
موسيقي ما-لي لا رضايي:اجراي نمايش «آسيد كاظم» در فرهنگسراي نياوران كه در روز سه شنبه 16 مهرماه برگزار شد، از سوي عوامل اجرايي آن به دكتر عماد توحيدي تقديم شد.
به گزارش خبرنگار موسيقي ما اجراي روز سه شنبه 16 مهرماه نمايش «آسيد كاظم» به كارگرداني محمدرضا رحيمي كه در فرهنگسراي نياوران برگزار شد به دكتر عماد توحيدي، نوازنده وآهنگساز موسيقي سنتي تقديم شد.
به گزارش موسيقي ما دكتر توحيدي در تقديراز هنرمند فقيد محموداستادمحمد نويسنده نمايش «آسيدكاظم» گفت: مرحوم استاد محمد از معدود درام نويسان ايراني بود كه حضور بطني موسيقي در آثارش مي تواند موضوع مطالعات نشانه شناسي باشد.
او در «ديوان تئاترال» ،«سپنج رنج و شكنج» و «آسيدكاظم» موسيقي را نه عنصري بينامتني بلكه در كاركرد دلالتي آن مطرح مي كند.
اين آهنگساز كه هم اكنون مجموعه تلويزيوني «اولين انتخاب» با موسيقي خود را از شبكه تهران در حال پخش دارد، تاگيد گرد: استادمحمد در كارگرداني و اجرا نيز موسيقي صحنه را تنها به عنوان عنصر تاثيرگذار و حسي نمي ديد. موسيقي در آثارصحنه اي استاد محمد شاخصه اي تعيين كننده است كه گاهي خود، راوي رنج و دردهاي آدمي است. رنج ودردي كه سالها ناسزاوار جسم و روح محمود رانواخت و آنجا كه در متن هايش كلمه ها كاركرد خودشان را از بيان اين همه درد از دست مي دادند موسيقي ناگفته ها را روايت مي كرد.
گروه نمايش «كارگاه نمايش ۷۳» اين نمايش كه از مطرح ترين نوشته هاي «استاد محمد» است و در بطن خود به رسم «ترنا بازي» در قهوه خانه به صورت مستقيم مي پردازد را به صحنه مي برد.
اين نمايش از برجسته ترين نمايشنامه ها در ميان آثار متعدد محمود استاد محمد است. نمايشنامه اي كه افرادي حضور در آن دارند كه حتي مرگ كس ديگر را هم گردن مي گيرند. اين مفهوم در قبل از نگارش آسيد كاظم كمتر به چشم مي خورد وحتي با اين كيفيت اصولا ديده نمي شود.
«محموداستاد محمد» اين نمايشنامه را در سن بيست سالگي نوشته است و به گفته خودش همواره به آن علاقه مند بوده است.
محمد علي نوروش، مجتبي طباطبايي، سعيد دولتي، مهرداد نيكنام، حسن علي كرمي، شاهد پيوند، سعيداكبري مقدم، عباس سياوش، كاظم بديعي، مهرداد مهدي زاده و صادق روحاني بازيگران اين نمايش هستند. اما حامد بهداد، شهرام حقيقت دوست و برخي ديگر از بازيگران نيز به نوبت در اين نمايش ايفاي نقش مي كنند.
«آسيد كاظم» به كار گرداني محمود رضا رحيمي به عنوان دومين تجربه گروه نمايش «كارگاه نمايش ۷۳» از پنچشنبه (۱۱ مهرماه)، ساعت ۱۹ در فرهنگسراي نياوران به روي صحنه رفته است و همچنان در حال اجراست.
نویسنده:
اخبار مرتبط


برچسب ها:
نقد و بررسی

[ حسین عصاران ]

میثم یوسفی
[روزنامه نگار و ترانه سرا]

[ علیرضا سپهوند - روزنامه نگار ]
بسیار دشوار است در این دورانی که موسیقی سهلالوصول پاپ با آن ظاهر فریبنده و آنچنان ریتمهای محرّک و کلامی عاشقانه به سادهترین زبان و با بهره از موتیفهای هیجانی و بِیسهای کوبنده و درامز و پرکاشن قوی و رقص نور، سخت در دل جوانان جا کرده، بتوان موسیقی کلاسیک آن هم از نوع بیکلامش را به گوش مخاطب رساند.

