تر شه!!!
اخلاق و منشش احسان خواجه امیری هم انقد نیکو و بزرگ هست که حرف چنین افرادی رو اصلا به حساب نمیاره :)
اینم لطفا تایید شه

2.176.0.49
پنجشنبه 5 آذر 1394 - 03:48
arshia

ابوالفضل شلوغش نکن!زد تو خال...!!!

209.73.141.101
پنجشنبه 5 آذر 1394 - 10:39
amin.mahdavi

دوست عزیز بستگی داره تعریف شما از بزرگ چی باشه ...
بعدش یه موضوع دیگه این که اون بزرگانی که نام بردی کدوماشون تو جشن موسیقی ما شرکت کرده بودن؟؟؟ .. فکر کنم فقط احسان و فریدون آسرایی بودن.
من به شدت احسان رو دوست دارم ولی هیچ وقت فلسفه حرفای شما و کل کل های بی موردتون رو نفهمیدم
جدیدا یک از ابزار کل کل بین هوادارای خواننده های شده اینکه هرکی انتقاد میکنه میگن : توهین کرد .. حسوده .. هرکی موفقه حسود زیاد داره ... براش متاسفم .. مگه خودش چی خونده تا حالا و ... و این جملات چقدر آشنا شده برا همه .
اگه شما سنتون به کارهای درخشان حامی قد نمیده .. یا گوش نکردین .. یا سلیقتون نمیخوره .. یا هر دلیلی .. این چیزی از بزرگ بودن حامی کم نمیکنه ... معروف بودن یه خواننده دلیل خوب بودنش نمیشه ..
امیر تتلو هم معروفه .. خیلی زیاد هم هوادار داره .. صفحه اینستاگرامش هم از همه خواننده های داخل بیشتر فالوور داره .. فکر میکنم منظورمو کامل رسوندم
این بحث مافیای موسیقی رو اول حامی افشا کرد . چند سال پیش ....
الان واقعا کسی هست بهش شک داشته باشه؟؟
همین یکی دو هفته پیش بود که جمعی از خواننده های پاپ هم به اعتراض به این قضایا به رییس جمهور نامه نوشتن . تقریبا همه قبول کردن که همچین چیزی هست .
حالا تا اسم مافیا میاد شما یاد خواننده خودت میوفتی من دلیلشو نمیدونم . این مافیا هایی که میگن بیشترش توی تهیه کننده ها برگزار کننده های کنسرت و شرکت های پخش هستش .. و یه موردش تیتراژ های صدا و سیما بود

93.118.132.10
پنجشنبه 5 آذر 1394 - 18:35
ابوالفضل (اسطوره موسيقي ايران : احسان خواجه اميري)

دوست عزیز منم نمیگم حامی کار خوب نداره یا صداش بده ولی میتونست کارای خوبش رو بعد نابرده رنج هم ادامه دار کنه.یعنی اون تیتراژ ارزش این تهمتارو داشت؟؟؟
واقعا کسی رو سراغ دارید بگه نابرده رنج بده جز حامی؟
یا واقعا کدوم خواننده ای تیتراژ خونیش اندازه احسان موفق بوده؟ همه قبول دارن احسان تیتراژاش یه سر و گردن از ببقیه بالاتره ولی خودشونو به نادانی زدن! خود حامی هم میدونه که احسان خواجه امیری در حال حاضر داره با بهترینای ایران چه در زمینه ترانه چه آهنگسازی و چه تنظیم کار میکنه و خب هر کارگردانی خیالش از دادن تیتراژ به عهده ی احسان خواجه امیری راحته.البته خیلی از خواننده هامون تیتراژ خوندن و کنار رفتن.
در مورد موسیقی ما هم هر کسی شرکت میکنه احترام به خودش میذاره.اونا کارت دعوتو میفرستن حالا یکی احترام میذاره میاد و یکی نمیاد.از این مسابقات و جشنای بزرگ کم در ایران هست و حالا که یکی به این خوبی داره این روندو ادامه کیده ما باید ازش حمایت کنیم.
و در آخر شک ندارم تمام دشمنای احسان من جمله حود حامی هم قبول داره که احسان خواجه امیری الآن یکی از بهتریناست ولی خب هر کی به یه بهونه ای میخواد بیاد تیتر اول اخبار.حالا یکی با هنرش و یکی با تهمتاش :)

2.176.0.49
شنبه 7 آذر 1394 - 10:15
amin.mahdavi

موسیقی ما نظرات رو انتخابی تایید میکنه
بحث نکنیم بهتره :/

5.160.127.137
سه شنبه 3 آذر 1394 - 19:17

خودم را قربانی تفکرات و تعهدم می‌دانم. تعهدم به هنر و موسیقی و مردم ایران .....
.
حرف حساب جاب ندارد ... همین شرکت های نشری که حامی میگه و حق هنرمندا رو نمیدن بود که گروه محبوبی مثل آریان رو از هم پاشوند
جالبه که خیلی ها این اعتراض حامی به وضع موجود رو به حساب غرور میذارن
اگه فروتنی به اینه که همیشه بگن همه چی آرومه من چقد خوشحالم آره داداش حامی مغروره
وقتی یه هنرمند مثل حامی . نیما مسیحا . علیرضا عصار و خیلی های دیگه با این قدرت صدا و با این آثار فاخر توسط یه سریا کنار گذاشته میشن و یه سریا که معلوم نیست حتی نت خوندن بلد باشن چپ و راست آهنگ و ویدیو کلیپ تولید میکنن و را به را کنسرت میذارن دیگه نباید انتظاری از موسیقی داخلی داشت

سه شنبه 3 آذر 1394 - 19:19

آقای حامی تا حالا چن بار خداحافظی کرده چندین مصاحبه این شکلی داشته و تاحالا کلی حرف های انتقادی زده
آقای حامی ای کاش به جای این حرف ها کمی کار بسازی!!!
دیگه وضعیت شما خطرناک تر از رپرها نیست که دارن با وجود خطرات آهنگ می سازن و رایگان منتشر می کنن
شما کجای موسیقی ایران رو پرکردید که اینقدر مدعی هستید؟
هنرمند باید با آثارش حرف بزنه
نه اینکه یه تک آهنگ با تم تکراری منتشر سه صفحه مصاحبه کنه

سه شنبه 3 آذر 1394 - 20:17

حامی جان سلام ..دوست خطابتون میکنم چون دوستتون دارم و مشقات این حرفه رو بخوبی میشناسم .. یک پند دوستانه از یک دوست که برام تجربه هست رو به شما میگم ..دوست مرحومم مرتضی پاشایی بر خلاف دیگران که فقط حرف میزدند فقط تلاش میکرد ...دست سرنوشت باهاش یار نبود و از دنیا رفت .. حامی عزیز فقط تلاش کن و فقط تلاش... بر من ببخشید

سه شنبه 3 آذر 1394 - 20:34

حامی از اون دسته خواننده های بسیار مورد احترامه ... هنرمندی باشخصیت و سبک هنری قابل تقدیر

سه شنبه 3 آذر 1394 - 20:40

حمید حامی رو از ته قلبم دوسش دارم گون به معنای واقعی یه مرده . دوسش دارم چون از هیچکسی نمیترسه . دوسش دارم چون حرف حقو میزنه . دوسش دارم چون بهترینه. عاشقشم چون با عمل ثابت کرده که بهترینه . تا ابد هم هوادارشم. چه بخونه چه نخونه . تا باد توی قلبمه

سه شنبه 3 آذر 1394 - 21:33

نمی دونم...
ولی یه جمله خوب تو این مصاحبه بود که متاسفانه درسته و ارزش زندگی کردن رو تو دوره و زمونه ما پایین آورده:
"وقتی چهره‌ای عزیزش را از دست می‌دهد، بیشتر از اینکه غصه رفتن‌اش را داشته باشد، به استفاده تبلیغاتی از آن فکر می‌کند.