[ علی رهبری - رهبر ارکستر ]
وقتی خبر تجلیل از استاد «ناصر فرهنگ فر» را در سایتِ موسیقی ما خواندم، بعد از سالها متوجه شدم که ایشان دوست صمیمی دورانِ کودکی من (از 7 تا 11 سالگی) بوده است و هر هفته به اجرای برنامه با یکدیگر میپرداختهایم. زندگی ما را از هم جدا کرد تا وقتی که...

شاهرخ تویسرکانی
[ نویسنده و روزنامهنگار ]
هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق
ثبت است بر جریده عالم دوام ما
در آخر دورهی قاجار نادره مردی در سال 1279 در تهران پای به جهان گذاشت که با گذشت بیش از یک قرن هنوز نامش در میان اهالی فرهنگ و ادب و موسیقی ایران زمین جاودانه مانده است. او کسی نیست جز داوود پیرنیا.رجلزادهای که پدرش مشیرالدوله معروف و از سرشناسان دربار قاجار بود و مادرش دختر میرزا احمدخان علاالدوله از همان خاندان. پدرش به دلیل اعتقادات مذهبی اجازه حضور در عرصه موسیقی را به او نداد اما تعلیمات پدرش که از روشنفکران آن دوران بود بر او بسیار مؤثر افتاد. تحصیلات ابتدایی را در منزل فراگرفت. سپس برای ادامه تحصیل و فراگیری زبان فرانسه وارد مدرسه سنلویی تهران شد. بعدها برای ادامه تحصیلات در رشته حقوق به سوئیس رفت.

[ علی رهبری - رهبر ارکستر ]
زنده یاد استاد «حسین دهلوی» چهرهای است جامعالاطراف در موسیقی ایران که باید برای بررسی شخصیتِ موسیقاییاش تمامِ وجوهِ ایشان را مورد بررسی قرار داد. ایشان آهنگساز، رهبر ارکستر، نویسنده و پژوهشگر موسیقی و آموزگار بودند و در تمامی این کارها به غایتِ استادی عمل کردند. ایشان شاگردان زیادی را در عرصه موسیقی پرورش دادند که از میانِ آنان بزرگانی چون حسین علیزاده و داریوش طلایی و همچنین بسیاری از چهرههای موسیقی کلاسیک که امروز خود جزو نامدارانِ این حوزه هستند، از شاگردانِ ایشان بودهاند و همین نکته که هم کسانی از حوزهی موسیقی کلاسیک و هم سنتی در دامانِ ایشان پرورش یافتهاند، نکتهی مهمی است که باید به آن توجه کرد. آنچه در حوزهی آهنگسازی و همچنین تالیفاتِ موسیقی نیز از ایشان منتشر شده است، خود گواهی است بر استادی ایشان در تمامی حوزهها....

[ آرش نصیری - روزنامه نگار، مدیر و مجری برنامه هزارصدا ]
... این مرد با دانش و مدیر و سالم را، در سال 1358 بازنشسته کردند. استاد البته برخی از آثار فاخرش را بعد از آن منتشر کرد و به یکی از کارهای ریشهای در حوزه کار ارکسترال در حوزه موسیقی ایرانی همت گماشت و احتمالا ماهها و سالها در راهروهای تالار و وزارتخانه رفت و آمد تا پانزده سال بعد موفق شد «ارکستر مضرابی» را در سال 1372 روی صحنه تالار وحدت ببرد...

[ فردین خلعتبری - آهنگساز ]
افزودن یک دیدگاه جدید