سه شنبه 3 آذر 1394 - 22:28

قطعا اگر بابک بیات و اهورا ایمان نبودن تو حامی نمیشدی دلم گرفت شب عشق سام و نرگس دو نیمه رویا سیاه و سفید و سینمایی سام و نرگس...
خداییش به این دو نفر بدهکاری به همون اندازه که حامی هستی

سه شنبه 3 آذر 1394 - 22:31

بابک بیات و اهورا ایمان حامی رو حامی کردن
به همین سادگی که اگر دلم گرفت را ازت بگیرن هیچی نداری

سه شنبه 3 آذر 1394 - 22:39

با سلام من کل صحبت های اقای حامی رو خوندم حرفهایشان کاملا درست بود ولی برخی حرفهایشان از روی نشنیده شدن اثارشان در این چن ساله بوده که چرا دیده نشده اند و چرا بعضی اهنگ های سطح پایین شنیده میشوند متاسفانه اقای حامی اشتباه میکند خودش را انقدر درگیر مسائل حاشیه دار میکند اقای حامی عموم مردم اذعان دارند فقط 2,3کارشان فوق العاده بوده و هیت ترین کارشان دلم گرفت بوده در قدرت و تکنیک واستعداد فوق العاده حامی شکی نیست ولی سبک پاپ کلاسیک متاسفانه سبکی است که در عموم در صورتی شنیده میشود که ملودی و ترانه فوق العاده ای داشته باشد چون این سبک اقای حامی ترانه ای قوی میطلبد متاسفانه اقای حامی کمی از روی غرور حرف میزنند مطمئن باشید اگر اقای حامی ترانه سرا و اهنگساز در حد صدا و سبک کارشان در کنارشان بود الان بارها نسبت به قبل شنیده و دیده ترمیشدند و درگیر این حواشی نمیشدند چون درد اقای حامی در حال حاضر از دیده شدن کمرنگ تر کارهایشان نسبت به دوران خاطره انگیز دلم گرفت است.ولی متاسفانه اقای حامی این ها را به زبان نمی اورد این سبک با اقای بابک بیات رفت اقای حامی کار خوب دیده میشود فقط بخوانید تا کارهای سطح پایین از چشم بیفتند فقط بخوانید بخدا اگر حامی ها نخوانند باید کارهای بی ارزش بشنویم

چهارشنبه 4 آذر 1394 - 00:10

یعنی بشر ته غروره،خب عوض این همه انتقاد 4تا کار بده
کشتی مارو مایلی کهن

چهارشنبه 4 آذر 1394 - 00:33

من که کاملا حق میدم به حامی و با تمام حرفاش موافقم ...

چهارشنبه 4 آذر 1394 - 02:39

با سلام و احترام به محضر منتقدان بدون غرض و همراهان حامی ی بزرگ
من نظرم رو در یک جمله کوتاه خلاصه میکنم
" تاریخ و زمان با حمید حامی یار نبود"
شاید اگه ایشون 40. یا 50 سال زودتر متولد میشدند در جایگاه برازنده خودشون به گوش ملت ایران اهدا میشدند شایدهم درک و ارج نهادن به هنر ایشون از نوادگان خودمان شنیده شود...
"در پایان لازم به ذکر است که تعهد پایبندی و عشق حقیقی فقط یک نفر از طرفداران عالیجناب حامی بسیار پررنگ و قوی تر صدها شنونده و به اصطلاح طرفدار خوانندگان دیگر است"

چهارشنبه 4 آذر 1394 - 08:57

حامی بی شک بهترین خواننده نسل ماست
اما حیف که از دستهای پشت پرده این موسیقی ناب رو از ما گرفتن و به جاش یک سری مو قشنگ بی خاصیت رو به خورد ما دادند.
کاش مردم به جای طرفداری از سر تعصب های تین ایجی از خواننده های ... به حرف های حامی گوش می دادند تا واقعا درد موسیقی پاپ این روز ها رو بفهمند
حامی عزیز همیشه پاینده باشی

چهارشنبه 4 آذر 1394 - 11:42

دله مردم رو به دست آوردن خودش هنره
آقای حامی عزیز فاخر ترین آثار هنری هم باید جوری ساخته شده باشن که
بتونن مخاطب جذب کنن
شوما اگه نتونستی دله اکثره مردمو با خودت همراه کنی مشکل از خودته

چهارشنبه 4 آذر 1394 - 14:15

ممنون از استاد حامی بابت حرفای قشنگش
من خودم تا وقتی ایشون درست حسابی نمی شناختم فکر میکردم فقط بلده اعتراض کنه
اما حالا که هم ایشونو هم فضای موسیقی کشور می شناسم به درستی حرفاش ایمان دارم
طرفدار مرتضی بودم تا وقتی که دیگه رفت از میون ما به بقیش کاری ندارم همونطوری که مهدی کرد میگه : مرتضی رو فقط تا قبل از مرگش قضاوت کنید
بعد از مرگش کار به جایی رسید که از افراد بی شماری که ازش برای معروف شدن استفاده کردند اخریشونم فعلا عکاس مرتضی بود من که هنوز نفهمیدم چرا کسی که تو عکاسی ادم خلاق خوبیه باید فکر کنه تو موسیقی هم همون قدر خوبه

چهارشنبه 4 آذر 1394 - 14:34

بله آقای حامی متاسفانه فاضی موسیقی به قدری کثیف هست و همه خبر دارن
ولی مثله امین حبیبی احساس شکست نکنین ... بلند شین و به خاطر طرفداراتون ادامه بدین
امین حبیبی تنها کسی هست که تو ایران داره تنهایی موفقیت آمیز کار میکنه
انتشار قطعاتی مثله جایی نرو و یا عاشق نشو نشان از نبوغش داره
شما هم همینطور پس امیدوارم باز م ادامه بدید

چهارشنبه 4 آذر 1394 - 16:51

حامی جان شما خودت با چه لابی گری و سیاسی بازی برای "نیروی انتظامی" ترانه تبلیغاتی خوندی؟

چهارشنبه 4 آذر 1394 - 21:17

استاد حامی
حامی کبیر
انتهای خوانندگی ایران
مایکل جکسون وطنی!!!!!
بیخیال بابا!در خوب بودن صدای حامی شکی نیست ولی اینهمه غرور و خودستایی و به اصطلاح امروزی ها"خود شاخ پنداری!!!"چرا باید تو وجود یک هنرمند باشه؟
اونایی که واقعا موسیقی گوش میدن حامی رو قبول دارن ولی ایشون انگار خودشونو تافته ی جدا بافته میدونن!
حامی عزیز لطفا شخصیت و هنر خودتون رو با این حد غرور زیر سوال نبرید

rad
چهارشنبه 4 آذر 1394 - 22:43

حرفهای اقای حامی واقعا درسته درباره دستهای پشت پرده و کنترل کردن مردم و مخصوصا جوانان.
ببینید دوستان اصلا مهم نیست که کی چه اهنگی گوش میکنه به هر حال هر کسی یک سلیقه ای داره چه خوب و چه بد .
مثلا الان خیلی ها میگن که امیر تتلو موزیکاش بده و نباید مردم گوش بدن ,خوب امیر تتلو که قبلا هم موزیکاش تقریبا در همین سطح بوده پس چرا الان این همه حمله بهش میشه
به خاطر اینکه رفته سمت حکومت و داره برای جوانان نسخه اسلامی تجویز میکنه و به همین خاطر هم حکومت هواشو داره و فقط امیر تتلو هم نیست خیلیها دارن با حکومت خواسته یا ناخواسته همکاری میکنند
ولی ما باید استقلال تفکر و رای خودمون رو داشته باشیم و نباید به حرف خواننده هایی که دوست داریم گوش کنیم ,فقط اهنگاشون رو اگه دوست داریم گوش کنیم و نذاریم یه عده ای که خودشون بازیچه دست دیگران هستند مارو بازی بدن

پنجشنبه 5 آذر 1394 - 02:06

توهم توطئه برای شکست خورده ها تسلی بخشه .

پنجشنبه 5 آذر 1394 - 12:47

سلام حامی جان،شما از اسامی خاص استفاده نکردید اما مردم خودشون اعتراف کردن چه کسانی با رابطه پیشرفت کردن، من از همین دیدگاه های بالا فهمیدم اسامی آقایون به ظاهر محترم رو: محسن چاووشی،رضا صادقی،بابک جهانبخش،فریدون آسرایی،علی اصحابی،احسان خواجه امیری،محمد علیزاده،محسن یگانه و... ! دوستای خوبم ممنون که این اسامی رو در اختیارمون گذاشتید!!!
و در آخر؛بعضی ها مو دارن مغز ندارن و بعضی ها مو ندارن اما مغز دارن... .

پنجشنبه 5 آذر 1394 - 14:41

حرف های حامی با عملش کلی تفاوت داره .
یکم فکر کنید دقیقا متوجه می شید دارم به نامه ی ارسالیشون برای دولت
و عکس گرفتن با خواننده هایی که تا پریروز خودشون به صورت غیر مستقیم بعضی هاشون رو مافیا می دونست .
اشاره می کنم .
سالهاست حامی گوش می دم و به صورت مستمر پیگیر اخبار و کارهاشون هستم .
ولی جدیدا متوجه شدم .
ایشون فقط از هنر ، صداشو دارن . نه چیز دیگری .
احتمال اینکه آهنگساز های بزرگ کشورمون و همچنین ترانه سراهای کاربلد کشورمون خیلی وقته که بسیار معدود با ایشون کار می کنن و یا کار نمی کنن همین باشه .
( موزیک ما از سال 86 هر روز سایتتون رو چک می کنم ، جدیدا تایید نمی کنید چرا ؟)

جمعه 6 آذر 1394 - 01:14

توی چند ماه اخیر دو سه هفته ی بار به ی بهونه ای ایشون خودشو مطرح کرده.............
تکنیک خوانندگی ایشون عالی اصلا قدرت صدا صدای استاد شجریان اصلا هرچی..........
اما تهامات اقای حامی که بیشتر متوجه دو خواننده بوده رو مطرح کنم
تولید صدا با دستگاه که به جناب چاوشی بر میگرده!!استاد حامی عزیز خواننده محترم از عدم اگاهی ملت سوئ استفاده نکن با دستگاه نمیشه صدا تولید کرد نمیشه نمیشه نمیشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!فقط ایفکت نه تولید صدا استاد!
اگه به ظلم و ستم باشه به موسیقی سنتی و خوانندگانش بیشتر داره ظلم میشه درضمن شما فرموده بوین از ایران میرم و سپس فرمودین مصاحبه نمیکنم دیگه از همون روز شما دو الی سه هفته یکبار صر اخبار این سایت بودین!!!!!
به جای مظلوم نمایی الکی که دیگه نخ نما شده کارونو انجام بدین لطفا و انتخاب رو به عهده ملت بگذارین!!!!
اما در مورد مافیا خواجه امیری یک بار با مافیا کارش میگیره دو بار میگیره نه هر چی تیتراژ بخونه بگیره دوست عزیز مافیا دیگه نمیتونه موسیقی خوب تولید کنه!!!!
متاسفانه شکست بدی خوردین توی این حوزه و کارتون تموم شد و با این مظلوم نمایی ها به جایی نخواهید رسید و حوصله ملت سر میره چون همش تو صدر اخبار تشریف دارین با حرفای تکراری.....
تایید لطفا

جمعه 6 آذر 1394 - 09:37

متاسفانه شما فقط بلدی این و اونو بکوبی
اگه توانایی داری خب کار خوب بساز مخاطب جذب کن
اگر هم توانایی نداری هی نگو دیگران اینجوری رفتن بالا اونجوری رفتن بالا
اگه احسان خواجه امیری و محسن چاووشی رابطه و ضابطه داشتن این همه سال تو اوج نمیموندن
مافیا و رابطه باشه تا کار خوب تولید نشه که کسی جذبش نمیشه
دست از این کارها و حرف ها بردارید
حداقل شان نام خودتونو حفظ کنید
اگر ادعایی دارین در عمل و با ساختن کار فاخر ثابت کنید
شما صلاحیت نظر دادن در مورد بزرگانی چون خواجه امیری و یگانه و چاووشی و ... ندارین
انقد هم از این حرف ها زدین دیگه کسی گوشش بدهکار گفته های شما نیست

جمعه 6 آذر 1394 - 21:33

استاد حامي بدون شك از بهترين هاي ايران هستن.من به عنوان كسي ك ده ساله دارم موسيقي كار ميكنم ويلن ميزنم.اين حرفو ميزنم.وارزوم كار كردن با ايشونه.مطمعنم سالهاي بسيار بسيار بعد هم تمامي كاراشون رو زبونها هست

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود حامی: کاری با عواقب حرف‌هایم نداشته باش | موسیقی ما